Poradna duly
Jana Čurdová
@Fion25 Přebalování je sranda, ale když vidim švagrovou, jak bojuje s ročním prckem, tak je to ještě zlatý!! ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Naše malá se narodila 26.8., od pondělí jsem jí začala dávat příkrmy - nejdřív mrkev a teď jsem jí k tomu přidala brambor. Zatím jí šmakuje a sní tak 160 ml
Příkrmy vařím, skleničky jsem si taky nakoupila, ale ty využiju, když třeba někam pojedem. Jinak se otáčí ze zad na bříško, zatím teda na jednu stranu, na tu druhou se pokouší, ale moc jí to nejde, tak vždycky chytne záchvat vzteku
Jinak asi aktuální otázka - co používate na fleky?
@Smilen @martina.se my máme proti vám drobka. V půl roce 7,1 kg, ale je celkem dlouhý, má 71 cm.
@Fion25 půl roku. Do teď měl 3× denně MM a 2× denně UM (nebo 1× UM a 1× zeleninu), ale jak je marod, tak se mu z prsa nechce táhnout, takže to vidím, že bude mít dneska 1× MM a 4× UM. Včera měl po MM po chvíli hlad.
Se starším se dá pak „domluvit“ dáš mu do ruky krém a jde to. I když mi pak jeli „řesko římský zápas“ položila jsem kluka na zem hlavou k sobě, nohama jsem ho zneškodnila a šlo to. Ale to když bylo fakt nejhůř, jinak jsem schopná dát plínu i stojícímu dítěti
Ale ten chvat má víc využití, třeba při odsávání.
Jája se točí na bříško 2 měsíce a pořád jen na jednu stranu.
Ahoj holky! ![]()
Já mám Matěje, v sobotu mu bude 5 měsíců. Na břicho se ještě nepřetočí, ale při tom přebalování už je to taky dobrodružný, protože se natočí na bok, do záklonu a taká pap. ubrousky z krabice, když je odklidim z dosahu, tak jakýkoliv oblečení a nebo podložka, na který leží, taky poslouží. ![]()
Jinak ve 4 měsících měl na kontrole 7,3kg a 69cm, tak jestli to tak půjde dál, budu mít za chvíli ruce až ke kolenům.. ![]()
Pořád kojím a testovací mrkve a brambory byly zatím přijatý překvapivě dobře, mám strach, že nás ten náš hladovec brzy spapá! ![]()
@jojongo ahoj, mně se osvěčilo žlučové mýdlo Denkmit z DM. Hlavně na pokaděný věci úplně super! ![]()
Ahoj, můžu se taky přidat? Mám sedmiletá dvojčata a teď benjamínka, narozeného 13.7., včera jsme byli na půlroční prohlídce, takže aktuální váha 7,8 kg a délka 69 cm. Od začátku pátého měsíce už jedeme příkrmy, MM už mu nestačilo a lahev s UM totálně odmítal, takže jsme začali trošku dříve. Baští mrkev, brambory, brokolici, dýni, růžičkovou kapustu, petržel, cuketu, bataty, už měl i těstoviny. S tím lepkem je to teď fakt dřív, se staršíma dětma jsme začínali mnohem později. Jogurt má už od tohoto týdne, dávám bílou aktivii nebo holandii a mačkám do toho banán a moc mu to šmakuje
Kojím už jen třikrát denně a jednou nebo dvakrát v noci. V noci se napije hodně, přes den už ho to vyloženě nebaví, je to pro něj asi ztráta času
Jinak se mrňous otáčí na bříško, na záda občas spíš přepadne než že by to uměl a zkouší se plazit, teda zadek mu jde nahoru, ale pusinou ryje v gauči…
Ahoj holky, mohla bych se také přidat. Mám Michálka 24.8, ve 4 měsících měl 8,55kg a 71cm. Zatím jen kojím, 1× jsem zkoušela kaši, ale nevěděl, co po něm chci. Přetáčí se ze zad na bříško, občas i zpátky, snaží se na kolínka, ale stylem, že zaryje nos do země
.2 dny před Vánoci mu vyrostl 1 zub a do týdne hned druhý. Jinak mám ještě Šárku 8 let a Vítka 6 let.
Ráda bych se rovněž přidala a sledovala aktuality abych mohla porovnávat
Mám chlapečka (16.9. takže dnes 4 měs.)Když tu sdělujete míry skoro všichni tak má 6,7kg a 65cm, je to strašnej smíšek, ale teď ho trápí nějaká vyráška na hrudníčku a doktor nás straší s atopickym ekzémem… Doufám, že to bude dobrý. MUSÍ ![]()
K ostatnímu - skleničky kupuju jenom na cesty a jako nouzovku, jinak vařím doma. Na skvrny je super žlučové mýdlo. Mám zkušenost od prvního, když jsem látkovala. Teď se chystám taky, ale mlaďoch zatím v látce řičí.
Holky, co dáváte UM, jakou používáte lahvičku?
@pokymata atopák máme za sebou se starším, naštěstí zažehnáno a už 2 roky máme pokoj.
Vitam nove prichozi
no ja chci zacit prikrmovat take v patem mesici, protoze to vypada, ze mlicko mu uz moc nestaci a porad se tvari jako mamo, tato, vas taky snim ![]()
@vendul.s ty jo a já myslela, že je Mates velikej!
to jsou úctyhodný míry.. ![]()
Tak koukám, že mám asi nejstraší dítko tady
malý bude za pár dní 7 mesicu
jinak malá zatím jí jen skleničky, jednak ze začátku to bylo jednodušší i ty dusičnany sem nemusela řešit a hlavně mám tetu v Německu, takže mi vozí hipp za třetinu ceny
a taky mají mnohem větší výběr jídel, to u nás vůbec neseženu..ale plánuju začít už vařit, ale nějak se nemůžu dokopat
a hlavně time že malá pořád bojuje s refluxem, máme to trochu složitější. Na skvrny používám spešl spray od frosche, ale taky z německa tak to asi moc nepomuzu
jinak um máme taky hipp ale zahustuju nutritonem. Lahvičky mám Avent a ten variabilní savičku. Na kaši mám lahvičku mám a dudlík X ![]()
Teda koukám, že píšu jak blbec.. Ten telefon si upravuje jak chce
tak se omlouvám, sice mám na tým mateřský lehce vymleto, ale tolik snad zas né ![]()
Sice je žížala tady asi nejstarší, ale asi nejhubenější
v půl roce měla 7,1kg a 66. Těd si myslím se teprv blíží těm 8 kilům, ale zas mi přijde že se hrooozně vytáhla..ale jednak to má asi v genech a špatně přibírala kvůli tomu refluxu, to bylo peklo, přitom jí víc než většina dětí
ale zase snad má to co jsem jí celou dobu přála, apetit po mě a spalování po tatínkovi
![]()