Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky. Holky sepsala jsem si výbavičku pro mimčo, pro sebe, přehledně.
Budete kupovat bodýčka s krátkým rukávem na zimu? Někdo mi říká, že je jako v zimě nemůžu dávat, když bude přes to ale mikča nebo něco, proč bych nemohla?
Vy, co děti máte, měli jste nějaké vibrační lehátko nebo něco podobného? Budu mít postýlku v ložnici a když budu v obýváku a bude potřeba někde mimčo odložit, tak by to něco takového chtělo, ne? Jak jste to měli vy? Poradťe, nechci kupovat zbytečnosti.
)
@misheila7 Jéé a hodíš nám to sem?
Ráda bych mrkla, jestli neva…
Mimochodem už krásně cítím pohyby. V 17tt to bylo jen slaboulinké a občas, ale teď jsem si tím 100% jistá, je to hlavně ráno a večer, áááááááá, mám z toho hroznou radost
Jsem 17+6..
Tak zase nevim co to bude, dnes mi utz vůbec nedělala, mírně zklamaná, že jsem neviděla jak povyrostlo..:( ana velký utz jdu až někdy 27.8.
@PAN66 píše:
a jak naschvál bude studené a deštivé léto
Při mém štěstí bych se ani nedivila ![]()
@misheila7 Tak já bodýčka s krátkým rukávem mít budu, měla jsem i pro malého, když byl malý a dala jsem na to třeba tričko s dlouhým rukávem aby mu nelezli záda a tak…
Co se týče lehátka pro malého jsem měla, ted budu mít košík v obýváku a uvidím jestli pak lehátko dokoupim a nebo ne, ale zatim ho kupovat nebudu, ale jen kvůli tomu, že budu mít ten košík. ![]()
Jinak mooooc gratuluji k opravdovým pohybům
A tiše závidím, už bych také chtěla aby o sobě dalo mimi vědět
![]()
Holky, já tak špatně spím poslední dobou, to je strašný. Bud se pořád budim, nebo pozdě usínám (kolem půlnocic) a takhle brzy jsem vzhůru a přitom jsem unavená, ale zabrat už nemůžu ![]()
@marcelka88 Já platila taky 1000kč fotky jsem dostala dvě, o víc jsem si neřekla a platit jsem je taky nemusela, když jsem byla samoplátce. A pojišťovna mi to proplatila, takže jsem vlastně ušetřila za fotky. ![]()
Nechala sis to taky proplatit ne? Dává to skoro každá pojišťovna, já mám průmyslovou a měla jsem to do týdne na účtě.
@cucik14 no kurňa, já se budu muset kouknout, kdy jsem byla na kontrole, protože nemám popsané kolikátý týden jsem. Mám jednu ze 6 a pak ještě jednu od dr +/- 9 a pak z genetiky ve 13tt teď si udělám v tom 18+3
@PAN66 Já na triple testy byla u prvního, ale teď taky ne..a ano zjišťuje se taky dauník jak na 1genetice, ale jak říkáš, ta je přesnější.
@PAN66 Tak co vím, na druhou genetiku se objednává rovnou na té první, mě rovnou řekli zavolejte si v 18tt na objednání.
A UZ ve 20 je u dr i na screeningu jinde ne…teda alespoň já to tak budu mít. Teď mi bude dělat velký UZ moje dr 18+3 a potom za dva týdnu v tom 20tt jdu na druhý screening do FN.
My dnes jdeme na bazén, kolem 11 půl 12 si dáme oběd a vyrazíme…už se těším
Příspěvek upraven 07.08.15 v 10:27
@misheila7 Já body s krátkým měla jedno, dostala jsem je v balíčku od holek z práce a moc ho malej neunosil, protože když bylo tepleji a neměl mikču, tak měl studené ručičky (nemyslím dlaně, ale celé ruky) a mikču jsem mu občas vždy sundala, takže za mě body s krátkým na zimu ne. A trička taky dlouho neměl, vyhrnuje se to, tak jsem kupovala jen body.
Vibrační lehátko jsem měla, používal jsme hodně, ale nesmí se používat do 2měsíců kvůli zádům. To jsem nevěděla upozornila mě na to až laktační sestra co chodí na kontrolu domů po porodu. Takže jsem do něj pak malého začala dávat až po tom druhém měsíci, ale to je třeba super věc. Pak jsem měla i tu dečku, kde jsou nahoře přidělané hračky, tak byl malý asi od 4m kdy už začal vše vnímat.
A jinak jsem malého hodně mívala na konferenčním stolku
když jsem tedy seděla u něj. Já přemýšlím, že bych přikoupila nějaký košík, ale nemám ho kam dát, musela bych otočit stůl, ale asi to ty dva měsíce vydržím a budu mít mimčo buď v ložnici v postýlce nebo na gauči, když budu u něj a potom v tom lehátku.
@misheila7 Ty jsi dnes 18+0? To jo, já Zítra 18+0
jsem právě teď chtěla napsat, že se ty pohyby u mě nějak vytratily. Už jsem dlouho nic necítila.
To je cítíš celkem brzo na prvorodičku… se říká kolem 20tt tak gratuluji, je to krásné.
@PAN66 To je škoda, sis jej měla přikoupit, já už jsem napjatá, i když stejně asi vím co to bude..
@marcelka88 Já se taky v noci často budím…hned tedy usnu, ale taky byly dny, kdy jsem se vzbudila po 5 a nemohla jsem zabrat, pak jsem usnula třeba až v půl 7 a za hodinu se zase budil malej. ![]()
Ale teď celkem v pohodě. S přítelem jsme si vyměnili místa, takže já spím u okna a mám ho dokořán až do rána.
Ahoj ženy, dnes jsem 18+6, pohyby necítím, spíš jen občasný tlak a takové rýpnutí.
Co se výbavy týká, nemám ještě vůbec nic a taky dlouho nic neplánuju, mám strach..
A spánek??? Hnus… usínám po půlnoci a vstávám s manžou v pět a i dříve..
Přes den spát nejde v tom vedru, tak jsem šíleně unavená.
13.8. mám poradnu a 18.8. velký UTZ, tak se moc těším
Holky a bude některá kupovat cestovní postýlku? Říkám si, že nám by se možná i hodila, přece jen normální postýlku budu mít v ložnici a tuto bych si dala do obýváku na denní spaní a pak na cesty k rodičům a taak ![]()
Určitě ano, vím že až někam pojedeme, určitě se bude hodit, je dobře skladná ![]()
Poslední půl hodinu (ale dělo se to i minulý týden, ale vždy chvíli a pak celý den třeba ni) pocituji takový jakoby tlak v podbřišku a jakoby dloubání, je možné že by to byly pohyby? ale není to jako něco, že lehké dloubnutí, docela dost silné, na to, že jsem 19. týden je to brzo ne? říkám si, zda to není něco jiného, včera jsme byla na gyndě a vše blo v nej pořádku..ono je to skoro až nepříjemný..už půl hodku v kuse s tím, že občas to odezní, pak zas začne, když ležím je to lepší..
A chvíílema i jakoby slabé píchnutí, které jemně cítím jako by až k pupíku (pupečník asi)..je to možné, jsem z toho docela nervozní, na pohyby mi to přijde divný