Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@wosto6 píše:
Je to určitě dobrý nápad, ale nechápu, proč je to tak drahé??
protože nemají nároky na dotace jak normální školky (jsou hrazené z příspěvků měst a pod), takže vlastně rodiče berou veškeré náklady…
@wosto6 píše:
Je to určitě dobrý nápad, ale nechápu, proč je to tak drahé??
protoze je to soukrome.
Plati se za platy pedagogu… na 15 deti 2 dospeli + dane, pojisteni - stát ti nepomuze, protoze lesní školka nemůže nikdy splnit „hygiencke normy“ z komunistickych normalizaci (jako treba X m2 v interieru do marigotky nenacpes - proc taky kdyz deti litaj venku) - prumerny plat superhruba mzda 37tis/7,5 ditete = 5,3 tisic na dite…
prijde mi to jako diskriminace - stat prispiva detem ve statnich skolkach, ale kdyz ti mesto skolku nepostavi, tak na zadne zvyhodneni nemas narok.
@Viking píše:
„@lllka“: Lesní školky dostaly od ministerstva zelenou.
tady jde ale jen o lesní třídy při mateřských školách
@questXY Njn; aspoň krůček… Ta byrokracie kolem dětí je děsná.
Kdo by tu chtel pomahat pri zakladani lesniho klubu?
Chystáš se
? A kde? já zrovna něco rozjíždím na chomutovsku.
Chystame se
… v okoli vlaku S1(praha-uvaly),mozna cerny most… ale je to tezky, s ditetem neni na nic cas… na prvni pohled clovek nepotrebuje nic - podle vzoru ve sveticich (ricany),je videt, ze staci pekny pozemek, na leto teepee, trocha podlazky europalet, par osb desek a koberec na to… posezeni venku a no pak uz jen dobra vule maminek, aby si okoli „zabydleli“: nejake prirodni skautske posezeni, a prirodni lezadlo, ktere ty 1.5-4lete miluji, trohu piskoviste a vytvorit prirodni teren a klukovi to staci, holcickam asi zase staci nejake zajimava cinnost. Pro me to je to ono - kluk vylitany na cerstvym vzduchu a zaroven se „socializuje“ a zvyka na partu, uz to neni jen kontakt mama-dite. (kdyz uz je unaveny, tak me taha trochu stranou, ale za chvilku muzem zpet. v klubiku bychom museli domu a by prisel zase s chripkou)… no me by pro zacatek stacilo nejake pravidelne setkavani prirodneji naladenych maminek
Tak ti moc držím palce
Ono to na zařízení opravdu není moc náročné, ale i tak to dá práci vše obstarat..rozumím. Mně právě přikleply prostory v Chomutovském lesoparku, tak mám radost
Takže teď mi začne práce. Papíry, propagace, obstarávání dovozu jídla atd..budem fungovat pod názvem „ekoškolka“ takže ne vyloženě lesní, ale je to hodně podobné-jen s větším akcentem na ekologii a udržitelnost.
Pro mě bylo ale ze všeho nejtěžší to samotný rozhodnutí. Po mateřský na mě čeká jisté místo zpět v běžný mateřský škole..takže ta volba…jistota, ale ne příliš vhodné podmínky pro práci, jak si ji představuju vs absolutní nejistota ale s možností dělat práci přesně tak, jak věřím, že je nejlepší.
No jdu do nejistoty, ale věřím, že rodičů jako jsem já bude v okolí víc a tu možnost dát dítě do školky mimo systém uvítají. U nás široko daleko nic podobnýho není. Tak uvidíme jaký bude zájem.
Tak zas napiš, když budeš mít něco novýho, já tím teď žiju, tak se ráda podělím, poradím ![]()
Myslim, ze takove ekocentrum je supr… vlastne bychom se chteli tohoto smeru taky drzet, ekologie+ohleduplnost k okoli, je v jednani jeden mistni objektik v lese - ale to ma na chrbatu jina maminka a plne ji to vytizi ![]()
- me prijde supr, ze tak vznikne misto podobne naladenych lidi - takovy setkavaci koutek, kde si misto procitani webu clovek proste popovida a dite prozije.
- budem drzet palce at se vam dari
Ahojky, nevite, kde se oragnisuji skupiny pro sber plastu a odpadku, tady ta nase rokytka v praze by to potrebovala jak sul a me uz nenapada, kde to hledat. Pisu tosem, protoze me nenapada, kam to tipnout a koho se ptat ![]()
Bohužel netuším
o sběru odpadků v přírodě jsou super stránky zde http://www.jozevec.cz/
Nemate nahodou nekdo zkusenosti s lesni skolkou ve Velkem Tynci u Olomouce? Premyslim, ze bych tam zatim na 1den v tydnu dala dcerku, vypada to tam lakave- maji tam kone, poniky, kravu, hydinu, pejska…dnes jsem byla na dni otevrenych dveri v lesni skolce v Horce n. Moravou a tato myslenka me nadchla. Tynec mame bliz. Neni jsme sice z panelaku, bydlime v dome na vesnici, ale i proto se tam dcerce- 2 roky moc libilo, citila se tam jak ryba ve vode. Akorat kdyby v tech skolkach tak desne zdrave nevarili- objednala jsem nam tam obed, bylo zrni..chutove dobry, akorat mala- i tak nezravec to akorat vzala na jazyk..
Nemáte někdo zkušenost s lesní skolkou Mezi stromy v Milicovskem lese v Praze Haje? Zajímá mě cena a případně zkušenosti. Na jejich webu jsem cenu nenašla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.