Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
2.1.10 00:06

A mam jeste jeden dotaz - napadlo me to dnes… ale v cem clovek je, kdyz rodi? V kosili? V erarni kosili? V teplakach to asi nejde, to je mi jasne, jen abych vedela na co mam byt pripravena.
Nahata tam snad pobihat nebudu anebo jo? :mrgreen:

Vidite to? Pondeli se blizi a me napada kde co.

I treba kdy se plati za doprovod k porodu nebo nadstandard - pri odchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.1.10 00:28

Kraliskhu, koukám, že taky ještě strašíš a hlavně přemýšlíš :wink:
U nás v porodnici se rodí v erární košili, nic jiného neexistuje. Jinak jsem četla, že v některých porodnicích se rodí ve vlastním delším tričku…
Chlapa zkásnou hned před po porodem, možná po porodu, jak kdy… Tuším, že manžela pumli o pětikilo hned, jak se převlíkal k porodu :wink: A za pobyt v nemocnici a počítám, že i za ten nadstandard, se platí až při propuštění :-) Neboj, o peníze si v nemocnici řeknou, nedělej si hlavu :-)

Mně je nějak divně :roll: Buď na mě přišel Nový rok nebo se něco chystá 8-o Bolí mě břicho a v kříži, tak tady funím jak lokotka a manžel se na mě dívá jak na UFO :-? Ale jak dneska prohlásil, že už to má po páte v oku a rodit ještě nebudu, bo mám břicho ještě moc vysoko :roll: Už z něj mám vycvičenou solidní porodní bábu :mrgreen:
Tož jdu zkusit podruhé zalehnout. Dobrou, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
2.1.10 00:50

je koukam, ze nejsem sama… mne taky boli brisko, ale spis tim jak se mala vrti. jeste si vlezu pod sprchu

Berdo ja si koupila BIOPAROX, v krku mne bolelo neskutecne a hned druhy den o hodne lepsi.

Kralishku ja jsem se ted vyptavala polovicky v cem jsem tam litala a rodila jsem urco v jejich kosilce. Ale na to kdy chteji zaplatit si teda vůbec nepamatuji

brou holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
2.1.10 07:47

Ahoj,
tak koukám, že úplněk absolutně neměl vliv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no děti jsou vzorný, nechaly nás "oslavit "Silvestra :wink: ¨
mousko: ten zákaz petard je super, taky by to mohlo sem dojít, vůbec bych se nezlobila 8-)

Luci: ta hlava tě může opravdu bolet z tlaku anebo co mě dělá ještě hůř je vysokej tep, mám doma tlakoměr, takže se pořád měřím (musím i kvůli dr) - tlak mi ted ke konci leze pěkně nahoru..možná to máš podobně..

kraliskhu: pěkná fotka :wink: já když sebe viděla na těch fotkách co jsme dělali zhruba před týdnem, tak jsem se naprosto zhrozila 8-o asi i když to nevnímám , tak jsem oteklá v obličeji a dělá to svoje..
Jinak u nás se rodí v erár košili a asi tak 50% ženských v rouše adamově, neb lezou z vany ze sprchy a tak, ale můžu tě ujistit, že ti to bude naprosto fuk.. :mrgreen: resp. teda mě to bylo nakonec úplně šumák :mrgreen: , ale řeknu ti, že jsem to před tím taky řešila :nevim:

vikisam: jejda, to musí být nervy, no možná už ted máš miminko u sebe , moc bych ti to přála

ad chlapi: koukám, že je to všechno na „jedný louce pasaný“ :-D , prostě oni ty naše stavy vůbec nechápou, třeba manželovi vůbec nedochází, jak se bojím porodu-zaprvý aby to dobře dopadlo a samozřejmě taky těch bolestí a všeho okolo, pak se bojím, aby to nebylo v noci, protože by byli děsný komplikace s hlídáním, atd . atd. …no a ten jen přemýšlí, aby to vyšlo na víkend, aby moh dál Lei na hlídání babičce a jít to pořádně zapít …tím mě v poslední době hrozně rozčiluje.
No že si nepamatuje žádný termíny, vč. narozenin a kde čeho, tak to už neřeším…
Jinak ty hormony jsou fakt potvory, taky jsem ted nervní a myslím, že začínám být pro okolí nesnesitelná, už abych porodila :-)

Kubi: mně poprvé ty otoky mizely přímo při porodu, resp. než začaly bolesti, tak jsem jen seděla na WC a nohy a všechno mně splaskávala přímo před očima..jsem zírala 8-o :-D

Fragi: to máš super, že ti manžel řekne, jak máš vysoko či nízko břicho :lol: , to já to pořád zkoumám v zrcadle a řekla bych, že ještě houby…vím, že u Lei fakt spadlo a do dvou tří dnů jsem rodila..ale ted už zas fakt nevím, jestli to vůbec poznám

A co pohyby u mimča , jak jste ted na tom …mně se zdá , že se za celej den jen sem tam mírně převalí..nic moc, večer to je jiná, ale za ten den o sobě vědět moc nedává, tak nevím jestli je to normální :nevim:

no asi jsem něco zapomněla, to dítě tlačí už asi i na mozek .. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.1.10 09:38

Hojda tehule, u nas je to zahul, uz par dni nas trapi prdiky, s manzelem drzime v noci smeny a uz jsme z toho solidne vycerpani. Doufam, ze se to brzy spravi, bo takhle se dele fungovat neda :roll: A to se prolevam cajikem s fenyklem a kminem od rana do vecera :roll: Vim, ze od 3 tydnu nebo od mesice na to jsou kapicky, ale nam je teprve 13 dni :lol:
Jinak k porodu, ja jsem tu plodovku skoro nepoznala, teda usinala jsem, prekulila se a najednou vydesene manzelovi rikam, ze ve mne luplo. Pak jen zjistoval, jestli je to plodovka, ja jecela ze nevim, pobihala po byte a za par minut uz zacala tect hodne, tak jsme jeli :lol: Jo a zpetne si uvedomuju, ze jsem to tusila uz pul dne predem, mimco se skoro nehybalo a ja byla strasne unavena, par hodin pred tim jsem mela i nejake nevysvetitelne nervy a zimnici :wink:
Jo a k otokum a tak, jsem ted docela v pohode, takze nebojte, to zmizi. Jo a v porodnici jsem nechala 9 kg, i kdyz nase beruska mela jen 2,5 kg a za tech 10 dni zahulu doma mam dole dalsi 2 :wink: Asi zanedlouho budu pod vahou pred tehu, i kdyz to bych zrovna ja nerada :lol: :lol:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.10 09:45

Alliku, zdravím a závidím ten šrumec. Pěkně jsi popsala odtok plodovky, jsem zvědavá, jestli to poznám :-) … Ať vás přestanou brzo trápit prdíky. Ale u holčiček to prý není tak hrozný jako u kluků. Sestřenice má čtyřměsíčního chlapečka a do tří měsíců nespala vůbec, teď jen symbolicky, je to mazec!

Jinak moje nachlazení se mi přestěhovalo na průdušky, takže taky chuťovka. Bioparox pomohl na krk, tak teď ho vdechuju na ty průdušky, snad pomůže taky. Jestli začnu v nejbližších dnech rodit, tak to asi neudejchám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
2.1.10 09:45

AHoj tak jsem šla radši do porodky na KON včera a dnes jsem byla zase na kontrole. Tlak mm dobrý, je to jen ta migréna. Nechají mě i nrmálně rodit ale jen do termínu, pokud by to bylo přes termín jdu na císaře. To se prej nevyvolává ani se nenechá přenášet.
V úterý v poradně mi udělají biometrii plodu a pořádně ho změří atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
2.1.10 09:49

Holky, diky moc za info o tech erar kosilich a penezich. Je mi jasne, ze ted resim uz blbosti neb jak trefne zziny poznamenala, mimco mi asi tlaci uz i na mozek. Radeji dnes vyrazim s mym nic si nepamatujicim milovanym na posledni nakupy a budu se tvarit, ze tehotna ani nejsem, jen spise tak trochu tlusta:)))

A jinak k tem chlapum - ja se nakonec vzdy utesuju, ze koneckoncu me ma rad, nebijeme, nechlasta, postara se, tak holt mu tu jeho mizernou pamet prominout musim:))).

Aliiku, preju ti, at Zuzanku prdiky prestanou brzy trapit, a at i moji holcicku nic takoveho netrapi. A kdybys potrebovala nejake to kilo navic - jsem ochotna ti tak 10 darovat! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
2.1.10 10:45

kralishku nevím přesně kde rodíš, ale myslím že v Podolí a tam to chodí tak, že porod máš mít nějakou svojí noční košili (v případě Ti asi dají i erární) nebo delší triko a pokud možno tak ne až ke kolenům :lol: a nejlépe částečně buď na knoflíčky nebo s výstřihem, protože Ti pak budou miminko přikládat (teda většinou to tak je). Jinak tatínek u porodu by měl mít správně zaplacenou předem a pokud by to pak nějak neklaplo, tak Ti tu částku vrátí, ale když pojedete rychle a nebudete mít zaplaceno, tak se asi taky nezblázní a platí se to buď dole v kartotéce nebo v pokladně. Nadstandard Ti nabídnou pokud je volný buď při příjmu nebo až porodíš a platí se snad nejdříve nějaká záloha a pak když Tě propouští, tak se to snad doplácí, aspoň takovou já tam mám zkušenost.
A jinak můj muž než aby ty věci taky hledal, tak by je šel asi taky raději koupit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
2.1.10 11:06

fragolo aby to tentokrát manžel nepodcenil a nemusel Tě pak odrodit doma. :mrgreen:

iviqv díky za radu, normálně bych do Bioparoxu nešla, protože ho znám, ale už jsem to tady četla a popravdě řečeno budu ráda, když se mi uleví tak budu ráda, už jsem vyslala manžela do lékárny, tak doufám že někde pořídí. :-)

zziny mě teda malá moc v klidu na Silvestra nenechala, opravdu jsem si myslela že někam pojedu jak mi bylo blbě, jen už jsem si hledala porodnici, protože jsme byli v Milevsku a tady jsem se dočetla o porodnici v Písku, tak jsem si hledala jak daleko to je… naštěstí jsem to pak trochu zaspala a ráno už bylo líp, nejhůř je mi vždy večer a v noci. Už aby byla venku. :-) Ale na druhou stranu si asi budu muset nejdříve připravit věci, abych byla klidnější. Já teda pohyby cítím pořád, ale je pravda že nejvíce se mele v noci, i když v noci to asi člověk i nejvíce vnímá.

kralishku opravdu moc povedená fotečka, moc Ti to tam sluší :-)

Aliiku neboj určitě se to srovná a jen závidím, že s Tebou v noci drží směny manžel, to mého muže teda rozhodně nikdy nic nevzbudilo nebo to aspoň dělal. :zed: A to že jsem byla vyřízená si taky ještě živě pamatuji, ale to si brzy sedne, musí si Zuzanka zvyknout a vy vlastně taky. Bude líp, uvidíš. :wink:

KPKristy já s plodovkou takový problém naposledy neměla, odtekla mi až při porodu na porodním sále, tak Ti vlastně vůbec nemusí prasknout předem. Ale bolesti určitě poznáš, neboj. Ono si myslíš, že když máš problém tak to neudejcháš, ale ono se tělo samo přizpůsobí, tak se hlavně brzy uzdrav, já už taky začínám cítit jak mi to pomalu sedá na průdušky. :-(

Lucilko tak hlavně, že to není nic vážnějšího, i když migréna je hrozná, taky na ní občas trpím a to bych si pak tu hlavu nejraději omlátila třeba o zeď… nejhorší je, že si na ní teď nemůžeš nic pořádně vzít. Tak ať brzy přestane bolet. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.1.10 11:17

Ahoj maminy,

hlásím se 2v1, ale mizerně mi je pořád :roll: Jestli se takhle budu plácat ještě 2 týdny, tak mě trefí :wink:

Aliiku, Zuzanka mi fakt připomíná naši Věrku :wink: A to prý na koliky trpí víc kluci :lol:Kluci byli oproti Věrce zlatíčka :huban: My měli Sab simplex určitě dřív než ve 3 týdnech. Jsme si totiž druhou noc, co jsme byli doma z porodnice, udělali výlet na pohotovost, protože Věrka řvala a řvala, no, už cesta autem jí viditelně prospěla, uklidnila se, paní doktorka jí prohlídla, dali jí Sab + dokrmili Nutrilonem a zase jsme jeli domů :oops: Pak už jsme se jen smáli, že se Věrka jela najíst na úutraty VZP :lol: Ale chápu tě, řvoucí mimčo s prdíkama je peklo. Držte se…

Zziny, já myslím,že chlap ví kuloví o tom, jak vysoko či nízko mám břicho :roll: Spíš bych řekla, že se mu to hodí v rámci nesplněných budovatelských povinností :mrgreen: , tak utěšuje mě i sebe, že je ještě času dost :wink:

Kristy, drž se a ať se dáš brzo do kupy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
2.1.10 11:21

ahojda
Aliik ja to měla přesně jako ty. Hrozně mi luplo v břiše při odpo šlofíku a jakmile jsem vstala, začala odtékat plodovka. Jen jsem se hrozně lekla protože tam bylo trochu krve…ale to je ok.
Nm dala dr. na prdíky sab simplex uz tusim kolem nejakého 10 dne. A z masticek na brisko zabira flatulin. To byla nase posledni poistka, kdyz uz jsme nevedeli co delat

Ted se bojím, ze mi odtece az na porodnim a ja si vsimnu pozde ze rodím :D

Kralishku tak tak…taky si řikam, ze nepije a nebije a postará se. Ale i tak mne nekdy vytoci tak, ze nebýt malé, tak utecu aspon na par hodin nekam :D. A budou ti porod teda vyvolávat?

Luc se hezky staraji, tak at je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.10 11:29

Připojuji se k Sab Simplex, ségra ho měla pro malou už od začátku… Alliku, určitě ho můžete používat hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
2.1.10 11:37

Aliiku je pravda, že mi taky používali Sab simplex už dřív, pak jí ještě můžeš ulevit, když jí budeš zvedat nožičky a mačkat jí je trochu k bříšku, ale zase ne moc.

Jinak se holky držte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.1.10 12:25

Po dlouhé odmlce vám musím napsat a popřát do novýho roku vše nej,rychlý a pohodový porod a nejhodnější mimísky.A těm co už mají porod za sebou mooc gratuluju.

Sem tam na vás nakouknu ale nějak jsem nestíhala reagovat.Jinak u nás nic nového,stále jsme v celku.V pondělí máme kontrolu a podle nálezu si mě tam prý už možná nechají.kvůli naředěný krvi.jsem jak hroch,nahoře mám už tak 23 kg :-( už by nalej mohl jít ven nebo se zas chvíli neunesu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí