Poradna duly
Jana Čurdová
Bel, neboj, superdlouhej porod jsem si vybrala ja, na takze vy ostatni budete mit rychlovky ![]()
Kosatko: krásňoučké dětičky
![]()
Zziny: snad to brzo přejde! nejlépe hned
to je fakt radost teďkom onemocnět..
Sylvi: i tobě přeju brzké uzdravení! Já nevím, že se to před tím porodem všechno tak se.. ![]()
Mausko: ty si teda užíváš holka ![]()
Zziny, mozna bud rada, ze neposlickujes, treba budes mit fakt rychlovku, bez velkych priprav
Hele, ten sex je to posledni, na co bych mela naladu, to fakt radsi budu surovat celej den podlahu ![]()
Mausko: hihi tak jsem na tom podobně jako ty
chuť na sex žádná, to si raději odpoledne zkusím vyběhnout ty schody ![]()
ty jo to je krize, tak jsme se tu sešli opět v plné polní
… ..kdybych aspoň nebyla taková protiva protivná na svou malou, ale už mě prostě vytáčí maličkosti..a chudák L je zrovna po ruce..
Mausko:
to snad není možný, že tě takhle nechají- asi beru zpět svý slova, že bych chtěla rodit v zahraničí . Takže ani vana nezabírá, no s tím sexem se ti nedivím… a taky by mě zajímalo jak nastartovat kontrakce. Jestli dobře chápu, tak plodovou vodu teda zatím máš, že ? No jsem zvědavá co ti řekne PA. A dá se s těma bolestma trošku jakože fungovat nebo jsou už hodně silný ?
Bel: já mám taky pocit, že je mi fyzicky čím dál líp, zatímco psychicky začínám být v pr…čicích..
Tak hlásím, že mi odešla zátka
Třeba mi to a ten pátek tak akorát vyjde
Dost bolí záda, podbřišek, ale o kontrakcích (natož pravidelných) se mluvit nedá ![]()
Ale venku s dětma už jsem sotva lezla, děsně všechno tlačí
Tak chci ještě dneska vyšůrovat, navařit a vyžehlit. Jsem se zasmála, jak chcou všechny radši uklízet, než sexovat ![]()
Mausko, myslíme na tebe, drž se ![]()
Fragi: no vidíš… držím palečky, ať už je to odteď fičák a máš to rychle za sebou ![]()
Fragi: ty zrádkyně
, jak to safra všechny děláte?
Já v pondělí odhazovala sníh jak divá, včera se tahala s mega nákupem, dneska uklízela jak tajfun a prd… ..tak přeju rychlovku, možná to bude ještě dneska
, ty se ještě stačíš vrátit ze špitálu a já zde budu pořád trčet ![]()
Ahoj holky, asi nestihnu dočíst, tak jen napíšu. Jsme doma!!! Je to zvláštní, že už tady mám toho svýho broučka, snad nám to bude klapat
. Trochu bojujeme s mlíčkem. Mám ho dost a Ondrášek trochu nestíhá, ale věřím, že se sehrajeme…
Jen pro upřesnění, jak vypadal ten můj porod. Nastoupila jsem ve čtrvrtek s tím, že jsem na prst otevřená, takže vlastně nic. A že prý se uvidí večer. Večer se nevidělo, nakonec mi dali první tabletu v pátek večer. Tableta začala zabírat v osm ráno v sobotu a rovnou kontrakcema po pěti minutách
. Nicméně já byla stále na jeden prst, tak mi dali druhou. Ty bolesti už byly zajímavý… V půl jedné jsem šla za PA. že už je to mazec a ona, že jsem pořád na jeden prst a že prý to jsou posly
. To teda bylo něco. Pak přijela ségra, vzala mě do sprchy (na pokoji) a po chvíli jsem začala krvácet - zátka. To bylo třičtvrtě na tři. Ségra mě dotáhla na sál a ejhle už jsem byla na sedm prstů. To všichni zírali
! Tak už jsem tam zůstala, točily se monitory, najednou byl šrumec, ani mi nestihli udělat klystýr. No a dál už to znáte - v pět vykoukl Ondrášek
. Teda musela jsem mu dost pomáhat, byl pořád vysoko a při kontrakcích se malinko ztrácel. Dostala jsem kyslík a na pětkrát ho vytlačila. Takže můj porod nakonec trval se vším všudy devět hodin, což je docela dobrý, ne. Na bolest pomalu zapomínám, když koukám na ten poklad, co tady mám. Je to zázrak a krása. Teď zrovna spinká, jdu odstříkávat, trvá mi to dlouho
. Tak se zatím mějte a já se zase ozvu, papapa
A ještě dodatek. Moc musím poděkovat ségře, byla se mnou celou dobu u porodu a v podstatě odrodila se mnou. Byla úžasná, moc mi pomáhala, dýchala se mnou, zvlhčovala mi rty a konejšila, že už bude brzo konec a tak. Kdyby tam nebyla, jsem přesvědčená, že by to trvalo dýl. A dostala pochvalu i od doktora
. Ještě jednou Janinko, moc ti děkuju!!! ![]()
Kristy, vítejte s Ondráškem doma a ať se brzo sehrajete
Tak to je super, že ti ségra takhle pomohla. Nádhera. Když to tak čtu, asi ti tam byla prospěšnější než chlap, ne? ![]()
Jinak bych to na ten fičák moc neviděla, s Ondrou mi odešla zátka kolem 1.5. a 13. jsem rodila… Zato s Věrkou to bylo den před porodem. No nic, stejně nic nevymudruju
Jak prohlásil manžel, bude to letos
Pořád mě ještě bere tak, že plaším, tak jsem se smála, aby nepřišel z práce a neměl doma o dítě víc
Ne, vážně, takhle rychle to nebude
Mějte se, M.
