Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.4.12 13:20

Krapero - takové zprávy moc ráda čtu. ;) Vždycky jsem měla radost, když se na oddělení přišli podívat puberťáci nebo dospělí a sestřičky nám říkaly, že se taky kdysi léčili.
Děkujeme a přejeme celé Vaší rodině hodně zdraví a Tvému synkovi speciální dávku zdraví navíc. :srdce:

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
590
5.4.12 19:57

ahoj holky, tak Evička pro změnu zase nesplňuje. Jela sem s ní ráno na lumbálku - tak sem se na ni psychicky připravovala a nakonec nám sestřička došla říct, že sice nejsou ještě všechny výsledky hotový, ale jestli chce malá jest, že jí klidně můžu dát, protože tu lubálku mít nebude. Nezačali ani s cytosarama a mám vysadit i léky. Do Evičky ale dostat něco k jídlu je docela úspěch. Teď budem čekat do úterý, jestli se spraví, nebo jestli dostane teplotu. Mudr. říkala, že vypadá, že ni navíc něco leze - když nechce jest a přitom by teď neměla mít důvod… Tak se zase budem bát. Připadne mně, že mám v uších zesílenej senzor na kašel a rýmu. Hledám, odkud na nás ten bacil přijde…

Janinečko a co Tedíkova rýma? Zlepšilo se mu to? Dáváš mu na ni něco?

Krapero já taky strašně ráda čtu, že to de ustát. Děkujem za přání a přeju taky krásný Velikonoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
5.4.12 20:25

Tyynko - nemáš tušení, jak mě mrzí, že se vám to zase komplikuje. Ale tak snad nemá paní doktorka pravdu a nakonec z toho žádná infekce nebude.
Tedík a rýma? No odsáváme, šplícháme Vincentku, Avamys, kapeme Nasivin. Stejně jako minule a stejně to vůbec nepomáhá. Hlen je čím dál hustší, kolikrát ho to natahuje i na zvracení. Tak čekáme, co se z toho vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 20:27

TyynkoM - však se dočkáte a budete zase pokračovat. Ten konec to tak bývá. Tělo už toho má dost a trvá, než se krvetvorba obnoví… dřeň už toho má dost.
Teď mi vypadl název toho léku, který se bere touto dobou (La…) a pamatuju si, že po tom dcera taky nejedla. Klidně to může být tím.
Držte se a vydržte. ;)

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
590
5.4.12 21:07

Anonymko jj to říkala mudr. taky - že už toho to tělo má dost - a ten lék je Lanvis (jsi dobrá, že si to ještě pamatuješ) :) Uvidím, jak bude jíst, když ho teď vysadíme.
Janinečko, to mě mrzí, že Tedíka ta rýma pořád trápí. Ten avamys ani neznám. My jsme si koupili loni inhalátor, protože děcka vždycky od podzimu do jara prokašlali a používám to i při rýmě - dávám jim do toho taky vincentku a myslím, že se po tom trošku uleví. Hlavně aby se mu to nezvrtlo v něco horšího. Teď těch zápalů plic máme v okolí docela hodně.

Maminky - přeju vám dobrou noc a krásný prožití Velikonoc (v rámci možností)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 21:15

TyynkoM - no, asi by bylo lepší, kdyby to nejedení nebylo po léku. Lanvis je podobný jako Purinethol, který se bere celou udržovačku a dcera po něm taky nejedla. Brala ho večer, celé dopoledne po něm nějedla, většinou ani oběd a jíst začala až k večeru. A to už brala další dávku. :) O víkendu to bylo ještě horší. V pátek brala methotrexát a po něm nejedla v sobotu a neděli skoro vůbec. Takže jsme takhle válčily celou udržovačku.
No, uvidíte, jak to budete mít Vy. Snad lepší… ;)

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
590
5.4.12 21:22

Anonymko, tak takhle sem to právě vysvětlovala dneska v ambulanci :) Že ráno nesní vůbec nic - jen trochou mlíka zapije vitakalcin, k obědu si dá jednu lžičku a jí až večer. Tak to se máme na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 21:29

TyynkoM - třeba to budete mít po Purinetholu jinak. Kéž by, protože to bylo na palici, každý den a o víkendu ještě horší. Ale přežila to. ;) Malinko se to zlepšilo, jak si na Purinethol zvykla… asi měsíc před ukončením léčby. Ale fakt jen o fous.
Ale ona je nejedlík celkově, takže se zatím nestrachuj a doufej, že Evička překvapí a bude jíst jako Otesánek. ;)

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
590
5.4.12 21:42

Anonymko tak se nechám zase překvapit. Nějak jsem teď zapomněla, jak sem si říkala, že se budu snažit žít přítomnej okamžik - že každej den má svý trápení, tak si zbytečně nepřibírat starosti z příštích dnů - ale moc mně to nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
6.4.12 08:22

Holky, Tedík u Lanvis taky míň jedl a on je zase celkově velikej jedlík. Ono je hlavně blbý, že se to má dávat na lačno, pak se to zase nesmí zapíjet mlíkem. Teď mi taky začal míň jíst, proto jsem i říkala doktorce, že se mi nějak nezdá. No uvidíme.
Tyynko - držíme pěstičky, ať fakt nic nepřijde, Evička si jen pár dní odpočne a bude to dobrý! My jsme se taky hodně zdržovali i mezi těma Cytosarama, ale myslím, že je to i dobře, tělíčko si odpočne a vy taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
6.4.12 19:24

Nevíte někdo, co je to za divnou rýmu, když se nemění, jen se zvyšuje množství hlenu? Mně to fakt přijde divné. Tedíkovi to vždycky začne tím, že má trošku soplík, prostě jako že mu sem tam kapne z nosu voda. Pak to kape trochu víc a nakonec se tak zahlení, že se z toho občas i pozvrací. Přece normální rýma, když se člověk nachladí je nejdřív tekutá, že to teče z nosu ve velkým, pak se zhustí, že nejde vysmrkat a pak se to pomalu začne zlepšovat. I když je to taky nadlouho. Ale Tedíkovi se nemění, jen se zvyšuje to zahlenění. Jako bych to chápala, kdyby nesmrkal a neodsávali jsme, že se mu to tam ucpe. Ale když šplícháme, odsáváme a tak… Fakt už nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.12 21:33

Janinečko - u dcery vidím, že je možné všechno. ;) Většinou se jí rýma nejdřív hodně spouští a nudlí, pak se pomalu zahušťuje a je toho postupně čím dál méně. Skoro každé zahlenění zvrací, to je u ní normální, jak to stéká do krku.
Ale teď má taky rýmu jinou. Začalo to v pondělí, rýma minimální, postupně je toho víc.
Tak nevím, jestli jindy to byly agresivnější brebery a nástup byl rychlejší a teď byly méně agresivní, ale postupně to infikuje a jak je tělo oslabené, tak se zase produkce stupňuje… no, fakt nevím.
Tak ať je Tedík zase brzo bez rýmy. Ona většinou rýma trvá týden a u těch našich dětí ještě déle, protože mají málo leuko, které by s rýmou pomohly.

M.

• Citovat
  • Upravit
590
7.4.12 10:38

Ahoj holky, tak Evička se zatím drží - až mám strach to tu napsat, abych to nezakřikla - a dokonce začala i víc jíst - teď snědla pět rajčat, tak doufám, že se z toho neosype. Když čtu o té dlouhé rýmě, tak doufám, že nás aspoň ještě v té intenzivce mine - ať toho nemá Evička tolik. A vám samozřejmě přeju, aby rychle zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
7.4.12 13:53

Tyynko - Evička je silná holčička a zvládne to bez infekce. Hlavně, že začíná zase jíst. On ten Lanvis s tím nejezením určitě nějakou souvislost má, i když doktoři říkají, že ne. Oni to přece nejedí…
Tedík je furt v pohodě. Jen ta rýma. Teď jsem mu odsávala nos a pěkný humus tam má. Bylo toho fakt hodně a už s náznakem do zelena, ale jen jemně. A teplota 37,3. Takže jak jsem čekala, zvyšuje se co týden po nějaké desetince. I když třeba večer je bez teploty. Myslíte, že bych měla zavolat do nemocnice nebo je pořád ještě jako zdravý? Já si totiž myslím, že mu udělají krevní obraz a když bude v pořádku, řeknou že mu ni není. A já si pak připadám, že si vymýšlím. Jinak kontrolu máme až ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
7.4.12 17:22

Janinečko to taky vždycky nevím, kde je ta hranice - když to není teplota - kdy už zavolat - jak moc „nejezení a nepití“ je už důvod volat, nebo jak moc velká únava nebo zvracení, průjem… I když se mi nikdy nestalo, že by se tvářili, že volám zbytečně - podívali se v počítači na poslední krváček a řekli buď ať se zítra dojedem ukázat, nebo že to vydrží do příští kontroly.
Jak sem tu byla dopoledne, tak Evička si vedle mě vymalovávala a ořezávala si pastelky a najednou měla celou ruku od krve - nějak se jí podařilo se říznout do prstu - tak sem to dvacet minut zastavovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí