Poradna duly
Jana Čurdová
Sylvii, teda, koukám, co už se dneska všechno nezkoumá
Já mám poporodní stres skoro pořád
No, každopádně je ten výzkum zajímavý ![]()
Aspoň, že jsi měla štěstí na doktorku, porod už si nějak načasuješ
Hi, hi, to se mi to mluví… Uvidíme, jak bude autosugesce probíhat u mě, aby se něco začalo dít ve čtvrtek v noci a já rodila až v pátek ![]()
Jo, tak jídlo a děti, kapitola sama pro sebe. Jelikož já i děti nesnášíme bryndáčky, jsem za to, aby dítka jedla nahatá nebo v neoprenu
My máme teď „drobkové“ období, Ondra by se podle drobečků dal slušně stopovat, občas lituju, že nemáme psa nebo aspoň pár slepic ![]()
Zziny, tož koukám, že nás zbylo 7 statečných
No, to jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet ![]()
Držím pěsti, ať to nechytnete, to by byla fakt smůla ![]()
Kubi, ale jo, on se s tím chlap doma nějak popere
Kdyžtak ho zbrzdí Věrka, ta má větší přehled než on a klukům je jedno, do čeho je tatínek obleče a obuje, to jsou staří flegmatici ![]()
Mějte se a já jsem fakt moc zvědavá na Mausku, předpokládám, že nám napíše, až se vrátí za těch 6 hod z porodnice ![]()
Milé kindrvajce i novopčené maminky, čtu vás, myslim na vás, ale zatím nemám sílu nic psát, jsem po porodu a tom šíleném nevyspání docela mimo ![]()
Každopádně pečlivě sleduju vaše porody
i první problémy s miminky
Kosatko: jeje, tak vy už můžete s kočárkem ven ? já to mám všechno jako poprvý, fakt si nic nepamatuju ![]()
Fragi: jj, 7 statečných
, i když o té statečnosti bych polemizovala
.
Jinak můj tip na další mimčo po Mausce jsi ty a současně s tím Bel … ..taky si myslím, že Mauska písne, až bude doma …
knizska : dovedu si to představit, já se takhle ploužila skoro rok
..než začla malá trošku spát …
Sylvii: no páni to je výzkum, aspon budeš mít třeba nějaká porodní privilegii nebo tak něco
… a jinak může se zeptat, jak jsi se dostala k té personalistice ? byla to náhoda nebo máš nějaký kurz , školu apod. ?
jinak bryndáčky jsem taky nesnášela a malá už vůbec ne, takže ty trička z doby, kdy se učila sama jíst jsou na vyhození , nehledě na to, že jsem pomalu po každým jídle vytírala kuchyň
, to bylo období o nervy, ale ted když se na to dívám na videu, tak je to prča ![]()
Ahoj holky,
7 statečných - to je fakt trefný. Holky, moc vám přeju ať už to máte taky za sebou a mimísky u sebe.
Taky jsem moc zvědavá na Mausku. Doufám, že to bude mít v pohodě a brzy se nám ozve. Mausko držím palečky ![]()
Knizsko úplně Tě chápu. Ta únava je občas děsná. Dnes malá nechtěla moc spát, od 8 byla vzhůru, spala jen asi 3/4 hod. před obědem a pak zabrala až o půl čtvrté, když už měla zase pomalu jíst. No a spí doteď, tož to mě pak asi sežere ![]()
Dnes se manžel vrátí dlouho z práce, tak nás čeká poprvé koupání bez jeho asistence, tak jsem zvědavá, jak to zvládneme ![]()
Knizsko, ať nabereš brzy sil! Amálka je asi ďáblík
.
Sylvi, to je tedy výzkum, který by mě ani nenapadl
. Jsi dobrá, že něco takového podstupuješ
. To já bych na krev dobrovolně nikdy nešla, ne ne, tam by mě nikdo nedostal. Dělá se mi z braní krve špatně.
Pajo, tak hlavně, že malá někdy spinká
. Koupání určitě zvládnete, vždyť jste určitě holky šikulky
.
Já už chci také koupat
. Ty se tak máš, že už to máš za sebou a malou u sebe.
Kubi koukám na Tvůj metřík a už to máš taky za pár. Uvidíš, že se co nevidět dočkáš a budeš mít taky mimíska u sebe ![]()
Malá stále spí a u toho si pomlaskává
a manžel volal, že už je na cestě z Prahy, tak to my než nakojíme, tak s koupačkou na něho asi počkáme ![]()
Pajo podle metříku se to už blíží. Jenomže já vím kdy embrijko vzniklo a kdy mi ho zavedli. Podle toho data vychází termín porodu o 14 dní později než mi řekli ve 12. týdnu a doktoři se řídí tím 12. týdnem
. Tak uvidíme no.
Hojky,
tak jsem si dneska umyla hlavu, jsem důkladně oholená, takže klidně můžu jet
akorát mě nebolí ani břicho jen ta skřípnutá páteř, takže pochybuju, že by se v noci něco dělo ![]()
Když už jsem u těch zad, nevíte čím se můžu namazat? Fakt to děsně bolí, tak jako kdybych potřebovala pořádně křupnout..
Jo a máte některá YAL?
Bel, tak to nevím čím by ses mohla namazat
.
A bolí tě přímo páteř nebo svaly okolo? Na páteř by nepomohlo asi žádné mazání. Jestli je to páteř, tak s tím teď nic nesvedeš. Spíš se to odblokuje při porodu, nebo tě pak někdo napraví. Zkus dělat kočičí hřbety. To je fakt pech …
Kubi: spíše páteř
no ale dobře mi tak… můžu si za to sama, protože jsem se špatně vyspala a pak jsem zvedla dvě štěňata najednou (mají sice jen po 4kilech,ale i tak) no a pak mi v těch zádech tak nějak luplo a od té doby mě to bolí…si neumím představit,že se budu muset nějak skrčit jak budu rodit.. no ale třeba to nebudu ani vnímat ![]()
Milé ženy, Málinka je sice zlaté dítě, krásně pije, spí a tak, ale co je to platné, když mám spánkový deficit z porodnice ![]()
voda mi praskla přesně v okamžiku, kdy jsem už skoro zabírala ke spánku, pak jsem strávila noc v porodnici bez bolestí, ale oka jsem nezamhouřila obavami z toho, co mě čeká, ráno se začaly rozjíždět slušné bolesti, odpoledne jsem na pokraji kolapsu porodila, cca 6 hodin po porodu mi dali malou k sobě a od té doby se starám. Doma to jde, ale v porodnici když náhodou spala moje, řvaly ostatní děti a naopak, takže spánek delší než 2 hodiny v kuse už neznám ![]()
Knizsko, ono se to snad srovná, třeba když si budeš lehat s malou přes den? Nevím ale, zda to jde.
Bel, vy máte štěňátka
a jaká?? U toho porodu se to může celé uvolnit a třeba to bolet nebude. Spíš to chce teď hodně tepla.
Kubi: no budou to velcí pejsci, je jich pět a jsou to kříženci rodeského ridgebacka a ovčáko-staforda.. jj je to mišmaš, ale jsou mooc krásní ![]()
Ahoj holky, tak vas asi dost prekvapim, ale po x hodinach kontrakci jsem skoncila v nemocnici, protoze malej se prestal hybat, tak me vysetrili, nalez = otevrena na 0cm!!! malej se nakonec uracil rozhybat, monitor nataceli 2 hodiny, dva ruzny doktori udelali utz, nakonec mi dali vybrat, jet domu nebo zustat, ale prej to bude jeste na dlouho
Malej je otocenej tvarickou nahoru, proto ty velky bolesti, ktery ale nepomahaj otvirani, takze se mam co nejvic hybat a snazit se, aby se otocil
Nespala jsem od vcera, ceka nas asi dalsi podobna noc, chjo, tohle to je peklo
ALe zatim je mi milejsi byt doma, protoze v nemocnici je to fakt bida, nemohla bych si dat poradne ani sprchu a v pokoji po 17 a bez manzi bych to proste nedala. No, kdyz se do zitra nic nezlepsi, tak se prej uvidi, co se mnou dal. Ted mam bolesti jen nepravidelne, fakt uz bych rada, aby se to poradne rozjela, ale jak to udelat??? ![]()