Poradna duly
Jana Čurdová
Tak ja dneska jen na skok.Mela jsem hodne prace a ted jsem si zacvicila, tak jsem uz hotova.
Petro pekne odpocivej, v tom pocasi se ted asi nachlazeni nevyhneme.
Lucisko gratuluji ke skvele zprave a klucikovi !
Jinak jsem uz objednana do Podoli na ten 3D UZV, akorat me trosku prekvapili, ze pry si mam donest sve DVD
Ty jo, chteji za to tolik penez a jeste aby se clovek staral… Ne, ze by me tech par korun zruinovalo, jen jsem to necekala !
Ahoj,
gratuluju ke všem ultrazvukům a dobrým zprávám. Já dneska vyrazila do dětského ráje okouknout 2 favority na kočárky. Nakonec vyhrál Jané Slalom pro 2007 a to na první pohled, povoz + praktičkost. Peg- prego GT3 se mě v reálu vůbec nelíbil. Objednávat ho budu až v listopadu a nechám ho v obchodě. Teď už musím zvolit jen barvu. Chci něco veselého.
Já ještě na klokana nic nekoupila. O víkendu jsme byla u kámarádky a ta nakupuje za mě
- takže mě přivezla odsavačku, lahve, ohřívač lahví, sterilizator, dudliky a monitor dechu 1 chůvičku v jednom atd. Zbytek dopluje lodí ( ona žije v klokanově místě vzniku, takže aby to stihlo dojít, ona nakupovala už v červnu - ještě že ji mám
).Hezky jsme ji poděkovala a zatím uschovala u ní - jsme pověrčivá a do porodu doma nic nechci. Nějaké věci nakoupím v lednu a zbytek svezem od příbuzných a kamarádů, kde nám leží oblečky, postýlka i přebalovák.
Ahoj všem, tak jenom v rychlosti..
Dneska jsem jako Klokan
byla v Dětském ráji na Žižkově (poté, co jsem odvezla golfky od Jané do opravy) a odjížděla nakonec s novým Peg Péregem Centrem v barvě Tofee. Cena 6 520,–, takže oproti Nomadu jsem ušetřila, snad se to moc neprojeví na jízdních vlastnostech. Adina si v tom moc libovala..
A co rozhodlo?? Poloha až do lehu, takže můžu v klidu vsunout vložnou tašku a cena a košík..Podle mě je v tomhle Centro lepší, ale zase se hůř zvedá na obrubník-prostě není ideální kočár..
Klokan08-gratuluju k úspěšnému nákupu, taky jsem tam potkala maminku a šla si pro Slalom, myslím, že určo budeš spokojená. Mě se teda líbí i GT3,ale je fakt, že Slalom je asi méně robusní a ty barvy jsou taky lepší..Mě teda vévodí Stylon a Marine..pro kluka..
Medanku-já o tom 3D pořád uvažuju, chtěla jsem volat do Gennetu, ale nějak jsem to dneska nestihla, tak zítra. Když budou mít plno, zkusím Podolí…
Lucisko-taky se připojuji ke gratulaci, tohle jsem měla s Adélkou, jenom jsem měla i ten odběr a vím, že je to fajn pocit to mít za sebou ![]()
Petro-fakt nevím, ale já jsem zastánce čaje s medem a spokojeného lenošení a pocení…Ale paralen na nejhorší snad můžeš..
Cmeldo-rozhodně bych to zmínila Mudr, za to nic nedáš,mě se zase stává, že se hrozně rychle zadejchávám a jsem víc unavená-prostě jsme v jiném stavu a tomu to odpovídá ![]()
Ahojky,
také gratuluji k supr-čupr výsledkům! Já dnes konečně byla na tom velkém UZ ve 20tt. Všechno vypadá naprosto normálně a mímo se pěkně vrtělo. Byla tam se mnou manžel a i když měl cestou takové silácké řeči, tak tam ho to docela vzalo. Sám potom říkal, že z toho byl paf
Takže ať nám ti naši cvrčci pěkně rostou! Podle dnešního UZ mám termín posunutý na 1.2…nicméně já se budu řídit tím 30.1. dle MS a budu chodit dál sem, ju? ![]()
cmeldo - samozřejmě bych to určitě řekla na kontrole, abys nic nezanedbala a případně šla k Dr. dříve, pokud by se to zhoršovalo…Nicméně Tě musím trochu uklidnit: Já měla cca dva týdny zhoršené dýchání - nemohla jsem se úplně nadýchnout (cca od 18tt). Akorát když mi to začalo, tak jsem dva dny na to šla ke Dr. na kontrolu a poslal mne na EKG. Tam bylo naprosto vše ok. Po dvou týdnech to nejhorší přešlo. I tak se mi to občas stane i teď - právě při sezení u PC a při řízení.., což jsou mé skoro nejčastější činnosti
Jinak mi bylo řečeno, že se městnají orgány, jak se zvětšuje děloha a může to právě zhoršovat i dýchání..navíc je prý normální, že se ženy v těhu více zadýchávají a navíc právě to horší dýchání přichází nejvíce někdy po 20 tt…Toť vše chytré knihy, rady Dr. a moje zkušenosti.. Nicméně vždy je lepší se nechat uklidnit svým Dr. než něco zanedbat. Tak Ti držím palečky, ať je to i u Tebe normální těhuprojev!!!
PeZo - super tabulka!! Jsi šikulka. Tak mne napadá, zda bychom si neudělaly ještě jednu interní, kde by byly telefony a případně e-maily…Samozřejmě pouze, kdo by chtěl kontakt dát. Nezveřejnily by to na diskusi, ale poslaly pouze přes SZ.. Myslím, že telefon by se mohl využít, až budeme chtít dát z porodnice zprávu někomu, kdo je ještě či už zase on-line:-)) a může to zveřejnit v diskusi.. No, možná předbíhám. Nechám to na zvážení i ostatních, zda je to dobrý nápad či ne… A pokud bys nějako potřebovala pomoct, tak dej vědět ![]()
Kočár…no, já pořád nevím, zda zvítězí X-lander Xa nebo Jané Slalom… Xa má čtyři kolečka a tj. se mi zdá stabilnější. Jané se mi zdá méně stabilní (vzhledem k tomu, že je to trojkolka), ale má ruční brzdu a lépe se skládá.. - budu jezdit hodně v terénu, ale taky budu jezdit hodně autem.. Xa je levnější.. Ach jo..
No, babo raď! ![]()
Jinak já jsem pověrčivá pouze, co se týče kočáru.. Tj. ten sice objednám v listopadu, ale nechám ho potom někde u rodičů. Ostatní věci budu nakupovat průběžně…kdo by to vybral a nakoupil lépe než já, že? ![]()
Tak papa…už jsem se zase moc rozkecala, čímž jsem patrně dohonila deficit z posledních dnů.. ![]()
Ještě se musím pochlubit:-) Konečně mi dnes po více než čtrnácti dnech přišel kojpolštář Terabag… Ta dlouhá lhůta zapomenuta..Hurá, už se těším do postýlky, až ho pořádně „zmuchluji“ a pěkně se vyspinkám. No, ale předtím tu mám ještě nějakou práci, takže dobrou přeji zatím pouze ostatním ![]()
Dobré ranko,
tak se hlásím taky s bolestí v krku - v lékárně jsem ráno vyfasovala bylinkový čaj a pastilky na cucání Hexoral - prý by jedno balení uškodit nemělo. a odpoledne se vidím s knížkou v posteli…
PeZo , tabulka je super! jsi moc šikovná!
Gratuluju všem k výborným výsledkům, jen tak dál!
Cmeldo , taky se mi to někdy stává, mám doma digitální tlakoměr a minule jsem si při tom bušení naměřila tlak 150/100 a tep přes 100
a stalo se mi to po únavném odpoledni v práci a pak na nákupu - přišla jsem domů úplně hotová a pomohlo jen si lehnout a dát nohy nahoru. určitě to doktorce řekni, jen ať ví, co se s tebou děje.
Ivulko , přeju hodně sil na přestavbu!
S kočárem fakt pořádnevím, musím už přítele odtáhnout do té prodejny…ale nebude to lehké, je to ve vedlejším městě a hlavně - jemu přijde, že je na nakupování a vlastně i vybírání ještě brzy
ale já jsem to už nevydržela a na mimibazaru už jsem nakoupila pár bodýček a dupaček… ![]()
a víc už si zase nepamatuju…
přeju pěkný den!
doufám, že máte lepší počasí než tady - už od noci leje jak z konve ![]()
Ahojky holky,já taky ještě nic nemám,s kočárkem pořád nevím,nechci do něj vrážet tak velký prachy,ale určitě si pořídím nový,líbila by se mi nějaká kombinace i s autosedačkou ale ty ceny.Poradíte v Praze obchod s kočárky??Aby tam byly od více firem a mohli bychom to hned porovnat??Asi se o víkendu vypravíme
Tak jdu zas hajat,přestává mě to bavit,aspon,že mi to není líto,když je venku takhle!!Mějte se hezky pa P.
Ahojky tety!
Tak jsem se prokousala všemi příspěvky… strávila jsem víkend v nahrávacím studiu a naše malá Žížalka dostala pěkně zabrat, páč pěju pěkně zemitou muziku. Naštěstí jsme to ale obě zvládly ![]()
Info do tabulky hned pošlu - je to výborný nápad!
