Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.5.12 22:53

Jdu Vás po dlouhé době pozdravit. :)

Janinečko - super, že se víkend vydařil. Ono to občas chce nějakou změnu. My jsme byli v neděli poprvé v kině. Využili jsme toho, že bylo vedro, tak jsem čekala, že tam bude prázdno a taky že jo. Bylo tam dohromady asi 10 lidí. Dcerka vypadala moc spokojeně a my s manželem jsme si říkali, že z toho jejího blaženého výrazu budeme žít ještě hodně dlouho. I já jsem si po 2 letech zase připadala jako člověk, že můžeme podniknout něco, co jiné lidé běžně. :)
Jak je Tedíkovi? Teploty a rýma už jsou pryč?

TyynkoM - jak jste na tom? Pokračujete v léčbě? Nebo máte ještě odklad? Jak je Evičce?

M.

• Citovat
  • Upravit
590
2.5.12 06:09

ahoj holky
Včera jsme skončili protokol. Ale jak už to bývá, tak Evička má šílený hodnoty - ona i tak pořád nesplňovala, ale nakonec ve středu dostala krev a v pátek jí dělali lumbálku a začli s cytozarama, včera měla ještě onkaspar a poslední lanvis, tak teď jen pohlídat tu krev. Je pořád neutropenická (ANC má jen 0,08), tak se bojím, aby něco nechytla. Ale z kašle se Evička dostala celkem rychle. Tu rýmu má pořád vodovou, takže asi dobrý. Dělají se jí petechie v puse a na krku a na nožkách - pořád je co hlídat…
Janinečko o víkendu sem na vás myslela - v ambulanci jsme byli v sobotu jen dva a v neděli jsme tam byli úplně sami - tak sem si říkala, že to asi vzali hromadně všichni na ten krtkovskej víkend - třeba se někdy v ambulanci potkáme, tak povykládáš, jak bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
2.5.12 06:15

Anonymko na čem jste byli? My už teď taky plánujeme, že jak bude mít dobrý hodnoty, tak bysme si udělali výlet aspoň do Lednice (máme ju tu kousek a ještě sme tam nebyli). Od toho, co se Zdenička narodila, jsme nikde nebyli - Evička onemocněla když bylo Zdeničce šest týdnů… tak nám chybí nějakej výlet jako sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
2.5.12 14:55

Ahojte,
ani se nedivím, že tu nikdo nebyl, když bylo tak krásné letní počasí :-).
Tyynko - to je dobře, že už máte protokol za sebou. Tak teď už budete jen čekat, až bude splňovat na udržovačku? Evička se z toho rychle oklepe a bude z ní zase pohodová, aktivní holčička. Udržovačka je dobrá v tom, že budete mít víc času pro sebe. sice člověk musí pořád všechno hlídat, ale teď přes léto to bude určitě úplně v pohodě. A třeba s námi pojedete už na příští akci s Krtkem. My byli teď na Mílovech - Žďárské vrchy, bylo to na 4dny a děti si to hodně užili. Ale byli tam spíše rodiny, co mají už delší dobu po léčbě, tak jsme tam nikoho moc neznali. Anička tam snad pojede v létě i na tábor. Další akce je v červnu - Krkonoše, to je na celý týden. Ani nemám odvahu se začít těšit.
Jinak Tedík je v pohodě, ale ta rýma se mu drží pořád, chvíli lepší, chvíli horší. Nechala jsem to být, ani jsem mu moc neměřila teplotu, říkám si, že kdyby něco, že bych to na něm poznala.
Anonym - super, že jste se odhodlali do kina. myslím, že teĎ už pomalu začne být období bez nějakých škaredých infekcí, tak budeme všichni zdraví a nebudeme mít takový strach někam vylézt. A jak jste se rozhodli, půjdete na zápis do školky? Kdy máte vlastně termín s miminkem?
My jsme byli dneska s Tedíkem na den otevřených dveří v jiné školce a Tedík si tam krásně pohrál.
No a zítra máme kontrolu v nemocnici a další lumbálku, když bude tedík splňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
4.5.12 16:24

Ahojte,
Tyynko - jak je Evičce? Mám pocit, že jsem vás dnes zahlédla v nemocnici. Ale my jsme museli být na chodbě, protože Tedík je zase nemocný. Včera dostal zelenou rýmu, ale i tak mu dělali lumbálku a pak v noci dostal i horečku a škaredý kašel. takže zase zánět dutin, k tomu zánět průdušek a dostal ATB a milion dalších léků :-(. No snad už se konečně pořádně doléčí a už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
4.5.12 16:53

ahoj Janinečko, to je mi líto, že to Tedíka tak vzalo… Hlavně aby se z toho brzo dostal. Evička vypadala ve středu hrozně - modrala a třepala se a zvracela (v úterý byla na chemu), ale včera už byla dobrá a dneska sme byli na kontrole (takže jestlis nás zahlídla, tak sme to byli my :) - ale dneska tam byl s Evičkou tatínek a já sem si tam jen pro ně došla) a už se jí to pomalinku začíná zvedat - ANC má 0,22, tak pomalinku, ale jistě - tak už se těším, že už to snad začne být dobrý.
Já doufám, že se s Krtkem taky někdy někam dostanem - ale teď sme se ještě nepřihlašovali, protože sme nevěděli, jak na tom Evička bude - ale za rok už bych jela ráda.
Ještě sem se chtěla zeptat, jak to, že měl Tedík teď (v udržovačce) lumbálku?
Tak se mějte co nejlíp - jak jen to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
4.5.12 20:03

Tyynko - Tedík těch lumbálek má v udržovačce 6 po 6-ti týdnech. Máme za sebou třetí a musím říct, že se to na něm vždycky podepíše. Momentálně se jeho stav spíš zhoršuje, tak doufám, že ATB brzy zaberou. Mám strach, aby zase nekleslo ANC, to bysme zase skončili ve špitále s febrilní neutropenií.
Jsem ráda, že Evičce to jde už nahoru a že jste to celkem ustáli, tak držím palce, aby se vám to nepokazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 22:33

TyynkoM - super, že jste ukončili protokol. Snad už bude dobře a udržovačku zvládne Evička v pohodě. Jak jsi psala, že modrala… no, to musel být „zážitek“… bych se strachy pos…
V kině jsme byli na Pirátech… strašná volovina, ale nic jiného ten den pro děti nedávali… ale beruška byla spokojená a o to šlo. ;)
V Lednici jsme byli jednou, když jsme byli na dovolené… je to tam nádherné.

Janinečko - vy si to teda vybíráte. :( Tak snad už to je poslední nemoc a teď přes léto budete mít od bacilů a infekcí pokoj.
Na zápisu jsme byli… uvidím, ale teď se přikláním k tomu, že to od září zkusíme. Ale ještě nejsem 100% rozhodnutá. Přihláška je podaná, vzít by dceru měli… a jestli nastoupí, to uvidíme.
Termín mám začátkem září.

Tak se držte a už žádné marodění. :srdce:

M.

• Citovat
  • Upravit
1651
7.5.12 18:36

Ahojte holky,
jak se máte?
Tedík už je bez teplot, tak nejspíš ATB zabraly. Ale pořád ještě kašle a ta rýma je trochu nažloutlá. Snad do páteční kontroly už to bude lepší. Tedík chce jít ven, na písek, hrát si. V posteli už ho asi nic neudrží. Ale tentokrát budu tvrdě stát za tím, aby se doléčil. Už chci mít od nemocí klid a taky od té neustálé rýmy. Jestli Anička zase dojde domů s kašlem, tak nemilosrdně hned vyfasuje roušku.
Užijte si volného dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
7.5.12 19:44

ahoj Janinečko, je fakt, že jak je venku hezky, tak Evička chce jít taky pořád ven - navíc když starší jdou a ona by jít neměla… Ale zatím vypadá, že jí to nijak neubližuje. Zítra jedem na kontrolu, tak su zvědavá, jaký bude mít hodnoty. Pak písnu :) Tedíka hezky dolečte, ať už si můžete taky hezky užívat přírody. Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
10.5.12 09:11

Ahojte,
Tyynko - tak co u vás?
U nás tak nějak nastejno. Vypadalo to, že už bude Tedík v pohodě, ale od včerejška se mi zdá, že se to zase začalo zhoršovat. Mám strach, že mu klesly krvinky a už nemá čím bojovat. I když ATB zabrali a je bez teplot. Uvidíme na zítřejší kontrole, ale já už začínám být nervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
10.5.12 13:47

ahoj Janinečko, my jedem zítra taky na kontrolu, tak se třeba potkáme. Evička teď má málo destiček, tak uvidíme. ANC se jí už zvyšuje (0.8), tak snad se z toho brzo dostane. Dneska ale začala zase kašlat, tak sem jí raděj dala stoptusin, tak doufám, že tím nic nepokazím. Udržovačku by měla začít ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zatislava
10.5.12 17:57

Ahoj a hodně sil přeji. Krásné počasí jsme strávili s Máťou na JIP, ale už aspoň máme za sebou II.A - předpokládaný hnus nezklamal :) . Teď jsme konečně od pátku doma a Máťa se zatím vzpamatovává. Navíc do sebe tlačí - krom jiného - ten zatrolený draslík, takže je to lítý boj. Doufám, že zbytek bude o mnoho lepší, ale jak tak čtu, co Evička na konci intenzivky, tak nevím nevím. Navíc náš syn a rouška - tak to moc dohromady nejde, tak vždy trnu, co si z ambulance dotlačíme.
Tedíkovi přeji brzké uzdravení, bo to už musí lézt na mozek, když se mu to tak dlouho táhne.

• Citovat
  • Upravit
590
11.5.12 18:10

ahoj holky, tak Evička má ANC jen 0,05, ale pan doktor říkal, že už je to snad poslední neutropenie :)
Přeju krásnej víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
11.5.12 19:58

Ahojte,
Tedík má ANC 0,75 a to měl ještě minulý týden ve čtvrtek přes 3,3. Takže nezbývá než čekat, jestli se krvinky začnou tvořit a rýma se konečně pustí nebo ne.
Zatislavo - vítej zpět :mavam: Snad to béčko zvládnete už v pohodě a udržovačka bude už odpočinková. Přijď za námi častěji, ať víme, jak na tom jste a neplácáme se v tom sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí