LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2569
18.9.08 19:27

Ahoj Cindy,

naše Bětka sama ještě nesedí. Když jí zkusmo po:,–(ím, tak chvilku vydrží, sama už se párkrát skoro do sedu překulila, ale ještě nikdy se jí to nepovedlo dotáhnout do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.9.08 21:52

No my byli dnes v poradně a dr. říkal, že v 8 měsících už by měl umět sedět…a tak mi ukazoval, jak mám s ním trénovat.

..já ho ani sedět nikdy nedávala, všude se říká i píše, že by to kazilo zádíčka..tak jestli to platí třeba jen u malých miminek… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
18.9.08 22:18

Cindy, ja chodila s Kubikem na rhb a tam me mudra durazne rikala, ze ho nesmim davat sedet, dokud si nesedne sam, at je to v jakemkoli veku. Sam si sedl az v 10 mesicich, takze zadny spech. Ted to nedelam ani s Mikuldou, cekam, ze si na to prijde sam. A az na to prijde, tak teprve ho budu nechavat sedet i v kocarku. Pak uz na to bude ten svalovy korzet kolem patere pripraveny a nebudu ohrozovat vyvoj jeho zad. Obcas si ho podrzim v sedu na kline, aby se rozhledl a mel motivaci k tehle perspektive dojit sam, ale jestli je to celkem tak 10min za den, tak je to moc.
Ono to sezeni taky neni to nejdulezitejsi - z hlediska vyvoje pohyboveho aparatu je dulezite, aby prcek aspon 3mesice lezl. A z toho lezeni si pak sedne. Takze motivuj spis k lezeni. A propos - jak je tvuj pediatr stary?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.9.08 23:13

Marjanko…

tak stáří dr. neodhadnu :lol: Tak kolem 40?

Synek mi moc neleze, spíš se plazí po bříšku…tak to bude asi tím, že?
Zkouší občas lézt i po kolínkách, ale to udělá tak 2 krůčky nebo jak to nazvat, ale v zápětí zase lehne na bříško a leze svým způsobem.
Dokonce se snaží zachytit třeba v postýlce - klekne a drží se ručkama a pak tu druhou pustí a zkouší rovnováhu…také se mu povedlo asi už dvakrát postavit - sice trochu v předklonu, ale přece. Je legrační ho pozorovat, a jak se mu třesou nožky… :)

A také vám už dr. doporučili tvaroh a Pribináky?
Já s tím chtěla začít až za víc jak dva měsíce…spíš kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
19.9.08 08:04

AHoj Cindy,

na vek jsem se ptala prave kvuli temhle nazorum. Hadala jsem tak 60letou pani :lol:
Tvaroh a smetana (pribinak) ROZHODNE az PO roce!!! Do roka tak max jogurty, nejlepe zive.
Jestli se plazi, tak co nevidet prejde do lezeni sam. Vim, ze to pujde tezko, ale v tom stoupani ho nepodporuj - je dulezite, aby nejaky cas lezl a postavil se, az bude mit lezeni za sebou.

Musim koncit, ozvu se pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.9.08 08:44

Ahojky…

No dost jsem byla včera z dr. překvapená..kvůli těm tvarohovým jídlům a také kvůli tomu vývoji.

Mám ještě 3,5 letou holčičku - já si zapisuji kdy co poprvé dokázala, no a v těch zápiscích se mi po:,–(ila až když měla 8 měsíců a 4 dny a dopředu mi začala lézt o den později (ona mi totiž do té doby lezla pozpátku). No a synek má 8 měsíců 22. 9. tak má ještě nějaký den čas :)

Z té návštěvy jsem měla pocit, jako by mi dr. snad naznačil, že je synek pozadu .. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.10.08 15:56

Ahojky,můžu se k Vám přidat? Mám holčičku narozenou v lednu 2008.
Ráda bych reagovala na sezení a mléčné výrobky.
Podle mého pediatra má dítě sedět, až si sedne samo a tím že se na sezení bude trénovat se může páteř nenávratně poškodit.
Také u mléčných výrobků zastává názor a já plně souhlasím, že pribiňáky a jim podobné až po roce. Také bílý jogurt se má podle něj dávat až od 10.měsíce, protože obsahuje moc bílkovin na to aby jej dítě „zvládlo“. Takže se snažím řídit jeho radami, netvrdím, že občas malé nedám bílý jogurt, ne teda celý i kdyby ona moc ráda, ale pár lžiček, když ho jím já… :wink:
Je fakt že je na každé mamince jak moc bude důvěřovat lékařům a jak moc je bude poslouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
2.10.08 09:35

Ahoj maminky z Ledna..Pokud se chcete připojit do naší diskuze, která je zamčená, tak mi písněte SZ, napíšu vám, jak na vstup. Budeme samozřejmě rádi, je nás tam hodně a pořád je o čem povídat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.11.08 20:34

Ahoj holky.......Chtela bych se pridat k lednackum, ale koukam, ze je v tom nejaky problem? Jakto ze tu uz davno nikdo nebyl????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.11.08 20:56

Tak ja nevim, nejdou mi poslat SZ, takze se nikam nedostanu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
6.11.08 09:27

Niqo , nad tvym prispevkem je prispevek PeZy - dole v nem jsou tlacitka „profil“ a „sz“. Klikni na sz, vypln predmet a pak uz to PeZe odesli. Melo by to takhle jit co nerychleji. Hezky den a tesim se, ze se pridas! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
6.11.08 09:58

Marjanko, ja vim ,jak se pisou SZ. Ale Peze se mi nedari ta zprava odeslat. Uz jsem to zkousela asi petkrat a vzdycky byla jako nedorucena. Tak nevim ,kde je chyba???Niqa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
6.11.08 19:16

halooo, mam pristup povolen…ale pisu si sama se sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.11.08 10:11

Ahojky…

myslím, že sem občas někdo nakoukne :wink:
Není to tak dávno, kdy jsem zde dávala dotaz, zda vaše miminka všechna sedí…?
Tak my stále nesedíme…je to zvláštní, je hodně pohyblivý, leze po čtyřech, ale nejčastěji chodí kolem nábytku..dokonce přišel na to, že když stojí a stát už nechce , tak aby nespadl - nejdříve si pomaličku klekne a je opět na čtyřech..

Co všechno vaše miminka dokáží?
Vojta mi už i skládá dvě kostky na sebe - už je to delší doba, také háže kostky do kyblíku a zkoumá, vše na co přijde..

A také dost kouše…třeba sedím - on přileze a hryzne mně do nohy 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
10.11.08 19:45

cindy, vojtik je drak :) nas prcek sice sedi, ale zas jedinny, co ho bavi, je vyndavat vsechno z neceho a bourat kostky, rozhodne ne je skladat na sebe nebo do krabice :D to myslim nezvlada skoro zadny z nasich lednacku tusim.. ale ted jsme mu koupili choditko s aktivitama a je nadsenej :) nejvic ho ale zajima moje opticka mys :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí