Leden 2010

• Fotoalbum (50)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12419
1.12.09 10:56

Mamka nakonec nepřijede :cry: Mám jaksi po náladě, byla u dr a má zánět spojivek a v žádném případě k nám nesmí že je to infekční…
Snad aspon přítel dorazí dřív než v sedm večer. Ale asi i tak v tom pčoasí, pokud nebude mít honzík vysokou horečku vyrazíme odpo aspon nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
1.12.09 10:57

Aliiku já jsem to prala všechno - povlečení i výplně, teda krom výplně mantinelu, je z nějakýho jinýho materiálu, tak jsem měla strach, abych to nezničila, ale jinak, co se dalo vyprat, tak jsem tam naházela, takže i potah matrace, chránič matrace proti pročůrání, prostěradlo, prostě co mi přišlo pod ruce, skončilo v pračce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.12.09 11:21

Ahojky holky,

Pandoro vítej mezi náma
Luc ať už nemá Honzík teploty. Anděla také přijde zítra o něco ve školce.Doufám, že kašel do pátku zmizí a půjde aspoň na nadílku. Nebo co to mají mít
Monano aha… to já na mateřskou nepospíchám, jelikož jsem moc vysoký plat neměla. Takže tak. ale aspoň ten zbytekrodičáku ti musí dorazit.

U nás je také nějaká tma. Ještě neprší, tak půjdem aspoň na malinkatý kolečko odpo

A já se taky chystám vyprat i peřinku a vše do postýlky… ještě jsem zapoměla na mantinel.

Vařit moc nebudu… ještě máme lososa v lednici, tak k němu udělám jen brambor a asi říznu pytlík polívky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.12.09 11:21

Aliiku, určo vyprat :-) Za mě stačí třeba jen na 30 st., ale nechat projet pračkou :wink: Postýlku neřeším, bo ji máme od roku 2004 složenou v kuchyni a ložnici pořád, ale jak znám chlapa, nebesa a mantinel si tam budu muset dát po návratu z porodnice sama :wink:

Lucilko, tak třeba už bude s malým líp :-) Počasí je u nás taky děs, leje a leje, nevypadá, že by mělo přestat :-(

Pajo, tak to by můj chlap na dotaznících „dojel“ taky, a to je jedináček :wink: Mně celkem dlouho trvalo, než jsem z něj vymámila, kdy se vlastně narodil jeho otec :roll: Den a měsíc sesmolil, ale rok narození, vypadal jak od Cimrmana „někdy mezi léty“ :mrgreen: A to už vůbec nemluvím o tom, že když jsme se seznámili, udělal se o rok mladší :lol: A tak třeba dodnes nechápe, že jsem schopna si zapamatovat rodná čísla všech našich dětí :wink:

Holky, měla bych jít něco dělat, ale strašně se mi nechce. To počasí mi elánu k práci nepřidává a neběhat tady 4 kulíšci, zalezu do postele a nevím o světě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.12.09 11:31

Ahoj devcata, tak ode dneska ma me dite oficialne otce! Navsteva matriky na druhy pokus vysla, takze oficialite je ucineno za dost.
Jen jsem mela takovej vtipnej moment, kdy kdyz se pani matrikarka ptala, na jakem prijmeni pro dite jsme se shodli, tak jsem odpovedela Novak/Novakova. :mrgreen: Pani matrikarce vylezly oci z dulku s tim, ze to prece nejde, kdyz se tak ani jeden nejmenujeme.
No, muzu ja za to, ze pani nemela smysl pro humor? :) A kdybych chtela prijmeni pro malou po mne, tak na matriku ani nelezu, takze nevim, jake mela pani ocekavani:))).
Tak jdu balit loznici - zitra v osm nastupuji maliri. Uf, nechce se mi, kdyz je i tady tak hnusne.

Jinak diky za rady s tim spanim mrnete - zavinovacky mam dve podedene, jednu slabsi decku jsem koupila pri navsteve Ikey, a kdyz bude potreba, pro spacacek ci deku standard vyrazime pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
1.12.09 12:07

Ahoj holky,
tak to dnešní počasí je fakt děs :-( , je to úplně spací a poloužím se po bytě jak mátoha. Já jsem také pro všechno co jde vyprat. Dostaneme deku, povlečení, mantinel i prostěradla až pod stromeček, takže budu prát až po Vánocích. Ale postýlka nám už stojí, aby se trochu vyvětrala a připevnili jsme už i kolotoč. Takže si ho večer před spaním pouštíme :-P . Také bych byla pro, aby malá spala ze začátku v zavinovačce, ale to si tak můžu jen přát, uvidíme, co se jí bude líbit. Jinak mně se ty spací pytle líbí, ale neznám nikoho, kdo by to miminku na noc dával tak nevím :nevim: .
Vaše historky z matrik a dotazníků mě pobavily. My na matriku na štěstí nemusíme, ale jsem zvědavá, jak ze sebe budeme tlačit ty informace před porodem.
Mně začalo strašně svědit břicho a mám na něm nějakou virážku, mažu co můžu, ale nějak to nepomáhá. Mám hlad, jdu něco baštit, :mavam: K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
1.12.09 12:46

tak vidim že s počasim na tom nejsme zas tak špatně.Teda ne že by svítilo sluníčko,ale neprší.
Já peru všechny nové věci a nejen na miminko.Mě to prostě smrdí novotou.
Lucilko to mě mrzí že ti mamka nepřijede a jste pořád marodi.
Jsem ráda že na matriku nemusíme, teda pak až pro rodný list a to je rychlovka.
Já vařila moravského vrabce se zelim a br. knedlíkem, manža se právě odvalil od stolu :lol:
Taky jsem napůl upekla další druh cukroví.
Postýlku bude manžel asi skládat až budu v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
1.12.09 13:15

Zdravím všechny zvlášť nově příchozí.

Holky dneska v noci porodila moje kamarádka chlapečka. Rodila o 14 dní dříve než měla termín. A to si ještě vystřihla jízdu sanitkou. Páč byla na monitoru u své Mudry a Mudře se to nějak nezdálo. Natočili prý ještě pro jistotu druhý monitor a šla jí volat sanitku, že má kámoška super kontrakce. Což ona vůbec nepociťovala. Přivezli jí, prdla jí plodovka a to ještě k tomu když byla na wc. Takže si nebyla jistá. To jí prý udělali nějakýho testíka. Čtyřikrát prý zatlačila a Lukášek byl na světě (3100g a 49cm), manžel to prý vůbec nestihl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.12.09 13:21

Monano, tak to je super popis porodu :palec: Takhle by to asi chtěla každá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.12.09 13:28

Mon tak to byla rychlovka. A to bylo její první?

já jakž-takž uklidila chodbu, ještě vytřít. A polovička si musí probrat ty svoje věci.Našla jsem ten umělý věnec na dveře z loňska…už i ozdobený, tak jen ho pověsit. Akurát jsem v té kupě nenašla ten náš oddací list. Asi budu muset vybavovat kopii.

Jo a taky mi došla peřina a povlečeníčko a pár pidi věciček. Už jsen nějaké ponožtičky a čapču nějakou teplejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
1.12.09 13:42

Kamarádky to je druhé. Kluci jsou od sebe dva a půl roku.

Co se týká přikrývání miminek. Já moc nepochodila, Honzík od malička vše nožičkama rozkopal. Takže asi na první týden jsme měli rychlozavinovačku, a pak jen larisu, kterou stejně hned odkopal a to mu zůstalo dodnes. Párkrát jsem ho chtěla narvat do toho pytle či na chalupě do spacáku, ale neuspěla jsem. Takže Honza má tenkou peřinku, ale jen na první dvě hodiny. Takže spíš na okrasu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
1.12.09 13:58

Ahojek,
Monano: tak kamarádka měla fakt štěstí :lol: závidím :lol:
Zdravím a vítám pandoru :mavam:
Včera jsme byli s přítelem na přípavě k porodu a byla to docela sranda :-) aspoň pro mě.. můj to hltal jako by měl rodit on :lol: a vůbec ti chlapi měli zvláštní výrazy v obličejích :lol: teda až na jednoho , který byl úplně vzadu opřený o zeď a podřimoval :lol:
Každopádně jsem ráda, že jsme tam šli, dozvěděla jsem se i já spoustu zajímavých věcí, akorát fakt je ten, že se to pěkně poslouchá, ale realita je u každé jiná..
co se týče praní, tak já začnu asi tento týden, pořád čekáme na novou postel (dneska by měla dorazit) takže si budeme muset přestavit malinko ložnici a pak hned začnu prát, ať už mám hotovo…
Tašku do porodnice už mám zabalenou, jen nemůžu nikde sehnat nějaké obyč omyvatelné přezůvky do porodnice :nevim:
Je tady někdo, kdo není vdaný? Jak je to potom s tou matrikou? Musí se udělat nějaká dohoda o tom, po kom bude mít miminko příjmení? Slyšela jsem , že jo..tak nevim… Jestli už tady taková debata proběhla, tak se omlouvám , páč jsem nějaká slepá poslední dobou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
1.12.09 14:00

Jojo Bel já i Kralishek jsme to byli řešit včera a dnes.
Musíš na matriku podepsat dohodu o otcovství a potřebuješ těhu průkaz, občanku a rodný list. Já musela mít i rozsudek o rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
1.12.09 14:21

teda tak takový porod bych taky chtěla
Já objevila ve špajzu višňovou studentskou pečeť, tak jdu na ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
1.12.09 14:33

Monano tak přesně takhle rodila má známá minulý týden. Byla v poradně na kontrole a odtamtud jí volali sanitku, že prý rodí. Rodila po druhé a prý jí ani nepřišlo, že rodí. Ani domu pro věci jí nenechali jít, narodil se také chlapeček a to do hodiny od doby, co odjela z tý poradny. To má někdo dar od Boha, že rodí tímhle způsobem.
Vítám Pandoru :kytka: .
Bel, my jedeme také ve čtvrtek do porodnice na předporodní kurz, tak jsem na manžela zvědavá. Pojedeme tam celkově 3×, vždy ve čtvrtek. Na druhé hodině mají promítat porod na videu, tak jsem rozhodnutá, že na to koukat nebudeme. Nechci se obávat ještě víc, než se obávám. :mavam: K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí