Poradna duly
Jana Čurdová
Luc a Pajo ja taky musím žehlit. Se mi moc nechce..ale aspoň jsem dala prát 2 pračky
Kralishku kontorluj kontroluj… asi bych byla hodně nervní, kdybych věděla termín nástupu
Fragy a Vikisam já jsem taky nějaká nervní a ubulená. Nějak mi skoro vše od polovičky vadí a on nechápe, že to jsou hormony a ještě přikládá
.
Tak já se pokusím aspoň něco vyžehlit
Tak já jsem taky vyžehlila, bylo toho teda víc než dost a stejně ještě peru dál ![]()
Lucilko, zkus se poptat, ale zase bych to tak špatně neviděla, odpočiň si, vem si Paralen a hodně pij… Mě teda migréna chytá často, hlavně, když jsem moc unavená nebo nervní…
Pajo, já bych řekla, že už je jedno, jestli se malá vylodí před prvním nebo po prvním cvičení
A neboj, to, jestli je mimčo v bříšku aktivnější v noci, ještě nic neznamená, je to normální a prťouskové v bříšku zkrátka víc ožívají večer a v noci
I když, jeden nikdy neví ![]()
Šmoulinko, já mám 1.TP 15.1. a 2.TP 19.1. ![]()
Občas me břicho bolí celé, je to spíš taková pálivá bolest v podbřišku a v zádech. Tvrdne mi jak kdy. Někdy každou chvilku, někdy skoro vůbec
Malá je vyloženě nacpaná pod pravými žebry, tak je to občas celkem nepříjemný, hlavně, když musím nějak nepohodlně sedět…
Já bych se zatím moc neplašila, neboj, porod poznáš 100%, i když je to poprvé
A pokud ještě můžeš, spi, ponocování nemá cenu ![]()
Iviqv, mně nejvíc vadí manželův ležérní klid, který by mě měl spíš uklidňovat
A taky už jsem přišla na to, proč je tak klidný. On si normálně myslí, že mám TP až 23.1. a teď z něj vylezlo, že si to popletl, že 23.1. mají něco v práci
Já dneska asi někoho zabiju
Myslí si, že má na práci ještě 3 víkendy a ony jsou to už jen dva ![]()
Fragola : děkuji za odpověd, mocsi toho cením. Mám pocit, jakoby jsi psala o mě
ta naše prdolka je věčně nacpaná vpravo, vždycky je tam obrovská boule a vlevo nic
musíme se vždycky smát, i když mě to dost bolí. Jinak nohy mi nenatíkají vůbec. Mám jen problém s těmi zády, ty mě taky dost bolí a to břicho, noo… v pondělí jdeme na další kontrolu na monitor, tak uvidíme, co nám řeknou. Nevěděla jsem, že na monitoru zjistí i dělohu jak pracuje.
jo a kralishku moc ti to sluší…já si už připadám jako koule a když malá poleze ven v termínu..to budu vypadat
![]()
Náš Silvestr taky proběhl papučkově a plně mi to vyhovovalo. Dala jsem si večer skleničku portského na krvetvorbu
a jak nejsem zvyklá pít, tak mi bylo dosti lehoučko
. Šla jsem spát v jednu a dneska jsem tak divně unavená - že by se porod blížil? Už to mám za osm dní… ![]()
Smoulinko, já mám TP devátého a tvrdnutí taky pociťuju. Poslední dny už docela často, aspoň jednou až dvakrát za hodinu. A jak psala Fragola o těch bolestech v podbřišku, tak to mám hlavně v noci. Vždycky mě to vzbudí, tak hned koukám na hodiny, jestli se bude opakovat a zatím nic
. Vždycky pouze jednou… Neboj nic, až to přijde, určitě poznáš. Teda ne, že bych to věděla, budu taky rodit poprvé, ale doufám, že to „neprošvihnu“
![]()
Šmoulinko, já mám malou také nacpanou vpravo a pěkně mě dloube nožičkou pod žebra. Sem tam mě někde v břiše píchne a tvrdne tak 2× za den. TP mám 25. ledna a děsně celá natýkám
, nejvíc kotníky, obličej, prsty na rukou, které ještě ke všemu děsně brní. Ty se máš, že tě tohle nepostihlo, jsi šťastnej člověk.
Holky máte někdo zkušenost s tím, za jak dlouho po porodu ty otoky asi tak zmizí?? Padá na mě depka, že takhle zůstanu dlouho
.
Fragolko, to je dobrý s tím manželem
, se mu to hold trošku popletlo no. To následující dva víkendy u vás pofrčí
.
Kubi, mě nejvíc vytáčí to, že si chlap nic nepamatuje a když už si něco zapamatuje, tak to není TP, ale nějaký termín od šéfa ![]()
Otoky zmizí celkem brzo, neboj, část splaskne v porodnici, zbytek doma, tak do týdne by to mělo být v pohodě. Já se v den odjezdu do porodnice nedostala do bot a když jsme šli domů za 5 dnů, už to bylo v pohodě ![]()
Já vím, že je to otrava, ale stejně si nakonec budeme říkat, že nám to bříško chybí
![]()
Kubino, ty otoky by měly zmizet brzo, ségra splaskla hned, jak porodila. Když to přetrvává, máme to prý řešit u doktora. Jinak to brnění rukou by taky mělo zmizet hned, nejpozději do tří týdnů. A pokud do tří týdnů nepřestane, tak k doktorovi. Mohl by to být ten syndrom karpálních tunelů. Ale já doufám, že to přestane hned, šíleně mě to obtěžuje, i držet časopis mi dělá problém. Prostě ty ruce musí viset, jinak je to hrozný… ![]()
Kristy, prostě máme takové plácačky
. Mně hrozně pomáhá to, když si říkám, že to vše podstupuji dobrovolně pro moje miminko a pro nový život
.
Fragolko, mně je také někdy líto, že můj chlap řeší pořád jen a jen práci. Někdy si přes týden připadám, že mě vůbec nevnímá. Prostě to ber tak, že více termínů najednou ta jejich hlava nepobírá. Mají to totiž jednoduchý, vypustí to, protože ví, že to víš ty a že jim to připomeneš.
Pokud splasknu do týdne tak to jde
.
K
Ahoj holky, tak koukám, že se to tady moc nerozrodilo, i když zase tak živo tady taky není, tak snad nejste všechny v porodnici. ![]()
Teprve teď jsem si všimla, že se dá vložit metřík dětí, tak se jen chci zeptat jestli mi můžete některá poradit jak na to? V podstatě jsem si to vytvořila, ale asi je to dost velké a pořád mi to píše maximálně 500 znaků. ![]()
A jak vám holky bylo? Já myslela, že Silvestra nepřežiju, bylo mi tak že jsem si myslela že skoro rodím, i když mám termín až koncem ledna. Ale dneska už je fajn, jen kdyby mě tak hrozně nebolelo v krku, skoro nemluvím.
Jinak hlava mě už taky bolí Lucillko druhý den, ale pokud máš migrénu, tak bych se raději informovala, můžeš to mít i od tlaku… tak ať to máš brzy v pohodě. ![]()
fragolo a Kubino to mi povídejte, myslím že chlapům to jde jedním uchem dovnitř a druhým ven, ale pokud se jedná o práci tak to ten můj ví vše přesně, ale pokud po něm chci něco já, tak druhý den už ani neví.
Nemají prostě kapacitu na více věcí najednou a hlavně jim to asi bohužel nepřipadá tak důležitý… a co si budeme povídat, pak mě přesvědčuje, že jsem mu určitě nic neříkala a já občas začnu uvažovat sama o sobě. ![]()
Tak jsem ráda, že to doma nemám jenom já ![]()
Já jsem si jen myslela, že by si takový důležitý mezník, kterým termín porodu určitě je, mohl chlap aspoň pamatovat
Jako moc velká naivka nejsem, vím, co chlap dokáže, ale asi to fakt nemá cenu řešit a můžu jen pravidelně připomínat
Se směju, že pokud to s ním půjde takhle dál, tak mu tak kolem padesátky budu muset dát na krk cedulku s adresou, kdyby se mi ztratil a netrefil domů ![]()
Berdo, metřík se ti tam vlízt musí
A kopíruješ do Podpisu v Nastavení správný formát? Třeba u Lilypie je to PseudoHTML, UBBCode and BB Code - formát začíná hranatou závorkou a url…
Ahojte, tak my meli pohodovyho Silvestra, sli jsme do divadla na krasny predstaveni, dala jsem si tam trochu vinka, pak jsme si doma pustili Mrazika a nekdy v jednu sme sli spat. V Irsku jsou petardy apod zakazany, takze o pulnoci byl klidek, jen chodili sousedi z okoli poprat, navic tu napadl snih, to je dost vzacnost, takze tu lidi blbli ve snehu. Dneska jsme sli na dvouhodinouvou prochazku, porad je snih a krasne modro, vyjimecne zadny vitr, proste nadhera.
Smoulinko, mas krasne jmeno pro holcicku
Jinak tvrdnuti a bolesti mam taky, jak pisou holky, porod urco poznas, neboj ![]()
Kralishku, kdy nastupujes, v pondeli? Neboj, vsadim se, ze vsechno dulezite mas sbaleno a kdyby neco, tak mas manzela, aby se o to postaral a dovezl co budes potrebovat ![]()
fragolo díky v tom byla ta chyba, měla jsem tam jiný formát, ale už je to ok. ![]()
iviqv, diky za pochvalu, ale ver, ze jsem take koule s 20kg navic, ktera navic zacina jeste otekat - snad splasknu driv nez reknu svec - jinak mi z toho cvakne. Cestny pionyrsky!
Berdi, Fragolko a Kubi, s tema chlapama je to uplne vsude stejne. Ja taky co reknu mam pocit, ze mu projde hlavou bez povsimnuti - holt spolehaji na nasi uzasnou a povetsinou funkcni pamet. A s praci vi, ze tam by jim to nikdo nepripomnel, tak si to pro jistotu zapamatuji, ale holt si tim zabiji kapacitu na cokoli jineho. Ja tomu svemu pro jistotu vse posilam do Outlook kalendare, ktery se mu synchronizuje i s mobilem, abych mela jistotu, ze nase „terminy“ nezapomene. A musim rici, ze nic jineho nefunguje. ![]()
Mausko, vy si to ale krasne uzivate. To je dobre. Kde vlastne v Irsku bydlite? V Dublinu? A sbaleno asi vse nemam, a ten muj to stejne tezko najde - on radeji pujde do obchodu a koupi to znovu (ja ho mam prokouknuteho skrz-na-skrz:)… no co, bude to jen par dni - snad.