Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak se hlasim opet po dovolene a musim rict, ze jsem rada, ze jsme v Cechach. Na Mallorce bylo sice prima pocasi proti krutemu zdejsimu podzimu, ale v noci zafukoval chladny vitr, takze nam nase batole krasne nastydlo, kdyz jsme se snazili vyvetrat to silene dusno z pokoje. Dva dny mel rymu jak tram a horecky, a kdyz jsme to zazehnali, tak zacal zase kaslat. S mistnim doktorem jsme se jeste anglicky domluvili, ale lekarnik ovladal jen rodnou spanelstinu a pribalovy letak antibiotik byl taky jen spanelsky. Takze to byl docela adrenalin, nez jsme zjistili, jestli muze na slunicko a mlecne vyrobky. Ted uz ale leky dobral a na dnesni kontrole je moc i krev v poradku.
Poradnou bolest v krku jsem si privezla i ja, zalecovala jsem to homeopatiky, ale kdyz jsem zacinala pocitovat horecku, tak jsem si radsi naordinovala lokalni antibiotikum Bioparox. Vim, ze je jen lokalni a ze se v tehu muze, ale presto mi hloda cervik a taky mam pocit, ze mimi ted min kope. Jinak ty kopanecky jsem si odvezla jako nejcennejsi suvenyr z Mallorky. Uklidnete me, prosim, ze je muzu uzivat bez vycitek? Nemuzu se dovolat obvodni…
A jak jste probirali kocarky, tak muzu ze zkusenosti napsat, ze levne znamena drahe. Nez se narodil Kuba, nechteli jsme to moc resit, tak jsme koupili v Polsku levny Boomerang (stejny typ jak Dor Jan nebo CrisCross). Mel 15kg a do zatacek se musel nadzvedavat. Prvni mesice to s nim slo, manzel s nim i behal, ale jak dite tezklo, tak se staval neovladatelnym. Tak jsem si letos na jare pro:,–(ila Jane Slalom Pro a jsem s nim max. spokojena. Vazi jsen 9kg a kdyz nikdo nepomuze, dostanu ho i s Kubikem do autobusu sama jeste ted. Lehce se ovlada i jednou rukou, zadne nadzvedavani do zatacek. Jen ho asi ted budu muset prodat, protoze jsem si vyhlidla sourozenecky Phil and Teds, ktery si myslim bude bajo reseni na ty nase dve maly deti. Tolik me postrehy.
Mejte zatim krasne dny a uzivejte si, i kdyz neni prave krasne.
Ahojky zdravím,
Marjanko - tak to byla docela adrenalinová dovča. My jsme byli na Mallorce v červenci a moc jsme si to užili.. ale bylo to jen ve dvou a navíc svatební cesta, tak je to jinak než s malým. CO se týče Bioparoxu , tak už jsem si ho také v těhu asi dvakrát stříkla.. Vždy pomáhal super. U Dr. jsem si to neověřovala, ale přečetla jsem si to i někde na webu, že se může. Pokud ho užíváš nějak déle, tak bych si jen pro klid duše nějakém Dr. zavolala. Ale z více zdrojů vím, že by to mělo být ok.
Mars - tak je dobře, že jsi nám neuplavala
Já jsem měla podobně nabitý víkend a podobný bude i celý tento týden.. Už aby to bylo za mnou..
Mars a Marjanko gratuluji k pohybům
I když jste mne ještě více znervóznily… teď jsem asi jediná, kdo ještě nic necítí..
Už se opravdu začínám bát, zda je vše ok.. Na ten velký UZ jdu až za týden v pondělí ![]()
Zdeenjo - z toho chlapa si nic nedělej. Ten můj si také myslí, že se to prostě nějak koupí. Já to ale neřeším.. Prostě si to sepisuji a vyhlížím na netu a někdy po UZ (pokud bude vše dobré) začnu nakupovat.. Také se divil, proč kočárek už v listopadu..ale nechal si vysvětlit, že se také může stát, že budou vyprodané sklady a pak bychom se kočárku nedočkali. Nicméně já si klidně budu nakupovat sama a když budu mít pocit, že manžu k něčemu potřebuji, tak mu to prostě naplánuji
Musím říct, že mi to ani nijak neva.
U mne kočárek asi vyhraje ten X-lander Xa.. Jediná chybička je, že nemá ruční brzdu..o tom ještě uvažuji, zda mi to nebude chybět třeba z kopce.
Holky, máte nějakou zkušenost s takovým tím „spacím pytlem“ pro miminka? …nebo budete přikrývat pokrývkou?
A budete kupovat kombinézu nebo nějakou bundičku? Nestačí nějaké mikinky + ten fusak Emitex nebo Aesthetic? Ten fusak budu kupovat určitě… S tím ostatním si ráda nechám poradit..
Tak se mějte a užívejte prima pondělí!
Bioparox mi doporučila moje obvodní sestra a taky jedna hodně často nemocná kamarádka, která těhu prošla a používala a všechno dopadlo výtečně! Tak se neboj a do něj!
Mars to je skvele, ze jste z toho vyvazli suchou nohou. Ve zpravach to vsude vypadalo desive. Taky moc gratuluji k pohybum, je to fakt paradni. I kdyz je fakt, ze si nekdy rikam, jestli ten nas piskotek nechce uz nahodou ven
Ale zase jsem rada, ze o nem vim.
Marjanko vitej zpatky !
Zdeenjo dej pak vedet, jake bylo cviceni. Ja to posledni dobou doma nejak zanedbavam a abych nekam dosla, tak to se nemuzu dokopat.
Jinak jsem se dnes se sefem dohodla na odchodu na materskou a pak i na praci z domova atd. a pristoupil na muj plan, takze mi dokonce necha i sluzebni mobil a bude mi dal platit pausal
Jsem nadsena, protoze jsem mela o vikendu trochu depku, kdyz jsem propocitavala nase finance od noveho roku…
Dobré ranko,
Marjanko , tak to teda byla dovolená! doufám, že sis aspoň trochu odpočinula.
Petrajdo , moc si z přítelovo názoru na nakupování vrásky nedělám - myslím, že maminka a nebo sestra se mnou budou nakupovat milerády. A já budu i klidnější - než aby stál otráveně opřenej o košík…což teda já občas dělám taky - třeba v obi nebo baumaxu ![]()
Medanku , cvičení bylo perfektní, dorazily jsme jen dvě, takže to byla tak trochu soukromá hodina. cvičily jsem s malýma míčkama a na zemi na podložkách, procvičovali jsme i svaly, o kterých jsem ani nevěděla že je mám
byla jsem pak pěkně unavená, ale tak příjemně. a už se těším na další hodinu.
a nejlepší bylo, když jsme se učily dýchat do břicha - mě to nikdy moc nešlo, ale už to asi umím
a nejkrásnější bylo to, jak sebou pak mimi mlelo - protože mu tím dodáváme víc kyslíku. tak jsem to zkoušela znova doma před spaním a fakt to bylo super!
Ahoj holky.Tak jak s přežíváte to hnusné počasí?Co mimiška?Já ani nestíhám všechno číst.Tak jsem si říkala že když začne Aduš chodit zase do školky,tak budu mít více času,ale nemám.No nebudu se tady rozebírat,myslím že na to není nikdo zvědavý.
Chtěla jsem se zeptat na autosedačky.Jde mi o to že bude zima a nechci ať mi mimiško zmrzne
.Budete kupovat sedačku s nánožníkem,nebo fusak do sedačky?Že mi poradíte.Moc dík a přeji hezký den ![]()
Zdeenjo tos me s tim cvicenim uplne navnadila
Akorat tady v Praze nehrozi, ze by se sesly jen dve maminy
Dychani do bricha taky zkousim, prece jen ho ted nemusim zatahovat, ze ![]()
Sylvo ja mam k autosedacce nanoznik v zakladni vybave, ale urcite budu kupovat fusak, ktery se tam da dat a taky mam vyhlidnutou fleecovou zavinovacku do autosedacky.
ahoj holky tak se hlasim z vyhrateho kanclu - neco na me leze a manza i synatori jsou nemocni, takze do sebe liju ruzny ty pruduskovy caje proti nachlazeni, kapu echinaceu rano a vecer a doplnuju C. Tak snad to ustojim, ale na to tehuplavani jsem radsi nesla vcera.
S kocarkem to nakonec mam vyreseny - hlubokej budu mit pujcenej od kamosky a pak v pulroce koupim lehky sportak nejaky. Co se tyka autosedacky, zatim jsem jen zjistovala, co je na trhu, takze o necem jako jestli tam bude mimino ve fusaku atp. jsem jeste neuvazovala a teda me to ani nenapadlo, se priznam ![]()
Veci na mimco nenakupuju - nejradsi bych se spolehla na manzu, ze v prosinci sedne do auta a priveze je
ale zas pred vanocema to bude mazec, v tech kseftech, takze mi asi nezbude nez se nektery den sbalit - asi koncem rijna pocitam - naklusat do nejakeho kseftu a tam pobrat par tech dupacek a veci dle tech seznamku, co jich je tu na webu tolik. Jen postylku asi koupime driv a vanicku, oblecky necham az na ten konec rijna, neb me to nakupovani nebavi a ty pidioblecky me nijak neberou. Navic asi pak hodne veci dostanu od rodiny.
medanku, tak to mas super s tou praci. ja taky prepocitavala finance a bohuzel se budem muset uskrovnit, ani sluzebni tel. mi vlastne nezustane … no bude to nevesele. Ale moje prace se bohuzel z domova delat neda, takze ma smulu. Zachrani nas snad jen to, ze starsi synator uz bude chodit na brigady, takze si aspon svoje konicky bude z velke casti financovat sam. A treba casem, kdyz to budu stihat, si nejakou brigadu treba taky najdu … neco rpes net. uvidime, zatim jsou to jen a jen plany ![]()
Zdeenjo, taky se mi mimco mele prave pri cviceni, hlavne u toho dychani do bricha
si vzdycky predstavuju, jak tam dela kotrmelce
ale teda v sobotu jsme byli na svatbe bratrankovi a to jsem si fakt uzila. V kostele pri msi me neustale malej okopaval mocak, tak se mi desne chtelo na wc, ktere ale v dosahu nebylo. A v hospode pri jidle okopaval zaludek, takze nejen, ze jsem toho moc nesnedla, ale i po te trose mi bylo tak zle, ze jsem si po veceri musela jit na 2 hodky lehnout. No bude to peknej divoch teda ![]()
Koukam, jsem se rozepsala
snad prominete. Opatrujte briska ![]()
Marjanko, fakt takové adrenalinové dovolené, to je teda nášup
Hlavně že jste vpořádku! Když mě pašovali přes ty hranice v tom úložném prostoru, taky jsem myslela, že to bude můj konec. Tak snad z toho ty naše ratolístky nebudou mít těžkosti. ![]()
JInak i u nás se počítají finance. Původně jsme s manžou uvažovali, že by po ukončení mateřské šel na dovču on, ale když si to tak počítám, tak se to zas tak moc nevyplatí. Je pravda, že já mám nějaké ty penízky navíc z akcí, které pořádám a z rockfestů, kam jezdíme, ale nevím nevím… Uklidnila mě jedna kamarádka, která říkala, že bez dítka neuměli ušetřit, že peníze jenom letěly a s dítkem je to najednou úplně jiné a najednou to všechno v klidu jde. Tak snad to půjde i nám, ne? ![]()
Zítra jdu na velký UTZ… už jsem nervozní jak opice!
Ahoj holky, tuto diskusi jsem objevila dnes a jsem moc rada, ze se s nekym muzu podelit o sve zazitky ![]()
Vcera jsem taky hledala na netu nejake cvico pro tehulky (v Praze), ale vubec nevim, co je nejlepsi. Neznate neco na Praze 5?
Mars snad ma ta tvoje kamaradka pravdu, protoze kdyz vidim, ze my dva s manzelem mame problem nekdy vyjit ( samozrejme se tezko krotime
), tak si rikam, jak to zvladneme ve trech. Ale taky se rika, ze deti a psi maji vzdy co jist ![]()
Mato vitej
S tim cvicenim ti moc neporadim, neb jsem lenoch a radsi cvicim doma ![]()
medanek: tak to jsi dobra, to ja prestala cvicit tak v cervnu s tim, ze zacnu po rizikovem obdobi (3 mesice) a ted jsem tak unavena, ze se mi ani nechce. ale uz se do toho pustim… cvicis podle nejake knizky?
Nee, sjela jsem si cviceni tady z emimina a pak mam doma ten velky nafukovaci balon, na nem protahuju zada a cvicim s cinkama ( samozrejme lehkyma )