Letní děti 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
16.1.15 21:04

@emino @roniaasek ahoj holky :) jasné, víc hlav, víc ví!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3426
16.1.15 21:15

@Smilen já jsem takto spokojená, ale někdy to je těžké skloubit školu, školku a malého, ale s tím jsem počítala. Starší děti jsou od sebe o 23 měsíců, aby si spolu mohli hrát, ale někdy jsou jak kočka a myš. Malého jsem si doslova vybojovala, manžel nechtěl, ale bral si mě s tím, že mám ráda děti a chci jich víc, tak jsem ho nakonec ukecala, a nyní je rád :srdce:
V okolí máme spoustu miminek i v rodině, tak si Míša také bude mít s kým hrát, starší nebudou jen jeho chůvy, to bych nerada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
16.1.15 21:16

Zdá se že skoro všechny už dáváte zeleninu :think: já začala v pondělí a malej to vubec nechce. Plive to a vzteká se u toho, drži pusu zavřenou abych mu to nestrčila :lol: zkoušela jsem i večer kaši a stejný výsledek :nevim: přitom je kašička vyloženě mňam :roll:
Jsem zvědavá jak dlouho mu odpor vydrží. co vašim prckům na začátek chutnalo?? Že bych zkusila to :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
16.1.15 21:25

@vendul.s já bych děti chtěla taky tak dva roky od sebe - dalo se to? Myslím, že dvouletý už má dost rozumu, aby se dokázal na chvilku i sám zabavit a pak k sobě budou mít i blíž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
16.1.15 21:30

@Smilen dekuji za přijetí :hug: :kytka: omlouvám se jestli píšu jak blb jsem na mobilu a některý slova mi tam skáčou sami takze někde jsou háčky někde ne :roll: :mrgreen:
@emino první jsem ji dala mrkvicku a to poprvé teda plivala ale podruhé uz ji to zachutnalo asi a teď uz papá pěkné, tak jsem zvědavá na další zeleninu.
Akorát vůbec do ni nemůžu dostat vodu nebo čaj, to plive a hází ksichty jako co ji to cpu :D prave se bojím aby ji to nějak nezacpalo když zeleninu ji ale nechce pít, ma teda potom vzdy jeste trochu nutrilonu ale nevim jestli to stačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 21:33

@Smilen původně jsem chtěla děti 2 roky od sebe a shodou okolností (posunutí státnic) mám 2,5 roku a jsem naprosto spokojená, že to tak dopadlo. Kluci k sobě budou mít pořád blízko, ale ten půl rok je hrozně znát. Starší byl bez plen, bez kočáru, sám se najedl i zabavil, ve velké posteli, samostatná funkční jednotka, se kterou se dalo domluvit. Doufala jsem, že zvládneme i autosedačku, ale jelikož má 14 kg, tak jsme koupili 9-36 kg, 9-18 kg je u babičky v autě a čeká na mimčo.
Porovnávala jsem to s kamarádkou a byli jsme na tom lépe. Mít je o 2 roky museli jsme kupovat dvoukočár, protože by to neuchodil.
Ale každé dítě je jiné.

• Citovat
  • Upravit
3426
16.1.15 21:34

Já za sebe mohu říct, že to bylo prima. Šárka byla šikovná, společenská, všude jí bylo a je plno. Vůbec nežárlila, neubližovala mu, začalo jí vadit až když lezl, že jí bral hračky a boural, co postavila. Mateřskou jsem si odbyla najednou, bavili je stejné hry, pohádky, pak spolu chodili do školky. Dohadují se až jako větší, ale zase už jsou více méně soběstační a já si můžu zase užít to miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 21:34

@emino můj baštil chvíli a pak pusa na zámek a konec. Ale u nás to bude tím kašlem.

• Citovat
  • Upravit
12156
16.1.15 21:38

@emino zkus dýni. Je i lepší než mrkev, ta může zacpat. A chutná snad všem dětem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3426

Opravdu záleží na dítěti. Šárka od roka v kočárku nechtěla být, měli jsme pak stupátko, ale ani to nevyužívala a bez plínek byla od 20 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56

@Billi @vendul.s Opravdu je každé dítě jiné.. Uvidíme, jak bude šikovný ten náš prcek a podle toho se s manželem zařídíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 21:39

@vendul.s starší byl bez plen od 18 měsíců, to bylo v pohodě.
Jak jsem psala, je to o dítěti. U nás ten půlrok jednoznačně prospěl. I tak spolu budou rok ve školce a ve škole budou 2 roky od sebe.

• Citovat
  • Upravit
3426
16.1.15 21:46

Je to na každém jak se rozhodne a jak se zadaří a všem, které plánují další děti přeji ať jsou spokojené a šťastné stejně jako já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
16.1.15 22:08

@Smilen my mame od sebe holky o 18 mesicu a cekala jsem to daaaaleko horsi :-) starsi se odplenkovala temer sama v dobu, kdy jsme privezli mimi domu, zarlit v tom veku asi jeste moc neumela, takze dobry. :-) moc se ji teda nelibilo kojeni, ale zvykla si :-D ted segru zboznuje, ukazuje ji hracky, porad ji neco povida. A mladsi uz na ni krasne reaguje, treba se zacne chechtat a uplne ji tim provokuje, aby lumpacila a funguje to :-D nebo mi porad rika „maminko neboj, pohlifam Tejezku“ :-D mela jsem na ne teda dvojkocar, ale vyuzity jen prvni 3 mesice, ted starsi beha (2roky), tak jsme dvojkocar prodali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
16.1.15 22:13

No já zkoušela dýni jako první (máme domací hokaido) ale fuj tak druhy den trochu s mlékem-fuj a treti den +bramburky a taky nic :nevim: tak nevim zitra zkusim ze sklenicky mrkvičku ale taky jsem presvědčena ze dýně je nej :) on je asi prsíčkovej. Jak ty prsa uvidí strašně se rozraduje, kope nožkama a vydává chtivé zvuky :D

Jinak rozdíl 2roky je fajn pro děti a makačka pro maminku. Větší rozdíl už je pohoda zvládnout ale zase děcka jsou si vzdalenější. taky záleži jestli jsou stejné pohlaví nebo ne :roll: je to loterie ale fajnová :andel: děcka jsou radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí