Letní děti 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
16.1.15 12:44

@Fion25 doktorce se o tom klidně zmiň, ale pokud je pečlivá tak by při kontrolách něco zjistila ;) ale jak říkám malá taky začla vždy na jednu stranu a pak se to srovnalo..a hlavně se to střídalo, nejdřív uměla na brisko pak na zadá na jednu stranu, pak na druhou a pak válet ty sudy a teď už se jí to vše srovnalo. A tak dva dny se už i plazí, jen rukama jak „meresjev“ :mrgreen: i jinak jí mám na zemi na puzzle. Ale naučila se to na dece. Ale ta jí začal klouzat a navic se do ni balila, tak sem jí sebrala a ma puzzle :jazyk: a teď už je jí celkem jedno kde je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 12:54

@saadet mně první házel šavle až do roka. U něj to doktorka neřešila, protože byl ouřezek (v půl roce 74 cm a 8 kg), tak u mimouše to řeší, i když přibírá pěkně.
Zatím se chystáme na sono bříška, protože hází šavle. Jinak 4 hodiny po jídle je u nás normálka, 10× blinknutí za hodinu taky. Mám ho na puzzlíkách, ty se dají setřít. Starší to vytírá zásadně miminem :roll:
U prvního nepomohlo nic, od 6 měsíců stál a bylo to stejné.

@Fion25 určitě mu to bude stačit, klidně si může vytáhnout 100 ml a ani nevíš ;) Pokud přibírá, byla bych v klidu. Mně mimouš pije na spodní hranici (cca 100 - 120 ml na kg váhy a den) a taky přibírá.
První střídal láhev a prso do roka. Mimoušovi přestalo chutnat po 1. ms.

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.1.15 13:04

@mon29 my máme zatím první v 5 měsících a druhé bude kdo ví kdy, když je teď nemocný. Reakce žádná „hmatatelná“, ale 3 noci se nám v kuse spouštěl monitor dechu a 2 týdny víc blinkal.

• Citovat
  • Upravit
12156
16.1.15 13:12

@Billi no tak to máš asi ještě větší zkušenosti než já ;) na sonu jsme byly, ale spíš kuli vyloučeni polysterozy (nepamatuju si přesný název…) ta se řeší operativně, ale i tak prý na sonu se reflux málo kdy projeví…zrovna by prý musel „probíhat“…no malý trochu pomohlo nutrilon AR mliko to zacla konecne pribirat ja mela mlika malo a to jsem delala psi kusy a mala je savec! a to malo co vypila ode me hned vyhodila, takz um pro nas celkem záchrana..ted po pul roce zkousim hipp zahustenej, ten mi prijde lepsi na brisko..kazdopadne bliti do roka me trochu děsí..vim ze to zvladnem, ale asi jako když byl malý měsíc a doktorka mi říkala ať počkám tak do půlroka, že se to snad zlepší, tak mi to přišlo jak věčnost 8o a taky sme to zvládli..jen mě spíš vadí, že třeba nemůžeme na plavání a tak :cert: :cert: a vypravit se někam taky řeším podle jejího blití :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.1.15 13:14

Očkování máme za sebou 2× rotarix-bez reakce, 2× hexu+prevenar, po druhy dávce mela teplotu 39,4 ale jen jeden den, ale i tak me to vyděsilo tak treti dávku jsme s doktorkou posunuly ted na 8. mesicni 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 13:22

@saadet Hipp taky dělá AR mlíko. My máme obyčejný Hipp, protože náš mlaďoch špatně kaká, tak budu raději řešit poblité všechno než kojeneckou zácpu.
Jinak je na reflux skvělý taky Gastrotuss, je to sirup a pomáhá i proti pálení žáhy. Třeba úplně nezlepšil to blinkání, ale starší byl klidnější. U nladšího jsem zatím nic neřešila, protože jsem po prvním zvyklá a od doby, kdy poblindil babičku, která stála půl metru za námi, aby jí nepoblinkal, jsem tak nějak smířená.

• Citovat
  • Upravit
12156
16.1.15 13:27

@Billi hipp AR ji vubec nesedl..nechapu. Tak to takhle míchám..gastrotuss jsem taky porad resila jestli jo nebo ne, nakonec jsem ho nekoupila a ted uz jsem si rikala, ze ji to smad brzy přejde :nevim: ona uz ted pribira krasne a to bliti ji snad vubec neva tak proto i jsem ten gastrotuss nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 13:30

@saadet mně oba přibírají slušně, ale spíš to řeším kvůli tomu, že je pak neklidný.
Rasp. on přibírá pěkně, ale je k tomu taky celkem dlouhý, takže by klidně mohl mít o něco víc.

• Citovat
  • Upravit
12156
16.1.15 13:49

@Billi se omlouvám jestli jsem to někde přehlídla, staršímu je kolik? Pořád ti blinká? A ten gastrotuss dáváš oběma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.1.15 13:50

Tak ta moje žížala by taky mohla vážit víc, ale oproti těm začátkům přibírá krásně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 13:56

@saadet staršímu jsou 3 roky, už neblinká, přešlo ho to v roce. Do té doby byl schopný vyblinkat i suchý chleba…
Mně stačí, že malej přestal tolik růst. Ve 4 měsících měl 67 cm a 6,1 kg, tak už se aspoň v tom růstu zarazil :lol:

• Citovat
  • Upravit
228
16.1.15 14:09

Holky, které vaříte příkrmy, kde kupujete zeleninu a jakou? Myslíte, že je problém nakoupit normálně zeleninu v Kaufu nebo v Tescu? Musí to být vyloženě bio?
A zamrazujete? Pokud ano, tak co? A do čeho to dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.1.15 14:11

Teda holky to blinkání vám fakt nezávidím :( Doufám, že vaše děti to brzy přejde a bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.1.15 14:12

Taky jsem se vás chtěla zeptat kolik hodin vaše děti spí přes den a jak spí v noci?
V čem vám spí přes den?
Dáváte děti přes den do postýlky nebo jen v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.15 14:13

@Fion25 kupuju v Kaufu a Tescu, nebo kvalitní mraženou. Až to půjde, bude mít ze zahrádky. Z léta mám zamražené balíčky, uvařím, mixnu a dávám jíst, vařím vždy na 2 dny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex