Poradna duly
Jana Čurdová
Zdeenja - musim si najít program. Nezměním to, nepomůžu si , nic s tím neudělám. Pracovat na původní pozici jsme nemohla. Pracoval jsme v dost infekčním prostředí. Tam prostě být člověk nemůže. První dva týdny, co jsem věděla, že jsme těhotná, jsme to v práci neřekla a musím říct, že jsme se fakt bála. Když jsme měla nabírat lidi s žloutenkou C, tak jsem ukecala kolegyni a nabírala jen „zdravě“ vypadající lidi a s látkama, který mají přímo v popisu, že mohou ohrozit vývoj plodu jsme manipulovala jen velmi opatrně a snažila sjme se jim vyhnout. Nic jsem za ty léta sice nechytla, ale náhoda je blbec. A po těch peripetiích, které tedy nakonec vedly k otěhotnění, by to pro mě bylo fakt blbý. Hlavní je si prostě udělat režim a nezlenivět.
klokan08 , do toho kurzu muzu kdykoli pristoupit? premyslela jsem o cviceni pro tehotne (v pondeli), napadlo me i plavani, ale trochu se bojim te hygieny…
Maťka - oni tě zařadí do skupiny podle datumu porodu. Lednové chodí v úterý asi ve tčech termínech. přistoupit můžeš kdykoli.
klokan08 , takze bys kurz doporucila? tak mozna se tam potkame
jinak te obdivuju, zes to v praci nerekla hned, to bych se hodne bala.
Maťka - já se tam cítím dobře a sama jsme tam šla s doporučením od kamarádky . Ale nemám srovnání s ničím jiným. Třeba jsou jinde lepší a nevím to. Mají první hodinu zdarma, tak se zkus objednat a pak se můžeš rozhodnout.
klokan08 , to urcite zkusim. posledni tyden v zari jeste jedeme na dovolenou, tak to necham na rijen, pak uz bych chtela nekam chodit pravidelne. kolik vas je ve skupine? je potreba lejstro od lekare, ze se cvicenim souhlasi?
Čau tety,
už dva dny jsem se dokopala ke cvičení doma !!!! Jsem si totiž jistá, že kdybych někam chtěla jít a přesvědčila se k tomu jakože napevno, tak jsou všechna cvičení od 16:00 hodin, což je ještě asi 2 hodiny mého pracovního procesu. Snažím se teda opatrně, abych Žížalce neublížila, asi si koupím i nějaký ten velikánský balon - to se mi fakt modně líbí
- a stáhnu si něco z netu. A chtěla bych zkusit plavání, protože mě krutě stíhají vlastní záda a dost pekelně i kyčle!
Výbavičku a kočárky a tak jsem chtěla taky řešit někdy v listopadu, ale jak se znám, budu pověrčivá i takhle daleko… takže se po Vánočkách vyvalím z domu a budu se smejčit a unaveně a udýchaně něco shánět … a i tak budu mít takové podivné pocity, jestli dělám dobře…
Ale tak to se mnou je!
Dneska mi držte pěsti - odpoledne jdu na velký UTZ ![]()
Ahoj Mars , podle PM mame uplne stejne stare mimisky
velkeho UTZ se neboj, taky jsem se zbytecne bala a vsechno bylo v pohode. tak preju hodne zdaru pri cviceni, zkusime si pak napsat, jak nam realizace nasich planu jde. s tou vybavou to tak mozna dopadne az po Vanocich, protoze se znam..
Ahoj holky,
Mars - teda zavidim cviceni. My mame malou posilovnu primo doma a uz mesic jsem tam nebyla. A CD s tehotenskym cvicenim jsem jeste ani nerozbalila. Dneska uz jsem se nastvala a zitra budu cvicit. Zatim me hrala jenom vymluva, ze ze zacatkem skolniho roku je spojena spousta nove prace, papirovani, vsechno je nekonecne a neni na nic jineho cas. Volny cas jsem v poslednich dnech fakt nemela.
Zdeenjo - neboj, s penezma vyjdete. Proste budete muset vyjit
My to sice ted mame jednodussi, protoze mame 2 vyplaty + RP, ale vzdycky to tak nebylo a rekla bych, ze s prijmy nam rostou i vydaje ![]()
Klokan - ja jsme byla doma v prvnim tehu a byla jsem docela spokojena. Prvni trimestr jsem prospala, a ty dalsi dva jsem chodila 3× tydne cvicit a 1 tydne na tehotenske kurzy. Rikala jsem si, ze je to nejspise naposled v mem zivote, kdy si muzu delat co chci a nic neplanovat. Doba to byla pekna, ale znova uz bych to absolovat nechtela, takze druhe tehu jsem se rozhodla propracovat a utika mi daleko rychleji.
Ja zacinam byt opet docela casto strasne unavena. Vecer usinam ani nevim jak, treba dneska jsem se sla divat na zpravy a usnula jsem a probudila se az po nich. Tak jsem se vykoupala a ted se samozrejme citim vyspana.
Dneska se mi podarilo vyzehlit neuveritelnou hromadu pradla, coz jsem fakt rada, protoze uz to tu lezelo docela dlouho. Dokonce jsem i posbirala uschle pradlo v pradelne a zrovna vyzehlila. Nicmene v zapeti na to jsem tam dalsi 4 pracky povesila. Nevim, nevim, sotva zvladam pradlo s jednim ditetem, jak to budu delat se dvema fakt nemam tuseni. Je to takovy nekonecny pribeh, ktery nema konec.
Odpoledne jsme vyrazili s Jessy do bazenu. Kazdou stredu odpoledne chodi plavat do Kenny klubu. Sice me to vycerpalo, ale bylo to fajn, ve dvou letech dokaze sama skocit sipku do vody, potapi se a lovi veci ze dna bazenu, jak rodily vodnik. Tak jsem se zrovna ptala, jestli by meli misto nekdy okolo brezna i pro cerstve miminko. Maji docela narvano, tak uz je zapsane. Ja jsem si jeste vymyslela, ze bych chtela, aby holkam to plavani na sebe navazovalo. Skoncim s Jessy, prevlecu se a pujdu plavat do vanicek s miminkem. Takto bych tam nemusela chodit 2× tydne, ale jen jednou a zustala tma skoro cele odpoledne.
Taky jsme si objednala tehotenske plavky, nebot podrpsenka od soucasnych bikin mi zacala byt mala. Asi bych to normalne neresila, ale chodi tam s nama i jeden tatinek a uz jsem se tam fakt citila trapne v tak male podrsence. Rikam si, ze tehu plavky pouziju i po porodu, nez se zase nejak ustali velikost prsou na normalni velikost ![]()
Asi bych to tu mela jit trochu uklidit a pokusit se zase usnout, protoze jinak budu rano znicena. Vstavat se mi stejne nebude chtit.
Ahoj všem, hlásím se po delší odmlce-za prvé dovolená a pak překotný návrat a vybavování pokojíku pro Adélku, neb jsme prostě už museli něco udělat s jejím spaním v naší posteli ![]()
Pokusila jsem se to tady přelouskat, docela jste se rozepsali, ale na všechno asi neodpovím..Tak jen ty nejdůležitější..
Takže zkušenosti matky druhorodičky:
),ale pak jsem uvažovala rozumně, hlavně finančně a dát 17tis za nový kočár se mi přestalo chtít. Takže uvidíme, nicméně volby typu X-Lander XA nebo Patron Bohemia Apolon Allux se mi zdají dobré, je fakt, že já poslední dobou taky trochu na ty trojkolky přestávám věřit, sice jsou hoooodně chválené, ale kor v zimě jsem slyšela, že se s nima hůř jezdí..Nicméně to je asi na každém, zase je dobré koukat na váhu kočárku a jeho skladnost a tam si dovolím opravdu říct, že Jané Slalom zatím vede( Jané Nomad je lehčí, ale je to spíš ryze městský kočárek, nemá nafukovací kola). Ale švagrová má XA a je s ním moc spokojená, má prosincového kluka, nicméně pozor, sporťák nejde úplně do sedu (je nepatrně v záklonu) a jeho velikost (ložná plocha) taky není největší. Ona to vyřešila koupí golfek, tuhle zimu s ním ještě odjezdí a pak ho prodá. Ale jezdilo se mi s ním moc dobře, troufnu si říct, že líp, než s Jané, protože nafukovací kola má XA rozhodně lepší..Prostě každá maminka je spokojená s něčím jiným, nicméně by bylo dobré si říct, kde budete jezdit (terén nebo město), jak moc je pro vás důležitá skladnost (auto) a váha ( poponášení a třeba i dávání do auta). Jo a pozor, Jané Slalom 2006 co jsou hodně v akcích jsou asi nějaké horší, prodírá se potah, já mám golfky Jané Energy 2006 a protrhlo se mi u nohou taky, mám je rok a jsem fakt hodně naštvaná. U XA zase praská pěnová výplň na rukojeti, ale dá se to vyměnit za pár kaček. A Slalom váží 12 kg a XA 13 kg a PP GT3 14 kg (mluvím o sporťácích). A ještě typ, kdyby někdo chtěl ušetřit, tak třeba hluboké korby k Slalomu nebo XA se dají v klidu sehnat třeba na mimibazaru a jsou jako nové (stejně jako pro Quinny a Mutsy atd), takže se tím povede ušetřit i třeba blbá tisícovka…Na těch pár měsíců to stejně nikdo nepozná..Toť můj typ
Jestli bych ale srovnala Jané Slalom a XA, tak plus pro Slalom je váha, skladnost a ložná plocha, pro XA rozhodně cena, pak stabilita a lepší nafukovací kola..
No, snad jsem skoro všechno napsala, nicméně dovolená byla první dva dny prima, ale pak se ochladilo a zatáhlo a tak jsme to po necelém týdnu zabalili a jeli domů. Druhá parta, co tam byla s námi, tak ta to vydržela, my odjeli a bylo zase slunce, že si to ještě o dva dny prodloužili
Byli jsme v Chorvatsku, cesta tam děs (Adélka zvracela a když měla spát byla celá živá
), nazpět už lepší, ale řeknu vám-letadlo je letadlo ![]()
No a tak jsme vykoupili Ikeu, konkrétně dětskou sekci s nábytkem, manžel dodělal patro, sestavovali a třídili, zítra jedeme ještě pro pár věcí, tak až budeme mít hotovo, šoupnu vám pár fotek do galerky, abych se pochlubila.
a v pátek jdu do poradny a na UTZ, každý se mě ptá, co to bude a já zatím ani nemám čas si s miminkem moc povídat, tak snad se na mě nebude zlobit.
Proto si užijte první bříška, všem pohodové dny, jdu žehlit, čeká mě perná noc, dneska spí Adélka poprvé v nové posteli a nevím, jestli se mnou nebo beze mě ![]()
Pěkný večer !!! ![]()
Uff, tak to jsem se rozepsala ![]()
Ahoj,
teď jsem koukala na stránky svojí pojišťovny - jsme u pojišťovny ministersterstav vnitra - a přispívají těhotným a kojícím matkám buď na cvičení, plavání, předporodní kurzy nebo na pomůcky na kojení 1000,–. Asi to mají i jiné pojišťovny. Každopádně tisícovka dobrá.
PeZo , vítám tě zpět!
Pasáž o kočárcích naprosto perfektní - zase nevím kterej vybrat ![]()
Už se těším na fotečky!
KLokan - taky jsem u ZP MVČR a hodlám jim pustit žilou - napadlo mě, že ten příspěvek se vztahuje vždy na kalendářní rok - tak že letos bych si nechala proplatit předporodní kurz a po novém roce zase vitamíny a kojící pomůcky. ![]()
Lenko , mě se taky únava dostavuje docela často - mám dny, kdy jsem jak fretka a pak dny (třeba včera) že od rána zívám a jsem ráda, že můžu sedět u počítače a nic moc nedělat. a večer už v osm šilhám po posteli ![]()
nejak to tu blbe nebo co, pred chvli tu byla jeste jedna reakce v 10:43 a ted tu neni …
no nic
se hlasim, jsem nemocna
takze se lecim cajickama s medem, misto kapek na rymu mam jakysi slny roztok Physiomer a doufam, ze nebudu mit teploty, paralen m am nachystany, ale chci se mu vyhnout. Dnes to jeste v praci zvladnu, ale zitra zustanu asi doma to vylezet.
Lenko, Zdeenjo, s tou unovu jsem na tom posledni 2 tydny taky tak - a neni to nachlazenim. Ale nejhorsi je, ze ten spanek mam takovy - trhany. Usnu brzo, ale pak se casto budim. A ne ze by me budil gabosek, ten nastesti v noci spi a nekope, ale proste se vzbudim a hodinu nemuzu zabrat - a pak mam rano vstavat do prace ![]()
na netu ted sbiram info o matracich do postylky atd., abych mela predstavu, co napsat manzovi na seznam ![]()
holky, ktera pouzivate weledu na mazani, kde ji kupujete? Ja obesla par lekaren a nic … asi budu muset objednat z netu
Ahoj,
cmeldo, s tim spanim nespnaim to mam podobne. Vzdycky se v noci probudim a vubec nemuzu zabrat. O unave ani nemluvim, to jsem unavena porad. Kolikrat si myslim, ze ani nedojedu do prace… at se brzy uzdravis.
Preju pekny den.
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:59