Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak jsem se k tomu dostala až teď, nicméně vítám nově staré příchozí a hlásím, že jsem dneska v Handy Praha dostala na užívání cca na týden Jané Slalom z roku 2004-sice poměrně v dezolátním stavu, ale nijak jsem se nebránila, když mi to pán nabídl místo golfek, které ještě nejsou..Moje dojmy-prima kočárek, fakt příjemná jízda, lehce ovladatelný a velký..Negativa-nástupy a výstupy z MHD a obrubníky, ale asi jde o zvyk..takže aspoň na týden budu mít svůj vysněný kočárek doma, už teď okupujeme celou kočárkárnu-Knorr, Centro a Jané ![]()
Sariku78-Centro je vyloženě městský kočárek, něco jako Nomad, ale s Teutonií neuděláš chybku, mě se líbí Teutonia Spirit S3-mít na to ty prachy, jdu do ní
A zítra tě přidám do tabulky…
Tak všem dobrou noc a já jdu na zasloužený odpočinek, Adélce rostou poslední zuby, takže je hodně protivná a v noci má teploty..
Ahojky, musím Vám říct, jak jsme byli na velkém UTZ (a taky o „té věci“ s tatínkem
). Měli jsme „atypický výsledek“ tripple testů, ale ne nijak tragicky, prostě „atypický“, možná to znáte… tak jsem z toho UTZ byla docela nervózní. A ještě tu byla taky ta věc s tatínkem - už někdy v červenci se ptal, jestli už je poznat, co to bude
Horší na tom bylo a je, že já si prostě nepřeju vědět, jestli to bude kluk nebo holka. Nevím, mám z toho takový divný pocit, jakože to není úplně správné, že to tajemství k tomu patří, nějak mi to přijde „nepřirozené“, tak nějak se toho skoro bojím. Když jsem si týden před tím UTZ řekla, že to musíme napřed vyřešit doma, ať se tam pak nepohádáme, až se taťka zeptá, tak si musel vzít tři dny na rozmyšenou, jak moc mu na tom záleží.. Pak přišel, že to chce vědět opravdu hodně, tak jsem nějak rezignovala, že si to necháme říct.. Nicméně UTZ dopadl dobře a taťka byl tak nadšený z toho, co viděl
že se zapomněl zeptat, jestli paní doktorka vidí, jak to teda je.. Tak jsem si myslela, že už to vědět ani nemusíme, ale už zase začal mluvit o tom, jak se na to musíme zeptat. A já zjišťuju, že mi ta představa, že to vím předem, skoro až vadí, je mi to málem nepříjemné. Všichni kolem říkají, že když to tatínek chce vědět, tak mu mám udělat radost, což jsem se snažila.. Ale teď zjišťuju, že jsem z toho čim dál tim smutnější. A rozhodně se nedokážu své Dr zeptat, jak to s prckem je.. Kdyby mi tak někdo uměl poradit..
Ale z jiného soudku - k váze - já jsem dost valila oči (a taky mě to hodně vyděsilo), když jsem se zvážila při první návštěvě Dr v těhu a měla na té váze tak o 4-6kilo míň, než bych čekala (ať vás to správně vyděsí, tak to bylo 47,5
). No je fakt, že jsem první týdny, když jsem nevěděla, že jsem těhu, skoro nejedla, neměla jsem hlad ani chuť… Pak jsem se skoro tři měsíce statečně držela na 48 (rozuměj, ráda, že nehubnu) a teď mám konečně zpátky těch 54
Takže jsem zatím přibrala cca 6 kg, ale s tím, že jsem na začátku zhubla a nevím, jaká byla moje přesná váha před těhu. A popravdě mi vůbec nebude vadit, když poněkud přiberu
Byla jsem vždycky hubená jak lunt, i když jsem dost jedla.
A když tu tak řešíte kočárky… já jsem z nich teda dost hotová. Na mě s nimi vůbec nechoďte
Na kočárky koukám už takového 6tt (nemohla jsem si pomoct
) a pořád nemám vybráno
Ale favority mám, to jo, jen se rozhodnout ![]()
A mohu prosím taky do tabulky? ![]()
entita / 20 / Praha / 17.1.2008 (2.1. podle pohybů) / možná překvápko? / – / svobodná
(jen pro pořádek - věk není překlep
a prcek je chtěný a plánovaný, akorát to vyšlo trošilinku dřív, než jsme čekali
)
To jsem se ale rozepsala ![]()
Ahoj holky,
to jste se rozepsaly. Nestíhám jelikož od minulého týdne tady probíhá ta rekonstrukce a to je fakt děs. Stavební prach mám všude, všude strašný bordel, vůbec si neumím představit, jak to budu uklízet.
Ohledně váhy, já mám od počátku těhu dole pořád 5 kilo, ale já jsem tlustá, takže to u mě neprobíhá standardně.
Kočárek zatm vyřešen , chci Mikado Ox ford - uvidíme jestli ještě nezměním názor.
Jinak se ještě chystám dokoupit nějaký overálek v 62 a v 68 a jinak mám všechno.
Ale prát a chystat budu až po té rekonstrukci. Chtěla bych mít do konce listopadu vše uděláno, díky rekonstrukci budu mít hotov i vánoční úklid a pokud bude na horách sníh, tak se chceme s manžou i s dcerou vydat o prosincovém víkendu na hory, abychom si odpočali.
Mějte se zatím pěkně, až bude více času, více se rozepíšu
Ivulka
ahoj,
ja prave absolvovala ten test na tehotenskou cukrovku, brrr. Nikdy vice. Bylo mi pekne spatne - v cekarne vydychany vzduch a hodne lidi, zadne pohodli a mela jsem tam 2 hodky sedet v klidu ![]()
Nicmene k vaze - ja pribrala od zacatku 5 kg jenom, zacala jsem pribirat taky az pred 20 tydnem tesne - a vsechno se mi vrazi do bricha a zadku
tak snad to pujde potom rychle dolu, protoze zrovna zadek mam napadnej sam o sobe ![]()
Entino-pokud to chce tatínek vědět a ty ne a pokud vydržíš to, že on to ví a ty ne, tak popros doktorku, ať ti to napíše na papírek a pak to dej tatínkovi
Pokud můj doktor bude vědět, co to bude a řekne mi to, budu to vědět, ale manžel to vědět nechce a tak to neřeknu nikomu. Je to jenom o domluvě, já vím od začátku, že to vědět chci, ale netrvám na tom a tak uvidíme.
Jinak do tabulky tě přidám, kdyžtak mi pak pošli SZ s tvým tlf číslem (pokud chceš), abychom si mohli dávat zprávy třeba v případě narození miminka ![]()
Jinak já mám zatím nahoře podle váhy u gynekologa 4,5kg, podle mojí váhy 2,5 kg. Bavili jsme se se sestřičkou a ta mi povídala, že si myslím, že ta jejich váha váží o ty dvě kilča víc, tak nevím
nicméně zatím jsem spokojená. No, je fakt, že to trochu s jídlem flákám, mám i nervy, krom toho Adélka je pořád v pohybu, takže když si lehnu, je to spíš když spí a to na chvilku a večer zase nemůžu spát, takže nic moc. Akorát teď flákám ovoce a zeleninu, tak to musím dohnat.
Ivulko-rekonstrukce je děs, to já znám, ale vydrž, bude líp
A co se týče věcí, taky to asi v říjnu začnu dávat do kupy, abych měla na Vánoce a po Novém roce už klid..Kamarádka, co mi hodně věcí půjčila, tak čeká mimčo v dubnu, tak si to akorát vyměníme. Kočár jsem vyprala, fusak taky, tak jenom to mimčo ![]()
Aktualizace tabulky Miminka leden 2008
NICK - Věk - Bydliště - Termín porodu - pohlaví - děti - stav
Cmelda / 30 / Brno / 6.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Danus1 / 35 / Velká Británie / 16.1. 2008 / holčička / – / vdaná
Entita / 20 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / svobodná
Ivulka / 29 / Ostrava / 15.1.2008 / holčička (Adélka) / Eliška / vdaná
Klokan 08 / 26 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Lenka_ / 29 / Zlína / 8.1.2008 / holčička / Jessy / vdaná
Luciska / 27 / Brno / 31.1. 2008 / chlapeček / – / vdaná
Marjanka / 28 / Praha / 31.1.2008 / překvapení / Kubík / vdaná
Mars / 28 / Opava / 29.1.2008 / holčička Adélka / – / vdaná
Maťka / 28 / Praha / 27.1.2008 / holčička / – / vdaná
Medanek / 25 / Praha / 5.1.2008 / chlapeček -zatím Samuel / – / vdaná
Petrajda / 26 / Písek / 30.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Petra.k / 27 / Praha / 2.1.08 / holčička / Deniska / vdaná
PeZa / 29 / Praha / 18.1.2008 / překvapení / Adélka / vdaná
Sarik78 / / Německo / 16.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Sylva / 24 / Ostrava / 13.1.2008 / chlapeček / Adélka / svobodná
Smrgolka / 28 / Uničov / 20.1.2008 / chlapeček (Adam) / – / svobodná
Tamuska / 31 / Kyjov / 25.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Zdeenja / 27 / Karl.kraj / 16.1.2008 (8.1. dle pohybů) / překvapení / – / svobodná
Lehká statistika :
6 x potrzení chlapečkové
6 x potvrzené holčičky
7 x překvápko na porodním sále
Pořadí podle TP:
Petra.K- 2.1.08
Medanek - 5.1.08
Cmelda - 6.1.08
Lenka_ - 8.1.08
Sylva - 13.1.08
Ivulka - 15.1.08
Danus1 - 16.1.08
Sarik78 - 16.1.08
Zdeenja - 16.1.08 (dle pohybů 8.1.)
Entita - 17.1.08 ( dle pohybů 2.1.)
Klokan08 - 17.1.08
PeZa - 18.1.08
Smrgolka - 20.1.08
Tamuska - 25.1.08
Maťka - 27.1.08
Mars - 29.1.08
Petrajda - 30.1.08
Marjanka - 31.1.08
Luciska - 31.1.08
Ahoj holky,
Hodila jsem do alba nejake fotky.
Entino - ja bych to taky s tim pohlavim resila jak psla PeZa. Pokud Ti to nevadi ze by to manzel vedet tak at to doktorka sdeli pouze jemu na kousku papirku a nebo ty odejdes drive z ordinace. Ale pokud se vam tatota metoda nezamlouva tak si myslim ze by jsi nemela delat neco co sama nechces. Podle toho jak pises tak z toho ze by jsi vedela dopredu jestli je to holcicka nebo chlapecek opravdu nemas dobry pocit a ja si myslim ze je lepsi poslouchat sve vlastni pocity nez poslouchat a delat to co ti rikaji lidi ze by jsi mela delat. To ti urcite rikaji starsi lide, ze by jsi mela udelat radost tatinkovi a vyhovet mu, ne? To zni presne jako moje mamka, ta ma taky takove nazory. Hlavne se s tim netrap a snazte se domluvit na te variante ze on by to vedel a ty ne, to je takove nejferovejsi, pokud teda tobe to bude vyhovovat. V tomto je opravdu tezke nekomu radit, delej to co citis a za to jak se rozhodnes se necit vinne.
To jsem se zase nejak rozepsala.
Letim na tehotenskou yogu, uz se moc tesim. Byla jsem tam zatim jenom jednou a bylo to super.
Cmeldo - proc ti delali ty testy na cukrovku? To v Cechach delaji kazdemu nebo jsi mela nejake potize? Tady nic takoveho vubec nedelaji, ja myslela ze se to pozna z moce, ale to asi ne, ze?
Opatrujte se tehulky.
