Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@verulicek píše:
jména jsou hezká, rozhodla bych se dle příjmení nebo jména sourozence (pokud má)
Máme tříletou Barunku, takže k ní chceme české jméno.
Tak Petr urcite lepsi nez Milos a Leos dohromady, ale za me taky zadna vyhra, je to prilis neutralni, obvykle. Kdybych touzila po sss na konci napada me jako dobry vyber Jonas.
Taky semi nelibi ani jedno-jak nekdo zminil, zni trochu priteplene
na drhou stranu Leos se da prezit, kdyz se rekne Milos, predstavim si Zemana a v zapeti „Milousiiii“ ze Saturnina
Petr ovsem je podle me krasne a nadcasove jmeno s mnoha obdobami ![]()
@danahof Tak jesti je ségra Barbora tak klidně Miloš (aspoň je to po dědovi). Naše má taky jméno po babičce ![]()
Když chcete České jméno a jste zatížení na š, tak Šimon k Barboře by šel.
@Kelsey
Souhlas, Simon je krasne jmeno a k Barunce se hodne hodi, za me nejlepsi mozna volba, ktera tu padla. Barbora a Simon skvely!! ![]()
Já nemám problém téměř s žádným jménem (a jak kdosi psal, že nechápe, tak já nechápu, že někdo nechápe), akorát když přijdu do nové třídy, tak doufám, že to tam nebude zase samý Tomáš a Honza, to jsou pro mě bezobsažná jména a ty kluky si prostě nezapamatuju ani za nic. Zlatý Karel
, to se mi vryje na první pokus.
Petr je k Barborce fajn a má i pěkný význam.
Jinak jsem v menšině a z těch dvou za mě Miloš, na blbé asociace moc netrpím (třeba Adolf je podle mě taky super
).
@danahof dekuju.. Aspon nekdo:-) Navíc jsou a byli vsichni nasi mildove inteligentní a spolehlivý muzsky:-)
@Len-til-kah tak jako učitelka beres jména jinak-podle toho, aby sis lehce zapamatovala deti. Vetsina lidi na prvni poslech proste rekne libi/nelibi. Kazdy ma nejaky vyber jmen a nektere proste znějí danému člověku příšerně. Rozhodne by pro me nebyl duvod pojmenovat dite Hyacint jen proto, aby si ho učitelka lehce zapamatovala. Vetsina lidi ma bud jména a někým spojena nebo mu proste a jednoduse přijdou bud hezke nebo ošklivě. Milos je rozhodne pro me ošklive, na starého chlapa vcelku ok, pojmenovat tak miminko je pro me nepochopitelne-ale to zas pro jineho treba Dominik.Jo a jestli to bude Miloš, tak mu aspon neříkejte Miluna-vzdyt to je zensky tvar Mileny ne?
Miloš je můj taťka a brácha a je to o zvyku, říká se jim Milda. Mě osobně se to jméno taky nelíbí
, Leoš teda taky ne. Jenže mě se nelíbí žádný jméno končící na š, takže ani zmiňovaný Tomáš, Lukáš (pro mě příšerný jméno
), nedejbože Mikuláš
, a teď hodně dávaný jména Matyáš, Tobiáš, Tadeáš apod.
Ale záleží přece jen a pouze na vás, mě by třeba vůbec nezajímal názor cizích lidí na jméno mého dítěte, resp. mě nezajímá názor ani rodiny
, o jméně rozhoduju já a manžel. Popřípadě může vyjádřit názor i sourozenec, náš těžko, když má dva roky
.
Pokud to bude Milošek nebo Leošek, víš, že bude s největší pravděpodobností ve třídě jeden, pokud Lukáš, tak jich bude ve třídě několik…
Ženy, děkuji za názory, i když jsem trošku zklamaná, ale beru. Nejspíš se vrátím k původnímu Petrovi
Až tohle dám večer přečíst mužovi, bude čučet ![]()
@Anys píše:
Miloš je můj taťka a brácha a je to o zvyku, říká se jim Milda. Mě osobně se to jméno taky nelíbí, Leoš teda taky ne. Jenže mě se nelíbí žádný jméno končící na š, takže ani zmiňovaný Tomáš, Lukáš (pro mě příšerný jméno
), nedejbože Mikuláš
, a teď hodně dávaný jména Matyáš, Tobiáš, Tadeáš apod.
Ale záleží přece jen a pouze na vás, mě by třeba vůbec nezajímal názor cizích lidí na jméno mého dítěte, resp. mě nezajímá názor ani rodiny, o jméně rozhoduju já a manžel. Popřípadě může vyjádřit názor i sourozenec, náš těžko, když má dva roky
.
Pokud to bude Milošek nebo Leošek, víš, že bude s největší pravděpodobností ve třídě jeden, pokud Lukáš, tak jich bude ve třídě několik…
SVATÁ PRAVDA! DÍKY
@danahof píše: Ženy, děkuji za názory, i když jsem trošku zklamaná, ale beru. Nejspíš se vrátím k původnímu PetroviAž tohle dám večer přečíst mužovi, bude čučet
Ja to dam svému Milošovi přečíst taky.. Ale asi vim co řekne.. At mu kazdy polibi:-) On je mladej chlap a nikdy se jménem problém nemel.. Mejte se a dobre vyberte.