Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, mohla bych se taky pridat k Vam? Termin 14.1., prvorodicka…diky ![]()
Díky:-) Já také gratuluji:-) Z diskuse koukám, že máš termín téměř totožný. Chtěla jsem se zeptat, teda jestli si z Prahy (nějak se tu ještě nevyznám a nevím, jestli to mohu nějak sekundárně zjistit), kde chceš rodit? Nějak se blíží čas rozhodnutí a já nevím…díky
nee ja jsem z opačné strany republiky
resp. kus od ostravy(nevím jestlim ti něco říká Kopřivnice(automobilka TATRA) nebo třeba Frenštát pod Radhoštěm nebo Nový Jičín…tak tak nějak uprostřed mezi nima bydlím
…a tady u nás to máme jednodušší že se hlásíme do porodky až týden před porodem
protože tu nejsou až tak přecpané porodnice:-) jako některé v Praze
o to to máme lehčí…ale je to i o tom že buď pojedu do jedné která je půl hodiny cesty autem nebo do dalších dvou které jsou odemě hodinu cesty…takže jasná volba ![]()
jinak kdo odkud je se dá najít i v seznamu maminek…tam si můžeš najít i jen pražandy a ty ti určitě poradí ![]()
jejej, já jsem opavačka, tak to máme kousek.
Náš malý má odedneška střevní chřipku.strašné!!!zvracení, průjem.za celý den nesněd vůbec nic.neudrží se ani na nožičkách.celý den prospal.Je mi ho hrozně líto.
taky mám trochu strach, že to dostanu od něj a jestli to pak nemůže ublížit mimískovi v bříšku, kdybych taky zvracela atd.
tak zvracení by bylo normální nee
dělám si legraci…to bych na sebe dávala teda hodně pozor a furt bych teda trčela u umyvadla a mýdla, ale hlavně chudák malej
ja když je ten náš nemocný tak to blbě nesu hlavně dávání léků a to když nejí a musím ho donutit aspoň se občas napít to si dycky pak někde obrečím protože to bývá horor!tak ať se rychle uzdraví(ale děcka tohle většinou překonají rychleji než my
)uvidíš že za tři dny ani nebude vědět a bude raubířit ![]()
Ahoj maminky, zdravím nově příchozí BaBy85 a gratuluji… ![]()
Včera jsem byla u doktora, (moc vesele se na mě netvářil) odebrali mi asi 5 zkumavek krve, zvážil mě, dal mi obrázek malého z ultrazvuku, dvoje léky a řekl že mám přijít až budu ve 12 týdnu (3. měsíc) a pak že mi dá průkazku, teď je prý to malé ( měří 15.7mm) tak malé že to ještě nepotřebuju. U mého prvního syna jsem tu průkazku dostala hned… Mám dojem že se něco děje a dr mi to prostě tají… myslíte že mi může něco neříct? nebo jsem zase jen zbytečně vyplašená??
Minulý rok jsem byla na operaci s mimoděložním těhotenstvím, ale to nebylo na ultrazvuku vidět to mimi tak hezky jako teď… Je mi z toho od včera blbě až mě břicho rozbolelo… Máte už někdo průkazku?
tak sem hledala až sem našla že velikost tveho mimča je vpořádku
tak nevím co ti nakecával že je malé
akorát by mě teda docela zajímalo na co ti brali těch pět zkumavek
ptala si se co ti budou dělat za testy?a za jak dlouho budou výsledky?a jestli se můžu ještě zeptat na co jsi dostala ty dvoje léky…jinak ja poprvé dostala průkazku až po prokázání srdíčka…dává jí v tu dobu převážná většina dr. někteří dokonce až po všech testech ve 12tt…třeba má jen nějakou špatnou zkušenost z nedávné doby tak je opatrnější
![]()
Třeba měl špatný den a blbou náladu.Jasně, že jako profesionál by to na něm nemělo být vůbec poznat, ale přece je to jenom člověk, a to se hold stane, že může mít trable.ale naprosto chápu, že tě to rozhodilo. Asi ses ho měla hned včera zeptat.jinak já jdu na úplně první kontrolu taky až na konci 9. týdne.do té doby to mou doktorku vůbec nebere, že jsem těhotná. když jsem ji volala, řekla přijďte za 3 týdny.hotovo. tečka.tak ono je to asi normální.jediné co mi trochu nesedí je , že ti brali tolik té krve, ale třeba je to zase nějaká změna.a co kdybys mu zavolala a zeptala se?aspoň třeba sestry.
jinak malý už nezvrací, ale pro změnu máme horečky.pořád pospává a pláče, i ze spaní a volá mami mami.asi chce abych mu pomohla, to je fakt na palici
už ať je to za náma.
cizova jsem ráda, že to prožíváš taky tak.já si někdy přopadám, oproti jiným maminám, jako histerka, jenže sem prostě taková .
ja hlavně těžce nesu to že ho musím donutit něco vypít a dostat do něj léky, protože zatím ať byl jakkoli nemocný tak byl jakž takž v pohodě a celou dobu si vždy skoro normálně hrál.před pár měsíci měl po celé puse afty z horečky po očkování a dostat do něj něco bylo strašné už jen to že sem věděla jak strašně moc to bolí když jen s aftama piju(měla sem je tež kdysi jako reakci na horečku po cele puse a krku)a stašně sem ho litovala ale dostat sem do něj něco musela jinak bychom zkončili na kapačkách …takže city stranou držet ruky nohy pusu otevřenou a kapat aspoň čaj…byly to skoro dva šíííííílené týdny.vždycky sem si to pak večer obrečela, ale zas jak vidím že to k něčemu je a že se malý zlepšuje tak zatnu zuby znova ať je bobkovi co nejřív dobře…měl k tomu i šílenou rýmu tenkrát a na konci už sám přišel že chce nakapat do nosíka( a nechal si nakapat dobrovolně bez řevu
), samozřejmě podmínkou bylo že „nakapu“ i autíčkám ![]()
Ahojky ,taky se přidávám jestli můžu.Termin mam taky na leden .Jen se zeptam,jestli má taky někdo problem s vlčím hladem.I v noci se vzbudim a musim si aspon kousnout do bananu jinak je mi tak zle z hladu…jinak nezvracim nic.Jenže ten hlad mam každe dvě hodinky…no to budu jak koule
![]()
Zapoměla jsem napsat ,že jsem prvorodička a je mi 27.Kdyžtak mi napište kdo měl s timto taky problem,jinak je to supeeer
Ahoj,můžu se přidat?
Mám termín 13.1.,dneska už bylo vidět srdíčko a dostala jsem průkazku ![]()
Je mi 33,mám už 5letou Lucinku z předchozího vztahu a jsem z Havířova.
Teď momentálně řeším 2 věci.Těhotenství je neplánované a tatínek je v šoku a zatím to nějak nepobírá,spíš odmítá,což mě mrzí
ale říkám si,že si snad brzo zvykne a snad se začne i těšit.No a druhá věc je,že jsem teprve 3 týdny zaměstnaná a hned neschopenka,dělám totiž servírku a to se v těhotenství moc nedá.Bojím se to zavolat šéfovi
asi ho trefí šlak ![]()
Jinak všechny moc zdravím a gratuluju ![]()
Asi jenom zbytečně plaším, ty testy byly na cukrovku, na to jakou skupinu krve mám, jestli nemám aids, atd… Léky mi napsal kyselinu listovou 1× denně, Duphaston 2× denně
vveruska: Je to myslím že normální chování každé maminky, když mi marodí syn tak to taky těžce nesu, hlavně mi je ho hrozně líto, ale on je hrozně statečný (léky bere normálně, pije možná i víc než já. Jednou se teda stalo že nechtěl vůbec nic jíst a ani pít a když doktorka začala hrozit nemocnicí tak jsem ze skříně vytáhla flašku s dudlíkem a během chvíle jí vypil. Přeju ti ať se co nejdřív malej uzdraví a máte to rychle za sebou…
maki33: gratuluji, Vlčí hlad nemám, ale mám pořád chuť na koblížky a sladký pečivo celkem…
lucajdice 79: taktéž gratuluji, podle toho co píšeš tak to nemáš úplně jednoduché. Až si přítel pochová to miminko v ruce tak změní názor… s tou prací ti moc neporadím…
Dnes mi přišel angel sounds (domácí ultrazvuk), tak jsem zvědavá jak bude fungovat teda samozřejmě že až ve 12 týdnu… ![]()