Poradna duly
Jana Čurdová
Mausko: já to měla stejně jako ty, plodovka naprosto přestala odtíkat- hlavička to ucpe, ani kontrakce se mi kloudně nechtěly sami rozbíhat, tak do mě pak rvali klasický tablety na vyvolávačku a oxytocin a pak už to jelo, ale rozhodně zavolej své PA, ona ti určitě udělá test na plodovku… Já myslím, že je to určitě ono, jen bohužel se ti to nerozbíhá, tak jak mě, ale nic není ztracený, myslím, že do večera máš miminko u sebe
Ahoj holky,
Knižko gratulace k Amálce
![]()
Mausko já bych taky tipla, že už to je ono. Mně teda plodová voda neodtýkala, ale ty bolesti, to bylo přesně jako při MS
Hodně štěstí, ať to je rychlý a malýho máš brzy u sebe ![]()
Holky, mám takový dotaz (abych trošku změnila téma od těch porodů
) Jak moc necháváte miminka v postýlce a jak moc chováte? Na jednu stranu všichni varují, ať malou pak nemám na rukách pořád, ale zase mi je jí líto, dát najíst a šup do postýlky, což se jí samozřejmě pokaždé taky nelíbí… Fragolko, zkušená matko, co si o tom myslíš???
Díky za rady ![]()
Jinak holčiny, ať vám ty dnešní kontroly dobře dopadnou a samo i případné porody
Budu se těšit na zprávy o nových mimčech ![]()
Zatím pa Paja
Ja mam malou na rukou skoro porad, bo by se jinak rvanim, jak ji trapi prdanky, protrhla
Ted datlim jednou rukou a druhou chovam dite. No rezim u nas bude, az se ji srovna zazivani, ted to opravdu nejde. Takze kdyz nahodou usina, tak honem polozim a uzivam volna ![]()
Alik
Mno, tak ja tu trochu poklidim, neco malo udelam a uvidim co bude dal, PA kdyztak zavolam odpo, at vi, co se deje a uvidime, co mi rekne. Zatim asi nema cenu pospichat, i kdyby to byla plodovka, tak na vyvolani casu dost…
mausko: já ti nevím, asi bych jí zavolala hned
, nám aspoň vždycky tvrdí, že pokud máme kontrakce, tak můžeme tvrdnout doma jak dlouho chceme, ale při prasknutí plodovky musíme být do hoďky v porodnici kvůli infekci…a pravidlo je, že by se mimčo mělo od prasknutí do 24 h narodit. Vůbec tě nechci strašit , vy tam máte všechno takové lážo plážo a funguje to…jen předávám poznatky z ČR. Zkus teplou sprchu, třeba se kontrakce rozjedou ![]()
Zziny, nam rikali, ze pokud prdne voda, tak do 24 hodin mam porodit, jenze to se jim to rika, ja bych rodila hned, kdyby to bylo jen na me
No, uvidime co odpo, zatim se ty bolesti nic moc ![]()
Mausko, já souhlasím se Zziny
. Raději zavolej PA, ta polodovka je teď to hlavní a jestli máš bolesti nebo ne je trochu vedlejší.
Pajo, dobrá otázka, já už jsem také přemýšlela jak to budu dělat a co je vlastně dobře. Okolí říká, že čím víc bude mimi na ruce, tím rychleji si na to zvykne. Ale zase aby pořád ležela v postýlce, to je taky divný viď. Máte takové to přenosné lehátko? Tam si tak říkám, že jí budu dávat já.
Ali, vám moc přeji, aby to bolení bříška už přešlo. Musí to být už hrozně náročný.
Mausko, přidávám se k těm, co radí, jet do porodnice nebo si zavolat PA - mně plodovka taky netekla proudem, bolesti mi začly až tak 6-8h po prasknutí samy…ale v kvůli možné infekci mi dali penicilin.
K prdíkům - přeju pevné nervy ať to brzo přejde!
Fragi: no já jsem s porodem byla včera teda smířenější než dneska
Dneska se mi ani nechce ![]()
Zziny, Kubi: jj večer se to zbrzdilo, ale teď už jsem zase tam kde včera..chjo to je fakt na hlavu ![]()
Dneska se ani do riflí nepřevlíkám, k doktorovi jdu taky v teplákách..jsem ostuda no
![]()
No a co ty Zziny?? Termín jsi měla včera ne? ![]()
Belavue, já jsem také raději v teplákách. Mě ty džíny nijak nenadchly, nosím je jen v nutném případě třeba když mrzne. Takže zase tě to pobolívá jo? Aby tě z kontroly rovnou neodvezli
.
Kubi: hih zrovna mi říkal přítel, že by bylo fajn, kdyby nám na kontrole řekli, že už rodíme ![]()
Tak jsem volala PA, mam si dat obed, prochazku a pak dat vedet, jestli neco noveho
Tak jdu na to a uvidime ![]()
Bel, at Ti KO dopadne dobre, treba fakt zjisti, ze uz rodis ![]()
tsss tak ještě prej nerodím
Dostala jsem papír do porodnice, kdybych do středy neporodila, tak tam mám ve čtvrtek jít a buď si mě tam nechají a nebo bych docházela na kontroly, tak snad Sofinka do středy vyleze dobrovolně ![]()
jooo taky jsme se s doktorem bavili o antikoncepci po porodu a nabídnul mi tělísko Mirena. Neznáte to někdo? Já myslela, že tělíska můžou mít ženy, kterým už je 25let? Jsem z toho trochu zmatená…