Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
210
21.4.13 18:49

Díky, byla jsem s malým ještě u Mudr a železa má prý dostatek. Jen prostě ty menší červený krvinky. Jinak na pohled je zdravý, čilý, tak myslím, že kdyby nedej bože něco…tak je unavený, apod. Tak uvidíme, sleduju ho jak se jen dá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
22.4.13 22:21

No tak v tom případě by mohl mít beta thalasemii…to v nic neznamená, jen jsou menší červené krvinky. Vyšetřuje se to na hematologii. Většinou se to dědí po rodičích…takže stačí, když se necháte nabrat vy s manželem…nemáte nějaké předky ze středozemí atd? A nevíš náhodou, jak velké má ty krvinky? Je to zkratka MCV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
23.4.13 07:05

Ahoj, no to nevím, výsledky má Mudr u sebe. Ona to právě nechce nijak řešit…podle ní je zdravý a hotovo :roll:
A předky ze středozemí nemáme :) Jak půjdu na krev já nebo manžel, tak si to pohlídám. Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
23.4.13 14:43

@monulka Ok, kdyby něco, tak klidně napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
23.4.13 19:33

Určitě :-) děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.13 19:49

Prosím, nevíte někdo jak se zjistí leukémie? vím, že se udělá krevní obraz, ale nevím jestli to zjistí obvodní lékař nebo se musí do nemocnice? Díky moc

• Citovat
  • Upravit
303
24.4.13 22:40
@Anonymní píše:
Prosím, nevíte někdo jak se zjistí leukémie? vím, že se udělá krevní obraz, ale nevím jestli to zjistí obvodní lékař nebo se musí do nemocnice? Díky moc

Prosím tě, jak Tě napadla dg. leukémie? Není to jen z krevního obrazu…i když ten je pro diagnosu často dostačující…krevní obraz nabere i obvodní lékař…ale je to komplexní problém, potřebuju více detailů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
8.8.13 19:35

Jdu si k Vám pro radu. Synovi - 4 roky, se udělaly pod oběma pažemi velké shluky teček, jakoby pih, ale přijde mi to červenější než pihy, samozřejmě jsem to zadala do googlu a vyjela mi leukemie. Syn je od narození bleďoučký, jako batole bral železo, naposledy mu brali krev v květnu, kvůli opakujích se zánětů průdušek - bylo by to z toho znatelné? Mám děsný strach, naše doktorka má dovolenou a nevím jestli ho kvůli,,tečkám pod rukama,, mám vzít k záskoku. Všimla jsem si jich až dneska, určitě je tedy nemá dlouho, když ho sprchuji, snad bych si jich všimla. Ráno ho bolelo bříško a vyblindil čaj, nevím jestli to může mít nějakou souvislost, omlouvám se za takový román a prosím o radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
8.8.13 19:44

Me se cervene pidi tecky delaji hodne po tele kvuli tomu ze jsem trombocytopenik, taky jsem bledsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.8.13 19:50
@AstraG píše:
Jdu si k Vám pro radu. Synovi - 4 roky, se udělaly pod oběma pažemi velké shluky teček, jakoby pih, ale přijde mi to červenější než pihy, samozřejmě jsem to zadala do googlu a vyjela mi leukemie. Syn je od narození bleďoučký, jako batole bral železo, naposledy mu brali krev v květnu, kvůli opakujích se zánětů průdušek - bylo by to z toho znatelné? Mám děsný strach, naše doktorka má dovolenou a nevím jestli ho kvůli,,tečkám pod rukama,, mám vzít k záskoku. Všimla jsem si jich až dneska, určitě je tedy nemá dlouho, když ho sprchuji, snad bych si jich všimla. Ráno ho bolelo bříško a vyblindil čaj, nevím jestli to může mít nějakou souvislost, omlouvám se za takový román a prosím o radu

Zřejmě se jedná o PETECHIE…drobné krvavé tečky pod kůží…nemusí to být hned leukémie…je mnoho poruch krvetvorby…mě se to dělá taky, mám revma a beru léky, které ničí bílé krvinky (jednoduše řečeno) a spolu s nimi se ničí i ty červené…aby k tomu nedocházelo, musím brát vysoké dávky kys. listové…takže i s Petechiemi nemám leukémii… :palec:…což neznamená, že to máš nechat být…zítra zajdi ráno (brzo) k dětské MUDr. se synem…řekni jí to..odebere krev a udělá testy…jdi ráno, kdy se bere a odváží krev do laborky…do 8 hod.!!! Držím palce ať je to ok… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
8.8.13 19:51

Jo a s blinkáním to může mít souvislost…pokud to bylo intenzivní blinkání, krev se nahrne a může docházet k drobným krvácivým stavům pod kůží…

• Citovat
  • Upravit
590
8.8.13 19:57

AstraG nemyslím si, že by to musela být leukémie - zvracení může být klidně z horka a ty tečky můžou být petechie - a ty můžou mít taky různý původ - třeba od těsnýho oblečení nebo popruhů batůžku. Nebo to můžou být třeba jenom potničky nebo plíseň nebo vyrážka z horka… Ale jestli máš strach, tak k doktorce zajdi. Naší dceři začala leukémie velkou únavou, potom měla tři dny horečky a ten třetí den se jí vysely petechie na nožkách - od palců až po kolena jako podkolenky. Ale u každýho se projevuje jinak. Přeju ať je malej v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
8.8.13 20:02

Mě právě vystrašilo, že je to v podpaží, kde jsou nějaké uzliny, a udělalo se mu to z ničeho nic. Nechci být za hysterku, ale stašně mě vystrašily ty,,diagnozy,, z googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.8.13 20:14
@AstraG píše:
Mě právě vystrašilo, že je to v podpaží, kde jsou nějaké uzliny, a udělalo se mu to z ničeho nic. Nechci být za hysterku, ale stašně mě vystrašily ty,,diagnozy,, z googlu.

No..když se mi to udělalo poprvé, taky jsem Googlila…a našla to co ty…děs v očích…volala jsem svojí Revmatoložce a ta mě uklidnila, mám testy ok a dělají mi to léky…takže jdi syna „otestovat“ k dětské MUDr. ať máš klid v duši…

• Citovat
  • Upravit
24292
8.8.13 20:26

@AstraG náš to má momentálně u „prdelkovýho otvoru“, čekám, až se to ztratí. Nevím, z čeho se mu to vyvrbilo. Ale už to mizne, má to tak 5. den.
Můžou to být výsevy po nějakém otlaku, dělá se tak i test křehkosti kapilár či co. Nevisel třeba na nějaký průlezce za ruce nebo na nějaké lanové atrakci?
pro klid duše k dr. jdi. Neklidná a nesvá máma není to pravé.
Jinak náběry v květnu OK by u akutní leukémie už byly rozhozené, tam je to fakt rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí