Poradna duly
Jana Čurdová
@Billi Takže malého krmíš celkově 5× denně? Kolik dáváš ml UM? Kojíš nebo krmíš i během noci? Můžeš mi prosím napsat časový harmonogram vašeho krmení?
My začínáme po 8hod. MM+UM - 120ml, pak 11.30h. MM+UM - 120ml, další 14.30h. MM+UM 120ml, pak 17.30hod. MM+UM - 120ml a poslední 20.30hod MM+UM 120ml a během noci většinou 1× MM a budí se kolem půl osmé.
Zatím nám to tak vyhovuje a pěkně přibírá. Uvažovala jsem jestli mu nedávám málo UM, ale pokaždé na kontrole přibíral ukázkově. Od příštího týdne už začneme naplno na oběd zeleninku, tak uvidíme.
@Smilen To věřím
@Billi Teda tak to jsi dobrá. Co se člověk nenaučí. Musí to vypadat srandovně
Jsem zvědavá co malý bude vyvádět.
@Billi A myslíš, že nevadí, že se pořád otáčejí jen na jednu stranu?
Holky dělají vám to taky prcci, že po jídle, odříhnutí, kdy dám malého hrát na pod hrazdičku nebo pěnové puzzle, tak se hned otáčí na bříško? Párkrát si u toho i blinknul, protože byl krátce po jídle, ale nevím zda se ho nemám snažit udržet trochu déle na zádech ať vytráví a pak až na bříško?
@mon29 Ahoj, tak to je malý šikovný a má krásné jméno
Pěkné míry. ![]()
@Fion25 mne to dela furt. Po jidle odrihnout a pak ji davam na zada do takovy prenosny postylky na koleckach, uz ji je mala, tak tam nema misto na otoceni. Kdyz ji dam na zem, okamzite je na brise a blinka.
@saadet nejhubenější dítě máme asi my 7,1 kg a 71 cm ![]()
Na vyšetření kvůli refluxu nás chce doktorka taky poslat.
@Fion25 podle fyzioterapeutky má ještě čas
Asi záleží na tom, proč to nedělá. Já mám jistotu, že to je kvůli tomu, že je líný a nemá potřebu. Fyzioterapeutka ho zkoukla a říkala, že svaly má v pořádku a je to jen otázka času.
Mně dítě blije pořád, tak to neřeším. Cca 15 minut po jídle se ho snažím držet v klidu, ale někdy se nenechá, navíc mám ještě tříleťáka, tak to taky vždycky nejde.
Jí 5-6× denně, ale teď většinou 5×.
6:00 MM (cca 150 - 200 ml), 10:00 MM/UM 150 ml (většinou vypije tak 100-120 ml), 13:00 UM 150 ml/zelenina + UM, 17:00 MM/UM 150 ml, 20:00 150-180 ml UM.
Používám lahvičku Tommee tippee se savičkou 1 a jsem velmi spokojena. Hodně lidí mi říkalo, že jakmile začne pít přes lahvičku, tak nebude chtít prso, ale naštěstí to pro nás neplatilo a zatím mu chutná obojí ![]()
@Fion25 Děkujeme! ![]()
Jinak je tu někdo, kdo ještě není očkovaný jako my?
Čeká nás to v půl roce, rozhodla jsem se pro odložení, protože mi to pro 2měsíční mimčo přišlo jako moc velkej zápřah na organismus, taky jsem mu chtěla dát možnost vybudovat si svojí imunitu a jelikož se společnosti nevyhýbáme a zatím ještě nebyl nemocnej (ťuk, ťuk), asi to bylo správné rozhodnutí.
Jaký jsou vaše zkušenosti a třeba reakce na očkování? Pořád z něj mám trochu vítr…
@Fion25 myslím ze přetáčení na jednu stranu je normální, mě to malá dělala taky. Pak jak začala válet sudy tak taky jen na jednu stranu. Tak sem si k ni lehala na zem vedle ní na tu stranu kam se chtěla odvalit a hračky sem dávala na druhou a po dvou dnech válí sudy na obě strany
ale ona se natočí na bříšku kam potřebuje a doválí se všude! Tak se přestala snažit na všechny čtyři
asi jí to teď přijde zbytečné
akkrát tím se nechce naučit sedět! Na což se těším kvůli tomu refluxu…jako ona si sedne, když ji na zádech podám ruce tak se přitáhne jak nic ale správně se má sednout ze 4…
no a udržet po jídle v klidu? Díky refluxu jí po každém jídle držím na ruce min 30 min a blindí stejně i po klidně i 3 hodinách
takže já moc neporadím já jsem zvyklá
ale myslim že nemá cenu ho nějak omezovat já jsem jí takhle taky furt hlídala a akorát jí to štvalo. Ona je hrozný torpédo a na břiše je furt na zádech jí to neba ![]()
@Billi Tak to jí pěkně. Vůbec nemám tušení kolik si dokáže ze mě vytáhnout a vždy jsem měla pocit, že má málo s tím UM 120 ml, ale na kontrolách u doktorky přibíral ukázkově, tak asi si dokáže vytáhnout docela dost a zatím mu to stačí. Teď už najedeme na oběd zeleninku a někdy večer kaši.
@Billi na ph metrii? Nevim jak moc jsi to studovala ale ja to řešila hodně, byli jsme kuli nepribirani i v nemocnici. Naštěstí mám doktora v rodině a díky němu jsem se dostala k super doktorce a ono prokázat reflux moc nejde. My máme v podstatě taky „jen“ klinické příznaky…tak to zatím neřeším…tedy myslela jsem že kolem toho 7 měsíce to bude lepší jak plno maminek psalo, ale zatim nic moc…mlíko blije furt, oběd teda už moc ne, přesnídávka lítá taky a kaše na noc naštěstí ne-usne u flašky a je klid
takže já na radu počkám tak do cca 9 měsíce a řešit to event. budu pak…
@saadet Děkuji za uklidnění. Uvažovala jsem, jestli se mám o tom zmínit doktorce. Malý zatím teda sudy neválí a nedokáži si to představit. Kde ji máš položenou, že tak válí sudy
Věřím, že už chceš aby malá seděla kvůli tomu refluxu. Musí to být nepříjemné a mě přijde síla, když si malý po obědě blinkne, tak si nedokáži představit jaké to musí být, když malé mimčo blije hodně! Doufám, že se vám to brzo zlepší a budete mít klid.
Malého taky už nebaví být na zádech a proto se pořád otáčí na bříško.
@mon29 My už máme očkování za sebou a měli jsme 3× Hexu a 3× Prevenar 13 oddělené a musím zaklepat, tak neměl žádné problémy. Žádná horečka, nic. Akorát v noci byl mrzutější, ale to trvalo tak 3.dny. Jsem ráda, že to máme za sebou a zvládli jsme.