U nás panuje obrovská radost, že to bude holčička - nejen bábinky čekatelky, ale i chlapi v kapele byli docela rozesmátí, když koukali na fotku - hrozně se divili, jak už je veliká a jak je i na tom snímečku podobně taťkovi ![]()
S oblečkama jsem tentokrát poprvé neodolala a koupila Žížalce
u bodíček a dupaček - nááádherné růžovoučké, a ještě deku a úplně jsme nad tím s manžou změkli ![]()
Jinak naše malé koťátko je docela klidňounké - mamina šílí zatím za ni. Navíc mám placentu na vnější straně bříška, takže ze středu zatím nic, jen když bouchne hodně nožkama nebo ručičkama, ale atím fakt jemně, takže která jste na tom podobně, nedělejte si hlavu ![]()
S tím bušením srdce a skoro neschopností dýchat to mám taky - v sobotu večer jsem asi 2 hodiny bojovala v posteli v noci a nebyla schopná spát - bylo to šílené! Musím to taky nahlásit mudře, třeba něco poradí…
Tak Vás všechny - samozřejmě hlavně nové mamky - moooc pozdravuju a přeju krásný - byť u nás hodně zamračený a už i pršivý den ![]()
Holky, přemýšlela jsem o návrhu Petrajdy, že bychom si na sebe měli dát nějaký kontakt v případ porodu nebo tak něco a docela se mi to líbí. Jen nevrhuji, aby to měli alespo%n dvě tety, kdyby jedna náhodou byla indisponovaná, tak aby se tady nezastavilo.
Nevadí mi mít o tohle na starost a teď ještě vybrat tu druhou. Pokud nebudete chtít dát kontakt, nevadí, chápu, je to jen návrh. Dneska večer budu aktualizovat tabulku, už vás zase hodně přibylo ![]()
Jdu budit Adinu. Zatím pap
Ahoj,
PeZa - klidně budu druhá „teta“. Jsme na neschopence, takže relativně pořád doma a na příjmu ( mobil, skype i ICQ ). Kdyžtak se můžem domluvit soukromými zprávami.
petra.k - já po dlouhém hledání musím říct, že největší výběr kočárků jsme zatím našla v dětském ráji v Husické ulici, Praha 3 a na dětském růžku na Radlické, Praha 5. Oba obchody mají i internetové obchody.
www.detskyraj.cz
www.detskyruzek.cz
Petrajda - kolik takový polštář stojí, kde se dá sehnat a podle čeho se vybírají. Na kojení jsem ho stejně chtěla pořídit a pokud by to přispělo k mému lepšímu spánku, tak ho beru všema deseti.
Peza: už mě to taky napadlo - navrhuji do chce ať pošle své mobilní číslo „peze“ soukromou zprávou a ty pezo a klokane sem hoďte svá mobilní čísla a kdo bude chtít dát vědět, že se mu mimčo už narodilo, či jiné zprávy, tak vždycky pošle sms peze a ta pokud nebude moct, tak to přepošle kolkanovi, jo????
Ivulka
Tak ja jsem taky pro ty kontakty, myslim, ze je to dobry napad ![]()
Dneska se mi vubec nic nechce, to pocasi je desny. Nevadila by mi zima, ale ten dest.
Ja si nemuzu ten kojici polstar vynachvalit. Kdyz mi prisel, myslela jsem, ze bude naprd, protoze byl moc napechovany tema kulickama. Tak jsem trosku ubrala a za cas pekne slehly, ze spise budu muset ted dosypat ![]()
Ale spi se mi s nim bezvadne, ani mi nevadi vrzani tech kulicek.
Dneska se mi podarilo spat skoro celou noc ( krome asi tri povinnych wc prestavek ), protoze dablicek taky pekne spinkal. Asi se po tech dvou dnech a nocich ustavicneho kopkani unavil. Kazdy vecer sledujeme s manzelem jak se mi vlni bricho a kazdou chvili se udela boule na jinem miste,je to fakt parada.
Preji vsem nachlazenym brzke uzdraveni a tem, ktere budou vybirat kocar stastnou ruku !
Hezké odpoledne,moc děkuju za tipy na kočárkový obchod
,o víkendu to vemem útokem
.Zatím jsem projížděla internet,líbil se mi firkon twist,ale je to polský kočárek,na druhou stranu,tahle firma je podle testu mladé fronty srovnatelná i lepší,než značky,tak já nevím co dělat
.Mějte se hezky a dávejte na sebe pozor,at nemusíte ležet jako já.Pa P.
klokane, ten kojici polstar maji treba tady http://kojicipolstar.cz - a je fakt super. Taky jsem odsypavala ze zacatku, kolegyne zas byla spokojena i s tim napechovanym. Pouzivam ho jak na spani, tak traba pri sezeni - opiram si zada pohodlne. Fakt to nejsou vyhozeny penize.
Petro.k ja si zrovna vybrala ten Firkon Twist. Taky jsem nechtela za zadnou cenu polsky, ale byli jsme se na nej podivat v Tuchlovicich, kde ho prodavaji a moc se nam libil. Ma vybavu „all inclusive“ a je za uplne smesne penize oproti ostatnim trojkombinacim. A pokud se ukaze, ze ta cena byla na ukor kvality, tak neni problem ho reklamovat - ty Tuchlovice jsou cca 30 km od Prahy. A treba takovy X-Lander je taky polsky a hodne se prodava.
Klokane ja ten kojici polstar kupovala tady http://www.zdravotnipotreby.cz/…omfort-quot/
a dostala jsem k nemu dva povlaky a dve nahradni naplne.