Poradna duly
Jana Čurdová
ja sem v pátem mesíci byla už velká jak normalně rodící (dr na 3Dutz po 20tt nechápala že mám tak velké břicho
)…na konci sem byla jak tank
a to doslova ![]()
a sem hooodně ráda za to že budu rodit v zimě a ne v létě…když si představím jak mi bylo u prvního porodu horko(a to venku bylo jen asi 18stupňů)v létě bych to asi nedala ![]()
chyta mě paanika jak to vše zvládnu jak budu vědět to či ono kdo mi řekne co vše si musim koupit pro miminko atd…
![]()
nepanikař!!!
ty to zvládneš..dost věcí se naučíš v porodnici a takové věci jak s miminkem při pláči atd tě naučí mimčo samo(pokus omyl) a co se týče výbavy a zvládání…klidně se ptej od toho je ten net když budeš bezradná určitě se najde někdo kdo ti tu poradí ![]()
mě pustili s klukem domů z porodky v neděli což je v pohodě ale měla sem hrůzu z toho že budu v po sama doma a v pohodě ![]()
@maki33 neboooooj, zvládnul to každý, zvládneme to i my
představ si, že tvoje mamka když čekala tebe, neměla internet, neměla tolik médiíí a podívej, zvládla to
ohledně výbavičky a všeho je tu straně moc diskuzí a miliony webu
a to ostatní? jak na miminko? To příroda sama tě naučí, na to asi ani žádný knížky nepomůžou ![]()
asi tak jako, že spoustu holek chodilo na kurzy, aby věděly, jak rodit a dýchat atd a představ si, že když to na ně přišlo, tak se jim vše vykouřilo z hlavy
no čím to asi bude
takže buď v pohodě, jsi těhu 9 měsíců , na vše je klid a čas ![]()
Mně se narodilo první miminko 17. srpna a ten 9. měsíc v těch příšerných vedrech byl strašný, potila jsem si v leže, nemohla vůbec spát.no fuj!takže jsem už tehdy manžela informovala, že druhé rodím maximálně do konce dubna a pak zase až od listopadu
, takže jsem šťástná, že mi to teˇvyšlo na leden, i když kdo ví, co to sebou přinese.ono se určitě něco najde.
ani nemám strach, že by mimi umrzlo, jako spíš, že sebou na to ledě někde fláknu!!!
jinak jsem od mrńouska chytla tu střevní chřipku
, už od 3 od rána v sobě neudržím ani blbý piškot, pití, prostě nic.myslíte, že bych to měla zavolat doktorce a poptat se?nechci vypadat jako hysterka, ale je mi z toho fakt ouzko.bojím bojím
@Vveveruska tak já myslím že pokud tě nebolí břicho nebo tak(spíš podbříšek) a nemáš nejaké vysoké teploty tak to zvládneš…kdy jdeš na kontrolu k dr.?
jinak já vím jaký problém mi to přinese že rodím v zimě…musím koupi novou bundu na zimu
protože vzhledem k tomu jaky tank sem byla poprvé…no do těch mých se určitě nevlezu…tak možná ještě v listopadu ![]()
no doslova a do písmene!ani moje teta která čekala dvojčata neměla takový šílený pupek!!!!
![]()
no nad tou bundou už jsem taky přemýšlela?dělají se nějajé těhotenské?asi jo, že?jenže ty budou drahé a budem je nosit dva měsíce a co pak? jak to budete řešit?
@Vveveruska já si bundu nebudu rozhodně kupovat nebudu, protože na dva měsíce nebo na tu chvíli prostě se mi nechce dávat za to peníze. To bude minimálně 1500 - 2000 a za to mám spoustu věcí pro miminko, takže to budu řešit nějakým tím stylem (ty dlouhá trička jak jsou), tak ty dlouhé svetry a pod to košilky a teple se oblíkat. ale já to mám do práce 5 minut a když jedu domů, tak auto. Takže pro mě jsou to vyhozený peníze.
nj to máš v pohodě jenže když máš doma už jedno děcko(pokud bude sníh tak ho neudržím doma určitě) a manžela co je v práci od nevidím do nevidím…takže nakoupit aspoň pečivo musím jít…jakože v několika svetrech by to šlo ale když bude -10 tak už asi nee
…mám ještě doma manželovu bundu kterou nikdy nenosil…je mi sice šííííleně dlouhá a asi tak o 10čísel větší.....ale třeba mi bude akorát ![]()
a bundu za 1000bych určitě stejně nekupovala na ty dva měsíce…to raději zajdu do bazaru ![]()
@cizova jj, to máš teda pravdu, že s tím jedním prckem to bude asi náročnější ho udržet doma, což nepůjde
tak pokud víš o nějakém bazaru, tak to je taky dobrá volba ![]()
no právě cizova, já to mám stejný, taťka vypadne ráno a vrací se večer, to by prcek kvůli mě seděl do ledna doma a ještě by jsme umřeli hlady.no bude to sranda
jj, to ze budu slonici se taky malinko bojim
Ale videla jsem to resit u zname svetrovym „poncem“, ktere se da nosit i potom..tak treba je to i reseni..