Levný plyn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Monira píše:
Eumedon - moc děkuju za radu. Smlouvu jsem vypověděla hned druhý den ráno mailem a pro jistotu ještě doporučeným dopisem a dokonce mi přišlo i potvrzení, že jsou velmi zarmouceni, že jsme se rozhodli pro jiného dodavatelea že smlouvu ruší. Uffff.
V dnešní době internetu a jiných médií mi tenhle přístup přijde vážně trochu divný. Přesně - mám-li o něco zájem, najdu si tu nejlepší variantu, nastuduju a zkontaktuju. Vše jde vyřídit elektronicky bez otravných obchodních zástupců (podvodníků).
Je ovšem taky potřeba zjistit, jestli nestihli dát vašim jménem (na základě vaší plné moci) výpověď dosavadnímu dodavateli a pokud ano, tak se dohodnout na zpětvzetí výpovědi - abyste nezůstala bez dodavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím teď byl u mne zástupce od Lamy. Nechci tvrdit, že by přestup k jinému dodavateli byla špatná volba, ale přístup toho ulhanýho člověka mne naprosto odradil. Tvrdil, že je od energetiky a kontroluje spotřebu, aby mohl snížit cenu el. a plynu. Dal jsem mu k nahlédnutí výpis
něco opsal a ať mu podepíšu, že u mě byl a vše zkontroloval. Nic jsem mu nepodepsal a vyprovodil ho. Nevím, kde se školí takoví podvodníčci, ale Lamě to dobrý jméno vůbec nedělá.
- Citovat
- Upravit
@chuan píše:
Zdravím teď byl u mne zástupce od Lamy. Nechci tvrdit, že by přestup k jinému dodavateli byla špatná volba, ale přístup toho ulhanýho člověka mne naprosto odradil. Tvrdil, že je od energetiky a kontroluje spotřebu, aby mohl snížit cenu el. a plynu. Dal jsem mu k nahlédnutí výpisněco opsal a ať mu podepíšu, že u mě byl a vše zkontroloval. Nic jsem mu nepodepsal a vyprovodil ho. Nevím, kde se školí takoví podvodníčci, ale Lamě to dobrý jméno vůbec nedělá.
Jenom pozor, aby se nepodepsal za vás. Nebyl byste první. Radši hned dejte vědět jak Lamě, tak svému stávajícímu dodavateli, že jste žádnou smlouvy Lamě nepodepsal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže myslíte, že Lama jsou podvodníci a přejít k nim se nevyplatí?
- Citovat
- Upravit
@Michaela123 píše:
Takže myslíte, že Lama jsou podvodníci a přejít k nim se nevyplatí?
Jestli se k nim vyplatí přejít, si vypočtěte na srovnávací kalkulačce, třeba http://www.energiejenda.cz.
Podvodníci, kteří se kvůli provizi podepíší za zákazníka, mohou být někteří podomní dealeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak je psáno výše
Podvodníci zpravidla nejsou ani tak společnosti, jako spíš někteří obchodní zástupci, kteří se snaží získat zákazníky podvodným způsobem (viz falšování podpisu, lživé informace atd.)
LAMA Energy dle mého názoru naopak patří mezi těch pár seriozních alternativních dodavatelů, co zde působí.. Podvodníci jsou vždy OZ, kteří chtějí mít maximum smluv za každou cenu a neštítí se ničeho..
- Citovat
- Upravit
Dodavatelé ani neví, jakou neplechu za jejich zády dělají obchodní firmy, které si na domácí najímají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu
Zdravím, četla jsem zde diskuze k levnější distributorům plynu a elektřiny a musím konstatovat, že jsem se upsala firmě Lama energy, navíc jsem to blbec podepsala za manžela, který nebyl doma, ale pánové byli neoblomní. Celou dobu mi nechtěli říct pro jakou firmu pracují, prý pro Eon, až jsem to podepsala a viděla jiný nápis, tak mi řekli, že to je firma Lama.Jen mi řekli, že budu mít na faktuře napsaný levná energie a budu mít přehlednější vyúčtování a levnější elektřinu. Manžel dorazil domů a okamžitě+ mi řekl ať smlouvu zruším. Chtěla jsem to udělat, ale zjistila jsem několik věcí. 1)smlouva nemá číslo, takže na odstupující dopis nemůžu toto číslo napsat a myslím si, že bez něj mi smlouvu neukončí 2)ve smlouvě je napsáno jméno mého tchána a přitom stávající smlouva s dodavatelem elektřiny je napsaná na manžela 3)v kolonce rodné číslo je manželovo rodné číslo.
Myslím si, že smlouva je neplatná a jestli smlouvu pošlou k nynějšímu dodavateli elektřiny, tak oni ji nebudou akceptovat, jelikož je psaná na jiné jméno.
Prosím poraďte mi jestli je to tak, jak říkám nebo mám poslat odstoupení od smlouvy ať to mám posichrované.
Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Lucer píše:
Zdravím, četla jsem zde diskuze k levnější distributorům plynu a elektřiny a musím konstatovat, že jsem se upsala firmě Lama energy, navíc jsem to blbec podepsala za manžela, který nebyl doma, ale pánové byli neoblomní. Celou dobu mi nechtěli říct pro jakou firmu pracují, prý pro Eon, až jsem to podepsala a viděla jiný nápis, tak mi řekli, že to je firma Lama.Jen mi řekli, že budu mít na faktuře napsaný levná energie a budu mít přehlednější vyúčtování a levnější elektřinu. Manžel dorazil domů a okamžitě+ mi řekl ať smlouvu zruším. Chtěla jsem to udělat, ale zjistila jsem několik věcí. 1)smlouva nemá číslo, takže na odstupující dopis nemůžu toto číslo napsat a myslím si, že bez něj mi smlouvu neukončí 2)ve smlouvě je napsáno jméno mého tchána a přitom stávající smlouva s dodavatelem elektřiny je napsaná na manžela 3)v kolonce rodné číslo je manželovo rodné číslo.
Myslím si, že smlouva je neplatná a jestli smlouvu pošlou k nynějšímu dodavateli elektřiny, tak oni ji nebudou akceptovat, jelikož je psaná na jiné jméno.
Prosím poraďte mi jestli je to tak, jak říkám nebo mám poslat odstoupení od smlouvy ať to mám posichrované.
Děkuji
Přečtěte si tohle: http://odstoupeni.cz/…-za-manzela/
Neplatnost smlouvy z důvodu zfalšování podpisu můžete těžko namítat, když jste ji sama způsobila. Může ji namítat váš manžel (který má smlouvu se stávajícím dodavatelem), ale pak by vás mohl vystavit trestnímu stíhání pro podvod a LAMA energy by po vás mohla vymáhat škodu, protože poškozeným - podvedeným je Lama Energy.
Neplatnost z důvodu zmatečních údajů lze namítat snáze, ale nejlepší je od smlouvy odstoupit, je-li tu ta možnost.
Tedy - je-li smlouva s Lama energy psána na manžela, měl by od smlouvy odstoupit manžel. Je-li plná moc psána jménem manžela, měl by ji odvolat manžel. Lze tedy použít formulář odstoupení smlouvy a odvolání plné moci, vyvěšený na stránkách ERÚ: http://www.eru.cz/…peni%2057_OZ. doc
a podepsat musí samozřejmě manžel (protože on má smlouvu se stávajícím dodavatelem), ať smlouvu za něj podepsal kdokoliv - odstoupení musí být platné.
Zmatečnost údajů ve smlouvě může v odstoupení uvést (zfalšování podpisu manželkou raději ne!) s tím, že případnému zpochybnění platnosti smlouvy předchází tím, že od ní odstupuje podle § 57 ObčZ, čímž se otázka platnosti smlouvy stává irelevantní.
To, že neznáte číslo smlouvy, nevadí: Smlouvu budete identifikovat údaji o odběrném místě (adresou odběrného místa a EAN) a datem podpisu smlouvy.
Manžel by se měl také spojit se stávajícím dodavatelem a informovat jej o odvolání plné moci, která byla jeho jménem podepsána. S ním by taky měl uzavřít případnou dohodu o zpětvzetí výpovědi, kterou jeho jménem podal nový dodavatel.
Příště nikdy nepodepisujte nic za nikoho jiného!!!
Příspěvek upraven 25.07.12 v 21:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za info a musím Vám sdělit, že jste mi vyrazil dech. Vůbec jsem si neuvědomila, co si můžu podpisem za manžela způsobit. Pánové mě tak dokonale zblbli, že to vůbec ničemu nevadí, že to podepíšu a já v euforii z toho, jak byl manžel naštvaný jsem společnosti Lada energy napsala email, ve kterém jsem jim to napsala, že jsem to pod nátlakem podepsala za něho. Tak tím jsem si podepsala ortel smrti. Bezva průšvih, dnes asi nebudu spát klidně.
- Citovat
- Upravit
@lucer píše: … v euforii z toho, jak byl manžel naštvaný …
Euforie je stav nadšení. V euforii z toho, jak jste poškodila svého manžela zfalšováním jeho podpisu (TČ poškozování cizích práv) jste se e-mailem práskla druhému poškozenému?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bohužel jsem magor co se žene do průseru. no doufejme, že z toho vyváznu s lehkým zraněním a příště nikomu nic, ale jak z toho ven, to je ve hvězdách. Odstoupení od smlouvy už jsme napsali a tam jsme zfalšovaný podpis neuvedli.Do emailu jsem nikoho jménem neuvedla.no příště ani ťuk, vyperu je rovnou od dveří. říkala jsem pánům, že se to nesmí podepisovat, ale oni, že to nevadí.
- Citovat
- Upravit
@lucer píše:
No bohužel jsem magor co se žene do průseru. no doufejme, že z toho vyváznu s lehkým zraněním a příště nikomu nic, ale jak z toho ven, to je ve hvězdách. Odstoupení od smlouvy už jsme napsali a tam jsme zfalšovaný podpis neuvedli.Do emailu jsem nikoho jménem neuvedla.no příště ani ťuk, vyperu je rovnou od dveří. říkala jsem pánům, že se to nesmí podepisovat, ale oni, že to nevadí.
Do toho odstoupení bych jako toho, kdo odstupuje, uvedl Vašeho manžela (protože smlouva na odběrné místo s původním dodavatelem je na něj). Jeho by měl být taky podpis (aby bylo odstoupení platné). Možná by tam mělo být uvedeno: „Na smlouvě jsou uvedeny osobní údaje neexistující osoby jako spotřebitele (jméno a příjmení mého otce a moje rodné číslo) a je tedy pochybné, zda je platná, avšak pro případ, že byste ji za platnou považovali a pro právní jistotu obou stran zasílám toto odstoupení od smlouvy jako skutečný spotřebitel, který má smluvní vztah, týkající se předmětného odběrného místa, s dosavadním dodavatelem.“
To bych tam uvedl na vysvětlenou, protože se jméno spotřebitele na smlouvě a na odstoupení budou vzájemně lišit.
Nevím, zda tam uvádět, že ani podpis není pravý (na smlouvě a na odstoupení se taky budou lišit), ale že mne podepsala moje manželka, bych neuváděl.
Ale upozorňuju vás, že nejsem právník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za radu, ale manžel odstoupení dnes ráno poslal, takže jak je napsáno ve smlouvě tchánovo jméno, tak je i na odstoupení od smlouvy. Samozřejmě podpis je tchánův. Takže jsem smlouvu podepsala vlastně za tchána a ne za manžela.
Dnes ráno mi napsali z Lama energy email, že jim mám poslat id zprostředkovatele, což jsem udělala a chtějí po mě adresu a celé jméno zákazníka uvedeného ve smlouvě, aby se to dále řešilo. Mám strach jim to napsat, aby z toho nebyl další problém, ale zas mám strach, že by po mě mohli jít kvůli tomu podpisu. Myslím si, že to nemá cenu reagovat, když už jsme poslali to odstoupení. Tak nevím, jak se zachovat, prosím poraďte mi ještě v tomhle. Bohužel v tomto neumím chodit, proto, jak jsem psala do této debaty, od teď peru všechny rádoby obchodní zástupce ode dveří.
Prostě mě nalákali na to, že jsou od eonu a že od eonu máme nárok na slevu a pak psali smlouvu a že to mám podepsat, když jsem říkala, že to za manžela nejde, tak mi řekli, že to je jenom formalita, že to je jenom smlouva na to, abysme dostali tu slevu. Včera jsem o tom dlouho do noci přemýšlela a fakt to měli chytře nachystaný. Prosím poraďte mi tedy ještě v tom, jestli mám reagovat na ten email.
- Citovat
- Upravit
Eumedon - moc děkuju za radu. Smlouvu jsem vypověděla hned druhý den ráno mailem a pro jistotu ještě doporučeným dopisem a dokonce mi přišlo i potvrzení, že jsou velmi zarmouceni, že jsme se rozhodli pro jiného dodavatele
a že smlouvu ruší. Uffff.
V dnešní době internetu a jiných médií mi tenhle přístup přijde vážně trochu divný. Přesně - mám-li o něco zájem, najdu si tu nejlepší variantu, nastuduju a zkontaktuju. Vše jde vyřídit elektronicky bez otravných obchodních zástupců (podvodníků).