Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co konkrétně chceš slyšet? Vlak z Ústí do Prahy jede cca hodinu, takže na intru být nemusí a může dojíždět. Chce jít na letušku, tak ať si to zkusí ne? Můj syn chce na Vojenskou školu, která je od nás vzdálena 4-5h vlakem. Nadšená z toho nejsem, ale co nadělám? Nic. Zakazovat mu to nebudu a podpořím ho, jak jen můžu.
@lleennttiillkkaa píše:
Co konkrétně chceš slyšet? Vlak z Ústí do Prahy jede cca hodinu, takže na intru být nemusí a může dojíždět. Chce jít na letušku, tak ať si to zkusí ne? Můj syn chce na Vojenskou školu, která je od nás vzdálena 4-5h vlakem. Nadšená z toho nejsem, ale co nadělám? Nic. Zakazovat mu to nebudu a podpořím ho, jak jen můžu.
Do Prahy kam? Z nádraží může jet do školy další hodinu.
@jejjej píše:
Do Prahy kam? Z nádraží může jet do školy další hodinu.
Tak v tom případě bude muset být na intru.
Já jezdila z Prahy do Ústí na vejsku a rozhodne to není na denní dojíždění. Volila bych intr. Ale za rok muze byt všechno jinak a ani tam nebude chtit
Letuška je jakoby servirka v letadle.
Pokud se lítá mimo Evropu, mají rozházené spánkové režim. Časová pásma jet lag.
Organismus velmi trpí fyzicky i psychicky ![]()
Na letuška musí mít dcera vynikající zdraví, vhodnou hmotnost a umět jazyky.
@jejjej jazyky umí perfektně, učí se i mimo školu a baví ji to
je hubená a zdravá což doufám že ji vydrží, vím že je to náročné ale bránit ji nechci, je to její sen už od mala ![]()
@lleennttiillkkaa hodinu ale úplně bez zpoždění a čistě jen na nádraží.. ![]()
@caroline_cari píše:
@jejjej jazyky umí perfektně, učí se i mimo školu a baví ji toje hubená a zdravá což doufám že ji vydrží, vím že je to náročné ale bránit ji nechci, je to její sen už od mala
Tím spíš jí v tom podpoř. Chápu intr a navíc v Praze je v představách rodiče hrozná věc, ale pokud to chce dělat, tak proč ne. Už to, že ví co chce dělat je výhra.
@lleennttiillkkaa píše:
Moravská trebova?
Dceru rozhodně podpořit
pokud chce být letuška, tak ji v tom nebraň.
Ale..co vím od známé, tak střední škola je naprosto nerozhodující
známá má obchodní akademii a je letuška u Emirates.
Výběrovky masakr. Musela splnit kritéria, perfektně umět anglicky + další jazyk obrovská výhoda, vím, že toto zní hnusně, ale musely být hezké i na pohled…v pořádku zuby, v pořádku pleť. Upřednostňovaly se štíhlé ženy.
Zdravotní stav musí být výborný. Prochází se i složitým výcvikem. Letuška si musí umět poradit při porodu v letadle, nebo při náhlém úmrtí, epileptickém záchvatu apod.
Rozhodně to nebude lehká práce na psychiku. Dále také otázka, zda by zvládla odloučení od rodiny
známá kvůli této práci žije už několik let v Dubaji a do Česka létá bohužel minimálně.
V té Praze je obor vedený jako ekonomika a podnikání. Takže vlastně přímo vystudovaná letuška nebude, ale spíš jako ekonomka, která může pracovat na letišti, jestli to správně chápu. Možná v rámci školy budou mít nějaké kurzy, ale ten obor je vyloženě 63-41-M/01 = ekonomika a podnikání.
Prakticky ji potom stačí pouze tedy ten kurz ![]()
Příspěvek upraven 06.02.24 v 21:43
@lleennttiillkkaa píše:
Jenže tahle škola je u letiště to máš ještě skoro další hodinu z Hlaváku… To není úplně na každodenní dojíždění…
Jezdila jsem s těma holkama v buse, když jsem jezdila do práce a teda chodí tam veskrze fifleny, za mě pokud je chytrá ať jde na gympl, na letušku speciální školu nepotřebuje, každá letecká společnost vyžaduje jazyky, reprezentativní vzhled, bmi do 25, výška nad cca 165 cm… když jí vezmou, tak je pak 6 týdenní kurz, co vím u nás mají jednou ročně náborové dny Ryanair, Emirates…
No co, tak si po střední zkusí povolání na rok, zjisti, že je to „naprt“ a za rok se vrátí na vysokou ke studiu třeba managementu nebo bezpečnosti letišť ![]()
Ahojky, sice dcera dělá přijímačky až příští rok, ale už se nějak tak rozhoduje tak se chci zeptat. Chce dělat letušku, měla teď na vysvědčení 1 dvojku.. ale ohledně studia, chce jít na střední školu leteckou v Praze, říkala jsem jí že může mít jakoukoliv střední s maturitou a pak si popř. něco dodělat ale nedá si říct. Jsme z Ústí n. L. takže by musela být na intru, co myslíte?