Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
mám panický strach ze zubařů ze základky, naposledy jsem byl u zubaře asi před 14 lety a moje zuby o tom svědčí (možné je genové, mamka je na tom podobně), některé se mě zlomily a některé vypadly. nyní mě od pátku 6.3.2020 ničí spodní zub díky kterému mám otok na pravé čelisti, většinou si je čistím pravidelně ale asi špatně a potřeboval by jsem prohlédnout a zjistit situaci zda by s tím šlo něco udělat, poradíte prosím kam se obrátit.
Děkuji
Kam se obratit??? No prece na zubare!! Nebo myslis, ze ti s tvymi zuby pomuze treba gynekolog?? ![]()
Tak asi nejprve na pojišťovnu, aby ti zjistili, který zubař bere nové pacienty, protože nepředpokládám, že jsi někde registrovaný. No a pak tedy ten zubař, no…
jej, volila bych zubaře
a tedy 14 let si nedovedu představit… překonejte strach a vyrazte.. další problémy nestojí za to
@blbec001 nejdříve večer na pohotovost, tam vyřeší ten zánět.
Poté si najít dobrou zubní kliniku a nebát se. Ono to totiž nebolí, je rok 2020 a zuby se úmrtví, takže nic necítíte. Horší je to když je tam zánět a otok, to už ani nepomáhá ta injekce.
Takže to vás vytrestalo za to že jste lempl a je na čase se o zuby starat!!!
Za 14 let je velká pravděpodobnost, že bude hromada práce a bude to tučné.
Ale zuby máte již jen jedny a tak buď teď to opravit a nebo klapačky.
Já sem taky lempl, nebyla sem 5 let… u me to prameni i se strachem, ale hlavne studem. Bojim se pomalu zasmat, ale uz se chystam jit zaregistrovat a vyresit to, v hlave jsem si to uz zpracovala a moje zuby je muj „kostlivec ve skrini“…
ale bojim se, mam spatne zkusenosti ![]()
@Anonymní píše:
Já sem taky lempl, nebyla sem 5 let… u me to prameni i se strachem, ale hlavne studem. Bojim se pomalu zasmat, ale uz se chystam jit zaregistrovat a vyresit to, v hlave jsem si to uz zpracovala a moje zuby je muj „kostlivec ve skrini“…
ale bojim se, mam spatne zkusenosti
No ja si nasla zubare podle recenzi, mladej kluk, Ukrajinec, je hrozne hodnej, vsechno mi umrtvi, pred injekci potre dasen znecitlivujici vodickou, jsem nadsena. Taky jsem zacala po peti letech zase chodit a bala jsem se silene.
@Tarjei dekuju za jeste vetsi uklidneni moji silene hlavy ![]()
U nas ve meste je taky cizinec, ktery pribira nove pacienty a zbytek rodiny si ho velmi chvali… ja bych byla nejradsi, abych pod narkozou mela udelanou celou pusu, samozrejme i s financni zatezi ![]()
@Anonymní píše:
@Tarjei dekuju za jeste vetsi uklidneni moji silene hlavy
U nas ve meste je taky cizinec, ktery pribira nove pacienty a zbytek rodiny si ho velmi chvali… ja bych byla nejradsi, abych pod narkozou mela udelanou celou pusu, samozrejme i s financni zatezi
Hele strach ma velky oci, neboj..
@Anonymní píše:
@Tarjei dekuju za jeste vetsi uklidneni moji silene hlavy
U nas ve meste je taky cizinec, ktery pribira nove pacienty a zbytek rodiny si ho velmi chvali… ja bych byla nejradsi, abych pod narkozou mela udelanou celou pusu, samozrejme i s financni zatezi
Fakt není čeho se bát..zrovna jsem byla na vysekávání osmiček, měla jsem je v pačené do 7ček a než je dostal ven, tak tahal, vyklal a pak je musel ty zuby prostě rozbít na kousky.
Nic, prostě nic jsem necítila..je to jak když otevřete pusu a nikdo vám jen do pusy šahá.. ![]()
Zákrok je to nejlepší, po vysekávání nejhorší byl pak otok a bolest, ale tu jsem tlumila…
Když se nepřekonate, tak teprve bude bolest roku.