Poradna duly
Jana Čurdová
Zítra mě čekají krevní testy a v pondělí utz, jak já nesnášim injekce ![]()
@MonikaL píše:
Ahoj holky můžu se přidat? dnes jsem 10+6 a termín mám 4.1.2013
Taky jsem dneska 10+6, tak vítej mezi námi
![]()
@MonikaL píše:
@pavlinka77 a jak se cítíš?
No, jak kdy. ze začátku jsem neměla žádné nevolnosti, pak to začalo ![]()
Ale vždycky se to dalo, mám skvělého partnera, který se tědka stará o celou domácnost a nenechá mě nic dělat a jelikož musím být doma celé těhu, tak jsem v klidu a můžu odpočívat, chodit na procházky apod.
Tědka začali nevolnosti ustupovat a 21.6 nás s partnerem čeká placený screening, takže se už moc těším a doufám, že bude miminko v pořádku.
Já jsem totiž už o jedno miminko přišla a tědkase hrozně bojím
a nervuju se. Momentálně si vybírám porodnici, protože jsem z Prahy.
A jak se tobě?
@pavlinka77 já jsem prozvracela celý 6. a 7.týden potom už jen občas a ted už mám klid, o první jsem taky přišla jako zamlklé těhu a po roce se nám to podařilo znova tak se ted pořád strachuji aby bylo vše ok, v neděli jsem slabě zakrvácela tak beru utrogestan na podporu těhu ale po něm pořád jen spím, já jsem hned od začátku doma dělám ve školce a po předchozí zkušenosti mě nechal dr doma ndovedu si představit že bych byla v práci
jinak dnes jsem si zkoušela dělat test pohlaví dítěte a vyšel mi chlapeček tak bych byla štastná kdyby to tak bylo, ale moc tomu nevěřím i když to bylo dost drahý ![]()
@MonikaL píše:
@pavlinka77 já jsem prozvracela celý 6. a 7.týden potom už jen občas a ted už mám klid, o první jsem taky přišla jako zamlklé těhu a po roce se nám to podařilo znova tak se ted pořád strachuji aby bylo vše ok, v neděli jsem slabě zakrvácela tak beru utrogestan na podporu těhu ale po něm pořád jen spím, já jsem hned od začátku doma dělám ve školce a po předchozí zkušenosti mě nechal dr doma ndovedu si představit že bych byla v prácijinak dnes jsem si zkoušela dělat test pohlaví dítěte a vyšel mi chlapeček tak bych byla štastná kdyby to tak bylo, ale moc tomu nevěřím i když to bylo dost drahý
Já jsem taky měla zamlklé těhu v 11tt a taky jsem po roce otěhotněla, ale né přirozeně, musela jsem do centra asistovaný reprodukce a tak díky tomu beru utrogestan od začátku, takže před každou KO mám nervy.
Ten test na pohlaví, podle mě jsou to vyhozené peníze, já jsem totiž vystudovala chemii a farmacii a tam nám o tom říkali, že kdyby to opravdu fungovalo, tak to doktoři dělaj už dávno, protože i pro doktory by to byl velký kšeft to nabízet ![]()
Ale kdo ví, i tak je 50% šance, že to vyjde
Tak ti budu držet palečky, aby to byl kluk.
Já zase pořád poslouchám jak jsem mladá a co blbnu, začala jsem se snažit o mimčo v 19 telech a povedlo se těsně před 22. narozeninami, takže když někomu řeknu, co když to nevyjde ani podruhý tak většina lidí mávne rukou a řekne, vždyť jsi mladá, tak co, povede se později a to je mi moc líto, protože to že jsem mladá, přece neznamená, že mě to nemá mrzet, a ještě občas poslouchám, že to určitě byla nehoda a že na dítě nemám, že budu určitě špatná máma, a tohle jsou ještě horší řeči, já jsem se o miminko snažila dlouho, máme s partnerem baráček, práci, finanční rezervy, tak proč bych neměla mít mimčo tak brzo? Nevím tědka si ty řeči moc beru, jak mám v sobě ty hormony, tak je to děs a pořád brečím ![]()
@pavlinka77 to od těch lidí neni hezký že ti říkají takový věci, my jsme tomu nechaly volný průběh od ledna 2011 to mi bylo 26 a taky mi říkali že jsem ještě mladá, ted čekám první a když vše vyjde tak ho budu mít ve 28 což si myslím že na první dítě je to jen tak tak a pokud jste zabezpečený a oba to chcete není v tom problém přeci, moje mamka v tom věku měla už 2 a plno holek v mém věku už má dvě děti takže si to vůbec neber, třeba moje sestřenice je v 6.měsíci a j jí 14 a víš co na to řekla? konečně jsem se začala rozhodovat sama! tohle mi přijde jako kravina ![]()
@MonikaL píše:
@pavlinka77 to od těch lidí neni hezký že ti říkají takový věci, my jsme tomu nechaly volný průběh od ledna 2011 to mi bylo 26 a taky mi říkali že jsem ještě mladá, ted čekám první a když vše vyjde tak ho budu mít ve 28 což si myslím že na první dítě je to jen tak tak a pokud jste zabezpečený a oba to chcete není v tom problém přeci, moje mamka v tom věku měla už 2 a plno holek v mém věku už má dvě děti takže si to vůbec neber, třeba moje sestřenice je v 6.měsíci a j jí 14 a víš co na to řekla? konečně jsem se začala rozhodovat sama! tohle mi přijde jako kravina
No já jsem tomu taky chtěla nechat volný průběh, ale partner má hodně špatný spermiogram, takže přirozeně by to moc nešlo, tak jsem ráda, že nám pomohli, oba se na miminko moc těšíme. Já bych si z těch lidí nic nedělala, ale tědka s těma hormonama to moc nejde
Snad toho nechaj, moje mamka se moc moc těší.
Partnerova rodina jak kdo, u nich je blbý, že je z 5 dětí a nikdo ještě nemá mimčo a on je nejmladší, takže jim to přijde divný, že benjamínek má první mimčo, ale jeho máma je zlatá, ta se moc těší.
Vy jste to už řekli rodině?
@pavlinka77 jo jo u nás už to ví všichni od začátku tak nějak stím počítaly, dlouho jsme chtěli takže byly informovaný o všem tak to pak jen vyplynulo ![]()
Ahoj holky, tak se musím taky pochlubit. Už mám těhotenskou průkazku, máme srdeční ohlas a mimi se vyvíjí zatím, jak má. Jsem ráda. Uff.
Jinak @pavlinka77 na kecy lidí se vykašli. Mám známou, ta měla první v 21, druhé v 23 a je neskutečně spokojená. Při těhotenství si dodělala Bc. a je moc spokojená. Prostě někomu biologické hodiny zatikají brzy a některým později.
Ahojky tak jsem z poradny doma mám konečně průkazku, vzaly mi krev na testy a v pondělí jdu na ult ![]()
Všem gratuluji k dobrým kontrolám, výsledkům a průkazkám
já jdu za 14 dní na první screening ![]()
Ahoj, jen na představení jmenuju se Míša a je mi 27 let, TP 6/1/2013. Taky jsem akorát byla ve středu na krvi a až za 14 dní na screening, tak jsem zvědavá jak to bude probíhat.
@pavlinka77 nic s z lidí nedělej, my jsme zase s přítelem 8 měsíců spolu (známe se tedy dýl, ale jen z práce) a taky si půlka lidí myslí, že je to moc brzo na mimi. Podle mého názoru ale nemáme na co čekat, s předchozím přítelem jsem byla skoro 10 let a nic z toho, to radši prožiju dalších 10 nádherných let s přítelem a mimi než koukat na závistivce okolo…
Já měla první mimi v čerstvých 25 letech, mám vysokou, takže jsem otěhotněla asi 4 měsíce potom, co jsem dodělala školu. děcka z vysoké to někteří dodnes nedokážou pochopit, jaktože jsem mohla mít hned dítě, když jsem si po škole vlastně nic neužila. teď, po třech letech, jsou mezi námi teprve tři maminky a já jsem opět první, která čeká druhé mimi (teď je mi 26, až porodím tak už mi bude 27).zatím to nikdo z nich neví, ale to taky budou zase komentáře, podle některých je dítě před 30.narozeninama holý nesmysl.:-)ale já to neřeším, každý máme svúj život, svoje názory a potřeby a každého znás naplňuje něco jiného.
@Vveveruska hej tak to sme stejne staré
ja akorát poprve rodila 14dní před 25narozeninama a ted budu rodit 3měsíce před 27 ![]()
jinak děti sem chtěla dřív ale nebylo na to zázemí-přestavovali sme barák od tchánovců abychom tu mohli mít svůj podkrovní byt-takže raději později než do rozestavěného bordýlku ![]()