Pa
PeZo a Danus1, tohle bylo to první, co tatínek vymyslel - že si „to nechá pošeptat“, když ale to mi přijde takové… jednak že bych vypadala jak blbec
a jednak myslím, že bych to na něm prostě poznala
(nebo se bojim, že by se prostě podřekl) a v neposlední řadě by mi to přišlo prostě divné, že on to ví a já ne.. Navíc by si to rozhodně nedokázal nechat pro sebe, jak ho znám, celkem by to „rozkecal“
což by mi jednak bylo nepříjemné a jednak by se to ke mně nejspíš oklikou doneslo. Vysvětlit mu, že se pohlaví mimi dozví jen pod podmínkou, že si to musí nechat pro sebe, můžu zkusit, ale obávám se, že on by to prostě nevydržel a říct to jednomu dobrému kamarádovi, by mu nestačilo
Nejde o nedodržení slibu, ale o to, že jsou prostě věci, které víte, že po tom svém nemůžete snad ani chtít, protože jich není schopen, že
Je fakt, že i přesto všechno o tom začínám uvažovat. Když jsme řešili, jestli si to necháme říct, řekla jsem, že jedině ale s tím, že si to necháme jen pro sebe. Pak si 3 dny rozmýšlel, jak moc mu záleží na tom, aby to věděl
Nakonec se rozhodl a tvrdil, že to vydrží. Asi bych mu i věřila
ale v případě, že já to nebudu vědět a tudíž si o tom nebudeme moci povídat ani spolu… tak nevím. Asi to budeme si o tom budeme muset znovu pořešit. Ale je toho na něj na chudáka asi moc
konečeně máme výběrový seznam 30ti jmen
který budem muset začít redukovat
a ještě k tomu si bude muset rozmýšlet, jestli zvládně udržet takové tajemství ![]()
Jo a ještě k tomu „ať udělám tatínkovi radost“ - babičky a podobně naopak říkají, ať se necháme překvapit; kamarádky a moje sestra zase, že „tatínek má smůlu“; a starší známé, které mají děti říkají právě, že když to tatínek chce vědět, tak se má maminka podřídit, protože „tatínek má na dítě stejné právo“
na což já namítám, že vážně nevím, jak můžou tak šmahem rozhodnout, že tatínkovo přání je důležitější než prání maminky..:twisted:
A když tot ak čtu - o rekonstrukcích mi tu ani nemluvte (Ivulko vydrž, držím palce) my se tento víkend dozvíme, jestli se budeme moci stěhovat nebo jestli budeme muset rekonstruovat
Sice bychom se odstěhovali z krásného veselého zeleného místa se zahrádkou do šedivého tmavého činžáku, kde nejbližší trávník je vzdálen asi dva bloky
ale měli bychom více prostoru k bydlení (pravda - méně k dýchání), bylo by to víc „naše vlastní“ a bez nutnosti rekonstrukce a taky s normálním topením.. Sice tam z toho asi umřu na depku, ale bylo by to tak lepší. Pak bychom se to snažili co nejdříve vyměnit, za nějaký byt „venku“.
Uf, zavařila jsem si klávesnici… ![]()
Mějte se krásně, pa
Ahojky tety !!!
Tak jsem po docela vyčerpávajícím víkendu zase tady. V sobotu jsme měli akci Tattoo Session Silesia a od pátku od rána jsem se vpodstatě do nedělního oběda nezastavila. Šla jsem do hajan v neděli ve dvě ráno a zase brzy vstávala, takže jsem docela uvítala 2 dny volna, které jsme ale strávili s bandou v nahrávacím studiu a včera jsme zařizovali rekonstrukci bytu - jako mnoho z Vás ![]()
Ale akce dopadla moc fajn - až na komplikace, o které se nám postaralo Město a policie zatarasením všech příjezdových cest, což teda bude mít kvalitní dohru v podobě tahanic na magistrátu - ohromně se na to těším ![]()
PeZo - takové čtení cizích zpráviček si vždycky užiju o to víc. Nějak jsme vzala za své heslo „kdo za dveřma dýchá, sám na sebe slýchá“ a takže se pak nekrotím, když to vím, ale užiju si to ještě víc. Nikomu není nic do toho, jak prožíváš svoje dny a už tím tuplem by se měl vystříhat jakýchkoliv komentářů. O mě tohle ale všichni vědí, že se často dozvědí věci, které jim nejsou po chuti, tak nešmírujou. Vědí totiž i to, že si to pěkně užívám s větou „a co? co je Ti vlastně do toho?“. Není to jednoduché, ale strašně mi to pomáhá ![]()
Jak jste tady psaly o těch nachlazeních - tak manža na mě něco nepěkného hodil a mě začíná být hůř a hůř. Nejhorší na tom je, že můj šéf tady nikoho jiného nechce - máme to tady jak dva sourozenci - a pokud mu odejdu na nemocenskou, tak ho trefí šlak z té práce, kolik jí tady má. .. tak nevim… ![]()
Entito - chlapovi bych to vymluvila. Víš proč? Protože neznám větší kecky, než jsou chlapi. Neudrží na jazyku naprosto nic v tajnosti a nakonec to dopadá tak, že si o všem vykládají i zametači ulice a oni se tváří tajemně jak hrad Svojanov. Kdybych se já rozhodla, že to chlapovi neřeknu, tak to ze mě nedostane ani hevérem. Buď statečná a drž se. Jsi přece pořádná baba, ne?
A s tím tloustnutím: na začátku těhu jsme zhubla asi 4 kila. A nabrala jsem v podstatě nějakých cca 5 kilo, což je myslím v klidu. Taky mě všichni říkají, že vypadám, že jsem pohublá po obličeji a na stehnech ani na zadku nic moc navíc nejni, ale to je fajn. Taky mám cca + - 20 cm v pase nahoru a vyrůstám z čeho můžu - vlastně ve všem jsem jak v prezervativu, ale u nás jsou k dostání jedině tak nemožné oblečky, že vypadají, jakoby je šili ze starých zástěr a nechci vypadat ještě před třicítkou jak důchodkyně, tak se snažím vše vrstvit nátělníkama a podobnýma doplňkama - jak jenom to jde…
Pane jo, zase článek jak mraky… omlouvám se a moc moc moc Vás všechny pozdravuju a opatrujte bříška !!!
pekne posmourne poledne ![]()
Danus, tady se snazi nahnat na cukrovkovy test holky nad 25 a ty, co maji rodinnou zatez - ja mam bohuzelo boji. Navic pry se tehotenska cukrovka z moci nepozna, jsem nekde zaslechla.
Koukam, jak tu vsechny rekonstruujete - my pres leto predelavali celou kuchyn (mraky prace, ale je pekna:) ) a ted budem predelavat chodbu - ale to nastesti budou uz jen nakupy novych vestavnych skrini a vyreseni elektriky. Ale jak jsem pred casem prochazela sikuze lonskych lednacku a tak, tak tam taky spousta holek behem tehu delala rekonstrukci bytu ci domku ci se stehovaly
asi to k tomu patri. Tak vam vsem preju, at to zvladnete v pohode, pokud mozno.
Ahoj všem ![]()
Dneska malá cácorka vstávala až ve 3/4 na deset, tak jsme polední spánek vyhodili a jsme doma. Pak půjdeme do lesa asi na kaštánky..
Entito-plně tě chápu, chlapy jsou někdy ukecanější než ženský (což teda není náš případ s manželem, tady jsem za kecku já
), ale taky mi přišlo divný, že on to vědět nebude a já třeba jo. Nicméně bylo to jeho rozhodnutí, mluví o tom skoro od začátku a tak to respektuju. Těžko ti poradit, já bych asi podlehla a říct si to nechala, nicméně i překvapení je někdy milé. My jsme si u Adélky pořád ze začátku mysleli, že to bude kluk a pak nás holka trochu zaskočila, všichni okolo kluky měli a my holku. Nakonec jsem ráda a tak trochu si doufám i na druhou buchtu, ale vnitřní pocit má jiný názor, takže uvidíme, jestli si počkám na porodní sál nebo dřív…Ale držím palce, ať nakonec najdete správné řešení…
Mars-moc se mi líbil tvůj příspěvek, je fakt, že aspoň vím, co vím a vím, že i když jsem některé věci psát neměla, neb z jiného pohledu si to člověk vyloží jinak než bylo míněno, tak jsem si jistá, že nelituju. Byli my vyčteny i věci, o kterých se podle mého soudu právem domnívám, že byli nespravedlivé a že nejsem jediná, kdo kdy hanil a očerňoval. Ale o objektivní pocit v tom všem vlastně nikomu nešlo, názor si na to udělali a za spoustou věcí si stojím i já. Je to holt taky trochu moje povaha, ale nikdy jsem netvrdila, že třeba tchánovci jsou špatní vůči Adélce a už vůbec jsem nikdy nedělala to, že bych jim jí na truc nedávala,ale to už je pasé. Jestli si někdo myslí, že skryje to, když upozorní na druhé, tak je to podle mě zbabělost první třídy a nezaslouží si víc o tom diskutovat. Já mám svojí rodinu a jestli oni nepotřebují vidět nás, my je taky asi ne ![]()
Ale tvoje „kdo za dveřmi dýchá, sám na sebe slýchá“ se mi moc líbí a budu si to pamatovat.. ![]()
Co se týče vyšetření těhu cukrovky, tak to jste mi připomněli, že se na to zase musím zeptat, vždycky na to zapomenu, protože u Adiny mi to nikdo nedělal, tak nevím, jestli to budu podstupovat tentokrát..
PeZo,
mě totiž vyškolila hodně podobná situace… sice ještě ne s dítkem, ale s mým tetováním, s mou prací a dozvídala jsem se takové věci mimo, jakože co kdo kde řekl a co já, že jsem byla úplně na pokraji zoufalství - taky s tchánem a tchyní. Nakonec jsme si to vyštěkali z očí do očí a na spoustu věcí jsme si jen vzájemně řekli: „kdyby ses mě zeptala, řeknu Ti to klidně do očí, protože je to přesně tak“ a pak už byl jenom pokoj a dneska spolu vycházíme mnohem líp než s mýma rodičema, kteří mě - jen tak mimochodem - nepotřebují vůbec vidět a moje máti od začátku mého těhotenství nahlas všude hrdě hlásí, že ona teda dítě absolutně hlídat nebude, protože není žádná hlídací babička! Takže k tomu taky tak přistupuju..
Moooc Ti držím palce, protože sama vím, jak pěkně nepříjemné tohle může být ![]()
Ahoj Těhulky,
tak tady čtu ty Vaše problémy s rodinami a je mi líto těch rodin!!Já mám naštěstí teď s tchýní super vztah,ale taky to pár let trvalo,než jsme se k tomu dostaly.
Příští týden se chystám na ten test na cukrovku,známý mě straší,že jeho žena si po něm píchala inzulín a já mám cukrovku v rodině,tak mám celkem strach.
Ještě bych měla prosbičku,nemáte zkušenosti,nebo neslyšely jste o kočárkách značky baby desing??
Moc díky,mějte se hezky opatrujte bříška pa Petra
Milé dámy-končím..Vzhledem k tomu, že i nadále je nahlíženo do mých soukromých diskuzí a já už nemám sílu hrát si tady na tu hodnou pokořenou snachu, nebudu sem chodit. Tabulku předám Klokan08-nabídla mi to a já za to děkuju, budu vás samozřejmě číst, ale nečekejte ode mě příspěvky, neb i malé zaškobrtnutí mě může stát celou nohu. Nedělám to kvůli sobě, ale kvůli manželovi, sice vím, že nic neřekne, ale jedno mu to není, hádat se s ním nechci a ani mi to za to nestojí. Pro klid v rodině si nažhavím asi skype ![]()
Takže vám přeju prima těhulkovství, klidná bříška a milá miminka..
Mimochodem-mě se zase líbí tohle rčení
To je život-koupíš cedník, teče, necháš ho spravit a necedí…
Vážená paní tchýně od Pezy,
to co děláte je hnus. Co tím chcete dokázat? že umíte číst? To Vám není ani trochu hanba číst články své snachy, která se prostě chce a nebo potřebuje vypovídat? že se vůbec na sebe můžete podívat do zrcadla. Jste dost ubohá, když toto děláte. Holt potřebujete všechno vědět a potom to použijete jako zbraň. Jste stejná jako má tchýně. Ta sice neví, že sem píšu, ale já bych ji tak vynadala, řekla ji tolik věcí, které se ji každý bojí říct, že by možná skončila na psychině. Ale mě by to nevadilo. Nemá číst slova, která ji vůbec nejsou určena
Jste póvl a ani jedné z nás nesaháte ani po kotníky.
Vězte, že boží mlýny melou pomalu, ale melou
Jednou to přijde a budete snachu potřebovat (vím o čem mluvím). Ale ona tady pro Vás nebude. Radši pomůže cizímu než Vám. Vězte, že je to pravda.
Jste ubohá
Ivulka