Poradna duly
Jana Čurdová
Rapidko me brali uz krev dvakrat - poprve muj gyndr. kvuli krevni skupine atd. a pak podruhe v nemocnici, coz bylo soucasti screeningu na vrozene vady v 1. trimestru. Jinak jsem byla u zubare a k praktickemu nejspise nepujdu. Ten muj gyndar mi vubec nerekl, ze bych mela nekam zajit.
Ivulko me se libi Implast Volant, dokonce v Ostrave ho maji v Sam Baby ( v Karoline nebo ve velkoskladu za Sykorakem ). Ale asi pro nej pojdeme do Polska, tam vychazi lepe. Libi se mi i spousta dalsich, ale tak nejak se mi nechce davat 20 tis za kocar.
Hmmm a ted jsem na ted tvuj mrkla a jako by tomu Volantu z oka vypadl…
medanku: no právě - cenově vychází o hodně líp, nejsou na něj žádné reklamace, je hodně prostorný - jde k němu i sedačka + adaptér. Mě se moc líbí a je celkem lehký. Já jsem se už rozhodla
Ivulka
Tak mam Ivulko dva favority
Ted jsme procetla nejake diskuze a vypada to, ze Mikado je na tom o trochu lip nez Volant. Así pojedu do Polska a co uvidim prvni, tak koupim ![]()
Ahoj holky, díky za vaše názory! Asi to opravdu bude Tripel test, tak uvidíme. Mně doktorka jasně v těhotenským průkazu zatrhla, abych si došla k zubaři, praktické a na EKG, tak to musím oběhnout ![]()
Cmelda - mám taky přes 180 cm, takže myslím, že budeme řešit stejný problém s tím, sehnat dlouhé těh. kalhoty. Tak když budeš mít nějaký tip, tak sem s ním! ![]()
Mějte se a díky, papa.
Teda tety, Vy v těch kočárech pěkně jedete !!! Úplně zírám… Asi se ale brzy nechám inspirovat. Sice jsem teď víc řešila, jako pleny budu používat, ale to jde tak trošku ruku v ruce…
Rapidko,
mě brali krev na druhé kontrole (teď mě čeká teprve 3.) a nic mi k tomu neřekli, takže taky nevím nic. Docela mě to začíná štvát, protože tady holky mluví o různých testech a UTZkách apod. a já vlastně vůbec netuším co a jak. Pokud na doktorku neudeřím, tak nic nepoví a když udeřím řekne jenom „no, to ne“ nebo „no, to jo“ a pak řekne, dojděte za 6 týdnů a pa…
U zubaře jsem zatím nebyla, páč se bojím, ale u obvodního jo a mě teda překvapila jako nikdy. Poslechla detailně srdce a průdušky, prohlídla mě skoro nahatou kvůli křečákům a natékání kotníků nebo kolen, prohmátla bříško, krk, uzliny, změřila mi tlak, taky EKG a řekla mi, v jakých případech kam zajít. Pro mě první kontrola, kde jsem se fakt něco dozvěděla…
Mars
vidis, ja se treba k plinkam vubec nedostala
A co jsi tedy vykoumala ? Me ted jeden znamy tvrdil, ze mesicni „provozni“ naklady na mimco je cca 1.500,– To se mi zda nejak malo vzhledem k tem cenam plinek. Samozrejme, ze pokud mamca nekoji, tak je to vice.
Ja se k zubari vubec neboji, pac mam skvelou a bezbolestnou doktorku, zato ale neni nejlevnejsi. Musim ted na zubni hygienu a jedna celist stoji cca 850,– ![]()
Marsko,
to mě docela překvapuje. Ještě Ti ani nedělali ultrazvuk? Já měla ultrazvuků fůru, vlastně při každé návštěvě (je pravda, že několikrát i v nemocnici, když jsem tam 4 dny ležela s hematomem). Už mám i spoustu hezkých fotek mimča
!!! Určitě bych být Tebou na Dr. udeřila, aby Ti ultrazvuk udělala. Jak máš pak vědět, jestli je všechno v pořádku ![]()
Jinak za tou praktickou si určitě zajdu. Doufám, že mi udělá taky tak poctivé vyšetření jako Tobě. On je s těma doktorama někdy teda kříž…
Rapidko & Mars
ja uz tady nekde cetla v diskuzich, ze nekteri doktori vubec neinformuji o tom screeningu v 1. trimestru a nekde se to bere jako placeny nadstandard. Me tam poslal doktor automaticky, bez placeni a soucasti byl taky velky UTZ. Navic tenhle screening odhali vady na 90%, kdezto Tripple jen na cca 60% a cim dal tim vic doktoru od nej upousti, protoze 9z10byva falesne pozitivnich. Pak ti musi delat to amnio, kde je 1% potratu. Snad mam tyhle informace spravne
Jinak na kazde poradne mi dela vnitrni UTZ. Ted 20.8. jdu na dalsi velky UTZ k Apolinari.
Mars, taky misto kocarku zatim resim plinky ![]()
Medanku, jj, potvrdilo mi to hodne kamaradek, ktery pouzivaji vyhradne jednorazovky, ze tak olem tech 1500/mes se to pohybuje. Proto to chci kombinovat s pracima plinama, jelikoz dnes uz jsou o necem jinym nez za nasich mamin.
K tem doktorum - asi hodne zalezi, jak je ten doktor „velkej“ - moje gyndarka ma ordinaci na soukrome klinice, jsou tam dve MUDry .. a od lonska ma uz i UTZ u sebe. Kamoska chodi k nejake gyndarce, co je sama na sebe - mala ordinace, a tak nema ty moznosti a posila jen na ty nutny UTZ. Krev ji taky brala tusim jen jednou.
Ale je fakt,ze co se tyka informovanosti, to je velikost ordinace neomlouva. Ta moje - starsi, je sdilna a moc fajn, ta druha, co je tam s ni, ta to bere jak na bezicim pasu a kdyz se nezeptam, tak nic nerekne a malem se tvari, ze obtezuju :/
medanku, tak to mas dobryho doktora. Ta moje mi o tom screeningu ani nerekla … a kdyz sjem se na to ptala sestricky, tak pokrcila rameny a rikala „a myslite, ze to potrebujete?“ - tak nevim. nicmene tady je to stale brany jako nadstandard, protoze to dela jen par center v brne tusim.
UTZ mi delali hned na prvni prohlidce, kdyz jsem tam sla s tim, ze jsem asi tehotna (6.tt), pak jak mi dali prukazku (10tt) a pak ten screening, ted mam az ten dalsi velkej utz az ve 20tt a pak pry az v 30 nebo co, vic mi jich delat nechce.
U mě podobně. Nejdřív utz potvrdil, že tam mám bublinku. Pak mi v 10 tt dali průkazku a jednu fotečku úplně malinkého človíčka. Jenže 12 týdnů pryč, kontrola v nedohlednu, screening a triple test tuším od Vás tady… Máti už mi řikala, jestli bych neměla vyměnit doktroku, tak jí dám ještě jednu šanci na další kontrole a když nic, tak nic… tak jinam… Miminko není naražená ruka.
No já s plínama došla asi sem: někde na netu jsem si přečetla srovnání látkových a jednorázovek. Na cca 2 roky to vyšlo jednoznačně pro prací pleny. Prvotní náklady jsou sice mnohem vyšší, ale pak už jen měníš kalhotky a pereš a navíc zůstanou i pro další ratolesti. Kvalita jim značně stoupla, takže není problém to valit na 90 v pračce dokonce i s kapkou aviváže a nemusíš dokonce nic žehlit. Mojí kamarádce vyšky náklady při jednorázovkách skloro ke 4tis, což mě pěkně vyděsilo. Ale je pravda, že jsou situace, kdy s bavlňáčkama nebude prostor, takže si nakoupím i jiné. Třeba návštěvy, výlety, hlídání babiček, doktor apod… to budem asi řešit nějakýma pamperskama nebo čím…
Mars, jojo, dosla jsem ke stejnym poznatkum s tema plinama. Proste bych to rada kombinovala, protoze ne vsude se vyplati tahat ssebou bavlneny a vozit je zpatky domu ![]()
dokonce za 2 tydny jdu na predvadecku jednech tech pratelnych plinek, abych to videla v reale a udelala si vetsi predstavu.
Mars. diky za plinkovou radu ![]()
Holky a co takove ty sterilizatory, ohrivace lahvi a odsavacky mleka ? Je to vsechno potreba nebo zalezi na momentalni situaci ?
medanku, odsavacky pry zalezi na situaci, ale s tim ohrivacem lahvi netusim, snad nejaka ze zkusenejsich mamin se vyjadri ![]()