Levnější - dražší potravina ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7366
29.6.15 14:27
@mooch píše:
Makro (dovoz, např kuře z Bresse), Robertson, Abatis Zvole

Normální-to právě nemyslím úplně makro. Ale kouknu se tam, až tam půjdu.

Bio okurky s průjmem - osobně netrvám na bio vůbec, ale pokud ta možnost je, vezmu ho, viz maso, jiné hovězí zdejší řezník stejně neprodává (je to podniková prodejna) a třeba na mléko je tu zdrojů víc, ale nikde mi nedají denně s jistotou 16l.
Jediné, na čemt rvám, jsou ty citrony, protože jiné nesířené sehnat nedovedu.

Ovozel beru od zdejších pěstitelů a bio to není. Ani moje na zahradě není bio, protože bio by mi ty humusáci slimáci nenechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.15 14:39
@Lama Lama píše:
a to tady nekdo pise?
ja se treba bio zelenine a oci zamerne vyhybam, protoze proste plesnivi a rDeji chemku nez bio. ale zas za tu ceskou sezonni zeleninu si rada priplatim oproti tem rajcatum bez chuti. a i z ekologickeho hlediska dovozu.
bio mi treba prijde fajn u masa, vajec, mlecnych vyrobku. ale to mliko my jexem doma ve velkym a na bioprodukci by se to prodrazilo.

stačí si najít nějaký statek/zemědělce a za české ovoce/zeleninu si nebudeš muset připláceta budeš podporovat místní produkci. Vloni jsme takhle kupovali višně za 7 kč/kg, jablka za 5, hrušky za 9 apod.

• Citovat
  • Upravit
71
29.6.15 14:40

@noemmi Nevím zda tazatelka nějaký obdobný článek četla nebo ne. Reaguji na to, že je zbytečné tyhle články číst, protože se ve valné většině případů jedná o slátaniny redaktorů znající potravinovou problematiku možná tak z dálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
29.6.15 14:42

Ano píše se tu o BIO potravinách. Pokud koupím rádoby BIO v supermarketu, vyjde to téměř nastejno jako když BIO nekoupím. A tím nemyslím JEN zeleninu ale i Vámi zmiňované maso. Jiný příklad už je například to, když ho koupíte přímo od farmáře, jako třeba já na chalupě od souseda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.6.15 14:45
@lucenka píše:
stačí si najít nějaký statek/zemědělce a za české ovoce/zeleninu si nebudeš muset připláceta budeš podporovat místní produkci. Vloni jsme tak. a e kupovali višně za 7 kč/kg, jablka za 5, hrušky za 9 apod.

v dosahu cca 20ti km o nicem nevi. vic nejsem ochotna tydne absolvovat. ma. takle moznost na chLupe syry, maso, vejce. na chate kozi. o pvoci a zelenine nevim. neco malo mam na svem minizahonu. v bille maji ceske farmarske, sice drazsi, ale zas bez dojizdeni. a pres zimu semtam doplnim z bedynek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.6.15 14:47
@henry7 píše:
Ahoj tady pořád čtu že kdo je chudej kupuje levnější potraviny kdo bohatý tak drahé, ale jdu někam do hypermarketu a tam jsou přeci na prodej jedny potraviny a ty jsou buď v akci nebo ne tak koupím ty potraviny z akce a příští týden např. z jiné akce ale jsou to pořád stejné potraviny, jasně že nějaké speciální bio potraviny jsou dražší, ale bavím se o normálních běžných potravinách.

Pořád stejné potraviny to teda určitě nejsou! Třeba těstoviny, nebo již zmíněná šunka. Jasné, že ti bohatší se nemusejí ohlížet na cenu, tudíž mohou jíst ty kvalitní a dražší, zrovna tak ale mohou nakupovat ti chudší, kdyby trošku přemýšleli, jedli kvalitněji a v menší míře.. Hodně se mi stává, že ti co si stěžují, že nemají peníze a musejí kupovat jen v akci, pak kupují samé nepotřebné kraviny… Např. těstoviny, zkus si počkat na akci Riscoca(v akci i za 14kč) a pak si kup euroshoper za 6,5 :poblion: V jednom případě si pochutnáš, v druhém je to tak smíchat s masem a dát zvěři… :poblion: Nebo již zmíněná šunka, nebo jogurty, tuky, másla, sýry..Koukni někdy na složení..Mi přijdeš jako můj bratr, který se mnou skoro až dohadoval o kvalitě granulí..