Ahoooj Kristy
, vítej! Tak tvůj porod byl vlastně také fofr
, hezky se to čte! Musíš být šťastná jako blecha, že máš Ondráška u sebe a hodně mlíčka.
Mausko, teda holka tobě dávají zabrat. Má doktorka říkala, že mě nechá přenášet 7 dní a pak pošle do nemocnice na vyvolávačku. Třeba ti jí také už brzy dají. Napadlo mě ještě pohupovat se na míči. Známá mi říkala, že hopsala doma celý den (a to neměla takové bolesti jako ty) a večer jela rodit.
Fragolko, tak zátka je fuč
. Ono ti to opravdu na ten pátek snad vyjde. Jestli jo, tak je Simča pašák, že takhle poslouchá
.
ahoj holky ![]()
tak jsem přišla z práce teda rozžhavená do běla! jsem byla domluvená, že do konce ledna dodělám reporty za rok 2009 a v pnoru už jen nějak předám všechny věci kolegyni, co to bere po mně..
jooooo.. ale "my s Tebou počítáme až do konce března, potřebujeme abys dělala ještě evidenci a reportng za první kvartál… smlouva už je připravená.. grrrr.. no co jsem měla dělat. oni to prý tak pochopili, když jsme se domlouvali.. hmm..
takže makám až do března. ale řekla jsem si, že teď do porodu zvládnu ten report za 09, pak teda holt ještě únor makačka, ale březen už budu předávat!! aT už to hezky dělá pomalu kolegyně.. a report za 1. kvartál si hezky udělá ona pod mým dohledem a pak čau!!
Jediný pozitivum jsou ještě tři výplaty.. ale ani bych se nedivila, kdyby se mě v tý smlouvě snažili natáhnout.. no ještě jsem ji neviděla, tak uvidim ![]()
Fragi tak zátka říkáš? no tak třeba se to hne.. já nevím, co to zátka je
minule jsem ji nějak nevnímla..
Bel hele, ono se ale říká, že klid před bouří.. znáš to.. spoustě maminek je najednou těsně před porodem bezvadně
tak uvidíš.. třeba se to rozjede ani nebudeš vědět ![]()
Kristy vítej doma.. jsme fakt měli hrůzu, co tam s Tebou ty tři dny dělali, tak takhle to ještě jde
hezky se s Ondráškem sžívejte ![]()
tak.. jdu třídit vyprané věci na Barču a mimi.. Fragol jaký máš systém v prádle? já jsem začala třídit, abych měla někde prádlo pro mimi teď, někde pro mimi časem, někde pro Baru teď, někde pro Baru časem.. ale ony jsou to ještě každý měsíc jiné velikosti.. no nechápu, jak se v tom mám vyznat.. pak to někam uklidim a než to zase vytáhnu, tak už z toho vyroste.. no prostě.. ![]()
Ještě jsem se nachomýtla k Pc, tak musím napsat o zátce
. Vylezla jsem z té sprchy a koukám, že krvácím. V té chvíli by mě zátka nenapadla, to moje osobní asistentka ségra zhodnotila situaci. No, kdyby tam nebyla, tak možná v té sprše porodím! Jak mi pořád říkali, že nic, pořád nic, tak jsem myslela, že jsou to fakt posly (i když teda pořádný…) a byla bych si v té sprše ulevoaval dál… ![]()
A jak jsme tady posledně řešily Cervix Score, tak mám nový poznatek. V půl jedné jsem na jeden prst a mám kompletní čípek, v půl třetí otevřená na sedm prstů a v pět mimi na světě. Takže CS nejspíš opravdu nic nevypovídá…
Kristy, tak to opravdu, že jsi tam s sebou měla svého anděla ségru
. No, to CS je na konec fakt asi skoro nic nevypovídající
.
Sylvi, žjo, takže ty budeš ještě takhle dál makat
. To musí být zaměstnavatel rád, že tě má a že jsi na ně tak hodná! Já bych už po porodu pracovat nechtěla
. Ale zase věřím, že penízky se prostě hodí, to je jasný
.
Sylvi: bylo by fajn,kdyby se to rozjelo, že bych ani nevěděla jak
V práci tě teda prohání! Držím palce, ať to do března nějak vydržíš ![]()
Kristy: tvá sestra je fakticky anděl ![]()