Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já třeba zase nechápu, že někdon nestíhá. dneska mi psala moje známá, že prostě nestíhá, doma bordel, nic neudělala, nic nenapekla, že dokonce nestihla dárky pro manžela..
Samozřejmě, že jsem ji uklidňovala nebudu ji přilévat olej do ohně, jak se říká, ale..
Tak jako v dnešní době, člověk může mít dárky už v listopadu na netu.. péct se nemusí, může si člověk objednat a nebo kdo peče, tak zase může začít něco málo na konci listopadu v klidu něco na začátku prosince- třeba jeden druh, perníky… a uklid..
Taky jsme toho názoru, že když se to dělá průběžně, že zas nemůsí být nějaký extra velký..
Ale, aby to nevyznělo, že jsem nad věcí, nejsem, chybí mi zabalit ještě pár dárků, ale fakt takové nervy, a paniku neznám ![]()
Moc mě to nepobavilo, připadá mi to smutné ![]()
Uklízíme průběžně, neděláme velký úklid nárazově v podstatě nikdy. A v tomto období je to teprve nesmysl, když je shon s dalšími věcmi. Vařit, to mi zabere minimum času (cukroví nepeču) a baví mě to. Když nemám náladu, nemám problém si jídlo někde objednat. A dárky nakoupím měsíc v předstihu na internetu. Dekorace nepřeháním, to zabere dvě hodiny příjemného času a taky to dělám měsíc předem
Nerada tě budu muset zklamat, ale pěkné svátky nedělá uhnaná matka se sklonem k perfekcionismu
@Kamikadze píše:
kdyz uklizim defakto no, a grunt byl akorat po malovani:-))
Fakt, mě přijde, že po malování je to tu ještě horší než běžně. Já teda řeším větší úklid jaro léto a teď před vánoci jen běžný co dělám každý týden.
@Kamikadze píše:
A fascinujeme me, jak vsichni na vsechno serou, a pak dva dny pred Vanoci se z toho vseho mohou posr…!!![]()
![]()
![]()
no to mi řekni, dárky mám doma všechny komplet už od začátku prosince, zabalené, připravené, doma uklizeno, hlubší úklid jako skříně a takové to vánoční gruntování dělám průběžně v listopadu, v prosinci jen pečeme cukroví a uklízíme povrchní dětský bordel. Celý advent je v pohodě a užíváme si. Dneska jsem byla jen nakoupit potraviny, obchody narvaný, lidi šílí i s dárkama, ze všech stran slyším nářky, jak pošta má zpoždění a snad to nedoručí…tak proč to kruci ti lidé neobjednají s dvoutýdenním předstihem
prostě tady platí, jaký si to uděláš, takový to máš
Já letos objednala darky přes net už někdy v řijnu, cukroví jsem koupila, kapra a salat nám dá strejda (má hospodu) takže jen ohřeju. Uklizim pruběžně celoročně a na Vanoce tedy neuklízím… včera jsem byla lyžovat s kamaradkou bylo nadherně a dnes se synkem - opět nádhera. Zitra si jdu zaplavat a na štedry den pujdu se synkem někam na výlet. pak jedu na 2 dny k našim - tam to bude trochu stres - ale přežiju to
Pro mě jsou Vánoce svátky pohody a ne stresu tedy…
Tak u nas je letosni shon takovy, ze od pondelka valcime s horeckami. Nejdriv jeden syn, ted druhy, na gruntovani nemam ani pomysleni, jsem nevyspala z nocnich besu, podavani leku a utesovani. Zitra a na Stedry den jdu do prace.
Stromek jsme zvladli, upeceno neco mam, konecne i vsechno zabaleno a nejvic ze vseho si preju, abychom byli vsichni zdravi, klidne i stastni a spokojeni a vam to preju taky. A neumyta okna me uz letos nerozhodi…
@terinka4444 to mě taky udivuje. Já dnes byla na nákup dárků. Spíš jsem zjistila, že bych ještě chtěla jeden doplnit.
NO co bylo na náměstí u nás v městečku. Lidí jak maku, shon, nervy, všichni nervozní v obchodě ženská chtěla nějaké auto- nějaké značky, a nebylo, tak se tam vztekla.. NO taky to nechápu..
Já už prostě dárky mám pořešené 14 dní před Vánocemi, hrubý uklid říjen, lispad- okna záclony, a pak průběžně skříně, atd. I to pečení jenom základ, a taky mi to nepřijde drama.. Jeden den těsto za půl hodiny, čup do lednice a druhý den hodinka a várka rohlíčku je na světě ![]()
Ale můžu říct, že byly Vánoce, dky jsem byla tak uhnatá a naštvaná, ale teď si to fakt dělám od října a me mě šumák, že se někdo diví, už něco děláš na Vánoce..
Protože pak fakt je to znát, že té práce neni kolik a člověk to dělá s poklidem..
Mě na průběžný úklid moc neužije. Takže Vánoce beru jako motivaci, proč uklízet (kterou jinak nemám) ![]()
Dárky mám taky už od listopadu, to proto, že miluju nakupování a vymýšlení dárků, naopak se musím krotit, že toho mám moc. Zabalené teda nejsou, ale to bych mohla udělat teď. ![]()
Peču každý rok pár plechů pro radost (dávno hotovo), pravidelně zkouším nějaký nový recept na nezvyklé cukroví.
Vánoce miluju, stres z nich nemám.
Lidi, klid… chlap má konečně čas, tak dokončuje dětský pokoj pro našeho špunta… no - vytírala jsem tam už asi tak 5× za 2 dny, stěhování, malování.(ale teď ještě není dobrý strop…) A kde se umývají věci po malování? Především v koupelně, která funguje jako mezisklad rostlin. Já to tak neberu - prostě okna vemu mopem a pak stěrkou-dítě vezme a popatlá:) dárky máme, jenom zabalit. Věci skládám do skříně, dítě zase vytahuje, do toho mu rostou zuby asi 4 naráz-to je taková ta správná rodinná pohoda
tento rok jsem i pekla 2 druhy poprvé v životě a linecké už padly za vlast a perníčky si zdvořilostně šetříme, že padnou na štědrý den. Vánoce jsou hlavně svátky rodiny.
@Bábrdl píše:
Mně zase baví, jak všechny hlásí, že „letos neuklízí“ a pak mají doma jak i ikea. A já žvaním o tom, jak uklízím a pak se nějak udělá bordel. Sám od sebe…![]()
My to máme naplánované zitra, že si vše nachystane vc.do misek do ledničky se zelenina nakrájí na polévky, musím vařit dve (rybí a bud čočková nebo houbova), uklidí se pak běžný páteční úklid, společně s mužem, bude to rychlejsi. A v sobotu už zbyde jen čekat, sledovat pohádky, procházka, tatka okoupe děcka, jak začnu vařit polévky a maso. Hlavně v klidu bez stresu.
Já jsem po operaci kolene, doma běhám s berlema
, cukroví jsem teda napekla, stromeček stojí ve stojanu, ale neměla jsem dneska už sílu s dětma zdobit, ozdobíme ho zítra až se vratím z kontroly - doufám, že mi povolí aspoň na doma odhodit berle, dárky jsem balila v týdnu s nohou na ledu, úklid normálka
, s berlema to moc nejde, svět se nezboří hlavně pohodu
Všem vám přeju krásné a hlavně klidné vánoce bez stresu
Potesi…my jedem na Vanoce pryc, takze musim akorat dobalit, jinak to jde vsechno mimo me ![]()
Ja zase nerozumim co delate za grunty. Jasne, ze v den stedreho dne nebo den pred se musi jeste vytrit uklidit kuchyn po pripravach, ale to neuklizite cely prosinec? Skrine uklizim bezne kdyz jsou neuklizene, prach prubezne, zaclony s umyvanim oken, toalety, kouoelny se umyvaji pravidelne ne? Hracky a bezne veci bych mohla sbirat 3× denne. To ve "vanocnim " uklidu nehraje roli.