Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DDeniska Až v úterý, je to neskutečně za dlouho. Paní doktorku jsem viděla včera poprvé a doufám, že i naposledy.
@cookies321 chapu ze je to pro vas doba ale to utece vzdyt uz je pátek
dovy co tam doktorka videla treba je nova a zmatena a byl to omyl… hlavne nic nehledejte na netu tam píšou obcas kraviny a vic co stresuje
Zdravím dámy, ráda bych se k vám přidala
termín máme 16.1. a na posledním ultrazvuku nám doktor řekl, že vidí pindíka
5.9. jdeme na 2. Screening, tak si to ještě raději necháme potvrdit, ale už počítáme s Vendelínkem
na miminko se už moc těšíme, je to naše první. Zatím vypadá vše v pořádku, akorát mi doktor dál vitamíny na železo, ale hodnoty nijak špatně nebyli prý " raději", tak snad to tak půjde i dál
![]()
Tak jsme vcera vecer z moji mamkou budouci babickou vytahli vsechni oblecky z krabice, neco koupeného neco darovaného a neco z bazarku az z Anglie
no aby jsme mrkli co uz mame no a mame toho asi uz hodne
ted uz jen pockat az budou v obchode zimni oblecky jelikoz nemam zadny bačkůrky a rukavičky no a pry neco pekneho na cestu z porodnice
takze ted uz budu nakupovat jen to okolo jako kocarek postýlku vanicku atd… no az bude skrin musim obleceni srovnat podle velikosti at se v tom vic vyznam
jo a budem ted objednavat mantinely a hnizdecko do postylky no neni to sranda vybrat latku ![]()
@DDeniska Koukám, že budete stejný blázen. Mám také toho mraky, všichni mě říkají, že to ani neunosí, ale kdo by odolal:-D ![]()
@cookies321 ale unosí
v zime to neschne tak rychle a co chvilku si ublinkne a nebo huuuur
lepsi je mit zásoby
Jinak do skrine doporucuju jen velikost, co je potreba a ostatni větší do tašek-pytlu, jinak se to pak motá. Zase tak strasne rychle nerostou ![]()
@DDeniska ted uz jen ty ‚drobnosti‘ co?
![]()
Doporucuju vyhnput se polstarkovym mantinelum. Jsou krásné, ale po roce užívání shledavam hako děsně nepraktické, takze budu s druhym miminkem dokupocat vybavu i pro prvorozenou. Ačkoli pujde uz do juniorske postylky, tak mantinel dostane taky. A polstarly hold budu muset užívat ja
![]()
@Trixia jestli jsem dobře pochopila, tak jedno dítko máte již doma a druhé je na cestě, proto bych se chtěla zeptat, je něco co by jste doporučila určitě pořídit?
@cookies321 spis asi bych to vzala opačně, ceho jsem se zbavovala ![]()
Vubec jsem neuzila treba prebalovaci pult a vanicku. Koupala jsem napřed v umyvadle a pozdeji jen na takové látkové podložce ve vane. Neuzila jsem ani hnizdecko. Mela jsrm od sestry vahu, ale ta taky moc k uzitku nebyla…
Urcite nych nebyla bez monitoru dechu, hidne jsem užila hodně nositko (manduku), hodila se mi i odsávačka protože jsem mela hodne mlika, tak jsem si rada ulevia mimo jidelni chuť dcerky
(a syslila jsem mliko do mrazáku).
ted uz bych ze zkušenosti krom normalnich veci, jako je postylka, autosedacka, kočárek a bezna vybavicka obleceni, bych ostatni nechala na beh věcí a casu. Dnes se da celkem rychle vse sehnat i z druhe ruky takze za dobry peníz.
V porodnici jsem nedala dopustit na homeopatika a pripravky (arnica na hojení 9ch, riconus communis 5ch na tvorbu mléka, dubova kura gel na zatazeni jizvy po nastrihu, purelan na bradavky… to jsou vesmes veci co jsem kupovala az tam v lekarne a hodne mi to usnadnilo jak kojeni tak celkovou rekonvalescenci)
Třeba bude mit nekdo jine napady a tipy ![]()
Normalne me narostla nejaka boule vepredu
jeste ve čtvrtek jsem si oblekla moje oblibene kratasy a dneska proste nic tak jsem vytahla těhotenské kratasky co mi dala mamka a jak jsou pohodlne
ale uplne jsem obdrzela sok doslova pres noc mi narostl pupek
a jakpak se opicka hybe je to uzasny pocit
jinak 19 tt a konečně mam zpatky kila co jsem prozvracela jakpak jste na tom vy
Ahoj holky, vsechny vas zdravim
Dnes 19+4, ve stredu nas ceka 2. velky utz, jsem teda nervozni fest, ale doufam v dobry vysledek. Snad se mimi ukaze komplet
At vime
Miminko uz se krasne ozyva, nekdy jej cítím skoro cely den - zrovna jako dnes. Je to takova vlnka, ze se az leknu
Jinak vsem, co maji nejake komplikace a trable drzim pesti
Jsou to porad nervy…
Všechny zdravím, vidím že s tou výbavičkou na tom budeme všichni podobně, něco už taky mám ale hlavně čekáme na pátek na 2. utz screening kde má doktor říct pohlaví a pak vypukne moje nákupní horečka, už se těším…já jsem dnes 20+4…bříško mám hlavně ráno a večer přes den se ještě schovává. Jinak pohyby citím jen občas ale spíš tlak v podbříšku a to mi bylo v pátek řečeno od doktora že je v pořádku, že si miminko dělá místo…
Tak dneska neprospalá noc. Celou noc jsem musela přemýšlet, dnes vyšetření, které vše ukáže.
Jinak bříško mám hlavně taky ráno a večer. Zato prsa, vždycky jsem byla taková ta propadlá přistávací dráha:-D a teď můžu i výstřih. Je jasné, že pro někoho to budou stejně lentilky, ale pro mě jsou obrovské:-D juhuhů:-D