Leoš, nebo Miloš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
17.8.15 11:15
@verulicek píše:
jména jsou hezká, rozhodla bych se dle příjmení nebo jména sourozence (pokud má)

Máme tříletou Barunku, takže k ní chceme české jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.8.15 11:15

Tak Petr urcite lepsi nez Milos a Leos dohromady, ale za me taky zadna vyhra, je to prilis neutralni, obvykle. Kdybych touzila po sss na konci napada me jako dobry vyber Jonas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.8.15 11:16

Taky semi nelibi ani jedno-jak nekdo zminil, zni trochu priteplene :lol: na drhou stranu Leos se da prezit, kdyz se rekne Milos, predstavim si Zemana a v zapeti „Milousiiii“ ze Saturnina :lol: Petr ovsem je podle me krasne a nadcasove jmeno s mnoha obdobami :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
13142
17.8.15 11:17

Petr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.8.15 11:18

@danahof Tak jesti je ségra Barbora tak klidně Miloš (aspoň je to po dědovi). Naše má taky jméno po babičce :-)

• Citovat
  • Upravit
74217
17.8.15 11:20

Když chcete České jméno a jste zatížení na š, tak Šimon k Barboře by šel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.8.15 11:21

@Kelsey :potlesk: :potlesk: Souhlas, Simon je krasne jmeno a k Barunce se hodne hodi, za me nejlepsi mozna volba, ktera tu padla. Barbora a Simon skvely!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.8.15 11:25

Já nemám problém téměř s žádným jménem (a jak kdosi psal, že nechápe, tak já nechápu, že někdo nechápe), akorát když přijdu do nové třídy, tak doufám, že to tam nebude zase samý Tomáš a Honza, to jsou pro mě bezobsažná jména a ty kluky si prostě nezapamatuju ani za nic. Zlatý Karel 8), to se mi vryje na první pokus.
Petr je k Barborce fajn a má i pěkný význam.
Jinak jsem v menšině a z těch dvou za mě Miloš, na blbé asociace moc netrpím (třeba Adolf je podle mě taky super :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.8.15 11:26

@danahof dejte jméno takové, jaké se líbí vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
17.8.15 11:27

@danahof dekuju.. Aspon nekdo:-) Navíc jsou a byli vsichni nasi mildove inteligentní a spolehlivý muzsky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
17.8.15 11:32

@Len-til-kah tak jako učitelka beres jména jinak-podle toho, aby sis lehce zapamatovala deti. Vetsina lidi na prvni poslech proste rekne libi/nelibi. Kazdy ma nejaky vyber jmen a nektere proste znějí danému člověku příšerně. Rozhodne by pro me nebyl duvod pojmenovat dite Hyacint jen proto, aby si ho učitelka lehce zapamatovala. Vetsina lidi ma bud jména a někým spojena nebo mu proste a jednoduse přijdou bud hezke nebo ošklivě. Milos je rozhodne pro me ošklive, na starého chlapa vcelku ok, pojmenovat tak miminko je pro me nepochopitelne-ale to zas pro jineho treba Dominik.Jo a jestli to bude Miloš, tak mu aspon neříkejte Miluna-vzdyt to je zensky tvar Mileny ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
17.8.15 11:36

Miloš je můj taťka a brácha a je to o zvyku, říká se jim Milda. Mě osobně se to jméno taky nelíbí :lol:, Leoš teda taky ne. Jenže mě se nelíbí žádný jméno končící na š, takže ani zmiňovaný Tomáš, Lukáš (pro mě příšerný jméno :pocitac: ), nedejbože Mikuláš :zed:, a teď hodně dávaný jména Matyáš, Tobiáš, Tadeáš apod.
Ale záleží přece jen a pouze na vás, mě by třeba vůbec nezajímal názor cizích lidí na jméno mého dítěte, resp. mě nezajímá názor ani rodiny :lol:, o jméně rozhoduju já a manžel. Popřípadě může vyjádřit názor i sourozenec, náš těžko, když má dva roky ;).
Pokud to bude Milošek nebo Leošek, víš, že bude s největší pravděpodobností ve třídě jeden, pokud Lukáš, tak jich bude ve třídě několik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.8.15 11:42

Ženy, děkuji za názory, i když jsem trošku zklamaná, ale beru. Nejspíš se vrátím k původnímu Petrovi :) Až tohle dám večer přečíst mužovi, bude čučet 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.8.15 11:43
@Anys píše:
Miloš je můj taťka a brácha a je to o zvyku, říká se jim Milda. Mě osobně se to jméno taky nelíbí :lol:, Leoš teda taky ne. Jenže mě se nelíbí žádný jméno končící na š, takže ani zmiňovaný Tomáš, Lukáš (pro mě příšerný jméno :pocitac: ), nedejbože Mikuláš :zed:, a teď hodně dávaný jména Matyáš, Tobiáš, Tadeáš apod.
Ale záleží přece jen a pouze na vás, mě by třeba vůbec nezajímal názor cizích lidí na jméno mého dítěte, resp. mě nezajímá názor ani rodiny :lol:, o jméně rozhoduju já a manžel. Popřípadě může vyjádřit názor i sourozenec, náš těžko, když má dva roky ;).
Pokud to bude Milošek nebo Leošek, víš, že bude s největší pravděpodobností ve třídě jeden, pokud Lukáš, tak jich bude ve třídě několik…

SVATÁ PRAVDA! DÍKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
17.8.15 11:45
@danahof píše: Ženy, děkuji za názory, i když jsem trošku zklamaná, ale beru. Nejspíš se vrátím k původnímu Petrovi :) Až tohle dám večer přečíst mužovi, bude čučet 8o

Ja to dam svému Milošovi přečíst taky.. Ale asi vim co řekne.. At mu kazdy polibi:-) On je mladej chlap a nikdy se jménem problém nemel.. Mejte se a dobre vyberte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze