Poradna duly
Jana Čurdová
@Smilen já jsem takto spokojená, ale někdy to je těžké skloubit školu, školku a malého, ale s tím jsem počítala. Starší děti jsou od sebe o 23 měsíců, aby si spolu mohli hrát, ale někdy jsou jak kočka a myš. Malého jsem si doslova vybojovala, manžel nechtěl, ale bral si mě s tím, že mám ráda děti a chci jich víc, tak jsem ho nakonec ukecala, a nyní je rád ![]()
V okolí máme spoustu miminek i v rodině, tak si Míša také bude mít s kým hrát, starší nebudou jen jeho chůvy, to bych nerada
Zdá se že skoro všechny už dáváte zeleninu
já začala v pondělí a malej to vubec nechce. Plive to a vzteká se u toho, drži pusu zavřenou abych mu to nestrčila
zkoušela jsem i večer kaši a stejný výsledek
přitom je kašička vyloženě mňam ![]()
Jsem zvědavá jak dlouho mu odpor vydrží. co vašim prckům na začátek chutnalo?? Že bych zkusila to ![]()
@vendul.s já bych děti chtěla taky tak dva roky od sebe - dalo se to? Myslím, že dvouletý už má dost rozumu, aby se dokázal na chvilku i sám zabavit a pak k sobě budou mít i blíž..
@Smilen dekuji za přijetí
omlouvám se jestli píšu jak blb jsem na mobilu a některý slova mi tam skáčou sami takze někde jsou háčky někde ne
![]()
@emino první jsem ji dala mrkvicku a to poprvé teda plivala ale podruhé uz ji to zachutnalo asi a teď uz papá pěkné, tak jsem zvědavá na další zeleninu.
Akorát vůbec do ni nemůžu dostat vodu nebo čaj, to plive a hází ksichty jako co ji to cpu
prave se bojím aby ji to nějak nezacpalo když zeleninu ji ale nechce pít, ma teda potom vzdy jeste trochu nutrilonu ale nevim jestli to stačí ![]()
@Smilen původně jsem chtěla děti 2 roky od sebe a shodou okolností (posunutí státnic) mám 2,5 roku a jsem naprosto spokojená, že to tak dopadlo. Kluci k sobě budou mít pořád blízko, ale ten půl rok je hrozně znát. Starší byl bez plen, bez kočáru, sám se najedl i zabavil, ve velké posteli, samostatná funkční jednotka, se kterou se dalo domluvit. Doufala jsem, že zvládneme i autosedačku, ale jelikož má 14 kg, tak jsme koupili 9-36 kg, 9-18 kg je u babičky v autě a čeká na mimčo.
Porovnávala jsem to s kamarádkou a byli jsme na tom lépe. Mít je o 2 roky museli jsme kupovat dvoukočár, protože by to neuchodil.
Ale každé dítě je jiné.
Já za sebe mohu říct, že to bylo prima. Šárka byla šikovná, společenská, všude jí bylo a je plno. Vůbec nežárlila, neubližovala mu, začalo jí vadit až když lezl, že jí bral hračky a boural, co postavila. Mateřskou jsem si odbyla najednou, bavili je stejné hry, pohádky, pak spolu chodili do školky. Dohadují se až jako větší, ale zase už jsou více méně soběstační a já si můžu zase užít to miminko ![]()
@emino můj baštil chvíli a pak pusa na zámek a konec. Ale u nás to bude tím kašlem.
@emino zkus dýni. Je i lepší než mrkev, ta může zacpat. A chutná snad všem dětem ![]()
Opravdu záleží na dítěti. Šárka od roka v kočárku nechtěla být, měli jsme pak stupátko, ale ani to nevyužívala a bez plínek byla od 20 měsíců
@Billi @vendul.s Opravdu je každé dítě jiné.. Uvidíme, jak bude šikovný ten náš prcek a podle toho se s manželem zařídíme ![]()
@vendul.s starší byl bez plen od 18 měsíců, to bylo v pohodě.
Jak jsem psala, je to o dítěti. U nás ten půlrok jednoznačně prospěl. I tak spolu budou rok ve školce a ve škole budou 2 roky od sebe.
Je to na každém jak se rozhodne a jak se zadaří a všem, které plánují další děti přeji ať jsou spokojené a šťastné stejně jako já
@Smilen my mame od sebe holky o 18 mesicu a cekala jsem to daaaaleko horsi
starsi se odplenkovala temer sama v dobu, kdy jsme privezli mimi domu, zarlit v tom veku asi jeste moc neumela, takze dobry.
moc se ji teda nelibilo kojeni, ale zvykla si
ted segru zboznuje, ukazuje ji hracky, porad ji neco povida. A mladsi uz na ni krasne reaguje, treba se zacne chechtat a uplne ji tim provokuje, aby lumpacila a funguje to
nebo mi porad rika „maminko neboj, pohlifam Tejezku“
mela jsem na ne teda dvojkocar, ale vyuzity jen prvni 3 mesice, ted starsi beha (2roky), tak jsme dvojkocar prodali.
No já zkoušela dýni jako první (máme domací hokaido) ale fuj tak druhy den trochu s mlékem-fuj a treti den +bramburky a taky nic
tak nevim zitra zkusim ze sklenicky mrkvičku ale taky jsem presvědčena ze dýně je nej
on je asi prsíčkovej. Jak ty prsa uvidí strašně se rozraduje, kope nožkama a vydává chtivé zvuky ![]()
Jinak rozdíl 2roky je fajn pro děti a makačka pro maminku. Větší rozdíl už je pohoda zvládnout ale zase děcka jsou si vzdalenější. taky záleži jestli jsou stejné pohlaví nebo ne
je to loterie ale fajnová
děcka jsou radost