Levný plyn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
o 5400 v plusu, jako že zaplatíte víc, nebo že dostanete 5400 zpět, to víte, někdo to musí slyšet polopatě
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotázek
Trochu se v té Vaší diskuzi ztrácím. Chtěla bych reagovat především na Jarek1. Je či není výhodné přestoupit k LAMA když bydlíme v panelovém domě 2+1. Bohužel nevím výměru ![]()
- Citovat
- Upravit
Odpověď
Pokud bydlíš v panelovém domě 2+1, kde vytápění je centrální a pouze se na plynu vaří, tak plyn nemá cenu kamkoli převádět. U elekřiny je to podobné, protože tvoje spotřeba elektrické energie se bude pohybovat cca 1,2MWh za rok. Takže tvá úspora za rok pokud změníš dodavatele na obou komoditách bude cca 200 Kč/rok. Nemyslím, že to bude stát za to!!!
I když LAMA energy, teď má na svých stránkách, že všichni nový zákazníci, kteří uzavřou smlouvu do 31.3.2012, tak dostanou bonus 1000Kč z ročního vyúčtování dolu. Takže u LAMA energy můžeš první rok ušetřit cca 1200Kč/rok a to při smluvních podmínkách na dobu neurčitou, tak jak to máš do teď u E-ON. Hezký večer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi si holt v dnešní době zařali dávat pozor aby ušetřili. Fandím společnostem jako je Elimon, Eon a pod. Nemají reklamu v TV a ceny si drží na trhu moc dobrý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luca76 píše:
Lidi si holt v dnešní době zařali dávat pozor aby ušetřili. Fandím společnostem jako je Elimon, Eon a pod. Nemají reklamu v TV a ceny si drží na trhu moc dobrý
Jen bych poopravila mínění o E.ON. To není tak malinká firmička, na trhu není nová a co se týká reklamy, tak tu tedy má a ve velkém. Kolem Vánoc v TV, dokonce mi přišel výpis T-mobile s jejich letákem apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za upřesnění, já mám zkušenosti pouze s tím Elimonem a fakt spokojenost. Myslím, že to prostě musí být na těch cenách vidět, když se nemusí živit nákladné reklamy v televizi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omyl
Nechci ti brat iluze o plynu z Norska ale ten se do nasi soustavy nedodava z toho duvodu ze nase distribucni sit neni uzpusobena pro tento plyn technicky ,takze se dodava jen plyn vytezeny u nas a v Rusku.Ale to jsi asi mela vedet kdyz jsi delala u vetsi energeticke firmy.Jo a Lama neni zadna mensi a zacinajici spolecnost ale pusobi na trhu uz pres dvacet let a ma vetsi kapital nez RWE ale to staci nahlednout do Aresu kde si to overis.
- Citovat
- Upravit
famfrlina píše:
Nechci ti brat iluze o plynu z Norska ale ten se do nasi soustavy nedodava z toho duvodu ze nase distribucni sit neni uzpusobena pro tento plyn technicky ,takze se dodava jen plyn vytezeny u nas a v Rusku.Ale to jsi asi mela vedet kdyz jsi delala u vetsi energeticke firmy.Jo a Lama neni zadna mensi a zacinajici spolecnost ale pusobi na trhu uz pres dvacet let a ma vetsi kapital nez RWE ale to staci nahlednout do Aresu kde si to overis.
Plyn je k nám dodáván z Ruska a Norska. Ověřit doporučuji přímo u RWE ![]()
Už mě malinko unavuje jak se tady po mě každý vozí. Chtěla jsem pouze upozornit na to, že jsou menší firmy, u kterých je potřeba ostražitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
firma Lama
Zdravím.
Shodou okolností mě dnes také navštívil pár prodejců této firmy.
Výsledek cca 15 min.diskuze: s kým jednám -nedozvěděl jsem se, oprávnění jednat za firmu či zplnomocnění- nelze předložit.Vizitka zástupce firmy-nemáme,telefon -nedáme.Předložení nepodepsané smlouvy k důkladnému seznámení-nelze.Pouze až po podpisu.Pokračování jednání po lepším seznámení s firmou-nelze dnes odjíždíme.Nabídka -podepiš hned 20% sleva na ročním vyůčtování.Sjednej si po internetu-jednorázová sleva pouze 1000 kč.
Nějak mi to hlava nebere-po internetu nulové náklady přesto menší výhoda.Smlouva podepsaná ihned i s rabatem pro obchodníka sleva 20 % ?.
Výsledek :ještě pár minut a vyprovodil bych prodejce tvrdě slovně,ne-li pár ranami holí.Jinak jde o pár žena muž, muž jedná/loví/nepříjemná blondýna stojí opodál.
- Citovat
- Upravit
hartiepa píše:
Navíc jistě garantují pouze obchodní cenu, nikoliv cenu distribuce.No ve zkratce viz co jsem již napsala. Je to minimální úspora a hlavně ty problémy kolem…
vzdyt Vy nevite o cem mluvite…
- Citovat
- Upravit
michael
Ahoj, práve takto vznikly u nás pověsti, každý si něco přidá co slyšel!!!!
Většína lidí co tu píše neví co je distributor a co je dodavatel. Distributor je společnost, která u vás vlastní elektrické a plynové vedení a vykonává vám veškeré služby. Tuto společnost si nemužete vybrat a tak budete platit stále stejné distribuční poplatky. Ale DODAVATELE si může každý vybrat svého. To je obchod ve kterém si koupíte plyn či elektřinu, kterou zpotřebujete. Tím se dají ušetřit velké peníze. Na elektřině je to v řádu sto korun, ale u plynu jsou to tisíce. Nejlepší firmy na plynu jsou LAMA a VEMEX. Zaručená úspora a bez skrytých poplatků. Většina negativů v novinách a televizi je placená reklama. Kdyby jste podnikali a přicházeli o zákazníky, také by se vám to nelíbilo!!! Ať žije konkurence a ta i těm velkým firmám dává zabrat. Vždyť v televizi minulý týden uvedeli, že se ČEZu snížil zisk. Myslím že je to dost bolí, ovolávají zákazníky, kteří od nich odešli, aby se vrátili. Jen hloupý člověk to udělá!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ješte k tomu " Norskému plynu ", jak výše kolega uvedl, ten se k nám nikdy nodostane. Ten se spotřebuje v severských státech, nejpozději v severním Německu. Kdyby sem náhodou došel, musel by k vám přijít technik a nastavit jinak spotřebiče, protože by vám to nefungovalo. Takže u nás je jen Ruský plyn, který příjde přes Ukrajinu nebo z Německa a poté Český plyn od Břeclavi - Lama. RWE, EON, Pražská plynárenská jej nakupují stejně jako ostatní dodavatelé a pak vám ho teprve prodají, ale něco si na to přidají - marži. Takže i malý dodavatel vám může udělat menší cenu, protože neživý tak velký aparát a nerozdávají si milionové odměny. To se práve těm velkým firmám nelíbí, už jim tolik na odměny nezbývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě k těm KONZERVÁM, jak říkáte, že nechcete nic měnit. Toto právě chce ten váš původní dodavtel, vzbudit ve vás nedůvěru.Hraje mu to do karet má zás více peněz.
Lidi nebuďte hloupí, čím více lidí si změní dodavatele, tak vytvoříte konkurenci, která zastaví, nebo alespoň sníží nárust ceny plynu a elektřiny!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podnikatelé vědí co to znamená konkurence a že je to veliká potvora. Firmy si své dodavatele již dávno vybírají a vy jako domácnosti můžete také. Přeji lehký převod k jinému dodavateli, já jsem jej už několikrát změni, bez jakýkoliv sankcí. Můžete jej změnit vždy bezplatně, když se mění cena a to s přechodem do 1 měsíce. Tak proč neušetřit na tom co doma používám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přejít k Eon?
Zdravím chtěl bych se zeptat na dodavatele Eon. mame u něj elektřinu a uvažujeme i o plynu.Sleva u Eon by dělala bez mála 11 tis Kč. Máte někdo zkušenosti s dodávkou plynu od Eon? Nerad bych se ve zučtovacím období dočkal nepríjemného překvapení.
Díky
- Citovat
- Upravit