Levný plyn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jadris
9.11.12 10:25

Mne poučovat nemusíte, pochopíte už, že si nestěžuji, ale naopak upřesňuji, víte, přečetl jsem toto vlákne celé a ohledně e.onu rwe to byla reakce na uživatelku
hartiepa, která tvrdí:"Ahoj,

k firmě levný plyn. Jen bych ráda všechny upozornila, že jste padlí na hlavu. Pořád jsou všichni konzervativní, velkým společnostem s tradicí několik desítek (až stovek) let se nevěří a pak podepíší smlouvu takovým lamám. Není to jen tato firma. Je jich mnohem více – Centropol, Bohemia Energy atd."

• Citovat
  • Upravit
19789
9.11.12 10:29
@Jadris píše:
Mne poučovat nemusíte, pochopíte už, že si nestěžuji, ale naopak upřesňuji, víte, přečetl jsem toto vlákne celé a ohledně e.onu rwe to byla reakce na uživatelku
hartiepa, která tvrdí:„Ahoj,k firmě levný plyn. Jen bych ráda všechny upozornila, že jste padlí na hlavu. Pořád jsou všichni konzervativní, velkým společnostem s tradicí několik desítek (až stovek) let se nevěří a pak podepíší smlouvu takovým lamám. Není to jen tato firma. Je jich mnohem více – Centropol, Bohemia Energy atd.“

No tak bych hartiepě napsal, že všichni nejsou konzervativní, já například konzervativní nejsem.

Konzervativní jsem být přestal, když jsem zjistil, že si za to příplácím několik tisíc ročně.

A pak jsem podepsal smlouvu na dobu neurčitou s dodavatelem, který mi vyšel jako nejlevnější na srovnávací kalkulačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
9.11.12 10:33

To jste udělal dobře, kéž by bylo více takových lidí jako Vy, víte oba jsme si vybrali alternativí dodavatele, každý někoho jiného, ale oba pro podobné důvody. JDE JEN OTO: ČÍST, NĚCO SE DOZVĚDĚT O SPOLEČNOSTI, PODMÍNKÁCH CENÁCH PLATNOSTI atd. Kdyby byli všichni v tomto ohledu jako já nebo vy, tak je málo takových, kteří nadávají na něco, co potom ruší. A v 90ti % pokud se vyskytnou nějaké problémy, tak je řešení v klidu na infolince a ne nadáváním na diskuzních fórech, ale to se většina lidí nenaučí :)

• Citovat
  • Upravit
Niril
9.11.12 17:50
@Jadris píše: …

Vy jste napsal:
„Navic pokud by lama zkrachovala, automaticky byste presli pod tzn. dodavatele posledni instance, neni se ceho bat.“

Ja napsala:
„Tak pod dodavatele posledni instance prejdete at uz ste u jakekoliv spolecnosti ktera by skoncila..to neni vyslovene vyhoda Lama En“

Vy pisete:
„Pod dodavatele posleni instance se prejit neda :d a nerikam ze je to vyhoda lamy, ale kazdeho dodavatele :D achjo prijde mi, ze tady 80% lidi poradne necte“

Tak si nejak nejsem jista kdo tu necte…nebo coze jsem to mela ja neprecist.. :)))

Ale v pohode.. jinak souhlas s tim co pisete.. problemem u nas je take podle me to, ze vetsina lidi se podiva jenom na ceny.. a VOP je nezajimaji nebo je cist nechteji (i kdyz chapu proc)… pak se dostavaji do neprijemnych situaci, kdy ani levnejsi ceny nasledky nevykompenzuji :/

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 22:21

Ach ta ceska diakritika, misto přejdete je přejděte :D

• Citovat
  • Upravit
Niril
9.11.12 22:39

Aha..uz to vidim :)) to me nenapadlo vubec :)

• Citovat
  • Upravit
dejmos
6.12.12 18:47

Vy topíte a vaříte plynem a máte spotřebu 1300 kWh ročně jo??? 8o to máte asi v domácnosti pěknou zimu, protože spotřeba 1300 kWh odpovídá v zimních měsících asi měsíci, max měsíci a půl. Vaše spotřeba za rok pokud vytápíte je možná 1300 ale ne kWk ale m3.pěkný den

• Citovat
  • Upravit
Carlos3
4.2.13 22:59

Chytrymu napovez blbyho doraz…

• Citovat
  • Upravit
Niril
1.4.13 21:10
@bedlak píše:
Zůstat u RWE je pouze zbytečné utrácení peněz. Ušetřit se dá od 15 - 25%. Našel jsem tuto nabídku: http://www.jednotne.cz/…kaplynu.html zajímavá je svoji dlouhodobostí do 30.6.2013 a stejně zajímavý článek na vývoj cen: http://www.jednotne.cz/…nergii3.html

tomu moc nerozumím, když koukám na ten ceník… znamená to, že pro většinu domácností platí měsíční poplatek 150,– Kč? A kdo je v tomto pripade dodavatelem?

• Citovat
  • Upravit
bedlak
1.4.13 21:49

Stálý plat je 150,– Kč/měsíčně, ale cena komodity 869,– Kč/MWh bez DPH, což je proti RWE (1112,21 Kč/MWh) o 243,– Kč levněji (s DPH 294,– Kč!). Při průměrné spotřebě pro vytápění (22 MWh) je to přes 6 tis. Kč/rok. Dodavatel a podrobnosti jsou zřejmě po registraci - už jsem vyplnil formulář, ale nemám zpětnou vazbu kromě obecného emailu o zadaných údajích.

• Citovat
  • Upravit
Niril
1.4.13 22:40

Děkuji za upřesnění :) Až budete vědět zase více informací, určitě sem napište.. plyn se dá sehnat i levněji než je uvedených 869/MWh. Měsíční platba je téměř trojnásobně vyšší než u některých dodavatelů. Otázkou je, jak se to vyplatí s fixací ceny.. protože předpokládám, že do budoucna bude cena plynu růst- záleží jen na tom, jakým tempem. Chtělo by to právě znát dodavatele a podmínky, které při fixaci nabízí :)

• Citovat
  • Upravit
19789
2.4.13 08:04
@bedlak píše:
Stálý plat je 150,– Kč/měsíčně, ale cena komodity 869,– Kč/MWh bez DPH, což je proti RWE (1112,21 Kč/MWh) o 243,– Kč levněji (s DPH 294,– Kč!). Při průměrné spotřebě pro vytápění (22 MWh) je to přes 6 tis. Kč/rok. Dodavatel a podrobnosti jsou zřejmě po registraci - už jsem vyplnil formulář, ale nemám zpětnou vazbu kromě obecného emailu o zadaných údajích.

Na kalkulačce EnergieJenda to máte bez registrace a bez zadávání kontaktních a osobních údajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
2.4.13 23:41

Taky uz byste se měl podivat po jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hepčíková
14.7.13 18:06

varování pro nové potenciální zákazníky

Jmnenuji se Jitka chtěla bych tímto upozornit na neseriozní jednání této firmy má dcera je zákazníkem a je velice nespokojena při přecházení k tomuto dodavateli bylo vše v pořádku, ale ejhle nejen že doplácela 2000 za plyn což je nemalá částka a to zálohy měla stejné jako u minulého dodavatele oni si učtuji za převod plynu měsičně a k tomu co spotřebujete na což upozorněna nebyla.Tak jsem byla trošku snažívá a napsala jsem na firmu Lama zda je u nich možnost uhradit plyn na splátky pokud bych byla jejich zákazník odpověd byla uspokojivá vyšly my vstříc jenže ve skutečnosti opak je pravdou. Dcera o tuto možnost žádala a odpověd takovéto služby neposkytujeme. K tomuto neni co dodat proto píši recenzi která je pravdivá, ale i kterou si zaslouží paní Jitka

• Citovat
  • Upravit
19789
14.7.13 20:18
@hepčíková píše:
Jmnenuji se Jitka chtěla bych tímto upozornit na neseriozní jednání této firmy má dcera je zákazníkem a je velice nespokojena při přecházení k tomuto dodavateli bylo vše v pořádku, ale ejhle nejen že doplácela 2000 za plyn což je nemalá částka a to zálohy měla stejné jako u minulého dodavatele …

Jestli plynem topí, tak taky záleží na tom, jak je zúčtovací období a kdy doplácela. V zimě se většinou topí, vétě většinou netopí (anebo aspoň míň, než v zimě). Takže v zimě je spotřeba plynu vyšší, ale zálohy jsou po celý rok stejné, odvozené z celoroční spotřeby (lomeno 12). Čili v létě se zálohy spoří na zimu.

Pokud je dejme tomu zúčovací od jara a do zimy přecházela, tak zálohy, které zaplatila původnímu dodavateli, ji z velké části ten dodavatel vrátí (protože je nemohla protopit) a novému dodavateli naopak bude první rok doplácet (protože neměla naspořeno za období mimo topnou sezónu).

Noporovnávejte zálohy, doplatky, apod., porovnávejte ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat