Poradna duly
Jana Čurdová
Medanku , já mám taky vytištěno cvičení odtud
ale pořád se nemůžu donutit.
Spím většinou na boku, ale usínám občas i na zádech. Prostě někdy jinak neusnu, tak to nelámu přes koleno. Naštěstí mě zatím nic nebolí, jen jsem dřív unavená a když dýl stojím tak je mi špatně - takže v sobotu jsem loupala brambory vsedě ![]()
Už jsem si zakázala nakukovat do jiných měsíců, je těch špatných zpráv nějak moc. Chodím pořád i mezi snažilky (tam jsem na emiminu začínala) a tam taky žádné dobré zprávy…co se to děje? ![]()
jojo a nejen markysek, ale i makk z rijna prisla o miminko … ![]()
Holky diky moc za rady ohledne cviceni na zadech. Ujistili jste mne ze by to nemel byt problem cvicit na zadech. A s tim spanim mate pravdu ze kdyz clovek spi tak si to ani neuvedomi nekdy v jake poloze spi. A myslim si ze nase telo nam rekne jestli se mu to libi nebo ne.
Tema negativnima zprava o miminkach se to jenom hemzi. Je to hruza ze v dnesni dobe je problem donosit zdrave miminko a nebo prijit do jineho stavu. Ale holky nam nic jineho nezbyva nez myslet pozitivne, ze? ![]()
Zdeenjo,
To je skvele ze mame stejny termin presne na den. To jsem zvedava ktery den se ty nasi drobeckove vyklubou na svet. ![]()
Holky nakupujete uz obleceni na miminko? Muzete mi poradit nejaky dobry obchod v Praze kde maji obleceni na mimca i veci jako je odsavacka na mleko, polstare na kojeni a tak. Ja letim zitra do Cech na par dni tak bych si tam rada uz neco nakoupila.
Zatim pa
Ahoj všem, vítám nově příchozí !!!
Nějak nemám čas sem moc chodit, blíží se nám kvapem dovolená a k tomu se včera švagrový narodila holčička Natálka, která trochu překvapila svojí mírou a to 4,20 kg a 52 cm.. Klobouk dolů, ale je to kus ![]()
Jinak mimi stále kope, kdykoliv a kdekoliv a krom toho, co se týče cvičení, cvicím doma s malou a hlavně okolo ní, takže na nějaké cvíčo pro těhulky jaksi nezbývá
a tak trochu vám to můžu závidět. Já večer malou uspím, udělám co je nezbytné a pak čučákuju do půlnoci na televizi, protože nějak nemůžu zabrat. Naštěstí mám spavé dítko, takže budíček je kolem osmé..
Jinak bříško roste rapidní rychlostí, po dovolené jsem zvědavá na kontrolu (14.9), jakej macík na mě vykoukne..
A jinak mám pořád chutě na maso, Mekáče a jablka, moc nemůžu hroznové víno, to mě nadýmá a přitom ho tak miluju.
No, je fakt, že tohle druhé těhu je o dost jiné, než to první, tak uvidíme, jak to dopadne. ![]()
Jinak mám pocit, že všude vidím samé těhule, nestresujte se špatnými zprávami z okolí, je fakt, že i kolem mě se to zase začíná rojit, ale snažím se na to nemyslet a koukat dopředu a hlavně si musím růžově kreslit, jaké to bude fajn s jednou hyperaktivní cácorou a uzlíkem ![]()
Ahojky holky!
Všechny moc zdravím po dovolené! Trvalo mi skoro celý den, než jsem všechny Vaše zprávičky za poslední 2 týdny přečetla a teda - pěkně jste se rozpovídaly
Ale to je dobře- nové postřehy vždycky vítám… už proto, že jsem na dva týdny úplně vypadla z tohohle všeho.
I já všem gratuluju k úspěšným výsledkům testů - nám dopadly asi taky dobře, páč sestřička říkala, že když se do týdne neozve (brala si telefon), tak že je všechno v pořádku a neozvala se ani do dvou týdnů, takže to beru jako plus.
Bříško mi narostlo cca nějakých 15 cm na obvodu oproti původnímu a teď už se nějaký čas nikam nepohlo - myslím, že je to fakt hodně individuální záležitost.
V sobotu jsem měla takové nějaké zašmidlání docela mimo střeva a tak, tak možná se naše Žížalka pomalu probouzí. Ale asi ještě máme čas. Nejsem žádný hubeňourek, tak vyčkávám. Co ale pozoruju je to, že se někde uvnitř brání naprosto konkrétním věcem a taky se nechá hlazením uchlácholit. Cítím to sice spíš jako křečíky, než jako kopanečky, ale to chce čas.
Oblečky jsem nějaké dostala od mamčí - je tam tolik nádherných modrých věcí (po braších a fakt krásné zachovalé), že bych nakonec i ráda kluka. Ale taťka chce holčičku a mě se dokonce o holčičce zdál takový krásný sen, který mě až rozplakal ![]()
Pokud jde o kočárky a těhu věci - něco jsem si našila, něco upravila a něco koupila a časem ještě doplním. Zatím si vystačím s tričkama co mám, jedněma riflema a jedněma černýma šněrovačkama a taky pokud to jde, chodím v teplákách. Na první pohled ani nejsou poznat. Vypadají jako klasické černé kalhoty a to mi v práci skvěle sedne ![]()
A na ty negativní věci vůbec nemyslete. Takové věci nejsou ty, které tlačí život kupředu, přece! A být mámou, to chce pořádnou páru, ne? Mě dneska jeden kamarád řekl, že jeho babička říkala, že tolik dětí a tolik těhotných co je dneska značí, že bude válka. A i když na tom něco je (prý hlavně kluci), tak to nic nemůže změnit na tom, že se na Drobečka moc těším! A pohlaví? To si musím nechat říct, protože bych to asi nevydržela (kluci v kapele se už v:,–(ili - jsou dva za chlapa a jeden za žabku). ![]()
Všechny moc pozdravuju - omluvy za tak dlouhý článek - a držte se a hlaďte Bříška!
Pa!
Ahojky holky!
Všechny moc zdravím po dovolené! Trvalo mi skoro celý den, než jsem všechny Vaše zprávičky za poslední 2 týdny přečetla a teda - pěkně jste se rozpovídaly
Ale to je dobře- nové postřehy vždycky vítám… už proto, že jsem na dva týdny úplně vypadla z tohohle všeho.
I já všem gratuluju k úspěšným výsledkům testů - nám dopadly asi taky dobře, páč sestřička říkala, že když se do týdne neozve (brala si telefon), tak že je všechno v pořádku a neozvala se ani do dvou týdnů, takže to beru jako plus.
Bříško mi narostlo cca nějakých 15 cm na obvodu oproti původnímu a teď už se nějaký čas nikam nepohlo - myslím, že je to fakt hodně individuální záležitost.
V sobotu jsem měla takové nějaké zašmidlání docela mimo střeva a tak, tak možná se naše Žížalka pomalu probouzí. Ale asi ještě máme čas. Nejsem žádný hubeňourek, tak vyčkávám. Co ale pozoruju je to, že se někde uvnitř brání naprosto konkrétním věcem a taky se nechá hlazením uchlácholit. Cítím to sice spíš jako křečíky, než jako kopanečky, ale to chce čas.
Oblečky jsem nějaké dostala od mamčí - je tam tolik nádherných modrých věcí (po braších a fakt krásné zachovalé), že bych nakonec i ráda kluka. Ale taťka chce holčičku a mě se dokonce o holčičce zdál takový krásný sen, který mě až rozplakal ![]()
Pokud jde o kočárky a těhu věci - něco jsem si našila, něco upravila a něco koupila a časem ještě doplním. Zatím si vystačím s tričkama co mám, jedněma riflema a jedněma černýma šněrovačkama a taky pokud to jde, chodím v teplákách. Na první pohled ani nejsou poznat. Vypadají jako klasické černé kalhoty a to mi v práci skvěle sedne ![]()
A cvičení? Do těhu jsem cvičila denně. Super výsledky. Teď se k tomu kopu a kopu a kopu a nic… Ale už jsem docela odhodlaná, tak možná zrovna dneska…
A na ty negativní věci vůbec nemyslete. Takové věci nejsou ty, které tlačí život kupředu, přece! A být mámou, to chce pořádnou páru, ne? Mě dneska jeden kamarád řekl, že jeho babička říkala, že tolik dětí a tolik těhotných co je dneska značí, že bude válka. A i když na tom něco je (prý hlavně kluci), tak to nic nemůže změnit na tom, že se na Drobečka moc těším! A pohlaví? To si musím nechat říct, protože bych to asi nevydržela (kluci v kapele se už v:,–(ili - jsou dva za chlapa a jeden za žabku). ![]()
Všechny moc pozdravuju - omluvy za tak dlouhý článek - a držte se a hlaďte Bříška!
Pa!
Ahojky Mars, vitam te zpatky ! Tobe to psani tak chybelo, zes nam musela napsat dvakrat ![]()
Zdeenjo asi taky prestanu smirovat jidne, protoze to fakt nahani hruzu.
Danus s temi obchody je to fakt ruzne, ja jeste moc nenakupuju, ale v Tescu maji krasne vecicky za perfektni ceny a jinak klasika - jakykoliv miminkovsky obchod. Co se tyka tech ostatnich veci, tak kojici polstar mam pres net, je o dost levnejsi a vpodstate vse bych shanela spise pres net.
Danus-já jsem moc spokojená s Dětským Rájem na Žižkově, to je skoro v centru, pak se Špuntíkem a víc nevím.. (www.detskyraj.cz; www.spuntik.cz). Jukni na to. Věci kupuju průběžně, mám hodně slíbeno od kamarádek, nicméně málo kdy odolám v CaA, kupuju hlavně bodíčka a overaly, s těma mám dobrou zkušenost…
Medanku a Pezo,
Dekuji vam moc za rady. Do Tesca a C&A urcite naklusu a na tamty obchudky co jsi mi Pezo napsala mrknu na jejich webovky. Zizkov mam trosku zruky ale kdyz budu mit cas tak bych se tam mrkla.
Uz se moc tesim jako mala holka, uz jsem v Cechach nebyla od ledna tak se ted hrozne tesim a hlavne na to nakupovani.
Mejte se zatim vsichni moc krasne a at ty nasi drobecci se krasne a zdrave vyviji. Ozvu se az se vratim z Prahy.
Ahojky všem,
už jsem se zase nějakou dobu neozvala. Naštěstí nejste tak ukecané, tak se to dá dočíst
Ale vážně - ráda si přečtu jakékoliv zprávičky a jak rostete apod.
Já mám stále pracovní shon a stres (i když se snažím nepřipouštět si to). V práci (i když jako OSVČ) jsem to řekla a domluvlili jsme se na ukončení činnosti ke konci listopadu. Šéf si myslel, že budu schopná z břichem s notebookem a po namrzlých silnicích lítat snad ještě v lednu. No, tak to jsem ho vyvedla z omylu. Ale byl ok. Chvíli jsem si myslela, že bych mohla pracova i při mimi, ale v práci si myslí, že bych měla stále stejný výkon - poloviční úvazek není možný. Již teď nestíhám domácnost vedle práce. Nechci být nervózní máma, která neví, kam dříve skočit, takže od prosince bude mým chlebodárcem manžel.. No, tak snad to zvládnem. Jsem zvyklá si svoje penízky vydělat, tak si na to budu muset zvyknout.
Šetřím na kočárek a ostatní mimi věcičky, pohlížím se po netu a v Tescu:-) Ale zakázala jsem si něco koupit do toho velkého UZ. Mám pořád strach, aby bylo všechno v pořádku. Chtěla bych mít nějaký osobní ultrazvuk a kontrolovat mimi každý den
Zítra jdu ke svému Dr., tak se těším. Pohyby zatím žádné necítím
Ty špatné zprávy z prosinčátek a říjňátek mne tedy na optimismu nepřidaly.
Myslela jsem si, že mi také vylezlo břicho, ale když čtu Mars, tak mi asi moc nevyskočilo. Změřila jsem se a mám pouze o 5 cm více přes břicho - oproti předtěhu. Takže si asi všichni myslí, že jsem prostě nějak ztloustla.
V sobotu mne celý den hrozně svědily bradavky.. Byli jsme na výletě a vůbec se to nedalo vydržet… Nevím, máte to některá?
Tak se opatrujte svoje bříška!
Dobré ranko spolutěhulky,
dneska jdu na velký UZV,tak už jsem zase nervózní. Ale doufám že bude vše v pořádku. asi už to taky nevydr?ím a něco miminku koupím ![]()
Kočárek ještě nevybíráme, teda jednoho favorita mám, ale je to jen proto, že jsem jich naživo moc neviděla, zatím pátrám jen na netu. Koukala jsem i na www.mimibazar.cz a dají se tam koupit krásný věcičky, někdy i úplně nový a za pár peněz. Tak asi začnu nakupovat i tam ![]()
Břicho mi zatím taky moc nepovyrostlo. jen špek se víc zakulatil. ale prsa rostou snd každý den - už jsem si v těhu kupovala větší podprsenku (80D a už mi z ní prsa zase lezou
Včera přijela kamrádka, se kterou jsem se skoro měsíc neviděla - a první její otázka byla: kde máš břicho? na jednu stranu mě to těší, že to ještě není moc poznat, jednak kvůli oblečení a i kvůli práci - spousta lidí to ještě neví a já jsem docela ráda. ale na stranu druhou už bych se docela ráda citíla víc těhotně
no nevím co chci, musím chvilku počkat a ono to přijde.
…se omlouvám za tu dvojzprávu - vůbec netuším, jak se mi to mohlo podařit. Kdybych to tak chtěla udělat, tak se mi to 100% nepodaří… ![]()
Koukala jsem do galerky foteček a hned jsem manžovi řikala, že mě doma musí vyfotit, že taky ukážu tu svoji malou schvanou Žížalu ![]()
Já jdu na kontrolu až příští středu, ale nervozní jsem už teď. S tím osobním domácím ultrazvukem naprosto souhlasím !!!
Ahojky holky,mohu se přidat k Vám do debaty?Jsem zde nová.Jsem Šárka a jsem v 21 tt,moje první mimi a moc se těšim.Neni některá z Vás z Plzně?
Ahoj holky vsechny vas dnes zdravim.
Petrajdo,
S tima svedivyma bradavkama se mi to stava taky. Obcas mne svedi a az jakoby pali, je to dost neprijemny. Nekdy mne to vzbudi i v noci. Ja jsem slysela ze to je docela normalni v tehotenstvi.
Sariku,
Vitam te, ja jsem se sem pridala teprve ted o vikendu.
Koukam ze skoro zadna jeste nenakupujete. Ja jelikoz odletam vecer do Cech tak mam v planu uz tam zacit kupovat. Na velkym utrazvuku jsem jeste nebyla, mam ho az za dva tydny ale snad to bude v poradku. Taky jsem chtela zacit nakupovat az po 20tt ultrazvuku ale bohuzel mne objednali az na 22tt a bohuzel letenku uz jsem mela koupenou na ted. Ve ctrtek jsem byla na kontrole u doktora a poslouchal srdicko tak mne to samozdrejme povzbudilo.
Jinak bricho taky moc velky nemam. Lidi co to nevedi tak si asi mysli ze jsem pekne nafoukla, nadmuta.
Zatim se mejte moc krasne a opatrujte se.
ahoj tehule ![]()
Sariku vitej mezi nami, kdy mas TP?
Zdeenjo, tak co, uz mas UTZ za sebou? Povidej prehanej ![]()
Danus, ja jeste nenakoupila vubec nic. Ani se po nicem nedivam, prijde mi to jeste brzo a navic nenavidim nakupovani. Spis jen se divam na netu po postylce, to je snad jedinny vyjma diskuzi o plinkach, k cemu jsem se odhodlala ![]()