Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1268
19.1.10 08:44

Dobré ránko,
teda tady to bylo k ránu teda dost zajímavé… Mauska už má miminko určitě u sebe :wink:
Zziny: já si taky myslím, že by mi ve čtvrtek ještě porod nevyvolávali, jen můj doktor říkal, že už si mě tam můžou nechat… ALe třeba se během dneška či zítřka Sofča umoudří :wink:
Jinak mám pořád stejné bolesti, ale jen po hodině nebo tak, takže pěkná otrava… Navíc od předvčerejška mám nějak skřípnutou páteř mezi lopatkama, nemůžu pomalu ani ohnout :-?
A jak to vypadá u vás? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.1.10 09:03

termín jsme měli 18.1., tak to už nestíháme-)) jojo pokusím se tu objevit častěji-) minulý týden jsem strávila 4 dny z pěti čekáním po různých doktorech, už abych porodila, to čekání je úmorné..běhala jsem ještě po interních vyšetřeních kvůli tomuu tlaku. Sice už dva dny mě pobolívá břicho jako na MS, ale v noci jsem to krásně zaspala a dneska ticho po pěšině. Jdu vás dočíst pořádně, čeká mě 40 stránek-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.1.10 09:18

Ahoj maminy,
my měli taky výživnou noc, ale díky těm, co už jsou dávno na světě :lol: V noci se nám sesunul ze střechy sníh, teda, hukot to byl slušnej, já se lekla, normálně jsem myslela, že se nám bortí barák 8-o

Zziny, Joisefine si myslím můžeš ze seznamu vyškrtnout, bo ji chtěli odrodit už někdy v lednu, číslo na mobil sice má, ale psala, že se ozve, až budou doma…
Držím pěsti, ať to od manžel anechytneš. Já včera vlezla na KO a sestra byla nachlazená úplně šíleně, tak jsem z toho byla taky celá urvaná 8-o

Mausko, držím pěsti, ať už dneska malý vyleze :-)

Jinak já jsem 2v1 a asi ještě dlouho budu 8-o Ale včera jsem si myslela, že se už (zase :roll: ) něco chystá :lol: Holky, nevíte, jaké hodnoty jsou na kardiotokografii na té křivce dělohy při kontrakcích? Si to nějak nemůžu vybavit :roll:
Mějte se a držte se. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
19.1.10 09:25

tak do práce se jde až zítra.. v kalendáři je sice úterý, ale když jsem se ujišťovala, byla jsem odpálkovaná, že přeci pravidelné porady jsou ve středu (kdysi jsme to měnili..). Fakt je mi z nich zle.. arogantní baby tam jsou.. fakt to budu slavit, až jim naposled řeknu ahoj..
Zziny dělám už 9 let při škole pro jednu nejmenovanou pojišťovnu.. dělala jsem personalistku - nábory - pohovory atd + moje hlavní práce je statistika a evidence výběrových řízení, vypracovávání manuálů a směrnic a jednání s internetovými inzertními servery. Od té doby, co dělám z domova už samo nedělám pohovory, takže hlavně tu HR administrativu..

Fragol myslíš monitor? jako kontrakce u dělohy? To je v kPa, ne? vím, že obvykle jsem mívala kolem 20 a v den porodu pak najednou kopečky s 60. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.1.10 09:29

Sylvii, dík, já měla včera v poradně 40 a už to bylo celkem znát 8-o Tak jsem si říkala, co mám vlastně čekat :lol: Ale fakt ještě nerodím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
19.1.10 10:20

Fragol já teda ani ty stahy 60kPa vůbec necítila.. ale jelikož jsem to na grafu nikdy předtím neměla, říkala jsem si, že by se mohla něco dít.. znatelně rodit jsem pak začala až v deset večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
19.1.10 10:22

Fragolo mě říkali že kolem 20 je to normální.Když jsem měla 30, ptali se jestli něco cítim, ale já nic necítila.těch 40 už bude slušných :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
19.1.10 13:09

Ahojky mamušky,
Zziny hlásím se stále 2v1. Ti říkám, že mě se jen tak nezbavíte :mrgreen: .
Fragolko, tak to je docela hnusný, když je sestra nemocná 8-o . Je teda pěkně nezodpovědná :cert: .
Nám díky tajícímu sněhu teče do baráku :twisted: . Zrovna přijeli odstraňovat sníh ze střechy.
Sylvi, tvá práce je ale moc hezká. Má vysněná práce je lékárnice a pak personalistka :lol: . Jenomže blbej kolektiv práci dokáže pěkně znechutit. Počkej, jak se ti uleví až jim dáš sbohem :pankac: .

Mauska chudinka to má dost dlouhé. Čekat na tak časté kontrakce doma musí být opravdu náročné a to má před sebou ještě cestu do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.1.10 13:47

Tak, holky, dík :wink: Monitory, co mi zůstaly doma byly z 36. - 40.tt, tak jsem netušila, jaký ty hodnoty při porodu vlastně jsou :wink: Včera večer už jsem funěla jak lokotka, ale pak zase skutek utek, mně už je jedno, kdy to bude, hlavně, když to bude :lol:

Kubi, já když jsem tu sestru včera v poradně viděla, tak se mi udělalo úplně zle. Možná to vypadá, že jsem moc úzkostlivá, ale ještě teď po Ondrově angíně dotáhnout nějakou virózu, tak už by mě asi trefilo, to říkám, na rovinu :roll: Přece jen by se nad tím měl asi někdo zamyslet, když se ta sestra motá (nejen) kolem těhulí :think: Ale chodím do ambulance, kde se přes týden průběžně střídá asi 5 doktorů a je tam pro ně právě jen jedna sestra :-?

„Uhnala“ jsem manžela a aspoň jsme zajeli nakoupit, doma vykradeno, když jsem chlapa tuhle poslala nakoupit, volal asi 5× :roll: , tak už jsem pak jen konstatovala, že se nám ten nákup začíná prodražovat :mrgreen:
Já to nechci vidět, jak to tady bude vypadat, když nebudu doma. Stačí mi to, co je chlap schopný vyvádět za mé přítomnosti :wink: Včera jsem ho pozorovala, jak obouval Míšu a pak už jsem jen konstatovala, že ty boty jsou Ondrovy. Manžel ale zajásal, že ho do jedné obul :zed: Já vím, co oči nevidí, srdce nebolí :lol: Ale aspoň se snaží, to je fakt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.1.10 13:49

Teda, čekám na zprávu od Mausky, přiznám se, že bych byla nerví jak pes. jakmile začínají kontrakce „houstnout“, nesnesu být doma, cítím se líp v porodnici :wink:
Mausko, držíme pěsti, ať o máš už co nejdřív za sebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
19.1.10 14:24

Fragolko, No já si právě také říkala, že když už jsou ty kontrakce třeba po třech minutách, tak je člověk asi rád, že je rád. Ještě někam přejíždět a komunikovat, musí být asi děsný. Já na ní musím pořád myslet.
S těma botama je to takhle jak to popisuješ legrační, ale věřím, že to dokáže nahnat strach, co se může asi ještě dál dít. On by se snad Míša po chvíli ozval, že ho něco tlačí a nebo by na to přišli, až by obouvali Ondru :-D:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
19.1.10 15:10

Zziny TP 17.1
Hest 18.1.
Fragola TP 19.1
Belavue TP 20.1
Kubina TP 25.1
Sylvii TP 27.1
Rainanne TP 28.1

tak opraveno :-)

Jinak já se fakt picnu, manželova nemoc se začíná pěkně rozjíždět, to je jak naschvál, asi by takhle nemohl k porodu…a to ještě čekám, že to obě od něho chytneme :zed: :zed:

já se v těch kontrakcích a monitorech vůbec nevyznám :nevim: , jen vím, že moje břicho je naprosto ale naprosto v klidu, takže mám smolíka…já prostě rodit asi neumím nebo co :nevim:

jinak taky obdivuju, když je někdo doma s kontrakcema celkem dlouho, když si to vybavím, tak je mi jasný, že bych rozhodně v autě normálně sedět už nemohla, natož se dohraba ještě na porodní atd atd. :roll: , ale zase na druhou stranu bych byla hrozně štastná, kdybych na sále strávila minimum, to je fakt..

Fragi: koukám, doma máte veselo, ale však neboj, oni ty chlapi všechno zvládnou, když musí..

no pádím, mám fakt už totálně po náladě… nemoce jedny hnusný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
19.1.10 16:34

zziny ať se manžel brzy uzdraví a vy nic nechytíte.
Nakukuju co Mauska, a zatim asi nic.Nebo už má mimi u sebe a nestihla napsat :hug:
Dneska bylo krásně, tak jsme si procházku s kočárkem užili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
19.1.10 17:01

Zziny, jejej, to je fakt blbý s tou nemocí :think: . Je to jako zákon schválnosti viď. Přeji manželovi brzké uzdravení. Má tu výhodu, že do sebe může nacpat hodně léků a prášků, tak ať se pořádně nadopuje a pokud by to šlo, ať spí někde jinde než ty.
Kosatko, u vás bylo krásně jo 8-o ? U nás úplně strašně, celý den leje a leje do toho sněhu a je z toho pěkná břečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
19.1.10 17:14

AHoj holky :-)

tak koukám, co Mauska a nic…

Já teda minule do porodky jela docela pozdě, ale jsem ráda, že jsem předtím byla doma…na druhou stranu, možná že kdybych přijela dřív, byli by mě ještě dali na čekatelák, mohla jsem být s manžou a vyhnout se té mé „děsivé sprchové hodince“.. tentokrát asi pojedu už třeba s kontrakcema po 14 minutách.

Jinak dneska spousta zážitků: byla jsem v porodnici, slíbila jsem účast na výzkumu: prý jsou v krvi a ve slinách nějaké hormony, podle jejichž hodnot se už před porodem dá poznat, jestli nebude budou cí maminka náchylná k poporodnímu stresu a depresím.. a pokud se to potvrdí v praxi, tak by se těm depresím pak dalo předcházet, že by si takové rizikové maminky hlídali atd..
takže jsem vyplnila pár dotazníků.. jako jestli se nechci zabít a jestli mám občas pocit, že by ostatním nebylo líp, kdybychbyla mrtvá :-D
a taky mi vzali krev a musela jsem plivat do baňky :-) což o to.. ale hlavně to budu muset dělat ještě 5×, z toho, a teď pozor: jednou při přijmu k porodu a jednou.. a to mě fakt pobavilo - těsně po porodu :-) no už se vidím jak plivu.. krev ať si mi klidne naberou.. ale těch slin je potřeba docela dost.. :-) dneska jsem plivala asi 10 minut.. no bude to legrace.
Ale v jednom je to fajn, ten výzkum dělá Dr. co mě minule rodila.. je moooc prima a díky tomu výzkumu mi dala číslo, že až budu rodit, tak že by přijela.. jen nesmím rodit po půlnoci nebo o víkendu :-) byla bych FAKT ráda, kdybych ji tam měla, protože u minulého porodu byla fakt skvělá!! tak uvidíme..

no a taky jsem dala dneska poprvé Barunce lžičku s miskou a zkusila jíst sama.. uaaaaaaa.. to jsou nervy :-) tak jsem se rozhodla, že to budem provozovat večer před koupáním s kaší.. a Baru bude nahatá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí