Poradna duly
Jana Čurdová
@maki33 z prvního těhotenství: tyhle testy se dělají kolem 12tt a jde o kombinaci utz a krevních testů- na utz zjišťují šíjové projasnění a nosní kůstky(podle toho se pozná právě nějaká vada a krev se bere pro jistotu…na utz může být třeba vše v pohodě ale z krve se pozná že máš hraniční hodnoty na třeba toho downa-pošle tě pak na další vyšetření.
@PetulaPl píše:
@pavlinka77 jj, to jsem četla, že z Prahy, ale z jaké části? Já jdu na kontrolu ve čtvrtek a snad po 6ti týdnech, takže už se nemůžu dočkat!!
Bydlím ve strašnicích ![]()
Nedivím se ti, taky bych byla nedočkavá po 6 týdnech, ty jo. Tak snad to dobře dopadne, já jsem jako na trní
pořád nějak nemůžu uvěřit tomu, že bych nějaké miminko donosila. Doufám, že je to jenom nejistota.
@pavlinka77 to mi povídej, ta doba čekání je děsná a ještě ke všemu mi nic není, nebolí mě nic, nic mi neroste a nezvracím. Takže si dovedeš představit, jak jsem nervozni, ale čtvrtek je už za rohem ![]()
@PetulaPl píše:
@pavlinka77 to mi povídej, ta doba čekání je děsná a ještě ke všemu mi nic není, nebolí mě nic, nic mi neroste a nezvracím. Takže si dovedeš představit, jak jsem nervozni, ale čtvrtek je už za rohem
No mě právě bylo, zvracela jsem, bolely mě prsa, a prostě jsem se necítila dobře, ale v poslední době mi skoro nic není, a tak jsem zase taková nesvá
já vím, že většině se uleví, že jim nevolnosti polevily, ale já bych je radši měla. Je mi jasný, že to není záruka, že je všechno v pořádku, ale pro klid duše ![]()
ahoj holky, tak dneska byl utz - mimčo měří 2 cm - dle utz 8+6tt, rozloučila jsem se s paní doktorkou a zítra volám svému gynekologovi.
petule gratuluju ke kontrole ![]()
Mě už taky začíná být lépe,ale jsem pořád strašně unavená,furt bych spala.Kontrola až za týden,už se nemůžu dočkat ![]()
jj spánek -nejlepší část dne,není mi špatně a vytuhnu do minuty ![]()
pavinka: no já mám ty stejné mutace jako ty.na hematoogii taky chodím na kontroly, ale od té doby co jsem těhotná jsem tam ještě nebyla. a ty injekce si pícháš sama nebo ti je píchá na gyndě nebo jak?
pavlinka: teda dost jsi mě vystrašila.já jdu na první kontrolu taky v pátek a už jsem se jí nemohla dočkat, ale teď mi do pátku asi škrábne ![]()
a do toho je mi ještě pořád zle a spala bych a spala…
@Vveveruska píše:
pavlinka: teda dost jsi mě vystrašila.já jdu na první kontrolu taky v pátek a už jsem se jí nemohla dočkat, ale teď mi do pátku asi škrábne
a do toho je mi ještě pořád zle a spala bych a spala…
Ty injekce si pícháš sama, nebo partner, to je jedno
Já to nechala na partnerovi, jednou jsem to zkoušela sama a rychle jsem si to rozmyslela ![]()
Jinak té mutace se nemusíš zase tolik bát, já byla na pohovoru u genetičky, co se zábývá mutacema a ta mě uklidnila, že když jsem nikdy neměla žádnou trombozu a podobně, tak by to nemělo dělat problém. Jenom u té mutace MTHFR mi řekla, že často to tělo nedokáže zpracovat listovku, takže by doporučila ten femibion, ten má už tu listovku zpracovanou.
Pak jsem byla na pohovoru u hematoložky, ta mě zase tak moc neuklidnila, a pak jsem byla u primáře hematologie, a ten mě zase uklidnil, takže každej má jinek názor ![]()
Psala jsem si s holčinou, která potratila 3× než přišli na leidena a tědka bude za chvilku rodit, ale znám i ženský, co to maj taky a maj děti a nikdy jim nic nebylo a každý mimčo donosili.
Doporučila bych ti rychle se objednat. Já měla nařízeno, objednat se hned po pozitivním testu, chodím na karlák, pokud taky chodíš tam, tak tam jsou docela dlouhý objednací doby, tak si tam zavolej ![]()
A ještě, co se týká těch injekcí, ano bolí to, ale to každá injekce, ale opravdu si zvykneš, kdyby si je dostala. Já mám bohužel blblou kůži a po každém vpichu se mi udělala modřina 5cm , ale pro miminko budu mít klidně celý břicho barevný ![]()
A ještě teda mám ve zprávě, že na šestinedělí ty injekce dostanu určitě, tomu se už nevyhnu.
A kdyby ti náhodou ty injekce dali, tak si je vyzvedni v tý lékarně u nich, tam jsem neplatila nic a když jsem si to chtěla vyzvednout jinde, chtěli po mě 1000kč za 10 injekcí, tak aby si zbytečně neplatila ![]()
Já jsem šla spát včera v 10 večer a vstávala dneska v 9 ráno
To už se mi nestalo hoooodně dlouho.Koukám,že to spaní máme všechny společný ![]()
Holky!!! moje váha a výška před těhu-170cm ,53kg a to jsem přibrala páč nemám tet práci no a v 8tydnu těhu už mam 55.to není normální ostatní lidi v prvním trimestru nenaberou nic a ja nemám ještě ani konec a už mám 2kg
![]()
Jenže když já mám pořád hlad a zeleninou se ošulit moje tělo nedá a když se nenajím tak bych z hladu skoro omdlela jak je mi zle a to mě to budí i v noci.To budu pěkná koule na konci.Jak si mám to těhotenství užít když se nebudu moc hýbat!
![]()
@maki33 neřeš tomimčo asi potřebuje nabrat zásoby nebo to může být i jen voda to nikdy nevíš a ikdyby ne tak při 170cm a 53kg na začátku si štipka zas až tak tě to nebude omezovat a ikdyby co bychom pro mimča neudělaly
já začínám na 90kg při 171cm
a začínala sem tak i poprvé a skončila sem na 108kg!!!!!!!!
a mimo to že sem měla nohy šíleně oteklé(což mi dost vadilo) tak ještě 3dny před porodem sem byla cvičit a v pohodě ![]()
Ahojky
taky si každé ráno píchám Clexane na ředění krve..dnes jsou to 3 týdny
měla jsem zatím jen jednu modřinu..a ta už je vstřebaná..už jsem si tak nějak zvykla, ale díky tomu prostě namám ráda ty rána..mám strach abych nevykrvácela
jinak já taky kynu, jak prase.. ![]()
Tak já začínala těhu se 70kg a 159cm,teď mi každý říká,že jsem zhubla,nemám doma váhu,tak uvidím na kontrole.U malé jsem začínala na 65 kg a šla rodit s 84kg.