Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
všechny zdravíme…z OV z netu pro veřejnost, bo doma nemáme ![]()
Filípkovi, Kubíčkovi a Šimonkovi vše nej k měsíčninám !
![]()
Zůstáváme až do St, ale snažím se takto sledovat, co je new.
Tady je hnusně a docela chladno.
Mějte se moc hezky.
Pa, Ha
Ahoj,
my jsme dneska ráno hned razili k doktorce, protože malej byl poslední dny nějakej nesvůj, myslela jsem že to ty zuby, ale bohužel nejen to. Jak pořád kadil, tak to nebylo jenom kvuli zubům, ale má nějakou infekci, výsledk se dozvíme ve sředu, asi něco jako střevní viroza nebo tak něco. Noc byla strašná, večer usnul, vzbudil se v deset, usnul v jedenáct, vzbudil se v jednu, usnul ve tři a pak budíček o půl páté, pokaždé kadil, brečel, kroutil se a bylo vidět, že ho to bříško bolí, měl teplotu. Tak jsem raději k té dr jela, i kdyby mi řekla, že je to od zubů, ale pro jistotu.
tak to vzala rovnou i s 10ti měsíční kontrolou- míra75cm, váha9,52kg
Jo a nesmím mu dávat mlíko, tak přes den se to docela dalo, ale nevím, jak mu vysvětlím v noci, že jako mlíčko nééé. Zkusím to nahradit nemléčnou kaší a čajem. Je mi prcka líto, už z něj jde jen voda a trápí se. Tak jsem koupila Nutrolin B a to mu dávám.
jinak je naše dr docela pohodářka v jídle co malej může-tak můžu mu normálně mazat chleba s máslem, se sýrem a tak. A když jsem se jí ptala, jestli neva, že je v tom trocha soli, říkala, že né, že už má malej skoro deset měsíců a okolo roku už je to ok. A dívala se, že z toho jako dělám asi moc velkou vědu. Což měla pravdu. Tak trošku uberu…
Teď už malej spinká, tak snad mu to vydrží, já se půjdu pomalu umýt a taky si půjdu lehnout, protože ta noc byla zajímavá a bojím se c příjde dneska.
Tak přeji hezký večer. Mějte se, paááááááá ![]()
Ahoj holky ,
Ha, mějte se pěkně v Ostravě.
Jarčo, ať je Dominiček brzy fit.
Dnes jsem byla po roce v knihovně, tak už se moc těším, až se dám po večerech do čtení.
Hezký večer ![]()
Jarčo, tak ať je šmudlík brzy fit, to je mi ho líto
. K tomu mazacímu sýru… no tak kapka soli tam neni, páč je tam asi tuna tavících solí
, tak když už chleba s něčím, tak třeba lučinu, jakž takž to máslo
Držím palce ať je noc v pohodě
a posíláme Domčovi pusu na uzdravenou
Čauvec holky
no tak to teda zase bylo dnes, nejhorší reakce jaká kdy byla, teplotu vysokou neměl, ale tak strašně řval a třepal se, že jsem jednu chvíli myslela, že padne do bezvědomí. Sem normálně už bulela taky, vůbec ho tak neznám a bylo to děsný. Dala jsem mu Paralen, jenže to vůbec nepomáhá až po Nurofenu se uklidnil a usnul, samo že jen chovat v náručí. Ale už večer měl celkem roupy, jen se chudina neotočí ani nestoupne, má nohu strašně nateklou. Teď už spinká tak snad je to za námi.
Jarčo já teda nejsem plašilka co se týká jídla pro malýho, tím nechci říct, že do něj cpu vše, ale třeba slavná tchýně mi včera hrozně nadšeně hlásila, že určitě neuhodnu co malej snídal…vánočku s máslem a marmeládou!!sem si polkla a držela hu…bych už asi vybuchla, vím, že mu to nic neudělá, ale …někdo je prostě omezenej
taky z ní vypadlo, že mu dala ochutnat bramborák a brambory s kuřecím mase, který mu tak aktivně uvařila, přitom sem všechno jídlo dovezla sebou tak bylo osolený jak sviňa…nemám na to slov, prostě sem řekla, že ji ho hlídat už nedám, to raději padnu na hubu.
A minulej týden mě vytočila do telefonu na moji osobu, se divím, že s ní ještě mluvím, ale tím vás nebudu zatěžovat. Tak promiňte za ten slovník, ale sem zas byla fakt vytočená.!! ![]()
Přeji ať se Domča brzo udraví a je fit. Snad to nebude nic vážného, u nás to právě takhle začalo, taky sem si myslela jak jsou to zuby a vidíš jak jsme dopadli. Ale určo to nic nebude. ![]()
Hani uvidíme jak dopadnem na tom vyšetření, já bych ho nerada nechala zbytečně řezat, když to není akutní a nemusím.
Dneska jsem dělala smažený kloboučky (houby) s opečenýma bramborama, hmm dobrý…
Jo sem ani nenapsala kolik jsme toho našli co??No celkem se to dalo, já se krásně provětrala a vypustila kraviny z hlavy, jenže hned po příjezdu ke tchýni sem byla ve stejné koleji
![]()
Jarčo ještě jsem si vzpomněla, jak malej hodně srajdil tak mě dr. doporučila Humanu kaši, mají i příchutě, prej je to na střevní problémy a tak.
Sem si nabarvila obočí tak to jdu spláchnout nebo budu vypadat jak …
Ha pěkně si to užijte v OV
![]()
Ivi já taky strašně ráda čtu, jenže nějak to nestíhám poslední dobou, občas ve vaně a to ještě musím chtít. Ale dřív jsem si ráno lehla ke knížce a dokud ji nezavřela sem nikam nešla ani snad nejedla
![]()
Tak krásný večer a zítra pa
Ahoj holky
u nás celkem nic nového, akorát jsme byli včera venku a Stázinka si hrála na písku a houpala na houpačkách a seděla na těch zvířatech na pérech. Byla z toho nadšená, akorát jsme tam nebyli dlouho, protože začalo pršet.
Dneska jsme koupili boty na chození a nemohli se rozhodnout ta k jsme koupili oboje.
http://www.sante-zdravotni-obuv.cz/index.php?…
http://www.sante-zdravotni-obuv.cz/index.php?…
a taky zimní fleecovou soupravu (rukavice, čepice a šála) samozřejmě růžovou ![]()
Ha tady to s tím počasím není o moc lepší.
Hape máš to těžký. Chvílema si říkám, že je dobře, že jsou všichni tak daleko aspoň mě nepoučujou a tak dále.
Ivo já čtu skoro každý večer v posteli. Teď mám rozečtenou výbornou knihu Sladká pouta která škrtí je to lehké a úsměvné. Takové čtu od té doby co mám malou nejraději ![]()
Dominičkovi posíláme pusinku na vyléčení.
Superstar byla boží nevím jestli jsem vám to říkala, ale Klezla je náš soused ![]()
Ahoj holky ![]()
tak já už peru,sbírala jsem suchý prádlo-nevím teda kdo to bude žehlit…
,navařila Šimonovi obligátní mrkvu,bramboru,kukuřicu a králíka a beztak to zase sežere pes,páč milostpán nechce momentálně zeleninu ani maso,ale jenom ovoce a mliko
Čtení -tak já jsem absolutně závislá na knížkách a časopisech i do knihovny jsem chodila,když jsem ovšem měla čas,že…teď čtu tak na dovolené až dám dítě spát.Když jsem byla mladá-šmarjá,jak kdybych byla stařena,co?
,tak jsem četla Lenku Lanczovou,mám od ní asi 30 knížek a přiznám se,že si ji přečtu i teď
,jinak miluju Cooka a vůbec detektivky z lékařského prostředí.
Gabko ,ty boty jsou krásný asi taky objednám od Santé,ale až bude stát a to se dočkám tak za půl roku,haha ![]()
Peti ,s těma ,,druhýma maminkama,,
je peklo,tchyně nám pohlídá,postará se,hraje si s ním,ale taky by mu nejrač narvala celer,jahody,citrony-jako že má málo céčka a nejsu stavu jí vysvětlit,že jsem ráda,že není olezlej! Jinak mě volala,jestli mu může dát játra z domácího kuřete,mno myslím,že vnitřnosti nejdřív od roka a že játra asi taky nic moc,ale než se dohadovat a vysvětlovat,tak jsem řekla jo,ale stejnak měl Šíma víc rozumu než ona a nejedl to,chi ![]()
Ten tavenej sýr bych taky nedávala,je tam fakt hodně solí,Lučina nebo žervé je o.k.,nebo bych udělala pomazánku z tvarohu. Šimon mně začal blít,už né jen po jogurtu,ale i po mlíku,tak se musím zeptat dr. co to zase je ![]()
Včera,když jsme jeli domů,tak se pokadil tak,že to měl až vzadu u krku,průjem jak prase
Už jsem tak zblblá,že si začínám myslet,že nesnáší mlíko,blije,kadí a taky fakt nechce jíst…ale možná to budou zase zuby-kéž by ![]()
Tak jdu snídat,mám hlad,jako vlk ![]()
Ahojky děvčata ![]()
Kavi my ty botky koupili normálně v lékárně. Ty červené jsou ve skutečnosti ještě hezčí než na fotce. Jsem zvědavá za jak dlouho si je bude chtít sundat a ochutnant ![]()
O víkendu jdeme do Žlutých lázní na soutěž dračích lodí. Má být 27°C tak to bude boží. Teď je venku pěkně hnusně ![]()
Ahojky všem
Kači u nás něco podobnýho proběhlo dnes ráno, až ná záda se pokadil
![]()
Jinak vidím, že s tchýní je to všude stejný, jenže u mě je to prostě extrém. Sem s ní fakt skončila, pokud chce vidět malýho tak ať si laskavě dojede, né že tam budu jezdit a ještě poslouchat blbý řeči.
Marek je sice na mé straně, ale už ho točí, že ji mám pořád v hu.. a kritizuji, no když je někdo hlopupej a tupej tak já to polknout neumím.
Jednou napíšu knížku -teror od tchýně-
![]()
Gabko botky jsou moc pěkný, já se zrovna u nás v lékárně dívala na ty zelený, musím nějaký koupit, i když ještě nechodí tak aspoň do kočárku aby mu netáhlo na nohy. Jenže musím koupit tak o půl čísla větší, protože mu určitě hned vyroste noha ![]()
Noc proběhla v pohodě a dítko už zas řádí. Dneska je tam fakt hnusně a zima brrr
Tak zatím jdu dát sváču drakovi pa
Ahoj holčiny!
Jen v rychlosti - jsme od neděle doma, ale Mat má teploty kolem 38. Naštěstí není moc protivnej, jen hicuje. Od dr. jsme dostali Ibalgin sirup a pro jistotu nás poslala na ORL, tam nic nenašli, ale pro jistotu
nám přidali kapky do uší.
Gabko - botky jsou super, zrovna v sobotu jsem obdivovala páskový od Santé u kámoščiný holčičky. Taky je v budoucnu koupím v lékárně. No, možná brzy, aby Matovi netáhlo na nohy v kočárku.
Jak to nakonec u vás dopadlo s tou bundičkou z Mimibazaru? Nám šedivá dorazila a je hezoučká, jen mohla být teplejší.
Čtení - já si v zimě objednala na netu skoro všechny knížky od Ludmily Vaňkové. Momentálně jsem u pátýho dílu ságy o Karlu IV.
Péťo - polštářky dovyšity, jen koupit látku na záda a dát to kolegyni, aby to přišila. Já stroj nemám a ani šít neumím ![]()
Zatím pa M.
Moni ,dívala jsem se zase na ty tvoje výtvory a ty polštáře s tou egyptskou výšivkou-bomba! Děláš to i na kšeft? Kolik si bereš za jeden? Jestli se teda můžu optat…
Ahoj holky,
tak Davča taky vstával zesranej až na zádech, ale on takhle kadí 3 dny, tak to má možná po těch atb.
Gabko , botky jsou hezký. Já se byla taky po nějakých podívat v lékárně, ale u nás máj pořád sandále a pantofle, no asi očekávaj tropy
![]()
Peto , já jsem asi vyjímka, moje tchyně se mě nejdřív zeptá jestli už to jí, jinak mu nic necpe.
Čtení , já jsem taky vášnivej čtenář. Už od mala jsem ležela hodiny v knížkách, mamča mě musela vyhánět ven, abych se vyvětrala
.Do knihovny ted zrovna nechodim, páč u mě to je návštěva na 2 hodiny a to s Davčou nejde.
Holky, vám už děti jedí namazaný chleba? Davča mi totiž nechce nic kde jsou kousky, natož chleba. Když mu něco jenom rozmačkám, tak to nejí, už jsem z něj hotová, pořád chce všechno mixovaný.
Zatim ahoj.
Filípek spinká ![]()
Moni tak snad bude Matýsek brzo v pohodě, koukám, že samá nemoc u dětí ![]()
Polštářky v pohodě, ale si šikulka. Až budeš mít hotovo tak pak písni a domluvíme se ![]()
Kači já si právě od Monči objednala všechny tři sem neodolala, sou fakt super krásný. Hlavně já jsem antitalent na ruční práce, takže bych to v životě nevytvořila ![]()
Malýmu dne svařím brambory, fazolky a asi udělám jako majdu z Holadie, ještě se musím pořádně mrknout jak se to jako dělá ![]()
Hani tak to máš dobrou tchýní
![]()
Malej kousky sní, ale né moc velký, namazanej chleba jsem nezkoušela, když mu dávám rohlík nebo něco tak musím po malých kousíčkách, páč pořád otvírá pusu a dává si to za žgraně a pak to chce najednou polknout a dáví se. Někdy otevírá pusu abych viděla že už tam nic nemá a můžu mu dát další ![]()
Teď volal manža a říkal, že někde u Rakovníka padal déšť se sněhem ![]()
Malej usnul, tak mám ještě chvíli.
Jídlo - Mates snáší jídlo s kouskama celkem v pohodě. Kostičky chleba s marmeládou už taky slupnul. Ale zatím mu pečivo dávám jen tak ochutnat.
Jídlo a to, jak se starám o Mata, byl taky důvod, proč jsem snad prvně v životě nevydržela a vybuchla na svou mamku. Jak jsme tam teď byli, tak měla pořád kecy, že Matovi nedávám k večeři chleba, že sestřenka (její Kubík je o 7 měsíců starší než Mat) už v téhle době dávala, že ona to viděla. A taky, že už mu mám dávat polívku a druhý jídlo. A k tomu pořád dokolečka, jestli nemá žízeň, jestli nemá hlad atd. Taky mi nedávno do telefonu řekla, že Mat bude rozmazlenej, když ho nenechávám vyřvat v postýlce. Teď u nich jsem jednou uspávala prcka skoro hodinu a už jsem fakt musela na WC, tak jsem ho nechala v postýlce a šla, samo začal řvát - máma vyběhla z kuchyně a že tohle teda malýmu dělat nemůžu ![]()
Jo, a taky malýmu dala kus tatranky
No, a nakonec k nám přijela sestřenka na dva dny a máti začala: Soňo, a co ty si o tom myslíš, dělá to Monika správně ??? Taky to jsem fakt nevydejchala a začala ječet (no, přicházející MS mi k tomu dost pomohla
) Podotýkám, že sestřenka je bezva a vůbec by ji nenapadlo, na mamčiny kecy odpovídat.
Jinak už Mat taky jedl v restauraci - vyrazili jsme na výlet a protáhlo se to víc, než jsme čekali. Já pro Mata už nic neměla, tak slupnul půl mojí porce kuřecího plátku s bramborem. Snad mu jednou ta sůl neuškodí.
KaVi - jdu ti napsat SZ