Poradna duly
Jana Čurdová
Už jsem doma. Rychle jsem vás přelítla. Jestli jste některá náhodou neporodila
.
Ale nic se nedělo, ticho po pěšině. Ani úplněk nezabral.
Já jsem taky pořád 2v1.
**Kecko **taky jsem čučela na divokýho billa, ale jinak teda program stál za starou bačkoru.
Před chvilkou tady byl manžel. Složil mi postýlku. A řekl mi výbornou novinku. Prý maminka přítele té oné milenky, kterého vykopla díky mému manželovi. Pracuje v Brandýské nemocnici a to přímo na porodnickém jako porodní asistenka. Radek prý dostal od ní sms, že se na mě moc těší.
![]()
Sice nevím co by ze mě jako měla, kdyby mě potrápila. Ale vrtá mi to hlavou, zase mám o čem přemýšlet. Já mám asi předurčeno být stále ve stresu. ![]()
Monano tak to je výborný, to si jako ještě odneseš za manžela že má milenku a odkopla jejího synáčka, to je fakt super.
Ale vůbec bych se tím nestresovala, třeba to myslela v dobrém. Tak se hlavně drž a nemysli na to… ono se to lehce řekne, ale stejně je větší pravděpodobnost, že stejně nebude sloužit. Vůbec nechápu proč Ti to manžel vůbec říká, jestli ho nenavedla ta jeho. Prostě si s tím nedělej hlavu a přeji Ti lepší vykročení do Nového roku, uvidíš že bude líp. ![]()
Ahojte cholky. Furt vás čtu, ale mám lenoru psát
Jinak noc děs, malej prostě natáhne nohy, vytrčí prdelku a půl hoďky a dýl mám tuho pod žaludkem, ani dejchat nemohu. Už by měl jít ven, už chci bezbolestně ležet a sedět
Když teda potom vůbec bude čas, že ![]()
Monano: vítám tě a jak říkáš, program naprd celé svátky. Máš dobrej vkus (Bill
)
Ohňostroj dobrej? Dle mne to docela letos šlo…víc hezké podívání než hlučnejch levnejch petard.
Muž si asi chtěl postěžovat jaké to jsou pipiny…, hele a když by s tebou byl u porodu..to by bylo vzrůšo, chi… ![]()
My frčíme do Globusu pro proviant a pak ke tchýni pro kameru na půjčení. Tak papa kindrvajca a maminky.
Monano to je teda šlechetné, možná se bojí sám, jestli chce být u porodu, tak si možná spíš vychutná jeho.
Myslím, že Ty můžeš být v klidu a zrovna on si asi nemá na co stěžovat, myslím že se držíš skvěle. Ta Tvoje situace je nezáviděníhodná a Ty jí zvládáš na jedničku, fakt klobouk dolů. ![]()
Monano, teda já žasnu, kam až dosahuje lidská blbost. Proč tě nenechají v klidu porodit?!? On už by si měl ujasnit, o co mu vlastně jde a ne jěště dělat vlny a zatahovat do toho milion lidí. To mě mrzí. A promiň, jestli jsem to vyjádřila ostřeji, ale nějak už mě ovládají hormony…
Jinak se pořád tak hlídám, jestli už jako jo nebo ne. Je to na palici, když člověk neví dne ani hodiny, co? Lítám na WC, jwstli něco teče nebo neteče, jestli ve mě lupe… fakt sranda ![]()
Ahoj holky,
u nás dnešní noc taky za moc nestála. Asi od čtyř jsem poslíčkovala, vždycky mě tak co 15-30 min. chytly v podbřišku bolesti jako při silný menstruaci. Dokonce jsem i vstala a šla si dát horkou sprchu, pak jsem si chvíli četla. Takhle se to táhlo až do těch devíti, co jsme odjeli na KO do porodnice, tam samozřejmě jako když utne a to mi natáčeli monitor přes půl hodinky
Jen jsem ale zabouchla dveře, tak břicho začla tuhnout a bolet … Když chodím, tak je to lepší. Teď čekáme návštěvu, tak jsem si říkala, že až odejde, tak se půjdu naložit do horké vany, ať se to buď rozjede nebo zklidní ![]()
Jinak KO v pořádku, prý už mám jen branku, takže rodit můžeme asi kdykoliv
![]()
Kralishku k tomu placení, dnes jsem se na to ptala a prý mi při propuštění vystaví fakturu
(teda pokud budu chtít, abych to mohla zaplatit v klídku převodem, ale jsem z HK, tak neví, jestli to je všude stejné. Ve Zlíně to třeba taky tak funguje.)
Monano já bych řekla, že manžel má naděláno v gatích a už neví na koho by svoje problémy hodil. To je fakt „pašák“
Drž se a snaž se to hodit za hlavu. Nevidím důvod, proč by si měla cokoliv „kompenzovat“ na Tobě, to spíš na něm ![]()
Holky, s mým manželem to je přesně jak píšete. Celý příští týden si naplánoval schůzky, a to ještě nejlíp v Praze. Termín je přeci až v pátek
Pro jistotu už zrušil čtvrtek, ale … ![]()
Aliiku ať malou brzy prdíky přejdou a už se s manželem trošku vyspíte. Poptej se dr. na ten sab simplex, ale co vím, tak kámošky taky dávaly určo dřív ne až po 3 týdnech ![]()
Holky, už takhle to je román a víc si nepamatuju, tak se zatím mějte já budu určitě ještě číst a snad stihnu i napsat
a kdybyste náááhodou některá odjížděla do porodky, tak ať to je rychlý a bez komplikací
Papa Paja
Tak se musím smát, jak jsou všichni chlapi stejní a myslí si, že těhule vydrží s porodem, až si oni udělají čas a řeknou TEĎ ![]()
Monano, nemám slov, ale drž se, holka
A hlavně klid, pokud to půjde ![]()
Pajo, až to přijde doopravdy, tak ať to jde dobře a rychle ![]()
Jinak se hlásím do klubu plašanů
Od včerejška jsem měla takový nějaký intenzivní pocit vlhka a Simča pak vyváděla tak, že jsem každou chvíli čekala, že mi rupne voda
Normálně mě to donutilo a večer jsem si nachystala tašku do pordnice
Ježíši, jak já tyhle dva týdny před porodem nenávidím
No, tak jsem se zase vykecla a mizím činit něco záslužnějšího
Vařím brambory na knedlíky. Na včerejšek jsem je vařila taky s tím, že si zbytek, co nesníme, dám do mražáku a zbylo mi kuloví
Fakt se těším na pubertu tří kluků, to abych si s pak s holkama to jídlo někam schovávala ![]()
Mějte se a držte se. M.
Holky, tak jsme s miminkem pořád tady a spolu
Včera večer zase bolesti jak hrom, vlezla jsem do vany a po čtvrt hodině vylezla bez bolesti ven.
Manža vtipně poznamenal, že loni to nevyšlo a co prý letos??? Už se zase těším na večer, počítám, že ho prožiju stejně jako včera a předevčírem a předpředevčírem. Nechápu proč se mi to vždycky po 2 hodinách zastaví
, ale strašně mě to ničí. Dneska mám ještě bolesti ve stehně a píchá mě v podbřišku. Do poradny jdu až v úterý, takže jen doufám, že je vše OK. No před třetím porodem docela mazec. A to mi všichni říkají, že to půjde jak po másle… ![]()
S chlapama je to těžký, ale neumím si představit, že by tady ten můj ufon nebyl. V úterý nastupuje po dvou týdnech dovolené do práce a já mám strach, že tehdy to na mě teprve příjde.
Hlásím, že u nás se taky rodí v erárním úboru a celý pobyt v porodnici se nosí erární košile. Je možné, že by personálu nevadilo, kdyby si maminka přinesla svou košili, ale po zkušenosti, že se člověk rád i 2×, 3× denně převlíkne do čisté košile, si ani nic jiného nechystám. Na sále jsme platili Yall, manželovu přítomnost u porodu a za nadstatndartní pokoj se platí u odchodu z porodnice.
Ahojek kočky,
minulý měsíc mě skolila zákeřná choroba zvaná LENOST, takže ačkoliv jsem vás tak nějak průběžně četla nezmohla jsem se na jedinou reakci
![]()
Takže prvně bych chtěla GRATULOVAT prvním maminkám tady
.. Hrozně vám závidím, taky bych už nejraději jela do porodky, protože už toho mám fakt plné kecky, ale hlavně, že už máte ty své poklady doma! ![]()
Aliiku : taky držím palečky, aby vás prdíky co nejdřív přestaly trápit!! Zkoukla jsem i fotku tvé princezny - náádhera fakt ![]()
A taky se přidávám k trpitelkám tady, břicho mě každý den bolí, zatím ty křeče řeším teplou sprchou nebo vanou a pokaždé to přešlo… Doktor mi pořád říká, že mám ještě čas ![]()
Mon: koukám, že to pořád nemáš jednoduché…nechci být hrubá, ale manžel je fakt slaboch…Absolutně nezvládá situaci, do které se sám dostal… Chtěla bych vidět co by dělal, kdyby sis milence našla ty… to už by si asi fakt hodil mašli…Každopádně držím palečky, abys měla co nejdřív klid, at už s ním a nebo sama… I když ty přece sama nebudeš ![]()
Včera mi přítel doslova zakázal porodit před 14.1
Prý se ještě necítí na to, aby jsme jeli do porodnice
… takže to budeme mít se Sofinkou teda kruté, jestli se jí bude chtít dřív, když se tatka ještě na porod necítí ![]()
No nic .. jdu se trošku najíst, takže zatím páčko ![]()
Ahoj,
tak koukám, že se nám to rození nějak zastavilo
… mně už taky z toho popravdě hrabe, už to přešlo do takovýho extremu, že se začínám s břichem smiřovat a občas si fakt myslím, že už nikdy neporodím
…chjo, nevím proč se ty poslední dny tak strašlivě vlečou ![]()
mona: to jsou teda zase věci
…už aby ti dali všichni pokoj, že ? Můžu říct, že jsem se doslechla něco podobnýho- a to, že se na mě tady chystá největší drbna z ulice, taky pracuje jako PA
, no mám fakt hroznou radost, prej vzkazovala manželovi, že mě tam ohlídá, no bodejť- jen aby jí něco neušlo, takže doufám, že ta opice nebude mít zrovna službu , nic jinýho mě nezbývá. Vím, že se to nedá s tvou situací vůbec srovnat…jen chci říct, že částečně opravdu chápu jak se cítíš..
Viki: no to musí být taky psycho
, ale věř, že u tebe už jde určitě jen o hodiny a pak to pofrčí… ![]()
Fragi: no tak, přeci nemůžeš předbíhat
, musíme hezky do řady…holt marná sláva, ještě nemáme doběhnutej ani 38 tt ![]()
Právě jsem četla, že jen 5% maminek porodí přesně na svůj termín, ostatní klasicky + nebo - ty dva týdny…
jdu se prolít mlíkem aby mě přestala pálet žáha ![]()
Ahoooojky holky,
zase se po nějaké době ozývám
Néééé, že by to byl záhul, tedy miminko, i když taky máme problém s prdíky, ale kromě tohoto štěstíčka mě zaměstnává i má prvorozená a nechci, aby si přašla odstrčená, tak v čase, kdy spí mladej pán, věnuju se Kačce. Noci jsou střídavě jedna dobrá, druhá horší. Nejlepší spaní má od pěti do jedenácti ráno, ale to zase vstává Kačka, tak to nedospím, ale v rámci celku to ještě všechno jde, čekala jsem to horší. Jinak, holky, vůbec Vám nezávidím bříška, já jsem tak ráda, že už jsem se ho zbavila a můžu se těšit tím pokladem. Tak se držte a já se snad brzy zase ozvu.
Míša
Jinak máme trochu žloutenku, v úterý jdeme na kontrolní odběr, ale říkal doktor, že je to celkem v normě, že to takhle staré a kojené děti mají.
Beckovko, to je krása!!! Závidím ti, že už máš malého doma. My už tady „rodíme“, předháníme se, která dřív, je to sranda…
. Tak uvidíme, kdo bude další. Jinak Lukášek je slaďoušek, ať ti přináší jen radost a je zdravý jako řípa
. A tu žloutenku porazíte určitě jako nic, myslím, že dneska už to není problém a užijeme si to všechny…
Ahojda holky,
Beckovko, zdravím
,malej je krááásnej
.
Monano, teda on ti ten ex opravdu nedá trochu klidu. Připadá mi trochu labilní a hlavně podle toho co píšeš na mě působí jako neuvěřitelnej sobec. Plká ti do hlavy pořád ty jeho nesmysly a vůbec mu nedochází, že to říká ženský před porodem, která má svýho dost
. S tou paní je třeba i možnost, že to nemyslela zle, ale dobře. Nevidím jediný důvod, proč by zrovna k tobě měla cítit nějakou zášť
.
Pajo a VikiSam, jsem zvědavá jak dlouho budete mít miminka ještě v bříškách. Podle toho co popisujete je porod fakt už za dveřmi
.
Zziny, já si stáhla fotky z Vánoc a také jsem se úplně zděsila, jak jsem oteklá v obličeji
, úplně jsem ztratila krk a zapadly mi oči do hlavy
. To je dobrá zpráva, že ti voda mizela už při porodu
.
Jinak v porodnici mi PA řekla, že můžu rodit i ve své košilce, tak jsem si jednu přímo na porod pořídila, abych se cítila dobře. Jelikož jsem ještě nerodila, tak je to snad pochopitelné
, je mi jasné, že mi to potom bude úplně fuk.
Byli jsme se dnes podívat na Chodově a jak na potvoru jsem viděla toooolik hezkých věcí na sebe, se těším, až si něco budu moct koupit
.
K