Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, pojďte si povídat o těch našich miláčcích, kterým je teď už pět měsíců, půl roku a objevují svět. Alespoň se budeme moci občas ujistit, že v tom nejsme samy ![]()
@Smilen miláčkovi 5 měsíců teprve bude, počkal si na konec léta ![]()
My mame holcicku z konce cervna
i kdyz mela byt az cervencova ![]()
@Smilen moji holčičce bude za pár dnů 5 měsíců a je to úžasné jak vnímá svět kolem sebe
momentálně se zájmem celé dny sleduje náše zviřata čivavu a kocoura, to je lepší než hračky ![]()
Tak mojí princezně pro změnu bude 7 mesicu za par dni
a co chceš konkrétně probírat? Nemyslím to zle jen je toho dle mého straaaašně moc
my teda dost od narození bojujeme s refluxem, takže zábava
takže hlavně jsem řešila jídlo…teď momentálně jsem snad i dořešila noční spaní, jelikož jsem zjistila, že zlatíčko v noci rušíme! Začala se budit v noci snad 100× tak jsme jednou zkusili zůstat spát v jiném pokoji a malá si chrupla do rána
a to jsem jí chtěla mít v ložnici aspoň do roka
a taky furt čekám až si sedne ![]()
Náš lump zrovna objevil kouzlo vískání a pištění, dneska mi až bolí hlava, nezastavil se ani na procházce venku ![]()
Tak nase cacorka uz se plazi „na krtka“. Zaryje cumak do zeme a nozkama se odrazi od zeme
uz vnima hodne, hlavne jak provokuje segru, aby delala blbinky, to je vzdycky legrace. ![]()
Paráda, že se nás tu tolik sešlo! Já mám Mirečka a bude mu pět měsíců příští týden, taky si počkal až na konec léta. Zatím plně kojím, ale protože se v noci budil, nasadili jsme kašičku a musim zaklepat, vypadá to, že funguje.. chrupká mi až do rána. Taky chci začít příkrmy, tak uvítám i pár rad
@feésM jéé, to musí být sranda, když se takhle plazí, náš Mirďák se hlavně zvedá na rukou a učí se otáčet z bříška na záda. Ne vždycky mu to vyjde a hrozně nadává.. @martina.se Ten náš taky pořád piští, ale venku to může být teprve sranda. @saadet Já bych chtěla probírat, co každému zrovna přijde důležité. Někdo už má zkušenosti, poradí.. Třeba holky, ten můj mi teď skoro přestal spát přes den. Pět hodin je vzhůru a nezabere, dokud neodpadne vyčerpáním.. Jako by mu mělo něco utýct, nebo co ![]()
Tak abych třeba začla
my jsme začaly s příkrmy po 4. měsíci, teď už malá baští ráno v 7 um, pak v 10 um, k obědu masozeleninku, odpoledne ovoce a na noc kaši. O příkrmech mám načteno hafo, takže pokud @Smilen chtěla něco víc napiš
malá teda papá krásně a všechno, je to žrout po mé
jinak teda pořád válí sudy, začala se plazit a furt piští, nebo se chcechtá
už víc jak před měsícem začala strkat kolínka pod zadek, tak sem měla radost, ale pak zjistila, že umí válet sudy na obě strany a dostane se všude rychle a přestala zkoušet na čtyři a potažmo sedět! Leze Vám už někomu mimi, nebo sedí? Pomáháte nějak? Vím že se to nemá, tak nic nedělám, ale někdy mám sto chutí jí „popohnat“
![]()
@Smilen to je :+D mate taky sikulku
nase taky pretoceni z briska na zada porad trenuje - neumi to udelat dostatecne pomalu a vzdycky to konci ranou do hlavy a brekem.
Jinak nase uz basti jogurty, presnidavky a napr. banan (to jsou svacinky) a k obidku ma napr. brambora, kralik, mrkev nebo batata, spenat atd. K tomu kojim. Museli jsme brzy zacit prikrmkama, protoze jsme strasne bojovali s vahou. Pribirala moc malinko a ted ti hede ![]()
@feésM už jíte jogurt? Myslela jsem, že ten se doporučuje až tak od 8. měsíce…? Já to totiž taky zrovna řeším, že už bych ho malý chtěla dát… ![]()