Příspěvek upraven 29.06.15 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.6.15 14:48
@Violleta píše:
Ano píše se tu o BIO potravinách. Pokud koupím rádoby BIO v supermarketu, vyjde to téměř nastejno jako když BIO nekoupím. A tím nemyslím JEN zeleninu ale i Vámi zmiňované maso. Jiný příklad už je například to, když ho koupíte přímo od farmáře, jako třeba já na chalupě od souseda.

ja treba bio maso ze suprace nekupuji. masa celkove kupuji malo. ryby od rybare nebo morske z volneho lovu. skopove z louly od nasich. hovezi bio pd kamosky. vikendy mimo domov jime co je, bio to ur o neni. zdrave taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
29.6.15 14:48

Violetto, tady u nás prodávají v podnikovém řeznictví bio hovězí, které jinak jde (aspoň myslím) do supermarketů (někde jsem četla, že moc ne do těch českých). Takže teoreticky co já koupím tady, je vlastně supermarketové bio. Přijde mi v pořádku, a mimochodem i kamarádka, která pracuje na vet. správně a dělají jim kontroly, mi to potvrdila.
Mléko, pro které jezdíme, zas dodává do mlékárny, která vyrábí „biosupermarketovou“ řadu Amálka. A ten kravín, lidi, kteří tam pracují, a i ty krávy, máme moc rádi :lol:. A to mléko samozřejmě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.6.15 14:52
@Anet94 píše: ,,Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci" :)
to platí ve všem a já se tím řídím :)

Naprostý souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
29.6.15 14:56

@Lama Lama Tak v tom případě ano :) Já se zde bavila především o BIO potravinách zakoupených v supermarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
29.6.15 15:01

@noemmi Jen tak pro zajímavost, v době kdy jsem ještě studovala, jsme na laborkách testovali zeleninu konkrétně zmiňovaná rajčata, z deseti různých obchodů - zelenina ze supermarketu BIO i obyč, stánky se zeleninou a i dokonce po domácku vypěstované. Razantní rozdíly ve výživových hodnotách jsme opravdu nenalezli. A ještě k tématu BIO, my vyrábíme mléčné výrobky v BIO kvalitě, které dodáváme do supermarketů, ale jen do vybraných provozoven a v rámci průzkumu obdobného zboží, jen málokterý BIO výrobek parametry BIO splňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.6.15 15:05
@allinka píše:
Jak poznáte, kolik % masa obsahují uzeniny u řezníka? To se na všechny ptáte? Já teda do řeznictví ani moc nechodím, musím kupovat šunku bez lepku a nebaví mě se na to ptát. Tuplem kdybych se k tomu měla ptát ještě na obsah masa.

Já většinou kouknu na šunku a cedulku, pokud to tam je, kouknu, jak šunka vypadá a jestli se tomu dá věřit. Většinou na té šunce je poznat, jestli je kvalitní, když si nejsem jistá, vezmu od kosti, ať stojí kolik chce. Když to na cedulce není, ráda ze zeptám a klidně jí nechám ať mi najde tu nejvyšší. Jsou to mé peníze a moje tělo, pokud není sdílná nebo ochotná, nic nekupuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.6.15 15:05
@Violleta píše. ebo dodavate to, o @noemmi Jen tak pro zajímavost, v době kdy jsem ještě studovala, jsme na laborkách testovali zeleninu konkrétně zmiňovaná rajčata, z deseti různých obchodů - zelenina ze supermarketu BIO i obyč, stánky se zeleninou a i dokonce po domácku vypěstované. Razantní rozdíly ve výživových hodnotách jsme opravdu nenalezli. A ještě k tématu BIO, my vyrábíme mléčné výrobky v BIO kvalitě, které dodáváme do supermarketů, ale jen do vybraných provozoven a v rámci průzkumu obdobného zboží, jen málokterý BIO výrobek parametry BIO splňuje.

nerozumim. tak dodavate bio nebo dodavate to, co bio nesplnuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
29.6.15 15:07
@noemmi píše:
Violetto, tady u nás prodávají v podnikovém řeznictví bio hovězí, které jinak jde (aspoň myslím) do supermarketů (někde jsem četla, že moc ne do těch českých). Takže teoreticky co já koupím tady, je vlastně supermarketové bio. Přijde mi v pořádku, a mimochodem i kamarádka, která pracuje na vet. správně a dělají jim kontroly, mi to potvrdila.
Mléko, pro které jezdíme, zas dodává do mlékárny, která vyrábí „biosupermarketovou“ řadu Amálka. A ten kravín, lidi, kteří tam pracují, a i ty krávy, máme moc rádi :lol:. A to mléko samozřejmě taky.

Amálka bylo jediné mléko ze supermarketu, co mi chutnalo :palec:. Pak ho nějak přestali prodávat. Naštěstí máme teď od farmáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
29.6.15 15:10

No já myslím, že je to z mého příspěvku zřejmé ale klidně objasním. Než jsme se rozhodli, prodávat naše výrobky na velkoplošných prodejnách, udělali jsme průzkum obdobného sortimentu od jiných výrobců, díky čemuž jsme zjistili, že výrobky mnoha jiných výrobců mají složením i způsoben výroby do BIO kvality hodně daleko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat