Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.2.13 00:39

Ahoj, naší dcerce diagnostikovali 24.1. ALL :,( Hned 25.1 jsme zahájili 1.protokol, měla k tomu ještě zápal plic :,(. Stále jsme z toho v šoku. Ráda bych se zeptala zda by jste mě vzali k vám do skupiny. My jsme zatím zvládli 8.den dobře, měli jsme se dostat pod 5 procent blastu a už 7.den jsme měli 0 procent. Tak ted se budeme modlit, aby výsledky z 15.dne byly také dostačující…Naše beruška se jmenuje Anička a v listopadu jí byly 4 roky.
Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
2.2.13 00:47

Ahoj holky, moc vam vsem drzim palce at se vase zlaticka brzo uzdravi. Syn ma ve skolce spoluzaka co mel ALL, osm mesicu byl v leceni a ted uz chodi zase do skolky, vylecili ho, sice je porad bledoucky a pohubly, ale vlasky mu dorustaji, hraje si a vypada spokojene. Tak vam preju hodne stesti :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
2.2.13 17:24

Ahojky, moc držím pěstičky, aby byla malá OK. Mohla bych se zeptat, jaké byly příznaky…co vlastně tomu zjištění předcházelo? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.13 23:00

Ahoj, v prosinci začala mít modřinky, ale jen od kolen dolů - tak jsme si říkali, že je to ze šklolky. V lednu už začala být hodně bledá a měla kruhy pod očima, no a 18.1 byla s tatínkem lyžovat, asi tam nastydla, v neděli 20.1 se jí večer dvakrát spustila krev z nosu a dostala teplotu, u pediatričky výsledek chřipka, jenže ve středu už měla hodně vysoké horečky, báli jsme se prasečí chřipky a tak jsme jeli na pohotovost v 10 večer, výsledek nejprve zápal plic a pak nám dr. naznačila, že se pravděpodobně jedná o leukémii, dle krevního obrazu, který ji v noci dělali 2 krát. Byla to šílená noc, to čekání, bezmoc… :,( Ráno už se vše rozjelo, v horečkách 40,5 jí dělali odběr kostní dřeně a hned druhý den lumbální punkci. ATB na zápal plic zabraly až v sobotu a ted ve středu již měla rentgen čistý, i po snižování imunity Prednisonem. Je to velká bojovnice už od malinka :srdce: Aničku máme z 4.pokusu umělého oplodnění, při transferu jediného embryjka, narodila se o 20 dní dřív, vše zvládla, pevně věříme, že beruška zvládne i tohle. I když pořád bulím a máme šílený strach ak bojujeme a věříme. Ted nás pustili domu, v pondělí jdeme na krev a v uterý máme přijít na lumbální punkci a cytostatika. Když budeme mít dobrý krevní obraz budou nás pouštět domů, nemocnici máme 5 minut autem od bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
2.2.13 23:06

@Katerina75 Uf, je strašné co si vy i to malé musíte vytrpět. Je mi to moc líto, přeju brzké uplné uzdravení a držím palce i na nohou :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.13 23:15

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.2.13 09:56

Tak to máte super, že bydlíte tak blízko nemocnice. Aspoň budete moct být víc doma. Ten začátek je náročnej, ale zvládnete to. Přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.2.13 18:49
:hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.2.13 18:58

Holky, já právě poslední dobou pozoruji synka…4 roky. Od července, tak asi v průměru 1× za měsíc se mu spustí krev z nosu, chvilku, ale dost. Dál se mi teď asi posledních 14 dnů začal hrozně potit v noci, prostě usne, do půl hodiny má pod hlavičkou úplně mokro, všude krůpějky potu…nevím zda to přisuzovattomu, že je trošku nachlazený, potil se vždycky, ale teď je to fakt hodně. Začal i děsně chrápat. Modřinky po těle nemá. Vím, že to nemusí nic znamenat, mám ale strach. Myslíte že mám raději zajít za Mudr ať mu udělá krevní obraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 19:29

Monulko já ted mluvím za sebe, protože jsem stále ještě v šoku :,( já bych na krevní obraz zašla. jenže… mluvili jsme o tom s hematoložkou, že jsme měli jít na krev už v prosinci, říkala, že pokud nebyla nemoc rozjetá, že nemusela ještě být, tak by krevní obarz ještě nic neodhalil… :( takže já bych prostě na krev šla, určitě to bue v pořádku, ale budeš klidnější, no a kdyby to stále přetrvávalo zopakovala bych krev ještě za měsíc. Aninka se také hodně potila, jenže takhle jak popisuješ se potil i muj synovec když byla maličky a je to už 9 lety zdravoučký kluk, tuk, tuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.2.13 20:09

Já zítra asi za mudr půjdu, je mi úplně špatně, mám strach, ale aspoň budu vědět co a jak. A krevní obraz se dělá z té kapičky z prstíku a na výsledek se čeká?
Jinak moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.2.13 21:21

Monulko leukémie, než se na ni příjde, tak netrvá dýl než třeba dva měsíce. Nebo aspoň tak nám to doktor říkal. Jde to potom hodně rychle - takže pokud ti připadne už půl roku, že se ti nezdá, tak bude mít třeba jen málo železa. U nás to bylo tak, že byla malá prvně unavenější (byly jí dva roky a usínala na nočníku) a potom dostala horečky a třetí den vysokých teplot, který nešly srazit, se jí objevily na nožkách od kolen dolů petechie.
Krev berou na krevní obraz normálně do zkumavky - ale taky bych raděj šla - nemocí různých je plno, tak raděj nic nezanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
4.2.13 08:40

Holky, děkuji, malinko jste mě uklidnily. Každopádně jsme zpět od Mudr, nabrala malýmu krev na vše možné, cukrovka, štítná žláza, krevní obraz… a ve středu ráno si budu volat na výsledky. Doufám, že to bude OK, ale dušička je maličká :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
4.2.13 15:37

Držíme palce, moc, moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
14.2.13 13:26

Ahoj holky. monulko určitě bych doktorku upozornila a rozbor krve je základ v případě jakýchkoliv pochybností. zrovna akutní leukémie je proto akutní, protože příznaky jsou velmi rychlé a určitě to netrvá v řádu několika měsíců, než se nemoc rozběhne. naše holčička v podstatě neměla žádné potíže, jen nám nechtěla na výletech chodit, tak jsme to přičítali tomu, že se jí prostě nechce. koncem září lonského roku byla výrazně bledá a vůbec nechtěla chodit, jednou jí vylétla teplota, tak jsme šli k doktorce. rozbor krevního obrazu ukázal, že jí vše ubývá, bílé, červené krvinky i destičky. to bylo ve čtvrtek. v pondělí odebrali kostní dřen a odpol už jsme věděli že to je bohužel leukémie. i když v podstatě to mohlo být cokoliv jiného. jsou děti co trpí infekcemi, přivezou je do nemocnice v horečkách, mají petechie-krvácivé projevy do kůže, nemůžou chodit, mají zvětšené orgány, zjistí jim krvácení v očním pozadí…my neměli skoro nic, proto se dr divila, proč jsme šli k doktorce, ale ta bledost byla opravdu očividná. někteří rodiče se to dozví třeba až za měsíc i déle, že jejich dítě má tuhle nemoc, protože z krve to určit nelze, někdy to vypadá, že je v těle zánět. jinak my máme za sebou protokol Ia+Ib to holčina zvládla v pořádku, krom teplotky v závěru, tak jsme měli týden prodlevu, nyní teda trávíme čas v nemocnici, má protokol se čtyřmi metotrexáty, do třetího držela, ale ten třetí jí dal zabrat, do toho ještě infekt, takže atb, ted je má druhý týden a konečně je dva dny bez teplot, a konečně něco papá. v úterý jí chce dr podat poslední mtx a pak bude pauza a bude nás čekat poslední protokol, v němž je léčba trvající měsíc. a pak už jen udržovačka. snažím se myslet pozitivně ale být tady zavřená je hrozný pro živel jako já. zítra mě vystřídá manžel, tak budu moct načerpat trochu síly se synkem.tak se všichni mějte a držím palečky jo a p. s:Kačko vítám tě tu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí