Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, přídávám se k Vám
jsem v 17+3, termín mám 9.1.
zatím pohlaví nevíme, ale spíš bych to viděla na holčičku, každopádně vědět bych měla 16.8., to jdu na 3D
. Jinak jmena pro holčičku máme předvybrané, teda manžel si trvá na svém a já zas na svém
ale pro chlapečka vybrat jméno je pro nás dost těžké
@Bety88 Tak tě moc vítám a zároveň gratuluji
jména pro holčičku jsme taky hned věděli ale pro chlapečka jsme nemohli vybrat…já budu vědět až 31.8. na 1.scr. to nebylo na 100% tak sme to nechtěli ještě vědět a teď ve čtvrtek byl mimísek otočený zády a zakrýval si rozkrok
ale já si myslím že to bude chlapeček…
@ZuzVal děkuji za přívítání
no já mám takovou protivnou doktorku, co si myslím, že pohlaví už viděla na předchozích vyšetřeních, ale trvá na tom, že nám to řekne až na 2.scr.,doufám, že to teda půjde vidět
jinak, jak daleko si ty?
a je ti pořád špatně, nebo to přešlo? Všichni mě uklidňovali, že to po prvním trimestru přejde, ale mě připadá, že je to spíš horší ![]()
@ZuzVal to chápu
ja upřímně někdy taky nevím co dělat navíc v bytě.. Já sem teda tedkon dostudovala takže proto nemám práci ale hrozí mi preeklampsie takže radši v klidu doma ![]()
@1michaela1 ve kterém týdnu jsi?
já dost uvažuju, že bych šla na nemocenskou, jsem unavená, je mi zle, ale říkám si, jestli když jsem jinak v pořádku, není brzo jít v 17.týdnu
@1michaela1 to samozřejmě chápu a jde hlavně o zdraví nikdy o nic jiného!!!takže odpočívat ![]()
@Bety88 já jsem dneska 16tt+2..špatně mi ani nebývalo ale neskutečná únava občas pocit malátnosti…ale jinak to šlo…i doktor mi říkal že druhý trimestr je procházka růžovým sadem
tak uvidíme, ale beru to všechno pozitivně hlavně se moc těším ![]()
@ZuzVal no jestli je druhý trimestr Procházka růžovým sadem, tak teda nevím, co ten třetí
snad je s mimim vše v pořádku, když všude čtu, že holkám zhruba se stejným termínem už je dobře a já skoro každý den zvracím ![]()
@Bety88 mě povolili nemocenskou na gynde až ve 20tt, možná jak kde, chce to se s doktorem domluvit, ne každý to rád dává a bacha, pak jsou jen vycházky…
Hlavně hodně pij nesycené tekutiny. Na jídlo spíš lehčí věcí a pokud zvracís ráno že nemůžeš snidat, tak si dej k posteli suchary a než vstaneš, tak něco snez. Jinak doporučuji kapky Měrnice. Maji v bylinkarnách. Krasne to zklidni zaludek a po par dnech bylo i po ranich nevolnostech. (Mimochodem zabralo to i chlapovi, kdyz se na noc přejedl houboveho kuby, co byl možná i trochu zkažený a strašně mastný
4hodiny mi tam skučel, tak jsem do něj narvala 2× 30kapek, s odstupem dvou hodin, a spinkal jak miminko
)
@Bety88 14+1
ale jinak na začátku mi bylo dobře ale od 12tt je mi hůř takže v tom nejsi sama ![]()
@ZuzVal přesně tak ![]()
@Trixia tak vyloženě na nemocenskou ještě nepotřebuju jít, ale musím do práce dojíždět 40minut autobusem a pokáždé, když z něho vystoupím, tak zvracím, protože mi ta cesta nedělá vůůbec dobře, navíc v práci musím prostě 8 hodin makat, nějaká pauza, nebo že je mi špatně, nikoho nezajímá a to mě dosti znavuje
ještě nějakou dobu vydržím, ale uvidím jak dlouho ![]()
@1michaela1 jee tak konečně první člověk, co to má podobně jako já
už jsem se bála
snad nás to brzo přejde ![]()
@Bety88 taky v doufám
a to sem si říkala jak mě to pěkně oběšlo na začátku a ono ne ![]()
@1michaela1 kolegyně mi říkala, že jí to trvalo až do 8. měsíce
ale já doufám, že je to individuální a brzy se to uklidní
taky zvracíš a bolí tě hlava? jsem aspon ráda, že oproti jiným holčinám, nejsem přes den moc unavená
@Bety88 to ja nezvracím ale žaludek mám jak na vodě za to u mě převládá spíš ta únava ta je opravdu hrozná jak říkám prospím i celý den.. no t taky doufám že to brzy přejde ![]()
@Bety88 měli by te přeřadit, ale tu cestu autobusem ti asi nezkrati…uvidis, jak to půjde