Levný plyn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4986
10.1.12 10:04

kačaba 78 12 aby ses nedivila. Otázkou taky je, jestli už jsi měla roční zúčtování a zjišťovala ceny ostatních dodavatelů. Nevýhoda menších společností je v tom, že nemají historii, zákazníci neví do čeho jdou a pak se mnohdy nestíhají divit. Ale přeji jen spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.12 10:49

Jj, zúčtování jsem už měla, a dobrý. Taky jsem se nejdřív bála přejít k malému dodavateli. ale zkusila jsem a docela výrazně jsme ušetřili. Je pravda že ceny se mění u všech, a hlídat do budoucna cenu budu muset.Mě na Elimon upozornila nejdřív kámoška a pak jsem zjistila že ty služby (spojení plyn, elektřina v naší domácnosti)co mi nabízí se nám momentálně od nich vyplácí. Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.1.12 12:12

No nás opravdu zúčtovnání teprve čeká, možná proto zatím věřím a doufám, rozhodně si však myslím, že se nemohou všechny malé společnosti hodit do jednoho pytle a velké do druhého, jednání velkých firem též není vždy seriózní. Konkrétně „nějaké lamy atd.“ společnost lama neboli levnyplyn.cz, je jediná na trhu, kdo prodává vlastní plyn, tudíž je tam možnost, že může garantovat své ceny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
10.1.12 13:03

Nemyslím si, že plyn z Ruska nebo Norska, který používá většina lidí na území ČR by byl horší kvality :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
qwertzt
10.1.12 16:54

tady se ale nejedná o kvalitu :-) Spíš o to, že ten ruskej nebo norskej nemusí nakupovat ;-)

• Citovat
  • Upravit
4986
10.1.12 17:30

No tak to asi asi vrtík taky udělám, když můžu čerpat plyn zadarmo, ne? :mrgreen: Já nechci být prorokem, ale prostě malým společnostem nevěřím a nemám to z vlastní hlavy, ale od mnoha zákazníků. Nechť se každý rozhodne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.1.12 22:37
qwertzt píše:
tady se ale nejedná o kvalitu :-) Spíš o to, že ten ruskej nebo norskej nemusí nakupovat ;-)

Díky za pochopení, přesně tak jsem to myslela.

hartiepa určitě máš spoustu zkušeností z oboru, které já a ostatní rozhodně nemáme a jsou pro nás přínosem, taky jsem slyšela spoutu lidí, co se napalili, budu doufat, že to není náš případ, ale jinak si do svých zkušeností a informací můžeš zadat i jednu novou, existuje i český plyn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
energetik
12.1.12 15:17

reakce HARTIEPA

Pokud máte spotřebu 1300 kWh za rok to je asi 124 m3 ,tím vytopíte domek
možná v podzimním měsíci jeden měsíc.

• Citovat
  • Upravit
19075
23.1.12 20:36

Připojuji se k „poškozeným“ :mrgreen: Jsem moc ráda, že jsem na tuhle diskuzi narazila. Vcelku mě informace o podepsání smlouvy babičkou vyděsila.
Mojí babičku dnes navštívili dva dealeři Levného Plynu a ona jim podepsala přestup k jejich firmě :cert: Byt je psaný na mě, nemíním si způsobovat jakékoli problémy do budoucna. Babička neodolá žádnému podobnému „lákadlu“. Už má dva mobilní telefony (neuplatila by je, takže jeden vyfasovala mamka), přestoupila nedávno i k jinému dodavateli energie. Babičku mého přítele pro změnu nalákala zdravotní pojišťovna Média (či jak se jmenuje), tam jsme to zvládli stopnout včas, poslali jsme odstoupení od smlouvy ve čtrnáctidenní lhůtě, na telefonáty firma nereagovala a hlavně, co je psáno, to je dáno. Takže doufám, že protentokrát se mi to také podaří zastavit. Staří lidé jsou bohužel naivní, věří tomu, že ostatní (cizí) lidé to s nimi myslí dobře.
Tito pánové byli velice milí a nutně potřebovali jít k ní do bytu, aby si „něco“ napsali. Volala mi sousedka, že se k nim snažili vetřít nějací divní týpci a že je vyprovodili, mysleli, že odešli, ale vyšli jen o patro výš a u babičky byli přes půl hodiny. Protože se o ni báli, dali mi vědět. Já volala obratem babičce a byla nedostupná, krve by se ve mě nedořezal. Už jsem jí viděla křísnutou po hlavě. Naštěstí jen ty milé pány právě vyprovázela. A ti milí pánové, když šli kolem sousedových dveří, kde jejich skvělou nabídku odmítli, zařvali „čů.áku!“ Takoví slušní a příjemní lidé jistě prezentují dobrou firmu. Zítra na to vlítnem. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.12 11:56

To je teda síla, babičce by se mělo vysvětlit že cizí lidé se do domu nepouští :) a vám přeju pevné nervy při jednání o změně zpět. nechápu že někdo máá žaludek takhle balamutit lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
24.1.12 15:25

Co se týká zdražování. V médiích vždy jen proběhne informace „RWE zdraží plyn“, „ČEZ zdraží elektřinu“, ale že se zdražování týká také všech ostatních společností, o tom se již decentně mlčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.12 09:32

no jo zdražuje se všude, ale někdo si dělá reklamu cíleně. Myslím tím že v tv se ukazuje jako ten nejlevnější a láká nové klienty na „levnou energii“ a pak se to smázne razantním zvýšením ceny na konci roku, což není tak nápadný. Protože od ledna přece zvyšují všichni! No a podomní obchodníci zlákají ty chudáky co si chtějí popovídat a pak se jejich okolí nestačí divit k čemu se upsali. Já vím že se moc nevěří menším obchodníkům, ale třeba Elimon teď vyšel jako jeden z nejlepších na trhu plynu a nikde se o tom nepíše. Myslím že ve finále je to chyba, protože by spoustu lidí mohly zajímat nové možnosti. Holt Tv reklama dělá divy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.1.12 10:46

Nevědomost a informovanost chybí!!!

Po přečtení Vašeho příspěvku(Hartiepa) k problematice přejít nebo nepřejít, ušetřit nebo neušetřit? Pokud jste, jak Vy píšete dělala pro energetickou společnost, tak by jste mohla, alespoň trochu rozumět proč vlastně vzniklo tolik alternativních dodavatelů plynu a elektřiny a hlavně, jak to vše funguje, ale nevíte nic a píšete zde opravdu hrozné nesmysly!!! Pro upřesnění 7,56 MWh přepočteny na m3 je (716,58,m3) a to znamená, že cena za odebraný plyn je nižší a to (895Kč bez DPH)má LAMA energy oproti RWE, která má cenu (1112,66Kč bez DPH) a cena za distribuce zůstává cenově stejně jako u RWE. Pokud spotřeba klesne pod hranicí 7,56 MWh (716,58m3), tak máme druhou nejdražší cenu plynu v ČR. To znamená, že se to týká lidí bydlích především v panelových domech, kde pouze na plynu vaří nebo lidí, kteří používají plyn pouze k ohřevu vody a vaření. Veškeré informace o smlouvách, obchodních podmínkách a cenách jsou na stránkách levnyplyn.cz k dispozici. RWE a EON jsou Německé společnosti, které koupily v roce 2006 naše české podniky dodávající plyn a elektřinu. Takže jsou tu pouze pár let a né každy je ochoten platit vysoké účty za plyn a elektřinu jako ve Vašem případě. Mimochodem 1300KW je asi (123,22m3) a Vy topíte a vaříte? Nizkoenergetický nebo pasívní dům má vyšší spotřebu než Váš domeček!!! Doporučuji si přečíst něco málo o energiích (vikipedia.cz) a potom můžete rozdávat rady druhým. Zřejmě budete ten tip, který má jen tu svou pravdu a nové věci si nepřipouští k tělu a nelichotivě o nich mluví, protože sám o nich nic neví, že dámo? Doufám, že tento příspěvek nikoho neurazí, ale spíše nasměruje k zamyšlení, proč si nepřipustit pár nových informací a třeba z oblasti energetiky. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
30.1.12 10:50
Jarek1 píše:
Po přečtení Vašeho příspěvku(Hartiepa) k problematice přejít nebo nepřejít, ušetřit nebo neušetřit? Pokud jste, jak Vy píšete dělala pro energetickou společnost, tak by jste mohla, alespoň trochu rozumět proč vlastně vzniklo tolik alternativních dodavatelů plynu a elektřiny a hlavně, jak to vše funguje, ale nevíte nic a píšete zde opravdu hrozné nesmysly!!! Pro upřesnění 7,56 MWh přepočteny na m3 je (716,58,m3) a to znamená, že cena za odebraný plyn je nižší a to (895Kč bez DPH)má LAMA energy oproti RWE, která má cenu (1112,66Kč bez DPH) a cena za distribuce zůstává cenově stejně jako u RWE. Pokud spotřeba klesne pod hranicí 7,56 MWh (716,58m3), tak máme druhou nejdražší cenu plynu v ČR. To znamená, že se to týká lidí bydlích především v panelových domech, kde pouze na plynu vaří nebo lidí, kteří používají plyn pouze k ohřevu vody a vaření. Veškeré informace o smlouvách, obchodních podmínkách a cenách jsou na stránkách levnyplyn.cz k dispozici. RWE a EON jsou Německé společnosti, které koupily v roce 2006 naše české podniky dodávající plyn a elektřinu. Takže jsou tu pouze pár let a né každy je ochoten platit vysoké účty za plyn a elektřinu jako ve Vašem případě. Mimochodem 1300KW je asi (123,22m3) a Vy topíte a vaříte? Nizkoenergetický nebo pasívní dům má vyšší spotřebu než Váš domeček!!! Doporučuji si přečíst něco málo o energiích (vikipedia.cz) a potom můžete rozdávat rady druhým. Zřejmě budete ten tip, který má jen tu svou pravdu a nové věci si nepřipouští k tělu a nelichotivě o nich mluví, protože sám o nich nic neví, že dámo? Doufám, že tento příspěvek nikoho neurazí, ale spíše nasměruje k zamyšlení, proč si nepřipustit pár nových informací a třeba z oblasti energetiky. Hezký den

Bylo by vhodné, abyste si přečetl všechny mé příspěvky, gentlemane :D Jaksi se mi k jednotlivým bodům vašeho sáhodlouhého výlevu nechce reagovat.

Co se týká uvedené spotřeby, tam jsem se opravdu spletla. Nikoliv 1300 kWh, ale samozřejmě m3. Měla jsem za to, že jsem to uvedla na pravou míru, ale nyní zde příspěvek nikde nevidím.

A ještě mi nedá… nevím nic o důvodech proč byl trh rozdělen na dodavatele a obchodníka. O unbundlingu a liberalizaci trhu toho vím docela dost :mrgreen:

Zůstaňme u toho, že vy máte svoji pravdu, já svoji a oba jsme tak spokojeni ;)

Příspěvek upraven 30.01.12 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bezloja Petr
30.1.12 11:18

ůčet zaplyn

Dnes jsem obdržel roční ůčet za plyn od Lama energy a proti minulému dodavateli jsem o5400 v plusu .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat