Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@RheaX do porodnice se musi vyplnit jmeno pro obe pohlaví
tak proste rict musime vyplnit papiry
Dneska jsem byla zase na odberu krve ani nevim proc
no ale konecne přišly vysledky genetiky no a jsou v poradku vic me vysvetli doktorka pristi tyden v utery v poradne ale ulevilo se mi
ted uz se jen dockat toho ultrazvuku nechápu proc nemuzu chodit kazdych 14dni abych tu opicku videla ![]()
Ahoj ja jsem asi 18 ±2 na prvnim screeningu nam rekli ze to vypada zatim na holcicku, za tri tydny na gynde tak taky. A ted jeste uvidime jdu az pristi tyden na kontrolu ale pred tydnem jsem byla na kontrole nebo me pobolivalo v podbrisku a zjistili jsme ze mam bilkovinu v moci a zanet mocovych cest, tak jsem brala asi tyden atb a snad uz dobry. Ale furt me poboliva bricho ale tak neni to nejaka katastrofa jen nevim co to je pro ne to tehotenstvi je fakt novinka takze si myslim ze se mi asi natahuje brisni svalstvo nebo se mi zvetsuje deloha ci co.
. Jinak ja jsem doma od 9 tydne v praci stat 12 ctky fakt nemuzu s vyssim tlakem. Pri screeningu jsem si nechala udelat rovnou tu preeklampsii nebo jak se to nazyva
. ale to bylo vse taky v poradku. Dostala jsem spoustu obleceni jenom tak od rodiny. Nakonec dostanem jako darek jeste k pritelovo narozkam kocarek vlastniho vyberu. Od maminy zase prebalovaci pult. A par vecicek taky mam co jsem si koupila ale opravdu jen minimum zatim. Uvidime jaky nam potvrdi pohlavi tedkonc po utz. Jinak holcicku bysme pojmenovali Nicol, a kluka po tatovi Josef. Tak uvidime. Pohyby zatim nepocituji mozna neco malo vcera se mi zdalo ze me koplo ale nevim ![]()
@DDeniska protože to je dost randal pro to malé. At je to sebesetrnejsi, pořád to jsou vlny.
Bud rada, ze se vidite aspon nekdy
jeste pred par lety jsi musela cekar 9mesicu, nez jsi visela jestli ma vsechny končetiny, o tvařičce nemluvě. Taky se třesu na kazdy utz, ale chodim hodne málo. Ted uz jen 14dni
![]()
Zdravím všechny v pátek jsme se s manželem vrátili z dovolené a musím říct, že mi bylo báječně…moře mi dělalo moc dobře a ten vzduch a strava taky..momentálně jsem 19tt+4…v pátek jdu na kontrolu a další týden na druhý screening kde už uvidím miminko ve 3D a dozvíme se co to bude za miláčka…jak to klape zatím Vám?
Dobrý den, mohu se přidat do diskuse? Dnes jsem 20+2, bříško zatím žádné nemám, spíše vypadám jak když jsem se více najedla. Přibrala jsem zatím 2,3kg, ale sním toho na tuny. Budu tu psát upřímně a tak musím říct, že s každým novým týdnem moje obavy rostou čím dál tím více (jestli všechno zvládnu, jestli budu přesně vědět co dělat, atd…)
Miminko jsme s parterem plánovali, původně jsme se chtěli ještě stěhovat než se prcek narodí, ale po dlouhých úvahách náš byt není zase tak špatný a má své i výhody.
Výbavičku jsme museli komplet celou kupovat, v rodině máme už děti dospělé a jen jedna sestřenka má malé děti, ale ta má věci hodě zaprané a flekaté a tak jsme to nakoupili.
Kočárek zatím máme vybraný v obchodě a chtěli bychom ho koupit až po 7.měsíci. Pokojíček začneme budovat začátkem září, až partner bude mít dovolenou.
Ze začátku jsem se hodně trápila kvůli partnerově mamince, která odmítala připustit, že budeme mít miminko. Nejprve to bylo kvůli tomu, že je ještě moc mladá na babičku(50let) a teď to odmítá skrze to, že chtěla, abychom měli holčičku a zatím to vypadá na chlapečka. Trošku mě to trápí, ale vím, že moji rodiče budou skvělými prarodiči a vše mu vynahradí. Mno docela jsem se rozepsala:-) Snad budu moci psát dále do diskuse a budu se těšit na další příspěvky od nastávajících maminek a zkušenosti a rady.
![]()
@cookies321 Ahojky vítám tě mezi náma…taky zatím nemám břicho spíš jako když jsem nafouknutá, ale doktor mi říkal že někdo bříško má až od šestého nebo sedmého měsíce…takže myslím že můžem být zatím rády ![]()
Jinak já si taky všechny věci budu kupovat jelikož pohlaví ještě nevíme tak počkáme do 1.září a to jdem na druhý screening kde už se snad miminko umoudří a hezky natočí
ale já cítím že to bude kluk
Strach si myslím že máme každá a je to správné raději mít strach a vše si zjišťovat než být suverén a pak něco pokazit…my chceme stavět domek, takže to bude makačka…zatím jsme na bytě, ale už máme vyhlídnutý pozemek, chtěli jsme první postavit a pak miminko ale vyšlo to dřív ale i tak jsme víc než rádi, oba se neskutečně těšíme.. ![]()
Tak dnešní návštěva v poradne zrovna nedopadla dobře ???? nenam cervene krvinky takze mi nasadila železo do toho mam nejaky vytok takze budu zas neco zavádět no a na to ze uz jsme v pulce a i presto se moje vaha nedostala jeste ani na tu původní vahu a pry i miminko je malinke… no za tri tydny dalsi kontrola a za dva tydny ultrazvuk tak uvidime co bude no… no za dva tydny jedem na prodloužený víkend tak jsem se tesila a ted se mi vubec nechce… pritom se citim tak skvěle
@DDeniska ja vahove taky nepribiram
ale doktor se mi na mimi nekouknul, tak ani nevim, jestli vubec roste. Za tyden velky utz, tak doufam, ze me nebude čekat nějaká jobovka ![]()
Drzim palce.
@DDeniska taky nepřibírám ale miminko roste…podle poslední kontroly…takže to nemusí být tím přibíráním…doktorka určitě ví co dělá a věřím že ti železo pomůže a bude líp…
Moc dik nechci se tim stresovat ale byl to sok po tom vsem jsem si myslela ze me uz nic nepřekvapí… no uvidim na ultrazvuku co mi rekne a snad pomuze to zelezo a zkusim ten jidelnicek rada bych pribrala
@DDeniska stres 100% nepomáhá já jdu na kontrolu zítra a už se těším jak zas miminko uvidím…a na 2. screen jdu příští týden v pátek
Dobré ráno, včera jsem byla na screeningovém ultrazvuku v 21.týdnu a jak jsem přicházela s partnerem natěšení, že uvidíme miminko, tak přišla rána jedna za druhou. Nejprve mě zarazila paní doktorka, že ke mě mluvila otočená zády. To bych ještě přežila. Následně nám byla oznámena dilatace střevní kličky. Když jsem se hned zeptala co to znamená, tak paní doktorka mi jen řekla, že na příštím ultrazvuku už být nemusí a pokud bude, tak pak mi vše bude vysvětleno. No a následovalo další, jedna z fontanel je v hranici rizikové velikosti. Toho se prý nemáme znepokojovat, vše se může změnit. Jinak obličejovou část nemáme vyšetřenou, protože maličký měl ruce před obličejem. No a aby toho nebylo málo, tak při vaginálním ultrazvuku mi paní doktorka řekla, že teď je znepokojená a já bych měla být také. Placenta se dotýká okraje vnitřní děložní branky. Další kontrola má být za 4 týdny.
Od té doby sedím a vyhledávám, co to vše znamená a co hrozí. Hned jsem volala na ultrazvukové centrum, zda by mě nemohli vyšetřit a hned mi přidělili termín s tím, že si vše budeme platit.
Teď lituji, že jsem nejela rovnou do tohoto centra a nenechala se tam vyšetřit.
První screening v tom to centru trval cca 50minut a byl opravdu důkladný a včera v nemocnici, která má dobrou pověst trval necelých 10minut i s vaginálním ultrazvukem. Jsem z toho špatná a nikdy jsem neměla větší strach a úzkost. Nejhorší je, že je tak málo informací o té dilataci stř. kličce. Nemáte prosím zkušenost? Předem děkuji
@cookies321 kdy jdete do toho centra? je lepsi znat druhy nazor na internetu moc nehledejte at se vic nestresujete…jednani doktorky byl hrozny to udala poprve?