Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mam hollky dalsi novinku…20.9. e bdu vdavat..,.puvodne jsme mysleli zet o nechame na dalsi rok..ale zjistili jsme ze se nas stale tyka ochranna lhuta 300 dni po rozvodu..sice s manzelem skoro dva roky neziju ale rozvod probehl teprve nedavno..tak abysme se vyvarovali soudum a ruseni otcovstvi a tak dale tak jsme to prehodnotili a budeme se brat ted…akorat jsem zvedava jaky na sebe tady u nad na Karlobvarsku sezenu saty protoze pocitam ze uz budu jako velryba…v nejakym 20.tydnu…kdyz to srovnam se segrou ![]()
Ahoj holky,
jak čtu víc jak jednu stránku, tak zapomenu, na co mám reagovat. Ale to je v tomhle věku asi normální. ![]()
Vítám novou maminku Danielu, všem zkontrolovaným moc gratuluju a pak už mám fakt okno.
Já jdu na uz ve středu a pak hned na odběr NT.
Moje záda už jsou v pohodě, to jsem fakt šťastná, ale Daník furt strašně kašle. Takovej ten průduškovej kašel. Dávám mu sirup, kapky do nosu, vařím průduškový čaj s medem, ale furt nic moc. Zítra chci jet na chvíli k našim. Taky jsem dneska vymyslela, že dám dolů vlasy. Nemám je sice moc dlouhý (tak tak je dám do culíku), ale už mi to leze na nervy. A taky si myslím, že mi krátké sluší víc. Manža byl rád, protože se mu tohle moc nelíbí. Ráno jsem vlezla na váhu a furt stejně. Bříško neroste, jen mám pořád tu svou soukromou pneumatiku. manža mi přinesl ruskou zmrzlinu a tak si jdu dám. A ještě musím pověsit prádlo, umýt nádobí a setřít podlahu. No je vidět, že už jsem ok.
Zatím pa a já ještě mrknu. ![]()
šamotko tak ať už je Daník fit! a ty moc nepřeháněj.. podlaha počká! zameť to stačí ne?
Panamo to je super zpráva! těšíme se na fotky… neboj šaty i na těhu jsou!
Jo někdo se ptal na melír.. jo jde to! někomu hůř chytá.. ale já dobrý!
Ahoj těhulky,
tak ještě nakukuju, jak jsem slíbila.
Macíku - děkuji za opravu TP. S tím Chorvatskem je mi to líto, ale třeba se to manželovi ještě rozleží v hlavě.
Kristýnko - to je dobře, že už je ti lépe. A určitě se nám ozývej častěji, pochybuju že by to některé z nás mohlo vadit.
Gavottko - gratuluju ke správným výsledkům.
Panamo - blahopřeju ke svatebnímu rozhodnutí. Uvidíš že budeš krásná nevěsta i s pupíkem.
Šamotko - zkoušela jsi Daníkovi na odkašlávání šťávu z cibule? Je to teda docela hnusný, ale mě to vždycky ohromně pomohlo. Nasekáš nadrobno cibuli, posypeš cukrem a necháš zakryté odležet. Cibule pustí šťávu a tu podáváš.
Jdu ještě chvíli pracovat, tak hezky pište, ať mám ráno co číst. Dříve jsem jako první přečetla maily, pak zprávy. Dnes jdu prvně na emimino.
Ahojky, tak já mám doma odedneška maroda. Eliška dostala škaredý zánět spojivek. Ráno jsme byli u paní doktorky. Naše tam nebyla, má dovolenou. Měla tam zástup. Zastupující paní doktorka se ji na očička málem ani nepodívala a hned ji psala kapičky. Až na moje upozornění že ji ty očička i hnisají, se pořádně do nich podívala a připsala ji i mastičku. Tak doufám že ji to pomůže.Nebo Eliška mi už druhý den večer pláče. Asi ji ty očička dost bolí. Dneska jsem ji uklidňovala skoro hodinu.
Krityno, jsem ráda že už je ti lépe. Klidně knám dál nakukuj.
ahoj tehule ukecany,
tak mam dneska za sebou kontrolu na gynde.mam i prvni fotecku
a prej mam desne hyperaktivni dite,nevydrzi v klidu,snad 5 min trvalo nez se malinko sklidnilo a nechala se udelat fotka.porad se prej otaci,pretaci natahuje a tak,mno nevydzi chvili v klidu
.mnooo aspon o sobe dava poradne znat,a uz jednu vlastnost ma po me
nechce se fotit
. taky sem dostala tehu prukazku,jeeej sileny, to bylo jak u vyslechu.mam napsany tp zase na 7.1. coz jasne rekl ze nebude a rekl v polovine..ale prej mi tam pak napisou jinej az jak se chodi v tom 16tt na nejaky ten utz.mnoo jinak jdu na cukrovku,tak sem zvedava,myslim ze to je blbost,protoze sem nedonesla ranni moc a ja uz predtim jedla a sladky to je moje
. a mam nahore 2 kilca.jinak pujdu na ty testy co se chodej do 12tt kdy nevim budu tam volat zitra.
nevite co to znamena zkraceny cipek 3cm???
jo a foto vam nehodim nemam mobil,az zitra si uz pro nej jdu,konecne.
maci ,napis mi kontrolu na 4.8. a tp mi nech jak je
Ahojte!
Gratuluji Panamo, to je nás tady veliká spouta, co plánujeme svatbu ![]()
Byla jsem dnes na matrice, tak to tedy opravdu bude 26,9,
Pokud jde o svičení, já budu chodit do Pomadu, to je nezdravotnické zařízení a sídlí kousek od Míráku. Chodila jsem tam na praxi, takže je tam znám a jdu za kvalitní péčí. Taky dělají spoustu přednášek a mají malý obchůdek. Ale pokud by to na tebe bylo daleko, myslím, že cvičí i v Řepích… koukněte na stránky http://www.pomad.cz/
Ahojda,
gratuluji všem k úspěšným kontrolám. ![]()
Kdo to nedávno říkal, že ho bolí ta zadní část těla, na kterou se sedá? Tak mně od včerejška taky. Je to ale spíš taková bludná bolest. Chvíli níž, chvíli výš, víc vlevo, pak víc vpravo, asi blázní dolní obratle…no, manža mě zkusí trochu promasírovat. Tak snad se pak ještě zvednu z postele.
Zatím mi nikdo neodpověděl, k čemu je dobrý ten Utrogestan ? Jestli jsem ten název moc nezprznila..
Kristýnko, jen piš piš piš.
Dobrou a páček. Papa
to s tou zadni sasti jsem psala ja…byla jsem uz i na masazi..ta byla prijemna..ale pri vetsi zatezi (pr. uklizeni delsi ) me to zacina bolet ..porad na stejnym miste ale takova ta tupa bolest..nepichlava
co ja vim tak utrogestan berou na podporu tehotenstvi…pokud nekdo mel problemy treba s potratem..ja neberu
Holky, jdu chrnět. Daník každou chvíli kňučí, takže to bude zase noc.
Lenko, díky za tip na tu cibulovou šťávu, ale myslím, že bych jí do Daníka nedostala. Ale mamča mi poradila cibulový čaj. Taky to není nic moc, ale mám mu to hodně ochutit. Tak to zítra zkusím.
Holky, já jsem první těhu chodila taky cvičit. Bylo to super, naučili nás tam úplně všechno, takže jsem pak u porodu věděla co a jak. Teda myslím hlavně dýchání a tlačení.
Jdu spinkat azítra večer jsem tu zase. PAAAAAAAAAAAAAAA
![]()
jj zkráceně utroš berou na podporu těhu… když někdo měl potíže se špiněním anebo zmlklé těhu… buď se polyká nebo zavádí.. dodává to asi hormon.. potřebný pro zdárné těhu.. ale neberu tak odpoví spíš holky…
ty KO vám opravím jdu spinkat!
dnes jsme byli na borůvkách.. tak zítra budou kynuté knedle borůvkové.. a asi i na koláč vyjde.. ale moje hobby to teda není!!!
Ahoj holky, tak se tu naposledy ukazuju tak na 14 dni..zitra touhle dobou uz budu na ceste do Chorvatska..nemuzu se dockat…vsechno je sbaleno…dokonce jsem stihla a prave dokoncila tu moji praci a momentalne bych teda mela byt „odbornik“ na integraci žáů se specifickymi poruchami ucenis v hodinách češtiny na druhym stupni ZŠ
![]()
ma to 40 stranek a zitra uz to jen vytisknu..necham svazat a poslu a doufam ze to budu mit uspesne z krku..
Jeste jdu zitra do obeda do prace..pobalit si tam vsechny veci..jelikoz jsouprazdniny a v srpnu na konci se tam mozna ukazu ale v zari uz ucit odmitam.. ![]()
Takze se tu tehulky mejte..budte na sebe opatrne a preju jen pozitivni zpravy…
mozna jeste zitra na skok..kdyby ne..tak sbohema satecek… ![]()
Panama píše:
Tak mam hollky dalsi novinku…20.9. e bdu vdavat..,.puvodne jsme mysleli zet o nechame na dalsi rok..ale zjistili jsme ze se nas stale tyka ochranna lhuta 300 dni po rozvodu..sice s manzelem skoro dva roky neziju ale rozvod probehl teprve nedavno..tak abysme se vyvarovali soudum a ruseni otcovstvi a tak dale tak jsme to prehodnotili a budeme se brat ted…akorat jsem zvedava jaky na sebe tady u nad na Karlobvarsku sezenu saty protoze pocitam ze uz budu jako velryba…v nejakym 20.tydnu…kdyz to srovnam se segrou
Jůůů, zrovna sem včera mluvila o tom s Romčou a hned volala kámošce právničce, abych zjistila, jestli by se to nedalo vyřešit nějak s tim otcovstvím. Dneska se mi má ozvat. To je super zpráva! Gratuluju! To musí bejt Tomáš šťastnej, že se miminko bude jmenovat po něm!
Jo, s tim čípkem, já mam v průkazce čípek 2,5cm a za zkrácenej ho nepovažuje. Měla sem to tak i minule a eště sem přenášela. Teď sem se dočetla, že je to hraniční hodnota. Důležitý je taky jestli se dilatuje vnitřní branka toho čípku, to by pak mohlo ukazovat na předčasnej porod. Každopádně to zatim nic neznamená. Já musela na indukci a eště to šlo hodně ztuha.
On Dr. ten čípek měří na začátku těhu, aby pak měl s čim porovnávat, tak neboj.