Levný plyn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1709
16.10.12 09:19
@eumedon píše:
@Libuška A to nevidíte jinou možnost, než zůstat u RWE, nebo to podepsat mezi dveřmi každému, kdo u vás zazvoní?

Ale já neřekla, že mi RWE nevyhovuje. Myslím, že platba 2800,– za rok není moc. plyn máme jen na sporáku, troubu elektrickou. Něco jinýho je, když někdo s plynem i topí, to už bych zjištovala kdo je levnější-tam už jde o tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.12 09:37

@Libuška Nepotřebujete ušetřit za plyn, protože máte malou spotřebu (jen na vaření) a přispíváte do fóra, kde se řeší, jak ušetřit za plyn? Proč? Co užitečného chcete sdělit ostatním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niril
16.10.12 11:02
@Libuška píše:

Je pravda, že podomní prodejci si vymýšlí kolikrát už úplné sci-fi.. minule u nás byli od O2 a to už jsem dostala záchvat smíchu, než se pán stačil zamyslet nad tim, proč se směju, byly zavřené dveře… :lol: Ale důchodci na toto doplácejí nejvíc, protože všemu věří.

Jinak RWE je nejdražší dodavatel plynu v současné době. Ale ej to samozřejmě jen na Vás. Ono takových třeba 6 - 10 tisíc ročně jde investovat i lépe myslím

• Citovat
  • Upravit
19789
16.10.12 11:11
@Niril píše:
Jinak RWE je nejdražší dodavatel plynu v současné době.

Donedávna nejdražší, podle kalkulačky EnergieJenda ho co do drahoty trumflo (aspoň v naší distribuční oblasti a na mou spotřebu) České energetické centrum, a. s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niril
16.10.12 11:13
@Libuška píše:
Ale já neřekla, že mi RWE nevyhovuje. Myslím, že platba 2800,– za rok není moc. plyn máme jen na sporáku, troubu elektrickou. Něco jinýho je, když někdo s plynem i topí, to už bych zjištovala kdo je levnější-tam už jde o tisíce.

Aha tak v tom případě se asi ani ušetřit moc nedá, pokud se jen vaří..to jo

• Citovat
  • Upravit
19789
16.10.12 12:09

… a vůbec výběrem dodavatele plynu neušetří ti, co plyn vůbec nemají. Ti by se taky mohli zapojit do diskuze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.10.12 10:06

Dobrý den, můžu se tady zeptat, máte někdo zkušenost s firmou lama energy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
8.11.12 10:54

zkusenosti lama

U lamy jsem rok, spokojenost, podle lonskych faktur a ceniku puvodniho rwe uspora vysla. starosti - problemy zadne, jen e-on pustil o mesic pozeji elektrinu. rwe bez problemu. jelikoz jsem sjednaval pres internet, mam dobu neurcitou, dokonce ted ma lama akci, pri upsani na roky je sleva jeste vetsi, ale pri mych 11MWh/rok se to moc nevyplati. Jinak Lama na plyn jednicka, elektrina kapanek horsi ceny.

K diskuzi ohledne E.ON a RWE, ano odkoupily stavajici podniky (krome prazske energetiky a plynarenske) situace na morave: SME - duhova energie - ČEZ, JME - E.ON JMP - RWE a zajimave co netusi 80%lidi,(samozrejmne ne ti co tam bydli) ze distributorem a zakladnim dodavatelem plynu pro jizni cechy je E.ON nikoli RWE. K prechodu mne uklidnilo to, ze RWE ma na svych distribucnich strankach napsanou Lamu (Ceska Naftarska Spolecnost) jako dodavatele plynu do jejich site, nebo spis site JMP net. Lama, respektive ČNS je na trhu 20let, RWE se pred nedavnem chlubilo 10ti lety. Navic pokud by lama zkrachovala, automaticky byste presli pod tzn. dodavatele posledni instance, neni se ceho bat.

A ZEVSEHO NEJVIC TADY V DISKUZI MILUJU NAZORY LIDI, KTERI „NECO“ - AT UZ OD JAKEHOKOLIV DODAVATELE PODEPSALI, ALE HNED TO CHTEJI MERMOMOCI ZRUSIT, ALE INFORMACE A ZKUSENOSTI SI NENAJDOU :zed: jejich minus, nekdo porste porad bude skalopevne tvrdit ze byl u RWE a E. on(popr CEZ) roky, pritom staci najit fakturu z roku 2005 (ted presne netusim rok) a tyto firmy tam vubec nejsou :D

• Citovat
  • Upravit
19789
8.11.12 12:19

@Jadris

A vybrala jste si sama na základě srovnábací kalkulačky (tj. jste přesvědčena, že je to pro vás to nejlepší, nebo skoro nejlepší), nebo jste to podepsala obchodnímu zástupci, který vám zazvonil u dveří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
8.11.12 12:59

Podle internetu jsem vybraL :D bral jsem v potaz historii firmy a znameho, ktery od nich ma plyn necele 3 roky

• Citovat
  • Upravit
Jadris
8.11.12 13:05

Jinak samozrejmne nejvyhodnejsi to neni, chtel jsem otestovat a pak se uvidi :)

• Citovat
  • Upravit
Niril
8.11.12 20:27

Tak pod dodavatele posledni instance prejdete at uz ste u jakekoliv spolecnosti ktera by skoncila..to neni vyslovene vyhoda Lama En… jinak ja osobne bych se radeji nikde neupisovala…

A Jadrisi prosim, odkud mate informaci ze by byla PRE odkoupena? Nic o tom nevim a rada bych si o tom precetla..predem diky :)

• Citovat
  • Upravit
19789
8.11.12 20:38
@Niril píše: … ja osobne bych se radeji nikde neupisovala…

Já bych to upřesnil: neupisovala na dobu určitou (leda by byla fixována nízká - dejme tomu druhá nejnižší - cena po celou dobu, jako jednou u E.on - díky tomu se stal na ĺoňskou zimní sezónu E.On snad nejlevnějším dodavatelem plynu, aspoň u nás).

Každý je upsán, kasždý má nějakého dodavatele; vybrat nejlevnějšího dodavatele a podepsat s ním smlouvu na dobu neurčitou není nic proti ničemu.

Blbost je doba určitá několik let. Takové smlouvy nebývají výhodné pro zákazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
8.11.12 20:39
@Jadris píše:
K diskuzi ohledne E.ON a RWE, ano odkoupily stavajici podniky (krome prazske energetiky a plynarenske) situace na morave: SME - duhova energie - ČEZ, JME - E.ON JMP - RWE a zajimave co netusi 80%lidi,(samozrejmne ne ti co tam bydli) ze distributorem a zakladnim dodavatelem plynu pro jizni cechy je E.ON nikoli RWE.

Co je to za hloupost? Kdo odkoupil jaké podniky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niril
8.11.12 21:48
@eumedon píše:Blbost je doba určitá několik let. Takové smlouvy nebývají výhodné pro zákazníky.

Pardon, myslela jsem to tak, jak pisete :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat