Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj:-) taky se přidávám dle ms jsem dnes přesně 6+0 a povedlo se napoprvé ikdyž teda ne ve dnech kdy sem si najivně myslela že mam ovu ale asi o týden později:-) doma mam už dvouleťáka. termín vypočítany na 17.1. ale uvidíme ještě dle utz.na kontrolu jdu 11.6.
co se tyce mamavitu brala sem při prvním těhotenství a až pak mi dr řekl že to bylo zbytečné a zbytečně drahé
…pokud máš vyváženou stravu a jíš dostatek zeleniny a ovoce tak stačí prý obyč. kyselina listová
ale pokud ti sedí tak neublíží
ono jde hlavně o tu kyselinu listovou(kvůli srdíčku a rozštěpu páteře- jinak ji obsahují hlavně zelena zelenina)a čím dřív začneš brát tím líp
Gratuluji k budoucímu mimískovi
, listovku už beru, ale přišlo mi to málo…Kluka doma už máme a je to pěkný číslo (občas), tak bychom teď chtěli holčičku, ale jinak samozřejmě že je podstata aby byl mimísek zdráv a já s ním… Čtu jednu knížku a tam se píše že v podstatě je vyhráno až od 3. měsíce těhotenství teď existuje tolik věcí, které mohou tu dobrou zprávu proměnit v opak, tak se teď celkem strachuju, ale snad se nám to vyhne obloukem…
Hrozně se těším až si mimi poprvé pochovám, nemůžu se dočkat ![]()
Holky, tak poslušně hlásím, jsem po kontrole. Cestou domů jsem si koupila meloun, nektarinky, jahody a lilek ![]()
Zatím bylo jen UZ, další kontrola 7.6., to se mnou půjde i L.
, na potvrzení srdeční akce, teďka vidět nebyla. Ale na UZ krásný černý flek, v tom bílá tečka a nás Plůdek
Pan doktor se tvářil spokojeně, všechno je, jak má být, jsem podle MS v 5+6tt. Fotku teda nemám, nějak jsem si v tom opojení UZ zapomněla říct a vzpomněla si, až když jsem byla z UZ pryč…
Udělal mi ještě cytologii. No a další všechny náběry atd. až za těch 14 dnů ![]()
Hooolky, já jsem taaak šťastná! Ještě aby tam srdíčko za 14 dnů bilo jako zvon
Ale to bude, pozitivní myšlení. Vitamíny nakoupené ![]()
@zabickaxyz píše:
Gratuluji k budoucímu mimískovi, listovku už beru, ale přišlo mi to málo…Kluka doma už máme a je to pěkný číslo (občas), tak bychom teď chtěli holčičku, ale jinak samozřejmě že je podstata aby byl mimísek zdráv a já s ním… Čtu jednu knížku a tam se píše že v podstatě je vyhráno až od 3. měsíce těhotenství teď existuje tolik věcí, které mohou tu dobrou zprávu proměnit v opak, tak se teď celkem strachuju, ale snad se nám to vyhne obloukem…
Hrozně se těším až si mimi poprvé pochovám, nemůžu se dočkat
ten náš je taky číslo
ale jen doma když sme mezi cizima tak je to miláček
manžel prohlásil že chce dalšího raubíře:-D aby byli na rozbíjení oken sousedů dva
a mi je to celkem jedno chtěli bychom pak i třetí takže nejaká ta holka snad vyjde ![]()
tak já teda pojídám calibrum babyplan.brala jsem to i u prvního a je to kluk jako buk, pořád zdravý a těhu bylo taky bez komplikací, tak jsem si ho koupila i teď, ale taky už jsem slyšela, že je to zbytečné, tak nevím, ale asi pro jistotu…
ja myslím že je to fuk…pokud tam je ta listovka tak vitamíny a další věci nikdy neuškodí ![]()
Tak to chceme stejný počet dětí, taky by se mi líbily tři robátka, ale nevím… Podle mě vitamínů není nikdy dost… V pondělí jdu poprvé k doktorovi na ultrazvuk tak si hned řeknu o obrázek, jsem zvědavá jak bude vypadat
… A co jídelníček měníte ho nějak zásadně? mám teď například chuť na guláš, ale nějak si nejsem vůbec jistá jestli ho vařit mám či ne…? ![]()
Ahojky holky tak se hlásim mezi ledňáčky 2013
Je mi 24 let,s manžílkem už máme doma jednu 21.měsíční rošťandu Izabelku
O druhé mimi sme se snažili cca 4.měsíce,jsem 7+6 tt
na další KO jdu 15.6 a už se dozvím TP a dotanu těhulkovou kartičku ![]()
jidelniček nějak neřešim ani neměnim(jen si dávám bacha na tučné a kynuté kvůli pálení žáhy) ale gulášek sem schopná si dát i k snidani
ale taková sem odjakživa žádné chutě nebo tak sem neměla ani u prvního
Teď jsem zrovna jeden guláš spapala k obědu a byl moooc dobrý:-). mně bylo u první do pátého měsíce pořád špatně.to bylo hrozný.pak jsem měla pořád chuť na broskve v plechovce a na zmrzliny a nesnesla jsem šunku a právě ten guláš
.Ale teď, musím to zaklepat, mi nebylo ani jednou zle a chutě taky zatím nijaké.tak nevím, třeba je to tím, že tentokrát to nebude kluk a holčička????Co myslíte???Máte s tím někdo nějakou zkušenost???
Jinak taky by jsme chtěli tři mimi, ale pokud to druhé bude takový lumpík jako to první, tak nevím, jestli na to budu mít ještě sílu? ![]()
ja když jsem při prvním otevřela ledničku tak sem šla
(musela sem z pameti vědět kde co je a otvírat zády k ní
) a nemohla sem nakupovat čerstvé pečivo stačilo se přiblížit na několik metrů a letěla sem z obchoďáku ven:mrgreen:…koncem 4měsíce mě to přešlo.....v 8zase začlo
ale to si zas miláček dělal místo že ho tlačil žaludek ![]()
zatím mi taky nebývá zle ale pár dní už mám žaludek na vodě tak čekám kdy to zas přijde ![]()
a teorie o holčičkách a klucích znám a ne málo…jen sem zvědavá jak to na mě bude platit…manžel mi řekl že sem teď tež zkrásněla a sluší mi to víc tak jako při prvním takže podle něj to bude kluk…tož sem zvědavá ![]()
Tak po dlouhém ubrečeném snažení se nám to povedlo, a snad to vydrží být ok až do konce. Původně jsem šla k doktorovi s chřipkou, ale ten mě poslal k ženskýmu, který to z krve zjistil. Mám obří radost, doma už jednoho cipíska máme, ale ten už je velký a už si se mnou nechce ani hrát…
termín mi vychází na 4.1.2013, hodně se těším, ale tak trochu i bojím. V pondělí jdu na ultrazvuk tak se hrozně těším. Jinak Vám všem přeju krásné a bezstarostné těhotenství
. P.S. máte nějaké zkušenosti s užíváním mamavitu? nebo máte názor že to je teď zbytečné