Levný plyn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jadris
9.11.12 00:23

PRE a PP zustaly, ale VCP, SMP, JMP atd presly pod RWE, JCP presla pod E.ON a SME VCE sly pod CEZ a JME sla pod E.ON dyt mam doma jeste primo dopisy od E.ONu, jak koupil JME - muzu naskonevat… tak jaka pak blbost?

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 00:27

http://cs.wikipedia.org/…ktr%C3%A1rny - „Společnost Jihomoravská energetika pak zanikla 17. srpna 2005 svým rozdělením a sloučením jejích jednotlivých částí s nástupnickými společnostmi E.ON Energie, a. s., E.ON Distribuce, a. s. a E.ON Česká republika, a. s.[1]“

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 01:05

Pod dodavatele posleni instance se prejit neda :d a nerikam ze je to vyhoda lamy, ale kazdeho dodavatele :D achjo prijde mi, ze tady 80% lidi poradne necte

• Citovat
  • Upravit
19789
9.11.12 09:11
@Jadris píše:
PRE a PP zustaly, ale VCP, SMP, JMP atd presly pod RWE, JCP presla pod E.ON a SME VCE sly pod CEZ a JME sla pod E.ON dyt mam doma jeste primo dopisy od E.ONu, jak koupil JME - muzu naskonevat… tak jaka pak blbost?

No, ale to jsou distribuční společnosti, to mícháte jabka s hruškama. Co to má společného s dodavateli energií a jejich výběrem zákazníkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
9.11.12 09:33

Ja vim, jaky je rozdil mezi distributorem a dodavatelem. Asi jste se o to nezajimala v roce

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 09:38

2005 a níže, kdy byly po celé ČR jen plynárenské a energetiky (jen snad QUANTUM Vyškov, které si však drží ceny do teď). A to se stále bavím o dodavatelích. O nějakém, E.ON,RWE jsme si tehdy mohli nechat zdát. No a jabka s hruškama mícháte vy, distribuční společnosti jsou, ČEZ Distribuce a. s.,E.ON Distribuce, a. s, JMP net s. r.o - čili ne Jihomoravská plynárenská, ale JMP net s. r.o.,člen RWE. Takže PROSÍM, předtím než něco napíšete, ověřte si údaje a nepleťte ostatní v diskuzi. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
19789
9.11.12 09:43
@Jadris píše:
Ja vim, jaky je rozdil mezi distributorem a dodavatelem. Asi jste se o to nezajimala v roce

No, a co má společného zánik Jihomoravské energetiky a podobné historické události s výběrem dodavatele plynu? Proč by tahle historie měla zákazníka zajímat? Jak by to mělo ovlivnit jeho výběr? Vždyť je to off topic!

Trh plynu byl liberalizován v roce 2007: http://liberalizace.nycor.cz/…em-v-cr.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
9.11.12 09:45

S dodavateli to má společného to, že (jak tady v diskuzi zaznělo), někdo nevěří „novým“ firmám, přitom RWE,E.ON jsou tady (na českém trhu) max 7-10let. Bohemia Energy, jeden s prvních alternativních dodavatelů je tady 6 let. Což není skoro žádný rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 09:49

Opět by jste si měla rozmyslet to, co píšete, Off Topic (někdy zkracováno OT) je výraz přejatý z angličtiny a znamená mimo téma. Pokud dodavatelé a distributoři jsou mimo téma v diskuzi o dodavateli plynu a elektřiny, tak už podle vás nevím, jaké hlavní téma zde je.

• Citovat
  • Upravit
19789
9.11.12 09:55
@Jadris píše:
S dodavateli to má společného to, že (jak tady v diskuzi zaznělo), někdo nevěří „novým“ firmám, přitom RWE,E.ON jsou tady (na českém trhu) max 7-10let. Bohemia Energy, jeden s prvních alternativních dodavatelů je tady 6 let. Což není skoro žádný rozdíl.

Tak právě z tohoto srovnání je vidět, že to nevěření novým firmám je iracionálmí: RWE je tady 7-10 let a má jednu z nejvyšších cen plynu. Bohemia Energy Entity je tady 6 let a přečtěte si tady na e-miminu zkušenosti (ty jsou pravda dány taky portfoliem zákazníků: Zákazník, který neví, co podepsal a proč podepsal, zákazník, který podepsal v omylu, bude méně spokojený, než ten, který si dodavatele vybral a věděl proč).

No, ale jestli nevěříte „novým“ firmám, tak je to váš problém. Za takovou iracionalitu si holt připlatíte ze svých peněz, ne z mých. Jen nevím, co je na tom k vystavování na diskusním fóru.

Podle mých zkušeností lze za novou firmu považovat takovou, která zde ještě neudělala vyúčtování - pak lze očekávat některé administrativní chyby (třeba se změnou dodavatele nebo s vyúčtováním).

Já bych vybíral z firem, které dobrovolně přistoupily na Etický kodex obchodníka s energiemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jadris
9.11.12 10:01

:zed: Vy opravdu neumíte číst?? BOŽE MŮJ TAK TENTO VÁŠ PŘÍSPĚVEK JE MIMO TÉMA! psal jsem " (jak tady v diskuzi zaznělo), někdo nevěří „novým“ firmám, přitom RWE,E.ON jsou tady (na českém trhu) max 7–10let. " Já se snažím celou dobu obhájit to, že OSTATNÍ TO TAK VIDÍ… Já pravě ne. Kvůli tomu jsem psal to o těch plynárenských atd.

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 10:03

Zkuste si můj PRVNÍ příspěvek přečíst pořádně, možná pochopíte.

• Citovat
  • Upravit
Jadris
9.11.12 10:14

Nebudu se tím dál zabívat: SHRNUTÍ: Přišel jsem zde, abych se podělil o KLADNOU zkušenost s dodavatelem Lama Energy. Dále sem se snažil pokázat na demenci některých lidí, kteří tvrdí, že byli u RWE,E.ON odjakživa, a jiným firmám nevěří. Bohužel někteří uživatelé (např. eumedon) asi správně nepochopili, co jsem se stažil říct a budou si pořád mlet svoje. Opravdu mám rád, když po 20ti přispěvcích je řečen pravý opak toho, na co se celou dobu snažím upozornit. Toto je už na ZAMYŠLENÍ. Takže prosím Vás uživatelé tohoto diskužního fóra. POZORNĚ čtěte, to co se vám tu někdo snaží říct, jelikož jste mne totálně odradili od této diskuze a nemá cenu dále se jí zabývat. Kdo měl zájem znát víc, ochotně jsem poskytl další informace, ale byl jsem označen za off topera poté, co jsem tyto informace dále upřesňoval.

• Citovat
  • Upravit
19789
9.11.12 10:16
@Jadris píše: :zed: Vy opravdu neumíte číst?? BOŽE MŮJ TAK TENTO VÁŠ PŘÍSPĚVEK JE MIMO TÉMA! psal jsem " (jak tady v diskuzi zaznělo), někdo nevěří „novým“ firmám, přitom RWE,E.ON jsou tady (na českém trhu) max 7–10let. " Já se snažím celou dobu obhájit to, že OSTATNÍ TO TAK VIDÍ… Já pravě ne. Kvůli tomu jsem psal to o těch plynárenských atd.
Číst umím.

RWE a E.On jsou tady 7-10 let. Někdo nevěří „novým“ firmám. No a?

Co z toho má plynout? Český trh byl liberalizován v roce 2007 a tudíž žádná firma - i kdyby byla starší, než RWE nebo E.On - v prostředí českého liberalizovaného trhu s plynem nepodniká déle, než toto prostředí existuje, tj. 5 let.

Rizika lze omezit takto:

• zálohy mírně nižší, než očekávaná spotřeba (čímž se omezí ztráty z případného nevrácení zálohy v případě krachu dodavatele)
  • smlouva na dobu neurčitou (čímž zákazník získá možnost bez uvedení důvodu smluvní vztah ukončit výpovědí).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
9.11.12 10:25
@Jadris píše:
Nebudu se tím dál zabívat: SHRNUTÍ: Přišel jsem zde, abych se podělil o KLADNOU zkušenost s dodavatelem Lama Energy. Dále sem se snažil pokázat na demenci některých lidí, kteří tvrdí, že byli u RWE,E.ON odjakživa, a jiným firmám nevěří. Bohužel někteří uživatelé (např. eumedon) asi správně nepochopili, co jsem se stažil říct a budou si pořád mlet svoje. Opravdu mám rád, když po 20ti přispěvcích je řečen pravý opak toho, na co se celou dobu snažím upozornit. Toto je už na ZAMYŠLENÍ. Takže prosím Vás uživatelé tohoto diskužního fóra. POZORNĚ čtěte, to co se vám tu někdo snaží říct, jelikož jste mne totálně odradili od této diskuze a nemá cenu dále se jí zabývat. Kdo měl zájem znát víc, ochotně jsem poskytl další informace, ale byl jsem označen za off topera poté, co jsem tyto informace dále upřesňoval.

A co je mi po někom, kdo „nevěří novým firmám“, pokud tady nediskutuje na e-miminu? Proč vymýšlíte hypotetického diskutujícího? 8o

Příspěvek upraven 09.11.12 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat