Lidl - práce, zkušenosti a recenze

Anonymní
9.9.21 11:00

Lidl - práce, zkušenosti, recenze

Ahoj všichni. Chtěla jsem se optat jestli tady někdo z vás aktuálně pracuje/nebo pracoval v Lidlu a jaké máte zkušenosti. Já nastoupila 1.9.2021 a zatím vůbec nejsem nadšená. (Práci jsem vzala hlavne z finančních důvodů, jinak bych tam nešla)
Za prvé, neprobíhá žádné školení. Prý se to nějak pozastavilo a já pracuji rovnou na krámě kromě pokladen.
Za další, jakmile je na stejné směně manažer a vedoucí směny, nikdy se nedokážou dohodnout na tom co mám dělat. Tudíž mi každý říká něco jiného a pak je zle když všechno nestihnu.
Osobní život zatím nulový, z práce chodím tak udřená, že jediné co zvládám je, si dát sprchu a zaplout do postele. Jak po ranní, tak po odpolední. Samozřejmně jsem čekala fyzicky i psychicky náročnou práci ale zřejmě to asi nezvládám tak jak bych měla.
Pořád si říkám že to je jen začátek ale podle všech recenzí dost pochybuji že to někdy bude lepší.
Budu ráda za vaše zkušenosti!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
9.9.21 11:41

Já tam nastoupila cca 10 let zpátky. Za první měsíc jsem zhubla 8kg, byla jsem úplně ko. To se časem zlepší, ale práce to je hodně náročná. Že není školení mě překvapuje, protože Lidl si na tom hodně poslední dobou zakládá. Moc ti neporadím, ale obecně tam je vždy tolik práce, že někdo nadává, že jsi něco neudělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
9.9.21 12:03

Mě by fakt zajímalo kolik v tom Lidlu reálně platí, když píšeš, že kvůli financím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 12:04
@kve-tinka píše:
Mě by fakt zajímalo kolik v tom Lidlu reálně platí, když píšeš, že kvůli financím… :think:

Jsem tam jen krátce ale slibují nějakých 22 000,– čistého. A ostatní zaměstnanci tvrdí že tolik opravdu dostávají.

• Citovat
  • Upravit
18333
9.9.21 12:10
@Anonymní píše:
Jsem tam jen krátce ale slibují nějakých 22 000,– čistého. A ostatní zaměstnanci tvrdí že tolik opravdu dostávají.

čistého ti nikdo nemůže nic slíbit, můžeš mít slevy na děti, invaliditu ap.
Mzda/ plat je vždy v hrubém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 12:11
@DanielaD píše: čistého ti nikdo nemůže nic slíbit, můžeš mít slevy na děti, invaliditu ap.
Mzda/ plat je vždy v hrubém

To ano, jen já jsem si to zhruba převedla do čistého.

• Citovat
  • Upravit
4731
9.9.21 12:16

Ja jsem take uvazovala o teto praci…me o penize az tak nejde, ale jsem vyhorela ze sve prace pred rd a chtela bych razantni zmenu…s tim skolenim je to zvlastni, asi divna pobocka…nemuzes se obratit na managera znovu? Jinak my tady u nas, kde bydlime, mame novy lidl asi 3 roky a pracuji tam porad ti stejni lide, coz je pro me dobra vizitka…,ale nejspis to bude stejne, jako vsude..,ze zalezi na vedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 13:18
@Melodie91 píše:
Ja jsem take uvazovala o teto praci…me o penize az tak nejde, ale jsem vyhorela ze sve prace pred rd a chtela bych razantni zmenu…s tim skolenim je to zvlastni, asi divna pobocka…nemuzes se obratit na managera znovu? Jinak my tady u nas, kde bydlime, mame novy lidl asi 3 roky a pracuji tam porad ti stejni lide, coz je pro me dobra vizitka…,ale nejspis to bude stejne, jako vsude..,ze zalezi na vedeni

Já chtěla práci kde to trochu uteče a nebudu se nudit. Na druhou stranu to je fakt zápřah jak fyzicky tak psychicky. Určitě záleží na filiálce ohledně kolegů a nadřízených. Mě řekli že školení bylo pozastaveno a že teď budu prostě na krámě i přes to že pořádně nevím kde co je a nevím přesně jak co funguje. Nikdo na mě nemá čas na pořádné zaučení…

• Citovat
  • Upravit
99
9.9.21 13:27

Ve smlouvě co jsi dostala je uveden plat. Stačí si ho hodit do kalkulačky čisté mzdy 2021 a vyskočí Ti kolik budeš brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 13:45
@1Marta píše:
Ve smlouvě co jsi dostala je uveden plat. Stačí si ho hodit do kalkulačky čisté mzdy 2021 a vyskočí Ti kolik budeš brát

No vždyť říkám že 22 000,–Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.21 13:49

Co jsi dělala dříve za práci?

Ještě jako náctiletá jsem na brigádách pracovala v různých obchodech, kde jsem většinou doplňovala zboží. Nejnáročnější mi přišla práce v lahůdkách, kde se opravdu hodně běhalo a byl zápřah, chodilo se do chlaďáků…ale obsluhované úseký Lidl co vím nemá.

Myslím si, že na doplňování zboží není nic tak odborného, na co bys potřebovala extra školení. Přehled kde je jaké zboží snad máš po prvním dni, minimálně kdybys tam byla nakoupit, tak to také musíš najít.
Důležité je netvářit se naštvaně, znuděně… Být milá na kolegy i zákazníky, přijde mi, že prodavačky v Lidlu jsou asi obecně nejpříjemnější ze všech řetězců, takže to asi mají v popisu práce a řikají jim to na školeních. :lol: Trochu zapojit vlastní iniciativu, když vidíš něco neurovnaného, tak srovnat, když vidíš něco na zemi, tak uklidit… Toho si manažeři všímají. Nečekat, až mi někdo zadá práci, ale sama se o ni přihlásit, případně oznámit, že jsem se na nějakém úkolu domluvila s manažerem, tak jestli to spěchá, jestli by to nemohl zadat někomu jinému, nebo se tomu budeš věnovat později. Ukázat, že nejsi líná a na práci ti záleží, jinak se s tebou taky můžou rychle rozloučit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.21 13:54
@Anonymní píše:
Co jsi dělala dříve za práci?

Ještě jako náctiletá jsem na brigádách pracovala v různých obchodech, kde jsem většinou doplňovala zboží. Nejnáročnější mi přišla práce v lahůdkách, kde se opravdu hodně běhalo a byl zápřah, chodilo se do chlaďáků…ale obsluhované úseký Lidl co vím nemá.

Myslím si, že na doplňování zboží není nic tak odborného, na co bys potřebovala extra školení. Přehled kde je jaké zboží snad máš po prvním dni, minimálně kdybys tam byla nakoupit, tak to také musíš najít.
Důležité je netvářit se naštvaně, znuděně… Být milá na kolegy i zákazníky, přijde mi, že prodavačky v Lidlu jsou asi obecně nejpříjemnější ze všech řetězců, takže to asi mají v popisu práce a řikají jim to na školeních. :lol: Trochu zapojit vlastní iniciativu, když vidíš něco neurovnaného, tak srovnat, když vidíš něco na zemi, tak uklidit… Toho si manažeři všímají. Nečekat, až mi někdo zadá práci, ale sama se o ni přihlásit, případně oznámit, že jsem se na nějakém úkolu domluvila s manažerem, tak jestli to spěchá, jestli by to nemohl zadat někomu jinému, nebo se tomu budeš věnovat později. Ukázat, že nejsi líná a na práci ti záleží, jinak se s tebou taky můžou rychle rozloučit.

Být tam na brigádě je úplně něco jiného než tam být na plný úvazek. Zavolají tě ať jdeš něco udělat, mezitím te znovu zavolají ať jdeš dělat něco jiného a pak ti vynadají že to co jsi dělala předtím není hotové. Běháš pořád sem a tam, nosíš těžké zboží, nestíhá se tam nic. Pořádně se ani nenajíš, nenapiješ, nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.21 14:03

Jako že ti vynadají, když jsi nedodělala práci co ti zadali, tak to se jim vůbec nedivím.

Jak asi vypadá nedovybalená a neuklizená paleta před zákazníky, navíc občas z toho lidi začnou rvát sami zboží, když u toho nikdo není a je velká šance, že se zboží poškodí.

A jestli je to brigáda nebo úvazek je úplně jedno, pracovat se musí stejně.

Asi to chce trošku hnout zadečkem a neflákat se.

Opravdu by mi zajímalo, co jsi dělala někdy za práci?

• Citovat
  • Upravit
4731
9.9.21 14:57
@Anonymní píše:
Být tam na brigádě je úplně něco jiného než tam být na plný úvazek. Zavolají tě ať jdeš něco udělat, mezitím te znovu zavolají ať jdeš dělat něco jiného a pak ti vynadají že to co jsi dělala předtím není hotové. Běháš pořád sem a tam, nosíš těžké zboží, nestíhá se tam nic. Pořádně se ani nenajíš, nenapiješ, nic.

Tohle je dobra pakrna…a jak moc se bojis, ze te vyhodej? Normalne se zeptej managera, co je priorita, jestli prace od nej, nebo vedouciho smeny a tim se rid…me tohle taky stvalo…ja si v bezne agende umim urcit, co ma prednost sama…ale se sefama jsem si to musela vyjasnit..proste prace pro jednoho mela prednost pred vsim a ostatni museli pockat, nebo to prehodit na nekoho jinyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.9.21 18:00
@Anonymní píše:
Jako že ti vynadají, když jsi nedodělala práci co ti zadali, tak to se jim vůbec nedivím.

Jak asi vypadá nedovybalená a neuklizená paleta před zákazníky, navíc občas z toho lidi začnou rvát sami zboží, když u toho nikdo není a je velká šance, že se zboží poškodí.

A jestli je to brigáda nebo úvazek je úplně jedno, pracovat se musí stejně.

Asi to chce trošku hnout zadečkem a neflákat se.

Opravdu by mi zajímalo, co jsi dělala někdy za práci?

Nezlobte se, ale z vašich řeči mi přijde, že jste v takovém provozu ještě nedělala. Přesně to znám, když každý člověk chce po vás něco jiného a vy běháte jak hadr na holi a vůbec nevíte kam dřív. A nebojte zkušeností z obchodu mám převelice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat