Poradna duly
Jana Čurdová
@saadet jen se pridam s tou vahou - mame jeste mensi
v 6,5 mesicich mela na kontrole 5,9kg a 65cm, ale konecne zacala pribirat. V 5,5 mesicich vazila 5,1kg.
Teda holky vy jste se rozepsaly, jen jsem tak letecky přečetla a koukám, že řešíte příkrmy. Já kupují v Kauflandu, vše si očistim, nakrajim a dam do mrazaku, pak vyndam a uvařim s bramborem(ty se do mrazaku nedávají) nebo rýží. Maso jsem si uvařila, nandala i s trochou vývaru do formicek na mafiny a dala zmrazit, pak vyloupla a dala do pytlíku, pak jen vyndam a přidám k zelenině.
@lennel Ahoj, díky za info. Zajímavý nápad dát maso do formiček na mufiny
Taky přemýšlím do čeho vše budu dávat.
@Alušáček Nemusíš mít obavy, že se ještě malá neotáčí. Správně se mají začít otáčet mezi 5.-6.měsícem. Dej tomu čas. Sama začne.
@Alušáček My taky furt nic. Zato si obstojně zvládá cucat oba palce u nohy.. ![]()
@Billi píše:
@Fion25 chytl kašel a rýmu od prvorozenýho, takže zahleněnej, kašle jak tuberák a má teplotu. Nic hroznýho, ale u mimin je každá nemoc strašná
Máme to samé, měl mezi svátky 6.nemoc, což bylo hrozný, jenže se mu tím oslabila imunita a po týdnů chytil od holky kašel a rýmu, jenže mu to sedlo na průdušky, měl 5 dní horečky, dneska zatím dobrý, máme ventolin inhalátor. Je to strašný když je takhle malý mimčko nemocný.
Teda tady to frčí
jinak k dotazu @Fion25 UM dávám hipp, podle mě je na „bříško“ nejlepší..a předpokládám, že bio gaiu s něco na prdíky dáváš?? Já do půl roka bez toho nebyla, nebo teda spíš žížala
jinak to spaní jsem ji prostě naučila. Fakt jsem jí začala pravidelně dávat ve stejnou hodinu do kočárku a zvykla si. A večer teda máme klid. Já co jsme přišli z porodnice jí večer koupu ve stejnou hodinu, má to jak rituál a dnes to miluje..ze začátku plakala, ale teď jak je už i ťreba večer protivná, tak jí vezmeme že jdem koupat a už se chechtá, pak je chvili nahata na podložce, pak vana, masaz a dostane kasi ve flasce a u toho usne a pak ji jen dam do postýlky…takze večerní uspavani vlastne neznam ![]()
@feésM tak to je pusina fakt menší
hlavně že už přibírá! A nepřibírala z nějakého důvodu? Nebo prostě má své tempo?
@saadet jeste na zadna vysetreni nedoslo (a snad ani nedojde), ale pry to vypada na malinky zaludek a je zapotrebi ho roztahnout, proto jsme museli od 4 mesicu kase a od 5ti uz prilrmy. Pri kojeni vypila bezne 30-60ml, vic nezvladala a to jeste v tech 5,5mesicich :-/ ted nevim kolik vypije, uz se neprevazujeme kdyz pribira
ale napr. od konce sestinedeli pribrala za 12 tydnu 300g. Ale snad uz to mame za sebou a ted se zacne obalovat ![]()
@mon29 píše:
@Alušáček My taky furt nic. Zato si obstojně zvládá cucat oba palce u nohy..
@mon29 Tak malý se sice umí přetáčet ze zad na bříško, ale zase jsem ho ještě neviděla, že by jsi cucal palce u noh. Spíše ho teď zajímá pindík
, takže na nohy kašle.
@Fion25 já vím, že má čas s tím otáčením, jenom že tu čtu jak už to skoro všichni umí ![]()
@saadet Zkoušeli jsme různé kapky na prdíky a u nás zabral infacol a teď už je to lepší jak je větší a více se hýbe. Akorát v noci se ještě trochu kroutí a musím ho někdy vzít z postýlky a nechat ho v klubíčku vyprdět a pak spí dál.
Ahoj holky…my máme chlapečka 31.8.
na konci 4m měl 7300g a 67cm