Levný plyn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
cerjezdec píše:cerjezdec píše:
Zdravím chtěl bych se zeptat na dodavatele Eon. Máme u něj elektřinu a uvažujeme i o plynu.Sleva u Eon by dělala bez mála 11 tis Kč oproti RWE u kterého jsme ted. Máte někdo zkušenosti s dodávkou plynu od Eon? Nerad bych se ve zučtovacím období dočkal neřríjemného překvapení.Nebo prosím o jiného dobrého seriozního dodavatele plynu.Díky
No, u E.Onu jsou rodiče mé manželky. Bylo to na doporučení operátorky z www.enfocus.cz a byl to tarif Plyn - sezóna. Čili - smlouva na dobu určitou do konce března nebo dubna (už si nepamatuju, mají to ve smlouvě) s fixací ceny po celou dobu trvání smlouvy a s revolvingem (samozřejmě při nové ceně), pokud se to nevypoví. Myslím, že na tom dost vydělali (byl to jeden z nejlevnějších tarifů, pak všichni levnější zdražili, ale E.On vzhledem k fixaci ceny nemohl), ale nevím jak je to teď. Já jsem u Elimonu a hodlám přejít k 3-E, protože ti jsou teď pro mě nejlevnější (a během uplynulé zimy nezdražovali nebo jen nepatrně - dostali se tím do čela pelotonu láce a to během zimy!).
Tady máte srovnávací kalkulačky:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
levny proud a plyn
Dobry den mam velikou skusenost z ceskymi dodavateli i ja sam to mam predelany u xenergie a plyn u lama invest klidne vam smlouvy muzu vypracovat pokud mate zajem
- Citovat
- Upravit
Levný plyn
Zdravím, u levneho plyn jsem teprve od listopadu a vyučtovaní ještě nemám, ale musím říct že postup podomního prodejce musím pochvalit, přišel vysvetlil a nechal mi celý tyden na rozmyšlenou, ve smlouvě jsem nenašel nic co by mě nějak zavazovalo k nějakým zvlaštím podminkam. Po týdnu mi zavolala operatorka jestli souhlasim nebo nesouhlasim se smlouvou.
Ale i tak jsem v očekavaní, jestli jsem nenaletěl:)
- Citovat
- Upravit
Já jsem ten samý případ, jen od října, ale jinak postup a pocity asi stejné ![]()
judge1 píše:
Zdravím, u levneho plyn jsem teprve od listopadu a vyučtovaní ještě nemám, ale musím říct že postup podomního prodejce musím pochvalit, přišel vysvetlil a nechal mi celý tyden na rozmyšlenou, ve smlouvě jsem nenašel nic co by mě nějak zavazovalo k nějakým zvlaštím podminkam. Po týdnu mi zavolala operatorka jestli souhlasim nebo nesouhlasim se smlouvou.Ale i tak jsem v očekavaní, jestli jsem nenaletěl:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
příspěvek
Včera nás taky navštívil jejich zprostředkovatel a sepsal předběžnou smlouvu.Dnes jsem si popovídal s RWE a můj závěr byl,že předběžnou smlouvu zruším.Telefonem jsem sháněl marně jejich zprastředkovatele,který mi telefon nevzal.Volal jsem tedy jejich centrálu,abych předešel verifikaci smlouvy.Bylo mi řečeno podepsali jste tak jedině musíte dát výpověď.Takže žádná verifikace smlouvy ale smlouva je platná ihned.Velice dokáží lidi zblbnout.
![]()
- Citovat
- Upravit
:-D
jo…ono RWE ti bude chvalit ze prechazis k levnyplyn.cz ![]()
no plat si tem zlodejum i nadale. Kdyby te kradal nekdo primo, budes vyvadet, ale jak te okrada CEZ, nebo RWE tak to nevadi, to prece neni primo videt…
vazne jsi me rozesmal..promin
![]()
- Citovat
- Upravit
Lama
Také u nás dnes byla nepříjemná slečna, která již patrně navštívila Romanshipa:)
Nejprve mektala ve dveřích něco o tom, že je od EONU a něco o oděčtech, a že se vůbec nic nezmění, jen to bude levnější. Při dotazech se pořád motala v kruhu.
Nevěděli jsme jestli to není něco důležitého, něco si začla psát do smlouvy, ale když jsme p o10 minutách řekli, že bychom si smlouvu rádi přečetli, něco si o tom zjistili a že se jí ozveme, tak nám div nevynadala, že jsme ji takhle okradli o čas a nic nepodepsali… už tohle jednání nesvědčí o ničem dobrém
- Citovat
- Upravit
ZdeněkZZZZZZ píše:
Také u nás dnes byla nepříjemná slečna, která již patrně navštívila Romanshipa:)
Nejprve mektala ve dveřích něco o tom, že je od EONU a něco o oděčtech, a že se vůbec nic nezmění, jen to bude levnější. Při dotazech se pořád motala v kruhu.
Nevěděli jsme jestli to není něco důležitého, něco si začla psát do smlouvy, ale když jsme p o10 minutách řekli, že bychom si smlouvu rádi přečetli, něco si o tom zjistili a že se jí ozveme, tak nám div nevynadala, že jsme ji takhle okradli o čas a nic nepodepsali… už tohle jednání nesvědčí o ničem dobrém
Doufám že jste nebyli tak nerozumní a nepozvali dál člověka, který se vás místo toho, aby se Vám představil, snaží zmást a podvádí Vás hned při představování?
Kdo mne podvádí hned při první větě, ten mne nejspíš chce napálit i dál, to dá rozum.
Doufám, že jste této podvodnici neposkytli nějaké údaje (co tedy do té smlouvy vypisovala)?
U nás ve vesnici byl případ, kdy dealer podepsal smlouvu místo zákazníka. Takovým lidem se nedávají ani údaje!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dealeři
Já u LAMY dělám a věřte, že není nic příjemného, když řešíte hovor s právem nazlobeným člověkem, kterého „oklamal“ náš obch. zástupce. Jsou to externí pracovníci, které osobně neznáme. Někteří jsou ochotni pro peníze udělat všechno (i se vetřít do bytu a lhát). To mi je opravdu líto, ale nemohu udělat nic, než předat stížnost k řešení kompetentní osobě, která má obch. zástupce na starosti. V jednom ovšem obchoďáci nelžou: LAMA energy je solidní, výhradně česká společnost, která dle svých obch. podmínek garantuje nižší cenu, než dominantní obchodník v kraji. Kdo se ale zajímá o své finance a chce uspořit na energiích, nepotřebuje obch. zástupce a sepíše si smlouvu třeba sám nebo s pomocí operátorky na Call centru.
- Citovat
- Upravit
Chceme s přítelkyní přejí k jinému dodavateli zemního plynu. Zatím jsem koukal na http://rweplyn.1ds.cz Nemáte někdo osobní zkušenosti s přechodem ?
- Citovat
- Upravit
@MončaS píše:
Chceme s přítelkyní přejí k jinému dodavateli zemního plynu. Zatím jsem koukal na http://rweplyn.1ds.cz Nemáte někdo osobní zkušenosti s přechodem ?
Já jsem měnil dodavatele plynu loni (vybral jsem si Elimon, byl nejlevnější) a letos podruhé. V čem vidíte problém? Buď si smlouvu s dodavatelem, kterého si vyberete na www.enfocus.cz, můžete nechat zprostředkovat tamtéž, nebo navštívíte stránky vybraného dodavatele a požádáte ho o zaslání smlouvy a plné moci k podpisu.
Pozor, raději až po prostudování obchodních podmínek a srovnání ceny, v druhém případě se mi stalo, že jsem se zaregistroval on-line a z pošty, kterou mi dodavatel poslal, vyplývalo, že už na základě plné moci, kterou jsem mu ještě nepodepsal, dal výpověď dosavadnímu dodavateli. Nedělal jsem z toho dusno a nechci to nijak rozmazávat ani zveřejňovat abych je nepoškodil, protože jsem si skutečně vybral po zralé úvaze … akorát ten postup byl trošku hrrr a mohli by se dostat do blbé situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
dnes moje rodiče také navštívil obchodní zástupce LAMY s tím, že se jde podívat na elektroměr, zda je vše v pořádku a nějakým způsobem naši podepsali smlouvu
Bohužel jsem přišla domů až když bylo vše hotovo a zástupce pryč. Když jsem se jich ptala na základní otázky, nic nevěděli, pán jim nic neřekl.
Tak teď nevím, zda mám jít po tom a smlouvu (uzavřenou na 3 roky) zrušit nebo to zkusit.
Nejsem příznivcem „monopolních“ megafirem, ale bojím se dalších komplikací a i ten přístup a zneužívání starých lidí je docela strašný. Jestli takhle funguje celá firma - pěkně děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@Monira píše:
Ahoj,
dnes moje rodiče také navštívil obchodní zástupce LAMY s tím, že se jde podívat na elektroměr, zda je vše v pořádku a nějakým způsobem naši podepsali smlouvuBohužel jsem přišla domů až když bylo vše hotovo a zástupce pryč. Když jsem se jich ptala na základní otázky, nic nevěděli, pán jim nic neřekl.
Tak teď nevím, zda mám jít po tom a smlouvu (uzavřenou na 3 roky) zrušit nebo to zkusit.
Nejsem příznivcem „monopolních“ megafirem, ale bojím se dalších komplikací a i ten přístup a zneužívání starých lidí je docela strašný. Jestli takhle funguje celá firma - pěkně děkuju
Být Vámi, tak bych co nejdříve odstoupil podle § 57 Odst. 1 ObčZ a vybral bych si nejlevnějšího dodavatele sám na základě Jendova kalkulátoru http://www.energy.php5.cz/. Čili: Odstoupit od smlouvy, vybrat si místo toho dodavatele sám a s ním se domluvit.
Blbé je, že je konec měsíce a nevíte, jestli na základě plné moci podepsané Vašimi rodiči stihne do 31. května Lama dát výpověď. Ale to se dá zjistit a podle toho pak určit datum platnosti smlouvy s novým dodavatelem.
Máte 30 dnů na doručení odstoupení, formulář je zde: http://www.eru.cz/…%2057_OZ.doc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukecaný píše:
Včera nás taky navštívil jejich zprostředkovatel a sepsal předběžnou smlouvu.Dnes jsem si popovídal s RWE a můj závěr byl,že předběžnou smlouvu zruším.Telefonem jsem sháněl marně jejich zprastředkovatele,který mi telefon nevzal.Volal jsem tedy jejich centrálu,abych předešel verifikaci smlouvy.Bylo mi řečeno podepsali jste tak jedině musíte dát výpověď.Takže žádná verifikace smlouvy ale smlouva je platná ihned.Velice dokáží lidi zblbnout.![]()
To vám ještě řekli dobře. Kdyby vám řekli OK, a nechali vás 30 dnů v klidu, abyste prošvihl lhůtu pro odstoupení podle par. 57 Obč., to by bylo horší. Anebo jste si ten telefonát nahrával, abyste měl důkaz pro ERÚ a soud, co jste dojednal?
Smlouva je smlouva a že je předběžná, vám zřejmě nabulíkovali ti OZ. Odstoupení samozřejmě musí být písemné a vřele se doporučuje nešetřit na poštovném za doporučený dopis (nejlíp s potvrzením o doručení - čili s dodejkou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit